BU BİR HOROZ SORUNUDUR

WOLFROG

Ekşiden aynı tadı alamıyorum
Pro Üye
24 Haziran 2011
23.462
48.909
798
Merhaba arkadaslar. Benim sorunum su ki sehir icinde normal standart bir mahallede oturuyoruz. Bulundugum dairenin yonu bir cok apartmanin arka bahcesinin oldugu tarafa bakiyor. Komsulardan birinin de bu bahcelerden birinde kumesi var. Bahceler de kucuk kucuk olunca haliyle diger tum dairelerin de dibinde olmus oluyor. Ama en cok bana yakin. Bir horoz ve bir suru de tavuk var. Tavuklarin gece sesi cikmiyor ama horoz bazen dakikalarca otuyor hem de gece gunduz farketmeksizin. Yaz geldi artik sicak gunler ve gecelerde bile camlari kapatmak zorunda kaliyoruz. Ama yine de fayda saglamiyor. Uyku diye bir sey kalmadi. Gunduz surekli ruh gibi dolasiyorum. Zaten 1 yasindaki oglumun uyku sorunu var ve sabaha karsi en guzel uykusunu uyuyor. Ama horoz yuzunden o uykusundan da oldu artik. Ayrica sadece rahatsiz olan ben degilim. Bazen geceleri horoz ottugunde pencereyi kapatmak icin kalktigimda karsi dairelerden kufurle karisik horoza saydirip duruyorlar.

Bir de eskiden yine horozu varmis ama rahatsiz olanlar sikayet etmisler bunlar da horozu vermek zorunda kalmislar. Sanki hic bir sey olmamis gibi yeniden kumes kurdu. Dusunuyorum da madem zamaninda insanlar rahatsiz olmus, yine rahatsiz olabilecegini nasil dusunemez veya niye bunu umursamaz? Bencillik degil mi sizce de?

Diyeceksiniz ki sikayet et... Bunu ben de dusundum ama bu horozu olan komsu cok samimi biri. Ayni zamanda kanser hastasi. Bu benim elimi kolumu bagliyor. Ama gunlerdir araliksiz 2 saat uyuyamiyorum surekli otuyor kabus gibi. Acaba rica etsem kaldirir mi diyecegim ama kaldirmazsa sonra da sikayet etsem benim ettigimi anlarsa. Ki kaldiracak biri daha once sikayet aldigi halde zaten yeniden kumes kurmaz.

Bir de taze yumurtaya ihtiyaci vardir falan demeyin. Cok yakinimizda gunluk koy yumurtasi satan bir yer var. Orayi da herkes bilir yani yumurtalari da cok guzel ve tazedir. Serbest gezen tavuk yumurtasi :)

Simdi ben ne yapayim sizce? Sikayet mi edeyim konusayim mi yoksa hic bir sey yapmayip sinir hastasi mi olayim...

kanser hastası olmasa şikayet edin derdim ama... öyle olunca elim kolum bağlandı. samimiymişsiniz de ya. kıyamadım

siz olsanız kulak tıpası alın diyeceğim ama 1 yaşında bebe olunca işin içinde bu sefer ona da üzüldüm.

acaba onla konuşup ağzını arasanız, şakayla karışık horozların gürültülü olduğunu söyleseniz üzmeden? belki ses yalıtımlı bi kümes vardır ne bileyim bi çare vardır. ama dikkat edin üzmeyin...

ben sanırım şikayet edemezdim vicdanım elvermezdi. kaldı ki ses konusunda çok hassasım, üst katımızdaki işsiz çocuğun sabaha kadar hoparlörlerle film izlemesi üzerine gidip kapısında kavga çıkarmış biriyim az kalsın dövüyordum bana uyku uyutmuyordu çünkü.

maddi durumunuz iyi ise ses yalıtımı yaptırın pencerelere odalara diyeceğim. belki horoz sesinin gelmediği bir odaya bebeğinizi almak da bir çare olabilir. siz de kulak tıpası kullanırsınız.

Bebek olunca gerçekten ses çok sorun oluyor.Isin içinde hastalık olunca birde samimi olunca insan ne yapacağını şaşırıyor.En çokta bebegi olanlar zorlanıyor böyle durumlarda.

Benımde yan komsumun horozu tavukları var. Horoz gece bı bagırıyor ben korkuyorum sesınden. Tavuklarda kanat çırpıyor korku filmi gibi mutfagımın 2 metre ılersınde.
Ben alıstım artık rahatsız olmuyorum. Bebeklerımde alıstılar

Bahçeli evi belki ondan tercıh etmiştier.Sevıyordur. Bence hos görün.

Allah şifa versin ama Kanser olması olaydan bağımsız yalnız, hasta olması insanları rahatsız edebileceği anlamına gelmiyor, insanlar kanser olduğu zaman terapi amaçlı köye yerleşiyor, kimse köyü şehire taşımıyor.
Bir sürü insanla sorun yaşıyoruz, sorun yaşadığımız insanlarında hastalığı derdi bilmem neyi var tanımadığımız için haberimiz bile yok, bu bizi uyarmaktan, tartışmaktan alıkoymuyor.

