• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu benim annem mi...?

Eve kamera koycaksın. Komşulardan başlayarak acil güvenilir bakıcı aradığını duyuracaksın. Çevrenin verdiğinden az yüksek maaş verceksin. Baştan tel istemedipini, bbeğin yemeklerini konuşacaksın. Neyse özet şu: Tırnağın varsa başını kaşı

bakıcı bulma olayını hızlandırmaya çalışın. anneniz artık genç değil çocuk bakmak şimdi çok daha zor onun için. bu anneniz için zorunlu bir iyilik haline gelmiş mecburiyet değil

Merhabalar 2 yıllık evliyim bi yaşında kızım var. Erken doğum yaptım evliliğimde çok sıkıntılı günler yaşadım . Şimdi o zor günleri atlattım. Bir yıldır doğum izninde idim.1 ay önce işe başladım bakıcı bulamadığım için çocuğuma annem bakıyor . Yani çaresiz kaldım annemi çağırdım . Bi tane bakıcı bulmuştum bi ay falan denedik olmadı . İşe de başlayınca annem geldi . Çocuğum çok hareketli diğer bebeklere göre. Ya da belki bana öyle geliyor Çünkü tam etrafı keşfetmeye başladığı zaman. Annem çocuğuma bakmaktan hiç memnun değil.sürekli şikayet halinde. Böyle çocuk görmedim ben . Çok yaramaz . Akşama kadar ayağında dönmek gerekir bu çocuğun . Senin çocuğunun başına çoban gerek. Vs bi sürü laf diyor. Yani çocuğuma bakmaktan mutsuz bizle yaşıyor ama sürekli tersler gibi cvp veriyor bana.çocuk bugün ne yedi diyorum çorba mı yapsak diyorum onu da annesi düşünsün ben mi düşüncem diyor . Yani geceleri uyurken iyi geceler demeden yatıyor. Karşıma alıp konuşmayı denedim . Tersledi beni .Yani çocuğuma bakmaktan memnun değilsen zor geliyrsa gönderelim seni memlekete dedim rapor alır idare ederim dedim.ama anlamadı beni .yani yaptıkları normal geliyor ona. O kdr üzüldüm ki bugün koskoca kadın olarak ağladım. Annesi bile anlamazsa insanı kim anlarki .
Yaş alınca çocuğa bakmanın epey zor olduğunu söylüyorlar ananeler babaneler... Tabiki anneniz keşke şikayet etmese ama gerçekten çocuk büyütmek zor iş. Yetişemiyor olabilir, cocugunuza bisey olur endisesini cok yuksek derecede hissedebilir. Bazıları aslinda hissetmedikleri tepkileri de verebilirler. Tabiki siz müneccim degilsiniz ama bu benim annem mi dediginizde biraz yanlış bir atıf olmuş. O sizin anneniz ve düzenini bırakıp yanınıza gelmiş. Cocuk içinde söylediği tarzda seyler hissetse eminim ki yurduna geri döner. Su an mucadele veriyor. Anneler mucize gibi ne zaman ne düşündüklerini bilemeyiz. Belki fıtratı öyledir. Kafanıza takmayın.

bakim konusunda Rabbim kayinvalidemden binlerce kez razi olsun ..sizde anneniz belliki yoruluyor kafasi goturmuyor en iyisi bir bakici abla bulun basinda yine anneniz olsun yada siz izinlerle idare edin artik..
kimseyi zorlamaya gerek yok evlat senin..bir sekilde buyuteceksin herseyden once seninde huzura ihtiyacin var 7 24 saat annenle bir kus bir barisik gecinmek seni cidden yorar..kimse kotu olmak istemez anneyle ama sinirler geriliyor ister istemez kolay degil bir hareketli bebege bakmak empati yapip acil cozumler bulmaniz lazim..

Bakıcı bulun. Annem hiçe bir zaman çocuğuma bakmadı bulamayacağını biliyorum kv de de aynı şekilde her anne bakmıyor bakamıyor çok zor durumda kalsam bile gel desem gelmez ki taraf da yine iyi sizinki bir süre bakmış. En kısa zamanda bulun bakıcı 1 yaşını geçmiş zaten ben 3 aylıkken bırakmak zorunda kalacağım bakıcıya annemlerde gelin sadece başında durun saten bakıcı da olacak desem bile gelmiyorlar

Ben sizin düşüncenizdeki ınsanları anlamıyorum ve anlamayacağım. Bu yasa gelmişsiniz çocuğunuz olmus annenizin huyunu suyunu bilmiyor musunuz?
Ne bileyim mesela tahammülsüz olması ve ya böyle kırıcı konuşması gibi huylarını??

Şunu da anlamıyorum. Cocuk doğuruyorlar daha cocuk doğalı 24 saat olmadan annem yanımda kalsın. Ne alaka?
Neymiş dogum yapmis annesi yemek yapsınmış.
Gerçi bunu bi nebze anlayabiliyorum. Açlıktan öleceğimizi zanneden bir millet olduğumuz bu covid zamanı ortaya çıktı o market kuyruklarini gördük.

Annesine cocuk baktiran insan bu sözlere hazırlıklı olmalı bence
Anneyle cocuk buyutulmez zaten en saçma şey arada en az 50 yaş var. Annen ne anlasin cocuk bakımından? Senin zamanındaki gibi değil şimdiki işler bunu sende biliyorsun

Doğum yapacağım cok kısa bir süre sonra kısmetse. Hic kimse evimde kalmayacak. Bebegi kucağına almayacak malum zaten pandemi var. Yemeği dışardan soyletcez. Evime zaten temizlikçi geliyor. Bilmemkaç yaşına gelip cocuk doğurmasını biliyorsam bakmasını da bilirim. Kimsenin de tatavasini çekemem. Kimseden zerre beklentim yok.
Seninde yapman gereken ücretsiz izine ayrılıp evde çocuğuna bakman . Bakıcı bulana kadar en azından.

Genç yasina rağmen kendi cocugundan bıkan bir suru kadin var. Belli yaşa gelmiş cocugunu evlendirmiş insanlarin eline yeniden cocuk atiyorsunuz, ne bekliyorsunuz yani?

Bizin toplumda oyle bir hale gelmiş ki "bakmak zorunda" olarak goruluyor artik, bakmayinca buyuk olay oluyor, torununu sevmiyor oluyor haliyle bakmak istemeyen de bazen soylene soylene de olsa bakmaya calisiyor. Siz anlayiş bekliyorsunuz da hiç annenizi anlamiyorsunuz.

Bu 27 yasimdayim, car car cocuk sesini kafam kaldirmiyor devamli millet ne yapsin sevmek başka bakmak başka.

Back
X