Bu benim annem mi...?

Bakın çaresiz kaldığım için annemi çağırdım anneme sürekli baktırmak gibi bi düşüncem yok zaten annemin huyunu bildiğim için baktırmayı düşünmedim . Bakıcı bulur bulmaz annem evine gidecek
Dediğiniz süre ne zaman şu an bakıcı bakmaya başladınız mı? Sizi anlıyorum ama bende çocugumun çocuguna bakmam en fazla 1 ay 2 ay sonrası yok. Çocuk bakmak çok zor helede yaşlıysan bence siz de hemen birini bulun kadın alışana kadar anneniz 15 gün yanında kalsın sonra gitsin kaldıramıyor demekki kadın ne yapsın

Bakın çaresiz kaldığım için annemi çağırdım anneme sürekli baktırmak gibi bi düşüncem yok zaten annemin huyunu bildiğim için baktırmayı düşünmedim . Bakıcı bulur bulmaz annem evine gidecek

Kadın bu yüzden durumdan ekstra şikayetçi olabilir mi?

"Bakıcı bulduğumda evine gidecek.
Çocuğuma bakmaktan memnun degilsen zor geliyorsa gönderelim seni memlekete. "

Kusura bakmayın ama kime bu kadar salt menfaat amacıyla yaklassaniz konu ne olursa olsun irrite olur şikayet eder

Merhabalar 2 yıllık evliyim bi yaşında kızım var. Erken doğum yaptım evliliğimde çok sıkıntılı günler yaşadım . Şimdi o zor günleri atlattım. Bir yıldır doğum izninde idim.1 ay önce işe başladım bakıcı bulamadığım için çocuğuma annem bakıyor . Yani çaresiz kaldım annemi çağırdım . Bi tane bakıcı bulmuştum bi ay falan denedik olmadı . İşe de başlayınca annem geldi . Çocuğum çok hareketli diğer bebeklere göre. Ya da belki bana öyle geliyor Çünkü tam etrafı keşfetmeye başladığı zaman. Annem çocuğuma bakmaktan hiç memnun değil.sürekli şikayet halinde. Böyle çocuk görmedim ben . Çok yaramaz . Akşama kadar ayağında dönmek gerekir bu çocuğun . Senin çocuğunun başına çoban gerek. Vs bi sürü laf diyor. Yani çocuğuma bakmaktan mutsuz bizle yaşıyor ama sürekli tersler gibi cvp veriyor bana.çocuk bugün ne yedi diyorum çorba mı yapsak diyorum onu da annesi düşünsün ben mi düşüncem diyor . Yani geceleri uyurken iyi geceler demeden yatıyor. Karşıma alıp konuşmayı denedim . Tersledi beni .Yani çocuğuma bakmaktan memnun değilsen zor geliyrsa gönderelim seni memlekete dedim rapor alır idare ederim dedim.ama anlamadı beni .yani yaptıkları normal geliyor ona. O kdr üzüldüm ki bugün koskoca kadın olarak ağladım. Annesi bile anlamazsa insanı kim anlarki .
Canım imam bu soruyu son zamanlarda bende çok soruyorum kendime malesef annelere zor geliyor bakması bence düzgün bir bakıcı bul ve anneni yolla bu şekilde aranızdaki ilişki allah korusun kopma seviyesine gelmesin birbirinizi kırmadan noktalamış olursun allah yardomcin olsun

