- 16 Eylül 2009
- 14.377
- 24.218
- 398
- Konu Sahibi maviduvar1
-
7 yaşında bir kuzucum var. hellp sendromu nedeniyle erken doğum yaptım. 2. çocuğu çok istiyorum. doktorum olmaz dedi. ben bu riski göze alamam dedi. eşim de aynı şeyi söylüyor. ama ben bundan kurtulamıyorum. şu anda bile ağlıyorum. rüyalarımda da hep bir kızım oluyor. Onu süslüyorum, giydiriyorum. 2 çocuğu olanları kıskanıyorum. hadi diyorum bir deli cesareti. yap gitsin diyorum. sonra ya bana birşey olursa. kuzucum ne yapar diyorum...offf delireceğim. çok istiyorum çok...bu nasıl bir imtihandır...
7 yaşında bir kuzucum var. hellp sendromu nedeniyle erken doğum yaptım. 2. çocuğu çok istiyorum. doktorum olmaz dedi. ben bu riski göze alamam dedi. eşim de aynı şeyi söylüyor. ama ben bundan kurtulamıyorum. şu anda bile ağlıyorum. rüyalarımda da hep bir kızım oluyor. Onu süslüyorum, giydiriyorum. 2 çocuğu olanları kıskanıyorum. hadi diyorum bir deli cesareti. yap gitsin diyorum. sonra ya bana birşey olursa. kuzucum ne yapar diyorum...offf delireceğim. çok istiyorum çok...bu nasıl bir imtihandır...
çok teşekür ederim. zaten bizim kurtulmuş olmamız bile bir mucizeydi. zaman zaman unutuyorum. rabbim bana bir tane verdi diyorum. ama bazen içime öyle bir çöküyor ki anlatamam. gözyaşlarım istemsiz akıyor. keşke diyorum. kaza eseri hamile kalsam. belki birşey olmadan yaşar. anlatabiliyor muyum içimi...2 çocuklu evler nasıl olur merak ediyorum. kardeşler birbiriyle nasıl oynar, nasıl vakit geçirir. nasıl bir hayattır. işten çok yakın bir tanıdığımın çocuğu olömuyor. neler denediler olmadı. onu içi nasıl yanıyordur cayır cayır...
cnm çok iyi anlıyorum ama daha dün karnımda 2 aylık bebeğimi kaybettim üstelik aşılama yolulyla tedaviyle oldu.rabbim öyle istedi yapılacak bişey yok.biliyorumki şükrediyorsun ama yüzlerce daha kez et.ben napayım arkadaşım ilk bebeğimi kaybetmenin acısı yüreğimde.allah bana bir tane versinde diyorum 2. de gözüm yok.evladına iyi bak.kendinide riske atma sakın
Ama bakın şükredecek çok şeyiniz var.
Bütün zorluklara rağmen Allah'ın izni ile çocuğunuz dünyaya gelmiş ve aynı zamanda ikinize de birşey olmamış.
Bunu tekrar riske atmak niye? Arkada kalacakları da bir düşünün.
Benim annemin eklemsi doğum sorunu vardı.
Ben ilk ve tek çocuğum, annemlerde çok istediler.
Benden sonra 2 sefer ölümden döndü annem, ilkinde çocuk karnında çürümüş, az daha annemi de zehirliyormuş.
Doktor hatasıydı tabii ki bu, felaketti o dönem ve ben daha küçüktüm durumu çok algılamıyordum.
Daha sonra yine bir hamileliği oldu, 9 ay 10 gün tamı tamına gitti hastaneye, ama nasıl gittiğini gelin bana sorun.
Ben daha ilkokula gidiyordum, o sahne hiç bir zaman gitmeyecek gözümün önünden.
Çok detayına inmek istemiyorum, başka hamile bayanları üzmek istemem... Fakat, ben ilkokulda sınıfta "annem ölecek" diye ağladığımı hatırlıyorum.
Babam beni hastaneye annemi görmeye götürdüğünde annemin nasıl halde olduğunu hala tasvir edemem, anlatılamaz birşey.
Bir çocuğun annesini öyle görmesi, bunları yaşaması hiç sağlıklı birşey değil.
O üzüntüler ve acılar gitmiyor malesef, çocuk deyip geçmeyin, bende çok isterdim bir kardeşim olsun.
Ama Allah nasib etmemiş, annemde hep der, bir evladım var hamd olsun, bende çok isterdim ama nasibimizde yokmuş der.
Zaten benden sonraki bu 2 doğumdan sonra anneme doktor direk demiş, eğer bir kere daha hamile kalırsan, masada kalırsın diye.
Bence bunları düşünün, evladınızı ve eşinizi düşünün.
Hiç çocuğu olmayanları düşünün mesela, ne güzel ki Allah size bir tane bahşetmiş.
Tüm sevginizi ona verin ve evladınıza anne acısını hiç bir zaman yaşatmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?