Bu bir hastalık mı?

İnstagram sağ olsun kaydır bak al bağımlılığı yaptı. Bence bundan kurtulmak istiyorsan önce o alışveriş sitelerinin uygulamasını silmek lazım. İnsanları sadece tüketime yönlendiriyor. Hiçbir zaman böyle gereksiz şeyleri biriktirip alma huyum olmadı. Bence minimalizm biraz araştırmak iyi gelebilir. Maddi durumumuz da iyi ama hala liseden üniversiteden kalan kıyafetlerimi vs kullanıyorum. Eskiyen olursa temizlik yaparken kullanıyorum. Artık küçük geliyorsa da geri dönüşüme atıyorum. Ben istifçiliği ve gereksiz kalabalığı sevmiyorum 😂

Ben ihtiyacım disinda alşveriş yapmayı biraktim, cunku sonrasinda mutluluktan cok mutsuzluk getiriyor. Evdeki gereksiz seyler yuzunden surekli kendimi ortalik toplarken buluyorum. Dolaplarin icinde az ve duzenli esya olmasi beni daha cok mutlu ediyor. Bir de cocuklardan sonra artik daha rahat ve spor kiyafetler tercih etmeye basladim. Bu da beni utu derdinden kurtardi 😊 gittikce daha da sadelesmeye calisiyorum. Benim yasadigim yerde dönüşüm kutulari var, giymedigimiz kiyafetleri, oyuncaklari vs oraya birakiyorum, belediye ihtiyac sahiplerine ulastiriyor

Hastalık mı değil mi bilemem ama bir dönem böyleydim. İndirim mi varmış aaa alayım ama ihtiyacım var mı yok. Sonra bir gün dur dedim kendime ve 1 ay bir şey almayacağım dedim. Bu süreçte alışveriş sitesine girer sepete ürün atar mutlu olur almadan çıkardım. Sadece kıyafet degil dediğiniz gibi kozmetikte de stokcuydum. İnsanın aynı anda hiç açılmamış 6 tane maskarası olur mu? Benim vardı. Sonra bu stoklar eriyene kadar bir şey almak yok dedim kendime ve uyguladımda bunu. Ciddi anlamda eskisi gibi değilim artık. En azından artık 6 maskara değil 1 maskara stokta. Şampuan, makyaj çıkarıcı, nemlendirici, deterjan hep birer stoğum var ama maalesef eşimin de var böyle bir huyu. Markette evde şu var mı diye sormaz, varsa da var evde bulunsun der. Bu yüzden kahve, çay, çöp poşeti gibi şeylerin stoğu evimizden eksik olmuyor. 🙄

ben de yazacaktım da cimri derler diye vaz geçtim

yazlık kışlık sırt çantası vs derken yine de çoğalıyor o çantalar bile

ortaokuldaki kıyafetlerimden bile giydiklerim var dedim de sıkılmadın mı demişlerdi

neden sıkılacağım ki amaç örtünmek işte

ama pandemi sürecinde ev kıyafetlerim eskidi, yakında hepsini atacağım galiba

yıllardır eskimeyenler artık yıprandı, delinecek her gün giyilmekten
çok isterdim sizin gibi olmayi, ben yeri geliyor gecen kış aldiklarimi bile giyemiyorum, kilo almış oluyorum çünkü.
bende bu sebepten artik fazla alisveris yapamiyorum.
mesela kislik mont alacagim diyelimki bu sene sezon indiriminden alamiyorum cunku o beden seneye olacakmi?
yada bir beden buyuk alacagim belki seneyede buyuk gelecek diye indirimli hic bir seyi alip diger kışa yada yaza saklayamiyorum. herşeyi sezonunda pahali pahali almak zorunda kaliyorum nerdeyse.
hayatimda bu kadar hizli degismeyen tek sey ayakkabi numaram sanirim

İnstagram sağ olsun kaydır bak al bağımlılığı yaptı. Bence bundan kurtulmak istiyorsan önce o alışveriş sitelerinin uygulamasını silmek lazım. İnsanları sadece tüketime yönlendiriyor. Hiçbir zaman böyle gereksiz şeyleri biriktirip alma huyum olmadı. Bence minimalizm biraz araştırmak iyi gelebilir.
O kaydırmaların alışveriş sitesinin standart linklerini paylaşarak birilerinin cebini doldurmaya vesile olduğunu öğrendiğimden beri asla kaydırmıyorum. 🤗

Lisede giydiğim botlarım duruyor hala😂

Cimri değilim valla, ihtiyaç olan şeye verdiğim paraya zerre acımam. Ama ihtiyaç değilse kuruş vermem.