Merhabalar 2 yıllık evliyim bi yaşında kızım var. Erken doğum yaptım evliliğimde çok sıkıntılı günler yaşadım . Şimdi o zor günleri atlattım. Bir yıldır doğum izninde idim.1 ay önce işe başladım bakıcı bulamadığım için çocuğuma annem bakıyor . Yani çaresiz kaldım annemi çağırdım . Bi tane bakıcı bulmuştum bi ay falan denedik olmadı . İşe de başlayınca annem geldi . Çocuğum çok hareketli diğer bebeklere göre. Ya da belki bana öyle geliyor Çünkü tam etrafı keşfetmeye başladığı zaman. Annem çocuğuma bakmaktan hiç memnun değil.sürekli şikayet halinde. Böyle çocuk görmedim ben . Çok yaramaz . Akşama kadar ayağında dönmek gerekir bu çocuğun . Senin çocuğunun başına çoban gerek. Vs bi sürü laf diyor. Yani çocuğuma bakmaktan mutsuz bizle yaşıyor ama sürekli tersler gibi cvp veriyor bana.çocuk bugün ne yedi diyorum çorba mı yapsak diyorum onu da annesi düşünsün ben mi düşüncem diyor . Yani geceleri uyurken iyi geceler demeden yatıyor. Karşıma alıp konuşmayı denedim . Tersledi beni .Yani çocuğuma bakmaktan memnun değilsen zor geliyrsa gönderelim seni memlekete dedim rapor alır idare ederim dedim.ama anlamadı beni .yani yaptıkları normal geliyor ona. O kdr üzüldüm ki bugün koskoca kadın olarak ağladım. Annesi bile anlamazsa insanı kim anlarki .
Belli bir yaştan sonra insanın kafası hiç kimseyi almıyor.hele hele anneniz yaşındaki biri 1 yaşındaki bebeğe bakması enerji açısından çok zor..siz bakıcı arayın

Evet galiba zor geliyor ama ne yapayım benim çocuğum da hareketli bayağı sürekli ilgi bekleyen bir çocuk diş dönemi falan bayağı kötü geçti annem destek olmayınca ben kendimi kötü hissediyorum
Belli ki annenizle olmayacak. Sizi cok iyi anliyorum, destek beklemenizi cok iyi anliyorum. Ama bu sorumluluk annenize cok agir gelmis, surekli sinirlenecek, tersleyecek. Bebege de yansitirsa daha da kotu olur.

simdi tum cocuklar cok hareketli. etrafımda 10larca cocuk buyuyor ancak 2sine sakin diyebilirim. benim cocugum yasini gecip koltuk tepelerinde yurumeye baslamisti, hala koltuk tepelerinde yurur, atlar, ziplar, hic de extra görmem bu davranislari.

size davranislari boyle ama cocuga karsi nasil anneniz? misal benim annem cocugu uzun sure birakinca bana trip yapar ama cocuga cok iyi davranir. sevgi ile.

daha once yazılmış benim de fikrim izin alin, bu surede bir bakici bulun ve annenisi geri gonderin.

Annelerde yorulabilir ben. Şuan ücretsiz izindeym çocuğum aşırı yaramaz degl ama inanan çok yorucu annenizde belkide. Artık zorlanyr mesela para verin anne al şu parayi kendiler biseyler al diyin jest olsun bunda birşey yok yada akşamdan siz yaoin çocuk için yemek. Zaten bir yasinia geçtiyse artık kendiniz ne yiyorsanız onu verin. Yanlış anlamayın ama bazı kişiler su saatte şunu yicek su saaatte meyve yicek su saaatte uyucak olayina girio anneler alışık degl bu durumlara bilemyrm tek taraflı dinlyrz anne de biseylere bozulmuş olablr

Benim kvdem de aynıydı hep söyleniyordu ama hep en son işten dolayı da sorunlar olunca hiç düşünmeden ayrıldım
İyi hoş kadın kvdem ama fıtratında çocuk bakmak yok malesef bence anneniz de öyle zorla bakıyor gibi.
İzin alın annenizi gönderin illaki içinize sinen bir bakıcı bulursunuz.
Not. Benim oğlanlarda feci yaramaz ben bile zorlanıyorum 😄

1 ay olmus siz hala bakici bulacaksiniz.
Kac adayla gorustunuz? Anneniz belki harekete gecmediniz diye boyle davraniyordur?
Kadin evini barkini bırakmış gelmis.
Kendi evinde baksa, yada.is cikisi herkes kendi evine gitse bir nebze daha katlanilir.
Ama 7/24 anneniz sizin evde.
Butun gun hareketli cocuga.o yasta bakan kadin bir de aksaminda cayini corbasini dusunemez.
Beklediğiniz empatiyi ara siea kurmayi da deneyin.

