- Konu Sahibi eSmerimSin
-
yaşadığınız yerde kalmak ile macaristan a gitmek arasındaki getiri ve götürülere bakıp öyle karar vermeli...ama şu bir gerçek ki hayat yaşayarak öğreniliyor.
hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.
Benim eski komsumun kizi da alman irkli bir adamla kacmisti.. ailesi senelerce konusmadi, kizi kapidan kovdular, cook kotu kufurler ettiler. Ama kiz pes etmedi... sonra iki tane kizi oldu... cocuklar olunca anne baba yumusadi, hafta sonlari cocuklari evlerine aldilar sevdiler.. ama kiz yine kapidan gelip gidiyordu.. zamanla onunla da baristilar.. hatta alman damat da artik gelip gidiyor, birlikte bu sene antalyaya tatile gitmisler...
Yani anne baba zamanla affeder canim.. en gec cocugun olursa affeder.. toruna dayanamazlar.. ama kardesine yaptiklari da ilginc.. gelin nereli? Arap mi aceba o yuzden mi daha yakin buldular kendilerine? :-/
Merak ettim siz ailenizden gizli ya da kaçarak mı evlendiniz? Yoksa aileniz izin vermedi de gidip mi evlendiniz??
bu tür durumlarda erkeğin evleneceği kızın dini çok önemsenmez çünkü mantalite der ki: ondan doğacak çocuklar erkeğin dinine geçer baskın olarak. ama kızda durum değişir. örneğin müslümanlar arasında bile mezhep farklılıklaırnda farklı mezhepten kız alınır ama kız verilmez. ben ailenin bakış açısının bu olduğunu düşündüm. umarım ileride düzelir her şey. onlar da senin ailen sonuçta sen adım atsan. olayları bilmiyorum tabi ama yine de gurur yapmamaya çalış.
çok üzüldüm. umarım annen baban yaptıkları haksızlığın acısıını çekmezleruzatmadan direk konuya geciyorum
ben gurbetci bir ailenin 22 yasinda, yabanci (ecnebi) birini seven ve onunla evlenen yani ailesinin utanc yüzüyüm, ailesi ve sülalesi tarafindan ölmüs kabul edilen kiziyim.. ne kadar kapilarina gitsemde defalarca kovulan kiziyim.. neyse belkide yaptigim gercekten kötü birsey bir anne babaya karsi.. riza göstermedikleri biriyle gittim..yada öyle yapmaya zorlandim!
ama simdi duydumki erkek kardesime nisan yapiliyormus ve onun evlenecegi kizda yabanci.. annem demiski nisanida, dügünüde ben kendim yapcam özencimi cikarcam.. tek evlandim o benim..
kiskandigimdan degil de .. o erkek ve onun sevdigi kiz kabul ediliyor ama benim sevdigim kabul edilmiyor.. benim canimin ici o kadar hakaretlere ses bile cikarmadi, bir kere saygisizlik yapmadi.. ama bizi sildiler, onlara sölen hazirlaniyor.. haksizlik degilmi bu??
ben nisanda, dügünde degilim, ama onlara kucak aciliyor neden bize kapilar kapaniyor?? cok canim yaniyor cok yaniyor
anlasmak istedik, güzellikle olsun dedik, istemediler görüsmeyi keseceksin dediler bizde madem kandirilmayi tercih ediyolar dedik gizliden görüstük sonra ögrendiklerinde git dediler bana, kapinin önüne koydular ama gercek anlamda ..
senin gibi kizimiz yok dediler..
çok üzüldüm. umarım annen baban yaptıkları haksızlığın acısıını çekmezler
uzatmadan direk konuya geciyorum
ben gurbetci bir ailenin 22 yasinda, yabanci (ecnebi) birini seven ve onunla evlenen yani ailesinin utanc yüzüyüm, ailesi ve sülalesi tarafindan ölmüs kabul edilen kiziyim.. ne kadar kapilarina gitsemde defalarca kovulan kiziyim.. neyse belkide yaptigim gercekten kötü birsey bir anne babaya karsi.. riza göstermedikleri biriyle gittim..yada öyle yapmaya zorlandim!
ama simdi duydumki erkek kardesime nisan yapiliyormus ve onun evlenecegi kizda yabanci.. annem demiski nisanida, dügünüde ben kendim yapcam özencimi cikarcam.. tek evlandim o benim..
kiskandigimdan degil de .. o erkek ve onun sevdigi kiz kabul ediliyor ama benim sevdigim kabul edilmiyor.. benim canimin ici o kadar hakaretlere ses bile cikarmadi, bir kere saygisizlik yapmadi.. ama bizi sildiler, onlara sölen hazirlaniyor.. haksizlik degilmi bu??
ben nisanda, dügünde degilim, ama onlara kucak aciliyor neden bize kapilar kapaniyor?? cok canim yaniyor cok yaniyor
hangi yaşta olursa olsun kim yavrusunu kapının önüne koyabilir. bu son derece düşündürücü ve üzücü.
başına bir şey gelmiş olsa Allah korusun kendi elleriyle tehlikeye atmış olacaklar. diyecek bir şey bulamadım bu noktada
Bu hep böyledir...
Gelini kendi tarafına almış olursun..
Ama kızın öyle değildir.. Yabancı biriyle de evlense mezhep farklılığı dahi olsa kızın karşı tarafa geçmiştir. Ailelerin gözünde artık o kız eşinin dininde, mezhebindedir..
Bence kendinizi üzmeyin eşinizle mutluysanız hayatınıza devam edin, ileride bir gün belki dank edecektir akıllarına, üzüldümevlat bu nasıl bırakılır anlamıyorum.. hata da güzellikte iyilikte bizler için.
ilk zamanlarda onlarda ayri kaldigim ilk zamanlarda cok kez intihar düsündüm ciddi anlamda..
yatiyorum, kalkiyorum aklimda intihar..aklimca onlara ceza verecektim beni sildiler diye..
simdi o düsünceleri attim aklimdan ama bazen diyorum madem yokum artik buralardan gidelim de tamamen kopsun baglarimiz..
belki simdi biliyolar ya kapilarindan ayrilmiyorum o yüzden yüz vermiyolar.. belki bir süre haber alamazlarsa degisir bazi seyler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?