İkisi de sırt çantası benimkilerin. Biri koyu renk biri açık renk. İki senedir idare ediyorlar beni.

Salgın ilk başladığında ben sokağa çıkarken giydiğim her şeyi montlar da dahil yüksek derecede anında yıkıyordum. O ara çok yıprattım taytları eşofmanları. Sezon sonunu bekliyorum şimdi, kışlık ev kıyafetlerini yenileyeceğim.

Bende şey var bir de, eskiyen şeyleri ev kıyafeti yapmam. Eskidiyse atılır, kullanılabilecekse bağışlanır, ama evde giyerim ben bunu yea olmaz. Ev kıyafeti ev kıyafetidir, ayrıca alınır😂

zaten evde de dışarıdaki gibi gömlek vs giyilmiyor ki

ben dışarıda tayt vs giymiyorum, onlar eve özel

ama üstte giyilen penye tişört vs eve uygun varsa başkasına vermek yerine evde giyerim

uzun kollu penyelerin kolları yıprandı evde, bahar gelince sıfırlarız

çok isterdim sizin gibi olmayi, ben yeri geliyor gecen kış aldiklarimi bile giyemiyorum, kilo almış oluyorum çünkü.
bende bu sebepten artik fazla alisveris yapamiyorum.
mesela kislik mont alacagim diyelimki bu sene sezon indiriminden alamiyorum cunku o beden seneye olacakmi?
yada bir beden buyuk alacagim belki seneyede buyuk gelecek diye indirimli hic bir seyi alip diger kışa yada yaza saklayamiyorum. herşeyi sezonunda pahali pahali almak zorunda kaliyorum nerdeyse.
hayatimda bu kadar hizli degismeyen tek sey ayakkabi numaram sanirim

ben bir seferinde çizme beğendim ama kapanmadı ilkbaharda

adam açalım dedi

yok dedim ben onu sonbahara giyerim ama olmazsa o zaman açtırırım

azmettim giydim

o çizme şimdi de duruyor ama giymeyi denemiyorum bile zira asla fermuarı kapanmaz

ayakkabı numarası bile değişiyor

aynı marka, model spor ayakkabının 38,5 numarasını değil 39 unu aldım iyi oldu

yani bedenim benim de aynı değil hele pandemide hiç değil

ama evde 40 beden kaban da var 36 beden de

40 beden olanı ben zayıfladım diye vermedim, sezon indiriminden alınan ürünlerden bir sonraki sezona giyemediğim olmadı

ama şimdi bir mantom var bu sene ben ona sığmam ama pandemi biterse yazın tutarım boğazımı giyerim seneye :))))

Kredi kartınızı internet kullanımına kapatıp, tek bir online alışveriş kartı açabilirsiniz.
Örneğin çok yaygın olan trendyolun cüzdanım hesabı var, ay başında oraya bir miktar atıp, başka hiçbir şey almamaya gayret edebilirsiniz.

Almayı aşırı aşırı seven insanım, işim kıyafet vs değil, kozmetik ve ev gereçleridir, benim yöntemim bu oldu.
Sepeti doldurup doldurup toplam tutarı görünce ‘oha ne aldım ki’ deyip, hepsini siliyorum ama o rahatlamaya ulaşıyorum😂

Temel kıyafet parçaları kaliteli ve az alır, yıllarca kullanırım.
Diğer şeyleri en ucuz ve birkaç tane alıp, canını çıkarana kadar yine kullanırım yenilerini almadan.

