• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu babalık mı ? Haksız mıyım(siz olsanız ne yapardınız)

cansucansucan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2022
401
166
53
29
Kızlar herkese merhabalar sizinle birkaç gün önce yaşamış olduğumuz bir olayı paylaşmak istiyorum lütfen dürüst bir şekilde yorum yaparsanız çok mutlu olacağım ben 29 yaşında üç yıllık evli tüp bebek ile uğraşan bir anne adayı üç kez denenmiş negatif tüp bebeklerim var ve dondurulmuş embriyolarım var hayatım en çok bu yönde ilerliyor ama geçen sene yaşamış olduğumuz ilde kiracı olduğumuz evden ev sahibinin defalarca bizi çıkarma tehditleriyle baş edemeyip eşimle bir ev almaya karar verdik ikimiz de kamuda çalışıyoruz belirli bir birikimimiz vardı ama tabii ki de bir ev almak için yetmiyordu bunun üzerine en yakınlarımız olan ailelerimize başvurduk benim kendi annem karşılıksız olarak geçen senenin kuruna göre 200.000 TL'lik altın verdi ve ben onu kullandım aynı şekilde o sıralarda kayınbabam arabasını satmıştı ve bize dedi ki ben size altın vereyim istediğiniz zaman ödeyin dedi biz de eşimin ailesi olduğu için yabancı olmadığı için bu teklifi kabul ettik normalde ben kimseden bu kadar altın almam kayınbabamın yine geçen sene bana vermiş olduğu altın 220.000 TL yapıyordu şu an ise yaklaşık 450.000 civarı yapıyor gel zaman git zaman aradan yaklaşık bir sene geçti biz bir miktar ödeme yaptık ama çok fazla ödeme yapamadık beni ev alanlar anlarlar ilk sene kendimizi zor geçinirdik birimizin maaşı krediye giderken yaklaşık 50.000 TL kredi ödüyorum diğer imizin maaşıyla da sağı sola olan başka borclari ödemeye çalıştık eve ister istemez cam balkon gibi bir şeyler yaptırdık her neyse kayınbabamın iki tane evi var arabası var hiçbir geçim sıkıntısı yok kendisi emekli 65 yaşında aynı zamanda bizim gibi arabayı sattığı sırada kaynım da ev almıştı aslında arabanın yüklü bir miktarını kaynıma da altın olarak borç vermişti kaynımın ki o zaman bile 1 milyon yapıyordu şu an borcu yaklaşık 1.800 000 yüze yakın eşim iki kardeşler abisi ve kendisi kaynım da bizim gibi aylık 70.000 TL ev kredisi ödüyor aynı zamanda kayınbabama borç ödemeye çalışıyor bunun üzerine altın çok fazla artınca kaynım ve eşim kendi arasında konuştu ve babalarıyla altını sabitleme isteğinde bulundular yani aslında kayınbabam ikimizden de %100 hatta %110 kar etti ama bu teklifi duyduğunda sinir krizleri geçirdi ardından bize bağırdı çağırdı bir sürü laflar etti ve bize dün gece bir tane ödeme planı çıkarıp aylık ödememiz normalde 50.000 TL yanında bugünün kuruyla sabitleyip aynı zamanda borclari bir sene içinde ödememiz için bir ödeme planı hazırlamış bizim bu ödeme planına uyma şansımız sıfır bunu duyan ben ve eşim tabii ki de çok sinirlendik eşim bayağı kötü oldu bense eşime ailesiyle bir daha görüşmek istemediğimi bir şekilde o parayı ödeyebileceğimi ama bir daha babasıyla görüşmek istemediğini söyledim çünkü çok sinirlendim biz zaten çok ağır şeylerle uğraşıyoruz tüp bebek başlı başına çok ağır bir masraf aynı zamanda ev kredisi aynı zamanda bir de kayınbabama aylık 50.000 TL ödemek istemedim ve borcumuzu bizim altı ay içinde bitirmemizi bekliyor bizim şu an öyle bir ödeme yapabilecek halimiz yok kayınbabamın herhangi bir ihtiyacı yok zarar etmemek için açıkçası bu kadar kısa sürede bitirmek istiyor ama ben çok üzülüyorum iki günden beri başım ağrıyor hem bebeğimin olmaması bunun için çaba göstermem her yerim delik deşik iğnelerle uğraşıyorum bir taraftan bunlar artık ben çok yoruldum ve bıktım lütfen objektif bir şekilde yorum yaparsınız çok sevinirim sizce ben onlarla görüşmeme konusunda haksız mıyım bu arada şunu da eklemek istiyorum düğünümüzü eşimle kendimiz yaptık gelinliği ime kınalıma kadar kendi paramla aldım evimde bir tane eşyaları yok hiçbir şekilde düğünde altın vs herhangi bir şey takıp vermediler artık burama kadar geldi ne yapacağımı bilemiyorum babama bizim satacak herhangi bir şeyimiz olmadığını ve bu parayı ödeyemeyeceğimizi söylediğimde ne yaparsanız yapın beni ilgilendirmez gerekirse evinizi satın dedi yani siz olsanız ne yaparsınız ben bu adamdan bıktım evimize geldiği zaman bir tane ampul değiştiriyor ampulün dahi parasını isteyen bir adam aşırı cimri ve çok terbiyesiz bana bu şekilde gece saat 1:30'da ödeme planı yapması kendi kafasına göre bir de bize bunu atması beni iyice delirtti

