Bu bayram ....Hepimize hayırlı olsun

yesilim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2006
8.868
19
158
Antalya
“ Eskiden bayramların tadı tuzu başkaydı ” der büyükler. Tabiî ki başkaydı, bu kadar iletişim yoktu.
Telefon, bilgisayar, ulaşım gibi....Artık herkesi istediğimiz zaman görebiliyor, gidebiliyor, sesini duyabiliyoruz hâl böyle olunca....

Özellikle çalışan kesim bunalmış, kendilerine zaman ayırmayı hak görüyorlar haklı olarak
Kimi büyükler hâla kırılıp söyleniyorlar... Kırılmayın, siz de onlara hak verin

Tatiller bu kadar uzun ve iklim o kadar elverişli olunca, tatil onların en büyük hakkı böyle düşünüyorum ve tatile gittiklerinde memnun oluyorum

Büyüklerin gönlünü alıp, eller öpülüp, sevgi sözcüklerini fısıldadınız mı her şey yolunda demektir.

Tatile gideceklere, evde kalıp yol gözleyeceklere şimdiden hayırlı bayramlar diliyorum

Siz bu bayram ne yapmayı düşünüyorsunuz ....
Büyükler biz de olunca, artık bizde büyüdüğümüz için yol bekleyenlerdeniz bu yıl :teselli:

Buyurun bayram Çikulatası

ablacım ne kadar doğru ve güzel yazmışsın...
ne yazık ki her geçen yıl bayram şevki kırılıyor içimin...
eskiden bayram hep birlikte olmak demekti, kırmızı papuçları yastık altında saklayıp bayram sabahına kadar alınan elbiseyi koklamak kardeşlerim ellemesin diye köşe bucak saklamak, para toplamak, şeker verenlere burun kıvırmak bıkana kadar tatlı yemek demekti...
ama artık yalnızca tatil demek...
ne ramazanların tadı kaldı ne de bayramların...

ben de başta senin olmak üzere tüm forum ahalisinin mübarek ramazan bayramını kutluyor, tadı damakta kalır bir bayram geçirmelerini diliyorum :içelim:

Hatırlıyorumda çocukluğumda sabahın en eken saati kalkılır babamı bayram namazı için gönderir annemle kahvaltı hazırlardık kahvaltıdan sonrada dışarı çıkılır tüm mahallleliyle bayramlaşılırdı...
Sırayla herkes kapısının önüne çıkardı öğlen kesinlikle beklenmezdi gelecek misafirler olduğu için görüşülemezse ayıp olur düşüncesindeydiler belkide hatta çoğu bayram mah.uzun kahvaltı sofrası bile
hazırlanır hep beraber yapılırdı kahvaltıı...
Şimdi ise cepten bayram tebriği msnden konuşmalar birkaç dakika da hal hatır sorulup gitmeler vsvsss......:1no2:

Çikolta pek tatlıymış kaydirigubbakcemile3

ah bayramlar ahhhhh...
heyecandan nasıl sabahı beklerdik,yeni alınan
kıyafetler başucumuzda,onun heyecanı....ahhh ahhh....
şimdi bakıyorum da kızıma ,normal günden farkı yok,heyecan yok ki...
tek sevindiği anne ve baba tatil ve evde...
ama olsun yitirilmeyen ve inşallah da hiç yitirilmeyecek olan
büyüklerimizi sevindirmek...
Allah herkese sevdikleriyle uzun ömür versin...
ablacım senin ve KK ailesinin bütün fertlerinin
bayramlarını şimdiden kutluyorum...
Nice bayramlara,sevdiklerimizle ulaşmak dileğiyle...
sevgiyle kalın...