Son düzenleme:
ben bir seferinde çizme beğendim ama kapanmadı ilkbaharda

adam açalım dedi

yok dedim ben onu sonbahara giyerim ama olmazsa o zaman açtırırım

azmettim giydim

o çizme şimdi de duruyor ama giymeyi denemiyorum bile zira asla fermuarı kapanmaz

ayakkabı numarası bile değişiyor

aynı marka, model spor ayakkabının 38,5 numarasını değil 39 unu aldım iyi oldu

yani bedenim benim de aynı değil hele pandemide hiç değil

ama evde 40 beden kaban da var 36 beden de

40 beden olanı ben zayıfladım diye vermedim, sezon indiriminden alınan ürünlerden bir sonraki sezona giyemediğim olmadı

ama şimdi bir mantom var bu sene ben ona sığmam ama pandemi biterse yazın tutarım boğazımı giyerim seneye :))))
benim ki boğazdan da degil, zayiflayamamak icin her sebebim kilo almak icinde her sebebim var resmen, yani normal bir insanin 3 ayda verdigi kiloyu ben 1 senede anca veririm öyle söyleyeyim.
2 3 sene once bir mont almistim, inadimdan 2 beden buyuk aldim ilk sene hafif bol kaliyordu diger sene tam oturdu, bu sene artik fermuarlari zorluyor ama en azindan ustumde eskittim diyeyim.
basic kazaklarimi falan bir beden buyuk aliyorum ondada sıkıntı olmuyo ama cok severek aldigim bazi seyleri bir dahaki sene giyemiyorum maalesef

en kötüsü biri dur demezse. esimle ben fena bagimliyim.

su an ki cagrem. favorilerime ekleyip ordan izleyip bakmak sonra... su an gerek yok bi dahaki ay deyip kendimi susturmak sonrada aa güzel degilmiski zaten deyip silmek...

fark ettim aldigim seyi zaten bi zaman sonra bunu nasil almisim hic güzel degilki diyorum

Uygulamaları telefonunuzdan silin. Bende biraz fazla aldığımı farkettiğim için yaptım. Sık sık eski kıafetlerimi ayıklıyorum, makyajda tarihi geçenleri atıyorum. Dolabımda yer açılırsa ihtiyacım neye varsa ona göre bakıyorum. Sepete atsam bile sıklıkla almıyorum.

Hanımlar iyi günler diliyorum hepinize. Siz de yaşıyor musunuz diye sormak istiyorum zira bugün abarttığımı farkettiğim bir konu var. Alışveriş yapmayı çok seviyorum. Ama öyle böyle değil. Hele o kargoları açtığım andaki mutluluğu anlatamam 🙃 işin acı yanı şu ki en son iki sene önce giydiğim kıyafetlerim varken hala bir şeylerim eksikmiş gibi hissetmem. Hiçbir şeyim eskimiyor çünkü bazılarını kullanmaya sıra gelmiyor. Mesela 5 tane siyah kazağım var ve bugün bir markanın kazağı indirime girmiş, eteklerle güzel olur diye almaya kalkarken buldum kendimi. Niye? Diğerleri eskilerse bunu kullanırım diye. Ama diğerleri eskimiyor ki? Çünkü başka başka kazaklarım da var. Mesela girerim Mavi jeans in sitesinde. Şunu alayım bunu da alayım derim. En az 4 tane alasim gelir. Eskiyenlerin yerin yenisini giyerim diye ama ortada eskiyen bir şey yok. Ayakkabılarım desem öyle. Oturdum deli gibi sandalet bakıyorum. Siyah var ama bu model siyah yok diye. Aynı şeyi kozmetik, kişisel bakımda da yapıyorum. İndirim varsa al al al modundayım ama evde yer yok ve kendimi frenliyemiyorum. Dönem içinde yoğun olduğum için hiç bakamıyordum sitelere ama şimdi ara tatilde sürekli sepet dolduruyorum sonra almamak için mücadele ediyorum. Bunun bir çözümü var mı? Artık bunun psikolojik bir sorun olduğunu düşünmeye başladım.
Alışveriş sitelerinin uygulamaları indirili ise öncelikle onları silmekle işe başlayabilirsiz. Ardında mail adresimize gelen indirim maillerini iptal edin gelmesin.
Sms den de geliyordur tabi sms den de iptal edin. Aklınıza birşeyler almak heldiği an baska birşeylerle oyalayın hçkendinizi o fikirden uzaklaşın

Ben de tam olarak böyleydim 4-5 sene önce tam hem de.Bunun sebebi mutsuzluğu bastırmak genelde. Ben o dönem tam öyleydim ve antidepresan vermişti doktor. Bir de sosyalleşemediğimiz ve dışarıda para harcayamadığımız için de oluyor bu.

