bu ayrimcilik neden?!

eSmerimSin

Guru
Kayıtlı Üye
12 Mart 2012
6.569
396
373
Diğer
uzatmadan direk konuya geciyorum

ben gurbetci bir ailenin 22 yasinda, yabanci (ecnebi) birini seven ve onunla evlenen yani ailesinin utanc yüzüyüm, ailesi ve sülalesi tarafindan ölmüs kabul edilen kiziyim.. ne kadar kapilarina gitsemde defalarca kovulan kiziyim.. neyse belkide yaptigim gercekten kötü birsey bir anne babaya karsi.. riza göstermedikleri biriyle gittim..yada öyle yapmaya zorlandim!

ama simdi duydumki erkek kardesime nisan yapiliyormus ve onun evlenecegi kizda yabanci.. annem demiski nisanida, dügünüde ben kendim yapcam özencimi cikarcam.. tek evlandim o benim..

kiskandigimdan degil de .. o erkek ve onun sevdigi kiz kabul ediliyor ama benim sevdigim kabul edilmiyor.. benim canimin ici o kadar hakaretlere ses bile cikarmadi, bir kere saygisizlik yapmadi.. ama bizi sildiler, onlara sölen hazirlaniyor.. haksizlik degilmi bu??

ben nisanda, dügünde degilim, ama onlara kucak aciliyor neden bize kapilar kapaniyor?? cok canim yaniyor cok yaniyor

sorun sende değil Allah larından bulsunlar eğer dediğin gibiyse sen canını sıkma bu dünyanın altı da var...

Marco muydu adı sevgilinin?

Demek evlendin hayırlı uğurlu olsun. Sevindim senin adına.

Merhaba..

Vallah bende ilginç buldum. Peki bu dinle alakali olabilirmi? Yani senin sevdigin belki müslüman degil, ve kardesinin sevdigi müslüman olmasin mi? Annen baban belki seni silmis, ama sen onlari hic bir zaman silme. Kardesinlede arani yapmaya çalis. Senin onunla yada onun seninle bence bir sorunu yok.. olmamali daha dogrusu..

Bilmiyorum ki, nasil bir yardim bekliyorsun bizden.. Yani üzülme, sen bu yolu seçmissin, sanirim bunun arkasinda durman en iyisi suan, kendinide üzme, olan olmus.. ve hersey olacagina varir.. senin kismetinde bu varmis demek.. Hayirli bir yol dillerim sana..

ben de hep yurtdışında yaşayan gurbetçi ailelerin kızları neden gidip yine bir türkle evlenir diye garipserdim, sizin olayınızı duyunca hak verdim. bizdeki ailelerde nedense kızlarını paylaşamamak gibi bir durum var, sanıyorum bunun temelinde türk erkeklerinin yabancı erkeklerle karşılaştırılmaktan korkması yatıyor. hani erkeklerimize göre avrupadaki erkeklerin çoğu gaymiş ya da sarışın erkek olurmuymuş v.b. hep bundan kaynaklanıyor. bir de kesin olmadığı halde öne sürülen bir dini altyapı var ya, ona hiç girmeyeceğim, polemik olmasın.

madem sevdin, insan hayatta yaptıklarından çok yapmadıklarından pişman olur diye düşün ve hayatına devam et. zaten türk aile yapısı ayrımcılık üzerine kurulu (koca karısından, erkek evlat kızdan üstün), senin sorunun cevabı da bu sanırım.

Marco muydu adı sevgilinin?

Demek evlendin hayırlı uğurlu olsun. Sevindim senin adına.

Mario ismi, evet mayis ayinda nikahlandik. tesekkürler hayirli olur insallah. kimselere güldürmeyiz insallah kendimizi..

bunun icin simski sarilcam ona cünkü tek ailem o, kimseye firsat vermicem.

yardim derken tatlim yazmak paylasmak istedim.. is arkdaslarim disinda arkdaslarim yok, Mario ilede paylasmadim bu durumu onu kiskirtkmak yada doldurmak istemiyorum kimseye karsi..

bilmiyorum belkide destek fln icin yazmadim, cok karisigim..

dinle alakali olabilir kizin dinini bilmiyorum.. annemi cok özlüyordum ama simdi cok öfkeliyim..

bizede sahip cikabilirdi.. =( buna gücü vardi

Canım bu seninle değil tamamen düşüncelerle alakalı bir durum..
Kız alma - verme meselesi...
Yani; kızı (seni), verdiler.. aile bir "kayıp" yaşadı.. fakat şimdi kız alıyorlar.. aile bir "kazanç" yaşıyor..
bir de o kıza din değiştirtip, müslüman yaparlarsa değme keyiflerine..!
belki biraz sert oldu ama maalesef gerçek bu..
mesela çok sevdiğim bir arkadaşım var.. kendisi ermeni ve sevgilisi de müslüman..
Türkiye de %90 ı müslüman bir ülke olduğuna göre, bu çok doğal bir durum..
Ama çocuğun ailesi için aşk gayet normalken, kızın ailesi karşı çıkıyor..
yani bu sadece yurt dışı için değil, yurt içinde de yaşanan bir durum.. maalesef.. zihniyetleri değiştirmek çok zor..