ablacığım bırak bayramı
küçükken hep ahh ah nerde eski ramazanlar nerde eski bayramlar denirdi anlamazdım fisfisfis
şimdi o küçüklüğümdekini arıyorum:çok üzgünüm:
daha önceleri ise kimbilir nasıl güzeldisositososito
eşim oruç tutmuyo ameliyat oldu ilaçları
tek başına sahur iftar yapıyorum hiç tadı yok bu yıl kalabalık iftar sofrasınada katılmadım katılamadım peksenağlama

annemler ise bayramda yok memlekete gidiyolar:a015:
bi tek kayınvalidem var
ahh ahh
yıllar geçtikçe korkarım hepten kötü olacakCADIARZU

çikolata için teşekkürler:1hug:
şimdiden herkese iyi bayramlar:asigim:Şeniz

Önceden ne güzeldi bayram günü eviniz kalabalık gelen giden hiç bitmezdi...
Şeker toplardık kapı kapı tanıdıkları gezip,
Mahallede çocuklar toplanırdık yapmadığımız yaramazlık kalmazdı....
Şimdi hiçbir şey yok...
Bırakın bunları saygı, sevgi, büyük küçük ilişkisi bitti...
Gittikçe daha da azalacak malesef....

Artık bayramın adı iyiden iyiye değişti şu kendini işten kafasını ayıramayan bizlerle birlikte. bayramların adı tatil oldu.. ve 9 günden aşağı hesaplandığında da “aaaaa hay allah” tepkileri vermeye başladık. peki ya bu mu bayramın anlamı? bu mu öğretildi bize, böyle mi yaşadık bayramlarımızı… nerde eli öpülmeyi bekleyen büyüklerimiz, bayramlıklarını başucunda saklayan çocukluklarımız.. bir tebrik mesajına hapsoldu artık hepsi. ne büyük iş ya, bir mesaj hazırlayıp, ki artık o bile hazır msg halini aldı, tüm numaralara gönder gitsin.. neymiş, bayram kutluyormuşuz…
Peki o mutfaktan yeni çıkmış, asma yapragı kokan hafif nemli eller… hani öperken huzur bulduğumuz. şeker biriktirdiğimiz keselerimiz, çatapat alıp sokaklarda oynayacagımız harçlıklarımızı her eklenen yeni parayla baştan saydığımız heyecanlarımız… 2 gün önceden askısıyla odanın kapısına astığımız ve yatağımızın kenarında kutusuyla sakladığımız bayramlıklarımız…
Sabahın erken saatlerinde kalkardık, öğlene doğru değil.. evin erkekleri bayram namazına gider, dönüşte gelip diğer fertleri alır ve kabristan ziyaretleri yapılırdı. eve dönülür, yıkanılır, giyinilir, aile içi bayramlaşmalar bitirilir ve kahvaltı yapılırdı… sonra büyük heyecanla aile büyüklerine gidilirdi… çocukluğumun en güzel günüydü o günler. tüm aile gelirdi dedelerin anneannelerin evlerine.. dayılar, amcalar, teyzeler… ve onların çocukları. Mutfaktan mis gibi kokular yayılırdı öğle yemeği için… kıymalı yaprak sarması, tandır ve iç pilavı… yemekler yenir, herkes bayramlaşır, harclıklar toplanıp tüm çocuklar sokağa çıkardık. bakkal amca o gün tıklım tıklım olurdu çatapat satışları tavan yapardı… bayramdı.
şimdilerde bu telaşı bırakın çocuklarımıza yaşatmayı, biz bile yaşayamaz olduk… nedir şimdi bayram telaşının karşılığı? hemen cevap verelim: “nereye gitsek?” evet işte sadece bu.. peki çocuklarımız büyüyünce anlatacak ya da anlamı olacak neleri kalacak akıllarında bayramlar adına… hiçbirşey. onların bizim gibi anlatacak anıları bile olamayacak… tıpkı arap kızlı mabel sakızlar gibi..

