- 20 Haziran 2022
- 401
- 166
- 53
- 29
- Konu Sahibi cansucansucan
Kızlar herkese merhabalar sizinle birkaç gün önce yaşamış olduğumuz bir olayı paylaşmak istiyorum lütfen dürüst bir şekilde yorum yaparsanız çok mutlu olacağım ben 29 yaşında üç yıllık evli tüp bebek ile uğraşan bir anne adayı üç kez denenmiş negatif tüp bebeklerim var ve dondurulmuş embriyolarım var hayatım en çok bu yönde ilerliyor ama geçen sene yaşamış olduğumuz ilde kiracı olduğumuz evden ev sahibinin defalarca bizi çıkarma tehditleriyle baş edemeyip eşimle bir ev almaya karar verdik ikimiz de kamuda çalışıyoruz belirli bir birikimimiz vardı ama tabii ki de bir ev almak için yetmiyordu bunun üzerine en yakınlarımız olan ailelerimize başvurduk benim kendi annem karşılıksız olarak geçen senenin kuruna göre 200.000 TL'lik altın verdi ve ben onu kullandım aynı şekilde o sıralarda kayınbabam arabasını satmıştı ve bize dedi ki ben size altın vereyim istediğiniz zaman ödeyin dedi biz de eşimin ailesi olduğu için yabancı olmadığı için bu teklifi kabul ettik normalde ben kimseden bu kadar altın almam kayınbabamın yine geçen sene bana vermiş olduğu altın 220.000 TL yapıyordu şu an ise yaklaşık 450.000 civarı yapıyor gel zaman git zaman aradan yaklaşık bir sene geçti biz bir miktar ödeme yaptık ama çok fazla ödeme yapamadık beni ev alanlar anlarlar ilk sene kendimizi zor geçinirdik birimizin maaşı krediye giderken yaklaşık 50.000 TL kredi ödüyorum diğer imizin maaşıyla da sağı sola olan başka borclari ödemeye çalıştık eve ister istemez cam balkon gibi bir şeyler yaptırdık her neyse kayınbabamın iki tane evi var arabası var hiçbir geçim sıkıntısı yok kendisi emekli 65 yaşında aynı zamanda bizim gibi arabayı sattığı sırada kaynım da ev almıştı aslında arabanın yüklü bir miktarını kaynıma da altın olarak borç vermişti kaynımın ki o zaman bile 1 milyon yapıyordu şu an borcu yaklaşık 1.800 000 yüze yakın eşim iki kardeşler abisi ve kendisi kaynım da bizim gibi aylık 70.000 TL ev kredisi ödüyor aynı zamanda kayınbabama borç ödemeye çalışıyor bunun üzerine altın çok fazla artınca kaynım ve eşim kendi arasında konuştu ve babalarıyla altını sabitleme isteğinde bulundular yani aslında kayınbabam ikimizden de %100 hatta %110 kar etti ama bu teklifi duyduğunda sinir krizleri geçirdi ardından bize bağırdı çağırdı bir sürü laflar etti ve bize dün gece bir tane ödeme planı çıkarıp aylık ödememiz normalde 50.000 TL yanında bugünün kuruyla sabitleyip aynı zamanda borclari bir sene içinde ödememiz için bir ödeme planı hazırlamış bizim bu ödeme planına uyma şansımız sıfır bunu duyan ben ve eşim tabii ki de çok sinirlendik eşim bayağı kötü oldu bense eşime ailesiyle bir daha görüşmek istemediğimi bir şekilde o parayı ödeyebileceğimi ama bir daha babasıyla görüşmek istemediğini söyledim çünkü çok sinirlendim biz zaten çok ağır şeylerle uğraşıyoruz tüp bebek başlı başına çok ağır bir masraf aynı zamanda ev kredisi aynı zamanda bir de kayınbabama aylık 50.000 TL ödemek istemedim ve borcumuzu bizim altı ay içinde bitirmemizi bekliyor bizim şu an öyle bir ödeme yapabilecek halimiz yok kayınbabamın herhangi bir ihtiyacı yok zarar etmemek için açıkçası bu kadar kısa sürede bitirmek istiyor ama ben çok üzülüyorum iki günden beri başım ağrıyor hem bebeğimin olmaması bunun için çaba göstermem her yerim delik deşik iğnelerle uğraşıyorum bir taraftan bunlar artık ben çok yoruldum ve bıktım lütfen objektif bir şekilde yorum yaparsınız çok sevinirim sizce ben onlarla görüşmeme konusunda haksız mıyım bu arada şunu da eklemek istiyorum düğünümüzü eşimle kendimiz yaptık gelinliği ime kınalıma kadar kendi paramla aldım evimde bir tane eşyaları yok hiçbir şekilde düğünde altın vs herhangi bir şey takıp vermediler artık burama kadar geldi ne yapacağımı bilemiyorum babama bizim satacak herhangi bir şeyimiz olmadığını ve bu parayı ödeyemeyeceğimizi söylediğimde ne yaparsanız yapın beni ilgilendirmez gerekirse evinizi satın dedi yani siz olsanız ne yaparsınız ben bu adamdan bıktım evimize geldiği zaman bir tane ampul değiştiriyor ampulün dahi parasını isteyen bir adam aşırı cimri ve çok terbiyesiz bana bu şekilde gece saat 1:30'da ödeme planı yapması kendi kafasına göre bir de bize bunu atması beni iyice delirtti