Bu benim içimde bitmeyen bir sızı...

maviduvar1

Ben beni bıraktığımda, sen beni bırakma ya' Rab...
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2009
14.377
24.218
398
7 yaşında bir kuzucum var. hellp sendromu nedeniyle erken doğum yaptım. 2. çocuğu çok istiyorum. doktorum olmaz dedi. ben bu riski göze alamam dedi. eşim de aynı şeyi söylüyor. ama ben bundan kurtulamıyorum. şu anda bile ağlıyorum. rüyalarımda da hep bir kızım oluyor. Onu süslüyorum, giydiriyorum. 2 çocuğu olanları kıskanıyorum. hadi diyorum bir deli cesareti. yap gitsin diyorum. sonra ya bana birşey olursa. kuzucum ne yapar diyorum...offf delireceğim. çok istiyorum çok...bu nasıl bir imtihandır...

Canım öncelikle geçmiş çook olsun...

İki çocuk istemeni anlıyorum elbette, bir kızın olsun istemeni ve hatta rüyalarında görmeni de...Ama doktor bu riski göze alamam demişse ne yapabilirsin? Dediğin gibi risk alsan ya birşey olursa yazık olmaz mı evladına?

Şöyle düşün yeryüzünde milyonlarca insan var, çocuk sahibi olamayan, 10 kez tüp bebek deneyen ve olmayan...Hiç değilse annelik duygusunun tadına vardığın için şükretmeye çalış. Kuzucuğuna sarıl ve içindeki bu dinmeyen acıyı böyle dindir....

Allah başka dert vermesin deriz hep ya, gerçekten öyle, elbetteki seni anlıyorum ama senden daha zor durumda olan insanları düşünerek belki kendini avutabilirsin..

Cnm gecmis olsun.

Rabbim yardimcin olsun kolay br durum degil ama bak ne kadar sukretsen azdir Rabbim sana anne olmayi nasip etmis.

Elbetteki ikinci bir kuzun olsun istersin, bebeginin kardesi olmasini istemem senin en dogal hakkin ama kendini riske atman taraftari degilim. Seninde dedigin gibi yavrun ne yapar sensiz?

Kim senin oksadigin gibi oksar? kim senin sardigin gibi sarar? Gozunden bile korurken evladini nasil onu sensiz birakmayi goze alirsin?

Bence her aninizin tadini cikarin hayat zaten o kadar kisaki gun gelecek kizinin dugununde goreceksin kendini ve hep gecmisi yavrunun kucuklugunu ozliyeceksin o yuzden keske dememek icin her aninin tadini cikar.

Eger cok cok bir kardes istiyorsan evlatlikda edine bilirsin o kadar cok anne sevgisine muhtac bir kac gunluk terk edilmis bebekler var ki.

Rabbim sifani versin insaALLAH hersey gonlunce olur. Sana ve kuzuna uzun omur nasip etsin Allah'im.

çok teşekür ederim. zaten bizim kurtulmuş olmamız bile bir mucizeydi. zaman zaman unutuyorum. rabbim bana bir tane verdi diyorum. ama bazen içime öyle bir çöküyor ki anlatamam. gözyaşlarım istemsiz akıyor. keşke diyorum. kaza eseri hamile kalsam. belki birşey olmadan yaşar. anlatabiliyor muyum içimi...2 çocuklu evler nasıl olur merak ediyorum. kardeşler birbiriyle nasıl oynar, nasıl vakit geçirir. nasıl bir hayattır. işten çok yakın bir tanıdığımın çocuğu olömuyor. neler denediler olmadı. onu içi nasıl yanıyordur cayır cayır...

Oğlum 9 yaşında asberger sendromu teşhisi aldıi,genetik bir rahatsızlık ve kalıcı maalesef..