Hanımlar iyi günler diliyorum hepinize. Siz de yaşıyor musunuz diye sormak istiyorum zira bugün abarttığımı farkettiğim bir konu var. Alışveriş yapmayı çok seviyorum. Ama öyle böyle değil. Hele o kargoları açtığım andaki mutluluğu anlatamam 🙃 işin acı yanı şu ki en son iki sene önce giydiğim kıyafetlerim varken hala bir şeylerim eksikmiş gibi hissetmem. Hiçbir şeyim eskimiyor çünkü bazılarını kullanmaya sıra gelmiyor. Mesela 5 tane siyah kazağım var ve bugün bir markanın kazağı indirime girmiş, eteklerle güzel olur diye almaya kalkarken buldum kendimi. Niye? Diğerleri eskilerse bunu kullanırım diye. Ama diğerleri eskimiyor ki? Çünkü başka başka kazaklarım da var. Mesela girerim Mavi jeans in sitesinde. Şunu alayım bunu da alayım derim. En az 4 tane alasim gelir. Eskiyenlerin yerin yenisini giyerim diye ama ortada eskiyen bir şey yok. Ayakkabılarım desem öyle. Oturdum deli gibi sandalet bakıyorum. Siyah var ama bu model siyah yok diye. Aynı şeyi kozmetik, kişisel bakımda da yapıyorum. İndirim varsa al al al modundayım ama evde yer yok ve kendimi frenliyemiyorum. Dönem içinde yoğun olduğum için hiç bakamıyordum sitelere ama şimdi ara tatilde sürekli sepet dolduruyorum sonra almamak için mücadele ediyorum. Bunun bir çözümü var mı? Artık bunun psikolojik bir sorun olduğunu düşünmeye başladım.

Ekonomi topiklerinde biraz zaman geçir:)

Maalesef ben de öyleyim ve hastalık olduğunun farkındayım.Artık evde kıyafet ayakkabı koyacak yer kalmadı.Hiç giymediklerim duruyor.Ama son 3 aydır çalışmıyorum,hamileyim,şişiyorum,korona yüzünden hep evdeyim.Bu sefer de hiçbir şey alasım yok.Bebek çok istiyorduk 5 senedir.Belki onun eksikliğiyle sürekli alıyordum.Şimdi kilo almak bile canımı sıkmıyor.Siz de kendinizi bi irdeleyin.Bir eksikliği kapatmaya çalışıyor olabilirsiniz.Yoksa maddi durum iyi bile olsa belli bir yerden sonra israf ve tüketim çılgınlığına doğru gidiyor ne yazık ki..

O kaydırmaların alışveriş sitesinin standart linklerini paylaşarak birilerinin cebini doldurmaya vesile olduğunu öğrendiğimden beri asla kaydırmıyorum. 🤗
Kesinlikle en iyisini yapıyorsunuz birilerinin cebine para giriyor diğer taraftan çıkıyor. İhtiyacın olur indirimli denk gelir tamam ama diğer türlüsü bağımlılık yapıyor üstelik evdeki karışıklık ve toplamak için ayrılan zaman da ekstrası😂

Ben de tam tersi bir kıyafet almam icin ona gercekten ihtiyacim olması lazım.

Bir kere bir tane siyah kazağim varsa bir tane daha almam ha mavi alirim sarı alirim ama siyah almam. bir de ben kiyafeti uzerimde deneyerek almayı severim ki su aralar avm ye gitmiyorum bu yuzden pandemiden sonra kiyafet almandım. zaten evden calisiyorum yeni kiyafete ihtiyac duymuyorum.

hem evde nereye koyuyorsunuz o kadar kıyafeti kozmetiği vs. benim kiyafetlerim biraz fazlalassin hemen bir kismini ihtiyac sahiplerine veriyorum icim daralıyor o kadar kiyafet nereye sıgacak diye.

bilmiyorum burada sizin konunuz gibi cok konu okuyunca bende kendimden suphe etmeye basladim. sorun bende mi diye. heleki internetten kiyafet almayı hic sevmem.

Tüketim çılgınlığı işte çoğu kişi yaşıyo bunu ben de gereksiz bir sürü şey alırdım ama kıyafet alıcağıma kendime ne yatırım yaparımı düşünmeye başladıktan sonra alışveriş deliliğim bitti

Back
X