Mümkünse bakıcı şart. Bebek de hisseder gerilimi

ahahaha seninki bakıyor en azından kardes, benimki ölümden döndüğüm doğumdan sonra 1 hafta zor durdu...yataktan bile kalkamamıştım daha..giderlerken babam "kızım istersen annen biraz daha kalsın, biz idare ederiz kardeşinle" dedi diye babama bi bakışı vardı aynen böyle:KK62:..yapayalniz bakıcı aradım o halimle...sen yine de hoş tutmaya çalış, yoruluyordur belki...bakmam dememiş en azindan

Son düzenleme:
Tabiki bakmak zorunda değil ama bakarım dediyse de sevgiyle bakmak zorunda. Bence siz çocuğunuzu sevgisiz biriyle baş başa kalmak zorunda bırakmayın.

Ne yapın edin bakıcı bulun bence, demek ki anneniz yapamıyor ama sizi kırmak ve çaresiz bırakmak istemediği için istemiyorum da demiyor. Belli bir yaştan sonra insanlara böyle sorumluluklar zor geliyor, onları da anlamak gerek. Böyle böyle çocuğunuz da etkilenir. Bakıcı bulursanız kafanız rahat eder anneniz için de daha iyi olur.

Beni de geçkin yaşımda kocamdan,evimden ayırıp bir baskasinin evinde, hareketli ve uğraş gerektiren bebeğine bakmam icin zorlasalardi, ben de gönülsüz ve sinirli olurdum heralde.
Bu bebek torunu olabilir ama anane torununa hediye alır, kıyafet diker, parka götürür, en sevdiği yemeği yapar.
Budur yani ananenin görevi. Tutup da kendinin bile bakmakta zorlandığın çocuğa yatılı bakıcılık yaptirirsan bu tepkiyi alman çok normal.
Hiç gönül koyma. 'istemiyorsan git dedik' cümlesi de çok komik. Kadın istemiyor yani. Çok belli. Ne yapsın daha çok belli etmek icin? Amuda mi kalksın??
Bence en iyisi ucretsiz izin alin, emin olduğunuz bir bakıcı bulana kadar bebeğinizle evde oturun. Madem imkanınız var.
Çocuk kişiliği 0-6 yaşta temelleniyor. Neden o yaşlarda onun bir yük olduğunu hissettiren biriyle aynı evde yaşasın ki?
Çözüm bu . Kimseye zorla bebek baktiramazsin.
Anneanne ,babaanne çok anaç bir kadın olur ,heveslidir - kendi ister bakmayı,amenna. Ama bizim ülkede resmen emek sömürüsü gibi ananeyi somuruyorlar.
Benim bir tanıdığım yatılı bakıcı tuttu mesela,küçük ve insanların genelde asgari ücretle çalıştığı bir şehirde. 3,5 bin lira artı sigorta ve haftada bir gün izni var kadının. Ya ananenin neyi var?? Önüne bir tas çorba koyuyorsaniz ne ala, ki genelde 'o da zaten bütün gün evde' diye ananelerden babaannelerden bekleniyor bu işler de.
Yazık günah, devletin bile acıyıp emekli ettiği,
Allah'ın bile uygun görüp menapoza soktuğu yaşta neler çekiyorlar
Yine de yaranamiyorlar ...

Benimkiler koca cocuk inan anneme biraksam saati dolmadan ariyo nerdesin diye artik zor geliyo cocuk bakmak kucuklerken 5er sene bakti ikisinede ama artik kafam kaldirmiyor diyor gercekten cok yaramaz oluyorlar annene hak ver .

ahahaha seninki bakıyor en azından kardes, benimki ölümden döndüğüm doğumdan sonra 1 hafta zor durdu...yataktan bile kalkamamıştım daha..giderlerken babam "kızım istersen annen biraz daha kalsın, biz idare ederiz kardeşinle" dedi diye babama bi bakışı vardı aynen böyle:KK62:..yapayalniz bakıcı aradım o halimle...sen yine de hoş tutmaya çalış, yoruluyordur belki...bakmam dememiş en azindan
Sen de benden bir tık iyisin. Ben o 1 haftayı da göremedim.

Back
X