şeker tadında bir bayram geçirmeniz dileğiyle
sevgiyle kalın

Nerede o eski bayramlar artık,ne kadar mutlu olurduk bayram geliyor diye.
En güzel kıyafetler alınır,akşamdan başucumuza koyardık.
Sabah erkenden kalkar kahvaltı yapardık büyüklerin ellerini öperdik.
Küçükler gelirdi tatlılar yenir kahveler içilirdi.
Sonrada bizler iade ziyareti yapardık.
Şimdi böylemi artık nereye kaçarız diye düşünüyoruz
Kimse kimsenin kapısını bile çalmıyor
Cep telefonlarından mesaj çekiliyor
Ben çok arıyorum o günleri
Yine herkes birbirine gidip gelse o tatlı muhabbetler yapılsa
Ama yinede bayram havası başka oluyor

Hepimizin bayram sevinçlerini aynı özlemle anmamız beni çok duygulandırdı ..

Biliyorum ki daha da yok olacak bir çoğu. Ancak anılarımızdakileri hiç ama hiç kimsenin söküp atamadığını bilmek bana haz veriyor, size de veriyor hissediyorum. a.s.

evet yeşilim nerde o eski bayramlar bayram sabahı kahvaltımızı büyüklerimizde yapardık hepimiz oraya toplanır gülüş çığrış o gün akşama kadar annelerimizdeydik.inan okadar özlüyorumki o günleri annemde sağ ama nedendir bilmem kardeşler birbirimizden koptuk araya el girdide ondanmı dersen hayır el biz kardeşlerden iyi bayramların gelmesini hiç istemiyorum. artık annemizin evine randavuyla gitmeye başladık.o kadar kötü bişiki çocuklarımızı büyüttük tam aileye ihtiyacımız olduğunda hepimiz biryere çekiyoruz.yanlış anlama ablam ben değil ben onları çok seviyorum biz 6 kardeşiz 4 has 2 övey ve aramızdada hiçbir ayırım yapmadık.öyle bir olay girdiki aramıza hepimizi dağıttı.dedimya ablam bayramların gelmesini hiç istemiyorummmmmmmmmm.

Her bayramda duyduğumuz bir sözdür. "Artık eski bayramaların tadı yok" "Nerde o eski bayramlar" Aslında bayramlar aynı bayram da bizler artık çocuk değiliz ve büyüyüp hayatın sorumluluklarını omuzladığımız için bayram çocukların ki kadar anlamlı değil.aslında o kadar özlüyorum ki o kalabalıklarla yaşanan hepinizin anlattığı bayramları talin in hatırlattığı mabel sakızını :teselli::çok üzgünüm:

bayramaların değiştiği falan yok. Değişen biziz. İnsan kendisi değiştiği için bütün dünyayı da kendi dünyası gibi değişmiş olarak görüyor Şeniz

bayramların bayram olduğunu biz unutmadığımız sürece çocuklarımız da unutmayacaktır. ALLAHIN izin verdiği sürece bayramlar da bütün hayırlarıyla güzellikleriyle aynı tat ve heyecanla yaşamaya devam edecektirkaydirigubbakcemile5
hayırlı bayramlar çikolata için ayrıca teşekkürler
bende size tatlı ikram edeyim gönül bahçemden ve google amcadan
hepinizi çok öpüyorumm iyiki varsınız iyiki KKdayım:enbuyukkk:

Ev hanımı, gerçekten değişen bizleriz bayramların günahı yok.

Hele çocuklar yuvadan uçtumu, deymeyin yarama.

Nerede o tadlar, cıvıl cıvıl sesler, telaşlar, alışverişler, hazırlıklar. Hepsinin sevdiği ayrı ayrı yiyecekleri hazırlamalar.
Canlarım benim, iyi olsunlar da biz özleyelim... Anılarla yaşamayı öğrenelim

Evet ablacım son sözlerine yürekten katılıyorum değişen bizleriz bayramlar değil!Ev hanımı güzel yüreklimde çok güzel yazmış..

