• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu bataklığa birdaha girmemek için

Depresyon ilaçları hemen kesilmez. Bi anda cat diye kesmeyin.. günde 2 defa alıyorsanız teke indirin bi süre sonra yarima sonra çeyreğe falan.. doktor kontrolünde bırakın.. kendinizi iyi hissetmeniz yeterli değil.. psikolog desteği mutlaka alın anlatmak rahatlatır

Depresyon ilaçları hemen kesilmez. Bi anda cat diye kesmeyin.. günde 2 defa alıyorsanız teke indirin bi süre sonra yarima sonra çeyreğe falan.. doktor kontrolünde bırakın.. kendinizi iyi hissetmeniz yeterli değil.. psikolog desteği mutlaka alın anlatmak rahatlatır
Yok asla bırakmam doktor kontrolunde bırakıcam ama bırakmaktan çok korkuyorum ilaçları o kabus dolu günler geri gelir diye

Bu soylenenlere katiliyorum.

Kendinin farkinda olman lazim. Meditasyon yapmaya calis. Kendinle bas-basa kal, mantikli olmaya calis, bir arkadas gibi kendine tavsiyeler ver, baska birisi - en yakin arkadasin gibi davran kendine mesela.

Tabi durumu yasamadan bilemez insan, hormonlarin bize yaptigi seyler, bazen elimizde olmuyor, dusunceyle olmuyor. Ama inan bana, farkindalik buyuk fark yaratiyor. Yani bir nevi "kendine gel" :)
Kesinlikle yaşamayan anlamaz yani çok zor bir hastalık bu kafada bitirmeyle olmuyor çünki beyin kimyasıyla alakalı ama dediğiniz şeylerde çok önemli tabi biraz da kendine yardım etmesi lazım insanın

Kedileri çok seviyorum evdekileri de ikna edersem sahiplenmeyi düşünüyorum
İnşallah ikna olurlar ama kim ben yapamam bakamam istemem dediyse şimdi kedisinden ayrılmıyor en basiti benim kuzenim var yavru ölmek üzere kedi bulmuştum ona verdim bahçesi var bak diye eve aldı daha bahçe yüzü görmediler ayrılmıyorlar. Bugunde bana kedisi olan stres olmazmış depresyona girmezmiş diye bir makale yolladı ben değil zaten kedi bizim yüzümüzden stres oluyor diyorum

İnşallah ikna olurlar ama kim ben yapamam bakamam istemem dediyse şimdi kedisinden ayrılmıyor en basiti benim kuzenim var yavru ölmek üzere kedi bulmuştum ona verdim bahçesi var bak diye eve aldı daha bahçe yüzü görmediler ayrılmıyorlar. Bugunde bana kedisi olan stres olmazmış depresyona girmezmiş diye bir makale yolladı ben değil zaten kedi bizim yüzümüzden stres oluyor diyorum
Keşke depresyona girmeden önce bir kedi sahiplenseymişim :) dışarda bile onları sevmek mutluluk veriyor bana :)

Güneş tam tepedeyken yarım saat güneşe çık ayağını toprağa değdir.
Beslenme beyindeki kimyasalları çok etkiliyor.
B12 b6 vitaminlerini eksik etme.
Probiyotik gıdalar yemeye çalış.
Çiğ fındık, fıstık, ceviz, badem ye.
Fermente peynir tüket.

Affet,unut,geçmişe dönüp bakma sadece geleceğine odaklan.
Ve ne olursa olsun insanları kafana takmamayı öğren.
Depresyon geçirdim ve bunları başardım.
Hiç umursamaz olunmuyor ama ben çok vurdumduymazım :)
Sabrımı zorlamadıkları sürece de kimseyi takmıyorum.

Affet,unut,geçmişe dönüp bakma sadece geleceğine odaklan.
Ve ne olursa olsun insanları kafana takmamayı öğren.
Depresyon geçirdim ve bunları başardım.
Hiç umursamaz olunmuyor ama ben çok vurdumduymazım :)
Sabrımı zorlamadıkları sürece de kimseyi takmıyorum.
İlaç kullandınız mı peki

Sadece senin caninin istedigi seyleri yapmaya calis
Insanlara hayir demeyi ogren
Gecmis gecmiste kaldi dusunerek yasananlari degistiremem ki..de kendi kendine.
Cok guzel gunlerim olacak. de hep.

Sakın ilaçları kendi kendine bırakma ben öyle bir hata yaptım
Burdan kendi başına bırakmak isteyenlere söylüyorum ilacı benim gibi birden kesmeyin cahilliğim mi diyeyim ilaçtan bıkmış olmamdanmı bilemiyorum içmeyecem beynimde bitiyor dedim
Sonum hastanede bitti çok şükür bugün beşinci günüm yeniden doğdum sanki
İlacı doktor azaltmaya başladı beşinci günüm ayın onunda tekrar gidecem
Çok geçmiş olsun :(

Konu sahibi sende biliyosundur ki depresan ilaçlarına yarım yarım başlanır bir iki hafta sonra tüm yutulur. Bırakılacağı zamanda böyle yavaş yavaş bırakılır. Temkinli adımlarla.. doktorun ne diyor bu duruma ne konuştunuz? Ayrıca hapa bağımlı kalma, seni uyuşturmasına izin verme. Bi insanın en iyi doktoru kendisidir. Allah yardımcın olsun...

Sadece senin caninin istedigi seyleri yapmaya calis
Insanlara hayir demeyi ogren
Gecmis gecmiste kaldi dusunerek yasananlari degistiremem ki..de kendi kendine.
Cok guzel gunlerim olacak. de hep.
Öyle düşünemiyorum hep bir kaygı var geleceğe dair :KK43: Artık naparsam yapayım bu hastalık hep engel olacak sanki birde binlerce yorum okumuşumdur bu hastalıkla ilgili hepside olumsuz yorumlar oda çok kötü etkiledi tabi beni :KK43:

ben depresyonlardan depresyonlara giren biri olarak soyluyorum ilac kullanmiyorum ...artik ağlama falan da yok ...aglamamin hicbir faydasi olmadi ki .. ama şunu da farkettim kendi kendimin doktoru oldum ... niye böyle oldugumu da biliyorum... kendine inan aman demeyi bil...

Kesinlikle yaşamayan anlamaz yani çok zor bir hastalık bu kafada bitirmeyle olmuyor çünki beyin kimyasıyla alakalı ama dediğiniz şeylerde çok önemli tabi biraz da kendine yardım etmesi lazım insanın
Haklisin, anliyorum... kimyasal bir durum. Ama beynimiz dusunceleri ureten, dusuncelerinde kimyaya etki yaptigi bir yer. Yardimci olmak lazim beyine :) Sevgi dolu bir hayat dilerim.

Back
X