Ben de bir süre sonra ikinci çocuğu çok istedimi,biz de hayati bir durum yokdu ancak ikinci çocuğumun da bu rahatslığı taşıma ihtimalı yüksekdi,çevremde yapma dediler ancak ben o riski göze aldım,ikisi de rahatsız olsa bakarım ve yine de severim dedim.
Eşimde istemiyordu ama göze aldım ve kızım doğdu .Binlerce şükür rabbime kızım sağlıklı,normal gelişen bir çocuk..
Ve bugün diyorum iyi ki doğurmuşum onu...
İki çocuk annesi olmak ikiye bölünmek demek,sevginiz bölünmüyor aksine katlanıyor ancak zor..
Bir çocuk gibi değil daha zor ama inanın çok da farklı değil tek çocukdan.
Hayati bir risk olsaydı göze alamazdım.
Bence kafanızı bu duyguyla meşgul etmeyin,Allah bir evlat vermiş,onu size sizi ona bağışlasın.

Sizi çok bencil buluyorum.
Allah size sağlıklı bir evlat nasip etmiş. Hayırlı bir evlat da olur inşallah.
Annelik duygusunu yaşadınız yani.
Ve üstelik tüm tehlikeleri de atlattınız.
Allah size de yaşama şansı vermiş.
İkinci bebek tutturmanızın mantığı nedir?
Kazayla hamile kalsam diyorsunuz. Hiç mi evladınızı düşünmüyorsunuz?
Nasıl böyle bir riski göze alabiliyorsunuz?
Bu düşünceyi aklınızdan çıkaramazsanız ömrünüz boyunca mutsuz olursunuz?
Artık elinizdekilerle yetinin ve şükredin.

Öncelikle geçmiş olsun.

2. çocuk fikri, ilk çocuğunuzu riske atmak demek bunun sizde farkındasınız zaten.. Hamilelikte ve ya doğum da size bir şey olsa geri de kalan 2 çocuğunuza kim bakacak? Bakan sizin gibi bakacak mı? Allah size bir tane vermiş, o duyguyu yaşatmış bence zorlamayın. Benim ablamın da hamileliğinde çıktı hastalığı. Doğum yaptı bir kızımız oldu, kaç ay hastanelerde yattı. 11 sene oldu, ölene kadar da bu hastalığı devam edecek kronik. Doktorlar kesinlikle 2.çocuğu yasakladılar, ölürsün dediler. Allah korusun hamile kalsa 9 ay boyunca hastane de yatması lazım.. Ablam tüm bunları bildiği için ve kızını düşündüğü için kesinlikle hamile kalmak istemiyor ve birden fazla doğum kontrol yöntemi kullanıyor garantiye almak için.. Bir şey olsa, bir çocuğu anne sevgisinden mahrum etmiş olacaksınız.. Kendinizi düşünerek değil, 7 yaşındaki yavrunuzu düşünerek hareket edin..

bu düşünceden bir an evvel kurtulmaya bak.senin hayatın şu anda herşeyden önemli.çünkü sana muhtaç olan küçük bir yavru ve seni kaybetmekten korkan bir eşin var.herkesin iki çocuğu olacak diye bir kanun yok.çocuğun da kardeşlik duygularını kuzenleriyle yaşar.yaşamasa da dünyanın sonu değil.ben şimdi ikinciye hamileyim ama hamile kalmadan önce halimden de gayet memnundum.sonuçta rabbimin takdiri.bana kızımı verdi ya.sağlıklı ya.eşime aşığım ya.yiyecek iki lokma ekmeğim var ya.hayattan ne isterim ki daha.
tüm enerjini ilgini sevgini kızına ver ve doya doya onu yaşa.Allah tüm mürüvetlerini göstersin inşallah...
[/B]

Yapmayın ya, bana artık uğraşma olacak olsa olurdu tek çaren donasyon dedikleri bir anda hamile kaldım. Olmayabilirdi de, benim gibi yüzbinler var bir çocuk diye deli gibi uğraşan, bir çocuk diye kendinden bile vazgeçen.