Kayınbabanızın nasıl biri olduğunu bilerek borç almışsınız. Altın olarak aldıysanız altın olarak ödemeniz lazım. 100 gram alındıysa 100 gram ödenir. o konuda kayınbabanız haklı maalesef.
ama vicdani olarak düşününce 2 oğlundan başka kimsesi olmayan adam parayı ne yapacak. eğer geçim sıkıntısı yoksa ve belli bir geliri varsa oğullarına karşılıksız olarak vermeliydi zaten. ne diyelim o da onun vicdanı.

Kayınbabanızın nasıl biri olduğunu bilerek borç almışsınız. Altın olarak aldıysanız altın olarak ödemeniz lazım. 100 gram alındıysa 100 gram ödenir. o konuda kayınbabanız haklı maalesef.
ama vicdani olarak düşününce 2 oğlundan başka kimsesi olmayan adam parayı ne yapacak. eğer geçim sıkıntısı yoksa ve belli bir geliri varsa oğullarına karşılıksız olarak vermeliydi zaten. ne diyelim o da onun vicdanı.
Ne alaka vıcdanla borç borçtur bugün oğlu babasına verseydi gelini birtek bi babası bunca zaman bakmış büyütmüş diyip silecekmiydi borcu ?

İnsanlar yaşlılığında o parayı faize koysa heray gelirinden kendıne bakıcı parası çıkar evladın gelının suratını cekmektense kendı parasıyla muhtaç kalmadan kendıne baktırır

Noterde senet mi yaptınız? Ödeyemezsen mahkemeye mi verecek? Elinden geleni yap, kalanı için bekleyecek kusura bakmasın.

Bu kadar para delisi adam iyi borc vermis size
Akillilik edip altin uzerinden vermis bide
Annen zarar etti mesela nakit 200bin vererek
Neyse ben olsam aldigim ev 3+1 falansa onu satip 2+1 ev alir elde kalanla borcumu öder bir daha da yuzune bakmam sahsen
Onca odemenizin arasinda cam balkonun da acelesi yoktu soylemeden gecemiycem

Kesinlikle çok haklısınız aslında inanın benim de niyetim aldığım altının değer neyse onu ödemek ama birincisi benim annem karşılıksız verdiği için ben de açıkçası kayınbabamın bu kadar vicdansız olduğunu bilmediğim için böyle bir altın borcu aldım keşke yabancıdan alsaydım en azından içim acımazdı şimdi sürekli bana bunun lafını edeceğine eminim herhangi bir geçim sıkıntısı yok kendisi kamudan emekli yaklaşık 40.000 liralık bir emekli maaşı var herhangi bir borçu vesaire yok tamamen zevkine bizi bu yaşımızda zor duruma düşürmek için inatla bu parayı istiyor aslında ben ödeyeceğim herhangi bir derdim yok ödemekle alakalı ama şu an biz bu durumdayken bize inatla ne yaparsanız yapın benim paramı ödeyin diye geceleri ödeme planları attığı için canım çok sıkılıyor cevabınız için teşekkür ederim