Bende size bayramı anlatayım kaldıki bu bayram tatile gidiyorum..Nedenmi?Yoğun bir iş temposu..Hiç tatil yapma fırsatımızın, zamanımızın olmaması..Ama bu bana değerlerimi kaybettirmiyor tam günüde annemle belki ilk kez birlikte olamıyorum ben ..Sırf bu yüzden 1 hafta önce tüm ailemi dolaşıp bayramda olmayacağımı çok özür dilediğimi hepsine şeker tadında birbayram dilediğimi söyledim tek tek ellerinden öptüm...

Hep eski bayramlar deniliyor eskilerin yaptığını Bizlermi yapamıyoruz???İşte burada yanılıyoruz bu bayram harici çoşkuyla kutlarım oğluma kendime aileme tüm bayramları dini yada resmi hiç farketmez..1Hafta öncesinden başlar heyecanladırırım oğlumu kıyafetlerini dizerim odasına para toplayacak yaa minik kalbi küt küt atar:Annecim şuraya gidicem burayada gidicem bir bakarımki bir torba şeker bozuk paralar birde ne biliyormusun unutuldu denilen mendiller...

Tüm büyüklerimize gidilir elleri öpülür tatlıları yenir gönülleri yapılır ..Sessizce beklenen misafirler geri dönemez hepsinin yüzü gülüverir biranda..

Annemin evi cıvıl cıvıl ablamlar azııck uzakta heyecanla bekliyoruz gelmelerini..Geldiklerinde deymeyin keyfimize tüm çocuklarımız 3 kuşak bir arada eskilere gidilir oyunlar oynanır annemin evinde muhteşem sofra hazırlarız bütün bayanlar eşler yardım eder..Veeee tabiki annemin muhteşem kalburabastısıcokacimcoook

Düşünsenize 12yıldır evliyim tatile gidiyorum bu bayram ama içim çok rahat nerde nasıl olursam olayım önce kendim yapmam gerekenleri yapıyorum...İçim bu konuda çok rahat ..Hoş herbayram olsa sanırım annem kızardı kaldıki gitmiyoruz nedeni yukarıda yazdıklarım...:asigim::1hug:

Hepinize şeker tadında bir bayram geçirmenizi diliyorum bende..Başta yeşilim ablam olmak üzere tüm büyüklerimin ellerini öpüyorum ..Bütün arkadaşlarım da küçük büyük tatlı yanaklarından öpüyorum...

Unutmayalımki gelenek göreneklerinimizi yaşatmak öğretmek sahip çıkmak bizlerin elinde..Bizlerse gelecek nesilleri yetiştiriyoruz

Bunun dışında özel ziyaretlerimizde olur bizim nereyemii iyi düşünün bakalım aileler dışında kimler nerede bekler bizleri??

11 senedir yurtdisinda yasayan biri olarak bayramin sadece adi var ne yazikki...
annemin aldigini kiyafetleri, seker toplamalari sonra verilen bayram harcliklarini ve annemin o essiz tadi olan baklavasini cok özledim...
bizim icin artik bayramlar sadece türkiyedeki yakinlarimizi arayip onlarin bayramlarini kutlamaktan ibaret...
ne yazik degilmi ama öyle iste...
dilerim bu bayram herkese hayirli olur... herkes bu bayram daha mutlu olur...
ve herkes baklava tadinda bayramlar gecirir...

