• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu babalık mı ? Haksız mıyım(siz olsanız ne yapardınız)

Gerçekten dürüst olmak gerekiyorsa kendinize şu soruyu sorun siz kayın babanıza altın olarak borç verseydiniz eşimin bir tek bir babası deyip o borcu sabitleyip kalır mıydınız yoksa aynı verdiğiniz altını mı isterdiniz ? Aslında sorunuzun cevabı sizde
Kuzum aslında özeleştiriye oldukça açık biriyim şunun da farkındayım aynı durumda olsa ben bunu isterdim ama ben bir baba olsaydım sabitlemeye hadi geçtim normal altın olarak da ödense her ay ben çocuğumu sıkıştırıp hadi benim paramı öde bu ay para göndermediniz veya işte ne zaman ödeyeceksiniz sürekli bu şekilde sorularla çocuğumu bunaltmazdım

O kadar çok borcunuz ödemeniz varsa çocuk için acele etmemelisiniz bence. Şimdi hemen çocuk oluverse tek maaşla çocuğun her ihtiyacını karşılayabilecek misiniz?

Ayrıca kayınbabanız ihtiyacınız varken çıkarıp vermiş. Tabi ki ödeyip bitirin adamın borcunu. Siz şöyle böyle yapalım diye teklif götürünce ödemeyecekler sanmıştır. Adam hem parasını vermiş hem kötü olmuş. Herkes anneniz gibi davranmak zorunda değil
Çok haklısın aslında suç bende kendi ailem gibi zannettim eşimin ailesini ama öyle değilmiş

ölünce maallar zaten iki kardeşe kalacak, bi nevi kendinize yatırım gibi düşünüp olaya başka pencereden bakın.
borç borçtur, ama vicdan başka mesele. Allahtan adam iki oğluna da aynı şekilde davranmış başka türlüsü daha fena.

Gerçekten dürüst olmak gerekiyorsa kendinize şu soruyu sorun siz kayın babanıza altın olarak borç verseydiniz eşimin bir tek bir babası deyip o borcu sabitleyip kalır mıydınız yoksa aynı verdiğiniz altını mı isterdiniz ? Aslında sorunuzun cevabı sizde
böyle düşünmek pek doğru değil. Onlar daha yolun başındalar. çocuk yapacaklar vs. ama kayınbabası tüm düzenini oturtmuş. ununu elemiş eleğini asmış misali. Evet yaşlanınca da bence iyi bir gelirinin olması şart. bir hastalık olsa çocukları bakmayacak belki ve o birikmişiyle kendi yolunu çizecek. ama zaten şuan ödüyorlarmış çok sıkıştırmaya gerek yok

niye altın olarak geri istiyor diye kızmak saçma biraz. altın, döviz vs. borç almak bu yüzden risklidir. üstelik aksi durumda olabilirdi. altın düşebilirdi de. zor ama imkansız değil böyle saçma sapan ekonomide.
ha “niye sıkıştırıyo bizi, bi yere kaçmıyoruz” da diyebilirsiniz tabi ki. ödeme planı göndermesi falan çirkin şeyler. ama parasını istiyor diye de komple iletişimi keselim diye boşuna kendinizi doldurmayın. bu adamın huyunu bilerek aldıysanız ve ödeyemiyorsanız katlanacaksınız tacizlerine. ya da ölmesini bekleyeceksiniz. belki kayınvalide insaflı çıkar.

Canım aslında benim niyetim de borcunu ödemek ama en azından biraz zamana yayarak ben yine altın şeklinde ödeyeceğim kaynım sabitleme teklifinde bulunduğu için biz de ister istemez katılmak zorunda kaldık tabii ki de bizim işimize geldi ama bu kez de sabitleyince kayınbaba altı ay içinde ödenmesi gerekiyor diyor yani o yüzden ben kayınbabamın bu kadar bizi sıkıştırmasına bozuluyorum açıkçası
bu şekilde yapıyorsa sabitlemeyin. ayda 2 gram ödeyin durumumuz bu diyin. mahkemeye vermeyecek ya

Evet haksızsınız. Kp size altın olarak borç vereceğini söylemiş. Altın son 6 ayda böyle yükselişe geçmedi ya.
Siz ev sahibinden, kiradan yakınırken başka bir kiraya geçmek yerine şartları zorlayıp ev almışsınız, üstüne masraflarımız var derken tüp bebekle uğraşıyorsunuz.
Gelinliğini, kınanızı kendiniz yapmanız normal olan. Bunlar borç aldığınız paraya çökmek için bir karşılık değil.
Adam baktı oyalıyorsunuz tabi isteyecek parasını. Çocuk olunca masrafınız azalacak mı sanıyorsunuz? Siz hayatınıza devam ederken insanlar sırf yaşlı kategorisinde diye kendi parasının dilencisi mi olsun. Ne pişkin insanlarsınız karı koca.