Büyüklere güvenip çok borca girmişsiniz "ister istemez cam balkon yaptırdık" ne demek? Evin olmazsa olmazı değil ki bu.. yeni ev alınca heveslenip onu da yapalım bunu da yapalım nasıl olsa ödenir diye diye çok açılmışsınız. Yetmemiş bu kadar borçla tüp bebek tedavisine başlamışsınız, bence siz ayağınızı yorgana göre uzatamiyorsunuz. Kayınpeder baştan beri belliymiş bile bile seçiminizi yapmışsınız.

düğünümüzü eşimle kendimiz yaptık gelinliği ime kınalıma kadar kendi paramla aldım evimde bir tane eşyaları yok hiçbir şekilde düğünde altın vs herhangi bir şey takıp vermediler
Yapmak zorunda değiller bunu falan kendı içinizde tutup boşuna stres yapmayın
Aldığınız dönemki kur üzerinden ödeyip geçin sonrasında küsen küssün darılan darılsın
Bir ampul parasına kadar beklentide olan babadan borç almakta hıc iyi olmamış
Ağzınızdan borç die çıkıp borç varken cam balkon gibi bir masrafa geçmeniz karşı tarafa nasıl oturmustur .

Eğer altın aldık altın ödücez dediyseniz de madem sözünüzü tutun diyor oda sözünü tutup bekleyecek ne zaman isterseniz o zaman yavaş yavaş ödeyeceksınız sizinki sözse onunkide söz sonuçta

Noterde senet mi yaptınız? Ödeyemezsen mahkemeye mi verecek? Elinden geleni yap, kalanı için bekleyecek kusura bakmasın.
İnan canım bu şekilde yapmak istiyorum bazen şeytan beni dürtmüyor değil ama yine de vicdanım elvermiyor ben o parayı ödeyeceğim ama bu yapılanları da unutmayacağım zaten bundan sonra benim ona karşı herhangi bir vicdani olarak bir şeyim kalmadı ev aldıklarında eşim ve kaynım yardım etti aynı zamanda evlerine ne yapılacaksa hepsini eşimin ve kaynım yaptı ama bu adamın bu şekilde yapması beni delirtiyor

Yapmak zorunda değiller bunu falan kendı içinizde tutup boşuna stres yapmayın
Aldığınız dönemki kur üzerinden ödeyip geçin sonrasında küsen küssün darılan darılsın
Bir ampul parasına kadar beklentide olan babadan borç almakta hıc iyi olmamış
Ağzınızdan borç die çıkıp borç varken cam balkon gibi bir masrafa geçmeniz karşı tarafa nasıl oturmustur .

Eğer altın aldık altın ödücez dediyseniz de madem sözünüzü tutun diyor oda sözünü tutup bekleyecek ne zaman isterseniz o zaman yavaş yavaş ödeyeceksınız sizinki sözse onunkide söz sonuçta
Aslında yavaş yavaş ödemek de değil problem sürekli benim borcumu ödeyin diye bizi daraltıyor biz o yüzden sabitleyelim dedik yoksa diğer türlü zaten her ay bizden para istiyor biz zaten altın olarak ödedik belli bir miktarını

Madem en başından böyle biriydi niye altın borcu aldınız? Siz akıllılık edip para olarak alsaydınız. Altın olarak verdiyse altın olarak istemesi kadar normal bir şey yok. Cam balkon konusunda arkadaşlara katılıyorum. Bu kadar sıkışıklığın arasında bebek düşüncesi de yerinde bir karar değil bence. Masraflı.

Ne alaka vıcdanla borç borçtur bugün oğlu babasına verseydi gelini birtek bi babası bunca zaman bakmış büyütmüş diyip silecekmiydi borcu ?