Hiç mi evladının senin gözünde değeri yok, Allah vermiş bir evlat öp kokla şükret. İkinci için birinciyi annesiz bırakmaya değer mi ? Ya vermeseydi. Az utan ya yazdıklarından burada yüzlerce insan evlat diye kıvranıyor. Hanımefendi 2. yi yapamayacak diye bunalıma giriyor.

Valla bunu dibine kadar yaşamış biri olarak öyle şeyler yazardım ki, bırak banlanmayı sittin sene beni foruma almazlardı.

Az saygı yahu. Az empati.

canım seni o kadar iyi anlıyorum ki..ikizlerimi preeklampsi nedeniyle 33.haftamda doğurmak zorunda kaldım..3 hafta süren küvöz maceramız oldu..neler hissettiğini biliyorum.eğer doktorun olmaz dediyse lütfen onu dinle,bu hastalık hem anneyi hem bebeği tehlikeye atıyor.bak Rabbim sana bir tane evlat vermiş.bu işler deli cesaretiyle olacak şeyler değil.şu anda mantıklı düşünemiyorsun farkındayım,böyle gel-gitler yaşaman çok normal.tek düşünmen gereken kişi evladın,sırf ikinci çocuk için onu annesiz bırakmayı düşünemezsin değil mi? şimdi kuzucğuna sarıl,Rabbim onu sana bağışladı diye şükret!

öncelikle herkese teşekkür ederim. hepiniz yerden göğe kadar haklısınız. zaten ben de tüm bunların bilincindeyim. kendimi buna alıştıryorum. şükrediyorum. çocuğumu iyi yetiştirmeye çalışıyorum. ama bazen içime bir ateş düşüyor. keşke diyorum.işte o zaman çok üzülüyorum. anlıyor musunuz. bazen içime düşen o ateş benim aklımı başımdan alıyor, mantıklı düşünmemi engelliyor. sonra içim soğuyor yavaş yavaş. tabi ki ben de ilk önce çocuğumu düşünüyorum. belki kuzumu kaybetseydim ki yaşaması bile bir mucizeydi. o zaman evlat sahibi olmak adına deli cesareti gösterebilirdim. dün akşam çok ağladım. size de ağlarken yazdım. değerli fikirleriniz için tekrar teşekkürler...

Herşeyi bir kenara bırakın ve evladınızla mutluluğu dibine kadar yaşayın.
çünkü bu fikir sizi mutsuz ediyor.
Ve sahip olduğunuza zarar veriyorsunuz.

canım senı anlıyorum emınım cok uzuluyorsunuzdur ama ,

bak bır cocugunuz varmıs zaten ,yaa hıc cocugu olamayanlar ne yapsın !

senı de anlıyorum tatlım ama ,doktoru dınle ve rıske gırme .

kucucuk cocugunu dusun .

kusura bakmayın ben sizi anlamıyorum

ha hiç çocuğu olmaz o zaman hak veririm bu kadar ağlamasına üzülmesine ama Allah uzun ömürler versin bi tane yavrunuz var

bu kadar üzüntü niye o zaman

doktor risk alamam demiş bu kadar kendini hırpalamanın ne anlamı var

hani demişsiniz ya iki kardeş nasıl oynar nasıl vakit geçirir iki çocuklu görünce kıskanıyorum

o zaman şunlar gelsin aklına Allah korusun " ya doğumda bana birşey olursa geride bıraktıklarım ne olur " " çocuğuma birşey olursa ne yaparım ben" deli cesareti demişsiniz ya sakat doğarsa bakıma muhtaç olursa ne yapacaksanız asıl o zaman imtihan olur şuan yaşadığınız imtihan değil bence

o yüzden lütfen atın şu düşüncenizi çocuğunuza daha çok odaklanın

Ama bakın şükredecek çok şeyiniz var.
Bütün zorluklara rağmen Allah'ın izni ile çocuğunuz dünyaya gelmiş ve aynı zamanda ikinize de birşey olmamış.
Bunu tekrar riske atmak niye? Arkada kalacakları da bir düşünün.

