Bu bir hastalık mı?

Hanımlar iyi günler diliyorum hepinize. Siz de yaşıyor musunuz diye sormak istiyorum zira bugün abarttığımı farkettiğim bir konu var. Alışveriş yapmayı çok seviyorum. Ama öyle böyle değil. Hele o kargoları açtığım andaki mutluluğu anlatamam 🙃 işin acı yanı şu ki en son iki sene önce giydiğim kıyafetlerim varken hala bir şeylerim eksikmiş gibi hissetmem. Hiçbir şeyim eskimiyor çünkü bazılarını kullanmaya sıra gelmiyor. Mesela 5 tane siyah kazağım var ve bugün bir markanın kazağı indirime girmiş, eteklerle güzel olur diye almaya kalkarken buldum kendimi. Niye? Diğerleri eskilerse bunu kullanırım diye. Ama diğerleri eskimiyor ki? Çünkü başka başka kazaklarım da var. Mesela girerim Mavi jeans in sitesinde. Şunu alayım bunu da alayım derim. En az 4 tane alasim gelir. Eskiyenlerin yerin yenisini giyerim diye ama ortada eskiyen bir şey yok. Ayakkabılarım desem öyle. Oturdum deli gibi sandalet bakıyorum. Siyah var ama bu model siyah yok diye. Aynı şeyi kozmetik, kişisel bakımda da yapıyorum. İndirim varsa al al al modundayım ama evde yer yok ve kendimi frenliyemiyorum. Dönem içinde yoğun olduğum için hiç bakamıyordum sitelere ama şimdi ara tatilde sürekli sepet dolduruyorum sonra almamak için mücadele ediyorum. Bunun bir çözümü var mı? Artık bunun psikolojik bir sorun olduğunu düşünmeye başladım.
Kelin ilaci olsa basina surermis..Ayni durumdayim..Pandemi dolayisi ile calismiyorum dolayisi ile cok param olmuyor.Buna ragmen 10 lira 20 lira bile olsa birseyler alma ihtiyaci hissediyorum..Islerim acilsa ve para kazanmaya baslasam, elimde alinacsklar listesi var..Alamasam bile sepete ekleyip ekleyip cikartiyorum. O bile mutlu ediyor beni 🤣🤣

Kendi adıma söylüyorum, ergenlik çağımda herkeste olan birden boy artışı bende olmadı. Zaten de ufak tefek aşırı zayıf biriydim. Yaşıtlarım moda olan genç kıyafetleri alıp giyerken ben hala çocuk reyonundan giyinirdim. Nadiren de olsa bedenime uygun yetişkin kıyafeti bulursam hemen alırdım. Artık 36 bedenim ve minyonlara göre de bir sürü kıyafet var. Fakat bedeni uygun güzel birşey gördüğümde hemen almam lazım gibi hissediyorum. Sanki onu almazsam bir daha hiç öyle bir şey bulamam, üzerime giyecek birşey olmaz diye rahatsız oluyorum. Kendimi ikna ediyorum bak panpa daha giymediğin kıyafetler var dolapta. Yok bedeni iyi tarzı iyi mutlaka almam lazım 🤦🏼‍♀️ Öyle çok aşırı alışveriş çılgınlığım yok ama yine de gereksiz alıyorum bir çok şeyi.

aynı durum bende de var. kendimi çoğu zaman durduramıyorum, siteye girmeden önce alışveriş yaptım da geldim Hoppa
tüketim çılgınlığı çağımızın hastalığı. şu an dolabımda yer yok, bir kaç tanesini ihtiyaç sahiplerine vermiştim, yarın bir çoğunu da paketleyip vereceğim. her aldığımdan sonra bir daha almayacağım deyip yine kendimi bir şeyler bakarken buluyorum. sanırım artık frenlemem gerek. kendime almasam arkadaşlarımın çocuklarına, kuzenlerime filan alıyorum. alacak bir sebep illa ki buluyorum. umarım biraz minimalistliğe dönerek sadece ihtiyacım olanı alırım. gereksiz almamak için altın filan alarak başladım bu ay, belki yatırım yapmak daha motive eder. siz de altın alarak başlayabilirsiniz, yükselecek diyollaa

Biz buna hastalık değil zenginlik diyoruz 😂 maalesef istesem de çok beğensem de alamıyorum paranın gözü kör olsun 🙈🙈

Hanımlar iyi günler diliyorum hepinize. Siz de yaşıyor musunuz diye sormak istiyorum zira bugün abarttığımı farkettiğim bir konu var. Alışveriş yapmayı çok seviyorum. Ama öyle böyle değil. Hele o kargoları açtığım andaki mutluluğu anlatamam 🙃 işin acı yanı şu ki en son iki sene önce giydiğim kıyafetlerim varken hala bir şeylerim eksikmiş gibi hissetmem. Hiçbir şeyim eskimiyor çünkü bazılarını kullanmaya sıra gelmiyor. Mesela 5 tane siyah kazağım var ve bugün bir markanın kazağı indirime girmiş, eteklerle güzel olur diye almaya kalkarken buldum kendimi. Niye? Diğerleri eskilerse bunu kullanırım diye. Ama diğerleri eskimiyor ki? Çünkü başka başka kazaklarım da var. Mesela girerim Mavi jeans in sitesinde. Şunu alayım bunu da alayım derim. En az 4 tane alasim gelir. Eskiyenlerin yerin yenisini giyerim diye ama ortada eskiyen bir şey yok. Ayakkabılarım desem öyle. Oturdum deli gibi sandalet bakıyorum. Siyah var ama bu model siyah yok diye. Aynı şeyi kozmetik, kişisel bakımda da yapıyorum. İndirim varsa al al al modundayım ama evde yer yok ve kendimi frenliyemiyorum. Dönem içinde yoğun olduğum için hiç bakamıyordum sitelere ama şimdi ara tatilde sürekli sepet dolduruyorum sonra almamak için mücadele ediyorum. Bunun bir çözümü var mı? Artık bunun psikolojik bir sorun olduğunu düşünmeye başladım.
Minimalist olmaya basladiktan sonra alisveris manyakligim bitti haa birde dunyada zorluk ceken insanlar geliyor aklima ne sacma seylere para yatiriyoruz oysaki ama bir olay olsa kosede para olmayacak...hele h&m ve zara 12 ayla 1. Ay arasinda oyle indirimler yapiyorki deliriyordum ama bitti ihtiyac varmi kafasindayim minimalistligi okadar benimsedimki iki cocuk da kalmaya karar verdim pisman olurmuyum die korkmustum ama dunyanin gidisatina bakilirsa iyi karar vermisim formul cok basit az esya az insan cooookk huzur

Zaten alışverıs sıtelerının bıze adılamaya calıştıgı sey bu .Bencede hastalık .Bendede var aynı sey .

Kendi büyük bie borca sok.ev al, araba al.git altın al yatırımlık ama borca gir yoksa çarçur olur paralar. Dolap dolat taşar hala bişeyim yok dersin. Yaşadım ordan biliyorum.

Back
X