Adamın huyunu bile bile altının arttığı da belliyken borclanmissiniz yavaş yavaş ödeyin başka çareniz yok. Cam balkon şart miydi? Karı koca biraz garipsiniz. Bu kadar borc varken çocuk işini rafa kaldırın bence yaşınız da genç daha

kayınbabam arabasını satmıştı ve bize dedi ki ben size altın vereyim istediğiniz zaman ödeyin dedi
kaynım ve eşim kendi arasında konuştu ve babalarıyla altını sabitleme isteğinde bulundular yani aslında kayınbabam ikimizden de %100 hatta %110 kar etti ama bu teklifi duyduğunda sinir krizleri geçirdi ardından bize bağırdı çağırdı bir sürü laflar etti
alemin uyanığı siz misiniz?
adamdan altin borcu almissiniz arabasini satip vermis simdi de odemeyiz bugünkü kurdan bilmemkac senede odeyelim diyorsunuz.
adil mi bu?
tabii ki kabul etmeyecek adam. kendine yeni araba alsa alamaz niye kabul etsin?
bir de kar etti demissiniz.
hic de kar etmedi. size vermeyip bankada altinda tutsa kar ederdi.
adam iki ogluna kac milyon para vermis simdi iki oğluyla da dusman. keske "ah evladim yok ki iki bilezigi var ananin onu vereyim" diye acindirsaydi kendini simdi ondan iyisi olmazsi

Altın borcu altın olarak gibi ödenir ama ihtiyacı da yokken bir babanın çocuklarını bu kadar sıkıştırması doğru değil diye düşünüyorum. O da biliyordu sonuçta bu kadar kısa sürede ev kredisi öderken, kendisine kısıtlı ödeme yapabileceğinizi.
Diğer taraftan balkona cam yaptırmanın nasıl bir gerekliliği vardı?
Bu kadar borcun ve çalışma gerekliliğinin içinde tüp bebek için doğru bir zamanda değilsiniz açıkçası. Her şey aynı anda olamaz.

Evet haksızsınız. Kp size altın olarak borç vereceğini söylemiş. Altın son 6 ayda böyle yükselişe geçmedi ya.
Siz ev sahibinden, kiradan yakınırken başka bir kiraya geçmek yerine şartları zorlayıp ev almışsınız, üstüne masraflarımız var derken tüp bebekle uğraşıyorsunuz.
Gelinliğini, kınanızı kendiniz yapmanız normal olan. Bunlar borç aldığınız paraya çökmek için bir karşılık değil.
Adam baktı oyalıyorsunuz tabi isteyecek parasını. Çocuk olunca masrafınız azalacak mı sanıyorsunuz? Siz hayatınıza devam ederken insanlar sırf yaşlı kategorisinde diye kendi parasının dilencisi mi olsun. Ne pişkin insanlarsınız karı koca.
Bir de arabalar da arttı mesela vergi vs geldi belki adam sıfır araba alacaktı

Kuzum aslında özeleştiriye oldukça açık biriyim şunun da farkındayım aynı durumda olsa ben bunu isterdim ama ben bir baba olsaydım sabitlemeye hadi geçtim normal altın olarak da ödense her ay ben çocuğumu sıkıştırıp hadi benim paramı öde bu ay para göndermediniz veya işte ne zaman ödeyeceksiniz sürekli bu şekilde sorularla çocuğumu bunaltmazdım
Ya bunaltma konusunda haklı olabilirsiniz ama o zaman o parayı bankadan çekmiş olsaydınız bizim borcumuz var ödeyemeyiz diyebilecek miydiniz hayır bir şekilde bir yerlerden kısıp o borcu ödemek için çabalayacaktınız ve faiziyle ödeyecektiniz
şu an kendi parasını verdi istedi diye siz de aileyle görüşmeme kararı almak istiyorsunuz sizce de çok fazla değil mi ? Ampul parası isteyen babadan çok fazla vicdan bekliyorsunuz
Zaten neyin ne olduğu belliymiş . Ben yukardaki senet mi yaptınız sanki mahkemeye mi verecek yorumlarını doğru bulmuyorum sonuçta sözünüz senet borcunuz da kendi konuşmalarınızda kendi vicdanlarınızda Mahkemeniz olsun
şu an siz evlat ararken bir ailenin sırf ödemeyi istedi diye kendi evlatlarından kopması doğru mu sizce bence böyle bir şey yapmayın bedduasını almayın eşinizde ailesiyle bu yüzden ayrı düşmesin