izninizle hanımlar bende bir iki kelime yazayım
deşmeyin yaralarımı bu bayramda iki kızım var gelemiyorlar
ben eşim ve oğluşum evdeyiz
bide annem evimde ilk once annemin ellerini operim duasını alırım onda sonra
sabah kalkarım eşimi ve oğlumu camiye bayram namazına yollarım
onlar gelene kadar ev toplanır mis gibi kahvalıtı hazrılanır yenilir ama bizi
hemen köye gidmemiz gerekıyor
çünkü eşimin annesi köyden kalıyor
butün kardeşler torunlar ve bide biz gideriz bir kac gün kalınır yani eşimin annesi tatlılar börekler ve bizim burda yapılır bayram çereği denilir ozellıkle yapılr bayrama has bi çörek
yani şehirlerden pek bayram diye bi şey yok ya bi selam ya bi telefon o kadar herkes yabancı
özelikle çalışanlar bu fırsat diye taillere gidilyor ama biz hala gelenklere bağlıyız ayni o eski ta aynı o lezzet var bizim bayramımız değişmediiiiyada biz değişmedikkkk ne
//yeşilim çok güzel konu eline sağlık çokolatalar için
herkesin bayramı şeker tatında olsun kk güzel hanımları hayırlı bayramlar

Hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle, Ramazan Bayramınız kutlu olsun! Mübarek Ramazan Bayramı tüm ulusumuza kutlu olsun. Allah tüm inananlara nice huzurlu, bereketli bayramlar nasip etsin.

Bugün sevinç günü, kederleri bir yana bırakıp mutlu olalım. Ramazan Bayramını doya doya yaşayalım. Hayırlı bayramlar! Her şeye kadir olan Yüce Allah, bizleri, doğru yoldan ve sevdiklerimizden ayırmasın! Hayırlı ve bereketli Ramazan Bayramları dileğiyle

Bütün KK üyelerinin,çok sevdiğim ablalarımın ve dostlarımın bayramı kutlu ve mübarek olsun.

Herkes özlediklerini yazmış.Ben neyi özlüyorum diye düşündüm de sanırım anneannemi,babaannemi ve dedemi özlüyorum.

Ailenin en büyüğü olarak hiç birisi yok hayatımızda.Dedem bir Ramazan bayramında vefat etmişti.O da ayrı bir hüzün.
Ailenin küçüklerindenim daha uzun yıllar el öpmeye gidicem inşallah.Belki 20 sene sonra falan oğlum evlenirse anca o zaman el öpülecek kıvama gelirim :)
Hala bilgisayar kullanırmıyım bilmem :1rolleyes:

Hayat tecrübesi kazanacak yaşta değilim ama iyi bildiğim bi şey var.Ne yazık ki insan bazı şeylerin değerini kaybedince anlıyo.Kaybetmeden, pişman olmadan, vicdanımız keşke diye sızlamadan, sıkıca tutunmalıyız birbirimize.
Bayram bunun için en güzel vesile.
Rabbim kimsenin düzenini, beraberliğini bozmasın.Bu bayram...Hepimize hayırlı olsun a.s.a.s.

Nerede eski bayramlar ?

Nerede? Aslında, hepsi geçmişte kaldı. Bu soruyu soranlara "ne kadar eski bayramlar"ı özlediklerini sorarsanız, çoğunlukla aynı cevabı alırsınız. Şu "ben küçükken..." diye başlayan cevaplardan.

Küçükken herşey daha güzeldi; mutlu olmak için elini öpmeye gittiğin teyzenin gülüp, gözlerinin içine bakarak "Bir tane daha alabilirsin." demesi yeterliydi. Fakat artık değil. Artık gelen şekeri de reddediyorsun, mutlu olmak ne kelime! Evden çıkmamak için bahane bile uydurursun. Bu "büyüdüğünü" gösteriyor sadece, bayramların kötüleştiğini değil.

İçinde bir yerlerde çocukluğunu kaybetmeyenlerin bayramı kutlu olsun; bir dahakine daha çok şeker toplama ümidi ile..
a.s.

arkadaşlar haklısınız eski bayramlar çok güzeldi çünki büyüklerle hep bir arada kutlanırdı gene bence bayramları güzelleştirmek bizim elimizde çocuklarımıza bayram geleneğini aşılamamız lazım bayramı berabergeçirmemiz gerektiğini onlara anlatabilelimki onlarda çocklarına aşılasınlar gene o güzel kalabalık bayramları yaşayabilelim değil mi ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…