İnsanlar yaşlılığında o parayı faize koysa heray gelirinden kendıne bakıcı parası çıkar evladın gelının suratını cekmektense kendı parasıyla muhtaç kalmadan kendıne baktırır
evet vicdanla borcun alakası yok bencede. alınan para borç olarak alındıysa mutlaka ödenmeli zaten onda hiçbir sorun yok.

ama düşününce zaten 2 tane evladın var. zaten paran onlara kalacak. geçim sıkıntın yoksa evin, araban ve düzenli bir maaşın varsa bence evladını bu kadar sıkıştırmaya gerek yok diye düşünüyorum.

ama konu sahibi kayınbabasının bu şekilde düşünmediğini ve parayı seven bir olduğunu biliyormuş ve bunu bilerek borç almış. o yüzden geri ödemeli

Altın aldın altın ödersin kredi çekip sabitleyin bence Altın daha da çıkacak zaten altın borcu alanda akıl yok bence
Eşimin dayısı görümcemden altın aldı şimdi altın olarak ödüyor onlar da pişman ama yapacak bir şey yok. Başta öyle anlaşmışlar. Borcu alan düşünecek. Altın hep yükselişteydi.

evet vicdanla borcun alakası yok bencede. alınan para borç olarak alındıysa mutlaka ödenmeli zaten onda hiçbir sorun yok.

ama düşününce zaten 2 tane evladın var. zaten paran onlara kalacak. geçim sıkıntın yoksa evin, araban ve düzenli bir maaşın varsa bence evladını bu kadar sıkıştırmaya gerek yok diye düşünüyorum.

ama konu sahibi kayınbabasının bu şekilde düşünmediğini ve parayı seven bir olduğunu biliyormuş ve bunu bilerek borç almış. o yüzden geri ödemeli
Canım aslında benim niyetim de borcunu ödemek ama en azından biraz zamana yayarak ben yine altın şeklinde ödeyeceğim kaynım sabitleme teklifinde bulunduğu için biz de ister istemez katılmak zorunda kaldık tabii ki de bizim işimize geldi ama bu kez de sabitleyince kayınbaba altı ay içinde ödenmesi gerekiyor diyor yani o yüzden ben kayınbabamın bu kadar bizi sıkıştırmasına bozuluyorum açıkçası

Aslında yavaş yavaş ödemek de değil problem sürekli benim borcumu ödeyin diye bizi daraltıyor biz o yüzden sabitleyelim dedik yoksa diğer türlü zaten her ay bizden para istiyor biz zaten altın olarak ödedik belli bir miktarını
Gerçekten dürüst olmak gerekiyorsa kendinize şu soruyu sorun siz kayın babanıza altın olarak borç verseydiniz eşimin bir tek bir babası deyip o borcu sabitleyip kalır mıydınız yoksa aynı verdiğiniz altını mı isterdiniz ? Aslında sorunuzun cevabı sizde

O kadar çok borcunuz ödemeniz varsa çocuk için acele etmemelisiniz bence. Şimdi hemen çocuk oluverse tek maaşla çocuğun her ihtiyacını karşılayabilecek misiniz?

Ayrıca kayınbabanız ihtiyacınız varken çıkarıp vermiş. Tabi ki ödeyip bitirin adamın borcunu. Siz şöyle böyle yapalım diye teklif götürünce ödemeyecekler sanmıştır. Adam hem parasını vermiş hem kötü olmuş. Herkes anneniz gibi davranmak zorunda değil

Madem en başından böyle biriydi niye altın borcu aldınız? Siz akıllılık edip para olarak alsaydınız. Altın olarak verdiyse altın olarak istemesi kadar normal bir şey yok. Cam balkon konusunda arkadaşlara katılıyorum. Bu kadar sıkışıklığın arasında bebek düşüncesi de yerinde bir karar değil bence. Masraflı.
Haklısın belki bu kadar acelesi yoktu ama aslında şu an benim bu kadar çırpınışımın sebebi kayınbabamın bizi bu kadar zorlaması her ay istemesi zaten biz bunu sürece yayarak ödeyeceğiz saçma sapan bir şekilde bizi sıkıştırmasına sinirlerim bozuluyor

Back
X