Yani verdik kötü olduk vermeden kötü olsaydık olmasın dar zamanınızda o gün için sıkıntınızı çözmüşler onun hatırı için kırıcı değil yapıcı olun gerçekçi olalım vermeyip kötü de olabilirdi o gün için adam işinizi çözmüş geri cevırmemıs . Sizde yapılan iyiliği göz ardı etmeyin evet size hayır yapmamış ama o gün için ortada bırakmamışlar dünya 3 gun değil yarınlar ne getirir bilemezsiniz birbirinizin yüzüne bakar birbirinizden destek ararsınız birlik beraberliğinizi 3 kuruş için bozmayın

Kendi aileniz gibi olmalarını beklemeyin insanlar aynı değiller

Bi dunya borc var ama ne tüp bebekten geri kaliyorsunuz ne cam balkondan sorna da gorusmeyecegim o adam o parayi vermese kredi cekseniz bankaaya da tup bebek oduyoz bilmem nw diyebilecek miydiniz?
Bu kadar borc varken sacma spaan yerlere para verirken adamin borcu asla ödenmezdi o da anlamiş herhalde.

Altın borcu altın olarak gibi ödenir ama ihtiyacı da yokken bir babanın çocuklarını bu kadar sıkıştırması doğru değil diye düşünüyorum. O da biliyordu sonuçta bu kadar kısa sürede ev kredisi öderken, kendisine kısıtlı ödeme yapabileceğinizi.
Diğer taraftan balkona cam yaptırmanın nasıl bir gerekliliği vardı?
Bu kadar borcun ve çalışma gerekliliğinin içinde tüp bebek için doğru bir zamanda değilsiniz açıkçası. Her şey aynı anda olamaz.
Konu sahibine göre ihtiyacı yok ama belki adamın kafasında alacak vereceği vardır. Evlatlarına bu kadar parayı veren adamın haksız yere sıkıştıracağını düşünmüyorum. İki oğluna da kesesini sonuna kadar açmış.

Aslında konuya duygu katmadan bakmalısınız..

Sizin bir kilo altınınız olsa ve elinizde tutsanız bugün yaklaşık 6milyon paranız elinizde olurdu. Ama birine yardım için verseydiniz ve bugün altın yerine verdiğiniz günkü kurla alsaydınız elinizde 2-3 milyonunuz olurdu.

Yardım ederek milyonlarca lira zarar etmek ister miydiniz? Kimse istemez.
Eşinizin babası ise günün sonunda babasının birikimi ona ve kardeşlerine kalacaktır. Altın olarak vermezseniz herkesin hakkına girmiş olursunuz.

Ne alındıysa aynen geri verilmeli, bu bir araç veya bir ev de olabilirdi. Ev alıp daha sonra bir oda veremezsiniz:)

inşallah en kısa zamanda öder ve huzura kavuşursunuz

Tammda siz baya baya annenız 200 binlik altın bozdurup verdı dıye kayınbabanızdanda aynısını alıp üstüne yatmak istemişsiniz bence
Adamda isteyince kotu olmus
Yanı mantıken adam haklı Borc vermıs demekkı odemedınız oda sinirlendi istiyor
Sonucta altın olarak almıssınız size hibe etmesini bekleyemezsiniz

Ama ben olsam şöyle birsey yapardım annemınde o gunlu verdıgı grama göre zamanı gelınce onuda oderdım. Karsı taraf borc verıyorsa annem neden hibe etsinki .

Hatayı en başından bu kadar yüklü borç alarak yapmışsınız, anne baba da olsa bunlar çok ciddi rakamlar ne aldıysanız tabi ki onu ödemek zorundasınız ki adam durduk yere hadi verin paramı dememiş anladığım kadarıyla, siz sabitleyelim diyince hadi o zaman ödeyin borcunuzu demiş, haksız mı şimdi? Ayrıca adam hayattayken neden malını mülkünü versin çocuklarına, ölünce zaten çocuklara kalacak tamam da adam belki elden ayaktan düşecek bakmayacaksınız malı mülkü satıp kendine baktıracak, yani evet hayatın başında olabiliriz ama o zaman da ayağımızı yorganımıza göre uzatırız mesela ev alıp "eeee mecburen cam balkon yaptırdık" diyemeyiz çünkü zaruri değil, onun yerine altın alıp verseydiniz ya da atsaydınız kenara :)

Artı tüp bebek masrafı evet çok ciddi bir masraf ama yine onları ilgilendiren bir durum yok, hayat böyle maalesef acı gelebilir ama böyle, tırnağın varsa başını kaşırsın yoksa kaşınır durursun hayatın gerçeği bu :) geçen sene biz de ev aldık arabamızı sattık gittik kredi çektik kimseden de bir lira almadık, istesek verirlerdi ama ne gerek var niye boyun eğelim daha lüks değil de kendi bütçemize göre mütevazı bir ev aldık 1 lira masraf yapmadık yapmayı da düşünmüyoruz borç bitene kadar, yoksa bugün kalksak 500 bin lira masraf yaparız ama ne gerek var, biraz ileri görüşlü olmak mantıklı olmak lazım.

Back
X