Benim annemin eklemsi doğum sorunu vardı.
Ben ilk ve tek çocuğum, annemlerde çok istediler.
Benden sonra 2 sefer ölümden döndü annem, ilkinde çocuk karnında çürümüş, az daha annemi de zehirliyormuş.
Doktor hatasıydı tabii ki bu, felaketti o dönem ve ben daha küçüktüm durumu çok algılamıyordum.
Daha sonra yine bir hamileliği oldu, 9 ay 10 gün tamı tamına gitti hastaneye, ama nasıl gittiğini gelin bana sorun.
Ben daha ilkokula gidiyordum, o sahne hiç bir zaman gitmeyecek gözümün önünden.
Çok detayına inmek istemiyorum, başka hamile bayanları üzmek istemem... Fakat, ben ilkokulda sınıfta "annem ölecek" diye ağladığımı hatırlıyorum.
Babam beni hastaneye annemi görmeye götürdüğünde annemin nasıl halde olduğunu hala tasvir edemem, anlatılamaz birşey.

Bir çocuğun annesini öyle görmesi, bunları yaşaması hiç sağlıklı birşey değil.
O üzüntüler ve acılar gitmiyor malesef, çocuk deyip geçmeyin, bende çok isterdim bir kardeşim olsun.
Ama Allah nasib etmemiş, annemde hep der, bir evladım var hamd olsun, bende çok isterdim ama nasibimizde yokmuş der.
Zaten benden sonraki bu 2 doğumdan sonra anneme doktor direk demiş, eğer bir kere daha hamile kalırsan, masada kalırsın diye.

Bence bunları düşünün, evladınızı ve eşinizi düşünün.
Hiç çocuğu olmayanları düşünün mesela, ne güzel ki Allah size bir tane bahşetmiş.
Tüm sevginizi ona verin ve evladınıza anne acısını hiç bir zaman yaşatmayın.

cnm çok iyi anlıyorum ama daha dün karnımda 2 aylık bebeğimi kaybettim üstelik aşılama yolulyla tedaviyle oldu.rabbim öyle istedi yapılacak bişey yok.biliyorumki şükrediyorsun ama yüzlerce daha kez et.ben napayım arkadaşım ilk bebeğimi kaybetmenin acısı yüreğimde.allah bana bir tane versinde diyorum 2. de gözüm yok.evladına iyi bak.kendinide riske atma sakın

allah yardımcın olsun...rabbim bol sabır versin.
arkadaşlar herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. inanın ben bencil değilim. kuzumu çok seviyorum. insanoğlu işte hep daha fazlası olsun diyoruz. farklı bakış açıları beni nasıl rahatlattı anlatamam. yeniden çokkkk teşekkürler....

çok teşekkür ederim. çocuk gözüyle çok güzel anlatmışsınız, bana unutulmaz bir ders oldu...

2 çocuklu evler nasıl oluyor merak ediyorum demişsiniz...

Şimdi gözünüzde canlandırın: Siz doğumda vefat ediyorsunuz.

Geriye doğurduğunuz küçük yavrucak, kızınız kalıyor.

Ve geride oğlunuz. Eşiniz çok üzgün. İki yavruyla elinde kala kalıyor. Ne yapacağını bilmeyen halde.

Öyle çok sersemlemişki napacağını düşünürken, arkanızdan ağlayamamış bile...

Canlandı mı hayalinizde bu durum ? Güzel bir durum mu sizce ?

Hatta daha da devam ettirelim mi ? Eşiniz mecburen 2 sene sonra 5 sene olsun hadi, evleniyor.

2 çocuğunuz , üvey anne elinde.

Bunu da düşünebildiniz mi?

Lütfen, hayatınızı tehlikeye atacak şeyleri merak etmeyin. Bir tanecik yavrunuz var ... Allah bağışlasın.

Bir tanede kimsesizler yurdundan sahiplenin ya da gönüllü aile olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…