Ya yanlis anlamazsan (ecnebi) nedir hangi din anlamadim aciklayabilirmisin:44::44:

Zaman çabuk geçiyor.Bir bakıyorsunuz insanlar ayırdıkları insanların eline muhtaç oluyor.Tecrübe ile sabit

Neden arayip annene sormuyorsun ?...

cok güzel sormussunda, imkan verilmiyor buna.. en son gecen cumartesi gittim kapiya kovuldum bir o kadarda hakaret ve küfür isittim, mezarima bile gelme diyor..

tamam o benim annem, ne yapsam hakkini ödeyemem bunun bilincindeyim ama artik gitmem kapisina..

haberleri teyze kizindan aliyordum ama oda bugün ima etti iletisim istemedigini benimle.

Zaman geçiyor.Bir bakıyorsunuz insanlar ayırdıkları insanların eline muhtaç oluyor.Tecrübe ile sabit

elif abla demek istedigin elimize düseceklermi?

muhtac olsalar, ben onlari kimseye muhtac etmem, yediririm, iciririm, yikarim, paklarim bir of demem sanmiyorum of dicemi. kimselere baktirmam ben kendim bakarim.

Ya yanlis anlamazsan (ecnebi) nedir hangi din anlamadim aciklayabilirmisin:44::44:

ecnebi benim bildigim anlami: türk olmayan, yabanci iste :) dinini imanini bilmem ben irk olarak demek istedim, türk irkindan gelmiyor, buda ecnebi oluyor benim bildigim.

yanlissam düzeltin lutfen kizlar..

türkcemde sorun oldugunu sanmiyorum ama belkide sorunludur biraz, sürekli almanca konustugum ve almanca düsündügüm icin.

Canım sana öncelikle mutluluklar ama beni yanlış anlamazsan şöyle anlatayım, ailenin yaşam tarzı nasıl bilmiyorum ama eğer tutucu insanlarsa gayet normal çünkü dinimizde bir kadının gayri müslimle evlenmesi haramdır ama erkek için değil belki bu yüzden sana tepkililer. Genede onlar senin ailen tabi onları en iyi sen tanırsın.

Ecnebi hem Türk hemde müslüman olmayan demek genelde avrupalılar için kullanılır.

Hiiimmm anladim cnm deyimki isin kolay is degil allah kolaylik versin

Çok üzüldüm adınıza . Hatta gözlerim doldu.
Kimseniz yok belki şuan eşiniz ve iş arkadaşlarınızdan başka ama bir de ALLAH var. Ona sığının, bol bol dua edin.
Bir annenin çocuğunu kovması, mezarıma bile gelme demesi ... Gerçekten çok yaralayıcı.
Bir annenin, evladının kalbini dinlemesine bu kadar düşman kesilmesi.
Bilmiyorum. Ben sizin yerinizde olsam her hafta düzenli mektup yazar gönderirdim .
Hiçbir şey yazamasam bile.

Anne seni çok özledim. Yazar gönderirdim. Ay çok üzüldüm Ya Rabbim. Tam da dinlediğim şarkıya bak;

[video=youtube_share;MI1OSOhsWIs]http://youtu.be/MI1OSOhsWIs[/video]

Ağlıyorum valla şuanda. Çok üzüldüm. Bence dediğimi yap. Büyüklük sende kalsın. Her hafta mektup at.
Ana yüreği bu kadar kolay vazgeçebilir mi yavrusundan ? Ne bileyim anne değilim ama, düşünsene ilk kucağına aldığın gün bebeğini, misss gibi kokusu, İlk adımları, hasta olduğunda bile nasıl deli tavuk gibi olduğunu insanın. Bilmiyorum.
Et tırnaktan ayrılmaz. Ayrılmıyor. Bence daha pes etmek için çok erken

canım islam dininde bir kadın müslüman olmayan bir erkekle evlenemez ama bir erkek müslüman olmayan bir kadın ile evlenebilir, erkekler daha baskın oldugu için zamanla müslüman olmayan yabancı eşi dine çeker düşüncesi var, ailenizde de böyle bir düşünce mi hakim acaba? fakat kovmak vs çok çirkin şeyler, Allah yardımcın olsun, arada denk geliyor açtıgın konular yazıların okuyorum, eşinle aran çok iyi macardı galiba, bu da bulunmayacak bir frekans herkes için, zaman her şeyin ilacıdır, Allah büyük bir yol açar inşAllah canım

Erkek evlatlara her zaman ayrım yapılır,evet.Burada sadece ayrımcılıktan öte bir durum var bence.Gelenek olarak kız elindir,erkek ise bizim.Erkek evlat ev ile bağını koparmaz ama kız evlat evden çıktıktan sonra kocası tarafından sınırlandırılır.Haklıdırlar da bence..İnsanın yabancı birini sevmesi suç değil,yanlış bir şey de değil.Fakat olaya biraz realist yaklaşırsak her şeyden önce klasik gurbetçi ailesi farz edersek aileni etraf ne der düşüncesiyle,empati yaparak çok yadırgamamak lazım düşüncelerini.Ayrıca Türk kültürüyle yetişmiş birinin bir bayansa yabancı bir erkekle aşılarının tutması çok zordur,bunu duruma sosyolojik açıdan bakarak söylüyor ve ayrıntıya girmiyorum.Sebeplerini özellikle isterseniz yazabilirim.Ailen hem tecrübenin etkisi hem de çevre baskısıyla bunu istemiyor olsa gerek.Kendini kardeşinle karşılaştırman ise doğru bir yaklaşım değil,çok farklı olaylar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…