Şehir içinde kümes hayvani beslemek yasak halk sagligi icin. Belediyeye şikayet ederseniz kaldırmak zorunda kalır. Kanser hastası olduğunu yazmışsınız ama siz de bu gidişle sınır hastası olursunuz.

Kanser hastası olması sizi rahatsız etme hakkını vermiyor. Şikayet edin. Ben de davulcuyu tokmakla dövmek istiyorum
aynen ya eskiden alarm yoktu davulcu uyandırırdı. şimdi ne kadar gereksiz şu davul olayı ya. herkes uyanmıyor ki sahura sonuçta. bunun bebeği var hastası var yaşlısı var.. kaldırılsa artık.

Konusmakla anlayacagini sanmiyorum. Dikkate almayip sakaya vurup konuyu kapatir cok eminim. Ayrica ses yalitimli kumes olayina guldum :)

maddi durumunuz iyi ise ses yalıtımı yaptırın pencerelere odalara diyeceğim. belki horoz sesinin gelmediği bir odaya bebeğinizi almak da bir çare olabilir. siz de kulak tıpası kullanırsınız.

Evim kira. Ama ses yalitimi yaptirsam da evi hic havalandiramayacak miyim, yazin camlari nasil kapali tutarim ki.

Suan 3 saat uykuylayim mesela oglum da gece her ottugunde zipladi. Sabahleyin de eminim huysuz olacak bir de onunla ugrasacagim. Nasil hos gorebilirim ki? Bir de horozun sesi alisilacak gibi degil ki. Normal otmuyor bi tuhaf otuyor.

Dogru soyluyorsunuz.

Kanser hastası olması sizi rahatsız etme hakkını vermiyor. Şikayet edin. Ben de davulcuyu tokmakla dövmek istiyorum

Davulcularin olayini anlamadim hala ben. Insanlari sahura kaldirmaksa, bazilari yiyipte yatiyor bazilari son dakikalarda uyanip yiyor. Bunun yaninda oruc tutmayanlar, hastalar, bebekler var. Suan cok ilkel bir sey bence. Artik yasaklamalari gerekiyor.

Şehir içinde kümes hayvani beslemek yasak halk sagligi icin. Belediyeye şikayet ederseniz kaldırmak zorunda kalır. Kanser hastası olduğunu yazmışsınız ama siz de bu gidişle sınır hastası olursunuz.

Oldum bile. Bugun gezmeye gidecektik, uykumu alamadigim icin hic canim istemiyor.

Merak etme, haftaya 40 derece sıcaklıklar başlayacak, o zaman herkes pencere açıp uyuyacaktır, horozu da onlar halledeceklerdir. Siz de vicdan yapmadan kurtulmuş olacaksınız. Sabır az daha

İşte bu benim konum. Aynı dertten muzdariptim. Yanımdaki boş araziye bırakırdı suriyeliler horozlarını, Yarabbi ben diyeyim günde 60 kez, sen de 160 kez o hayvan öterdi! Komşularla konuşurken birgün laf açıldı, dedim bu nedir yani? Demezler mi bana "Ay ama ne güzel köy hayatııııııı" Dedim köy hayatı isteyen köye gitsin, şehirde ne işi var? Hem şehrin nimetlerinden, lüksünden vazgeçmiyorlar hem de köylerini yaşamak istiyorlar! Yok öyle şey kardeşim, tercih yapacaksın! Eşim de kızıyordu uğraşma Allahın horozuyla diye. Uğraşma da sen sabah çıkıp gidiyorsun, akşama kadar ben dinliyorum! Artık aradım bir sabah zabıtayı, dedim bunlar suriyeli, biz muhatap olmak istemiyoruz, siz gelin. Geldi adamlar, kaldırın bunları 2 gün içinde yoksa para cezası var demişler. Aynı gün içinde toz oldu horoz ve tavuklar! Komşunuza hiç renk vermeyin ve zabıtayı arayın. Kimse kimsenin horozunu dinlemeye mecbur değil. Hele de yaz günü, cam pencere açıkken.

alisirsiniz diyenlere hayret ettim ne münasebet yahu. sehir hayati, evler dipdibe yakin kimse kimseyi boyle rahatsiz edemezki. beslemek istiyorsa bahceli mustakil eve ciksin kimsenin boyle hakkina giremez..
hastasi var yaşlısi cocugu var.. sehir hayatinda boyle seylerin yeri yok.

bence direk sikayet edin muhatap olmadan. em azından sizin sikayet edip etmediginizi bilmez.

Bence şikayet etmeyin. Ama horozdan rahatsız olduğunuzu uyuyamadığınızı söylerseniz tedbir alırlar. Öbür türlü şikayet ederseniz gelip bütün kümesini kaldırırlar, adam için çok üzücü olur. Böyle bir olaya tanık oldum takın zamanda. Bana dedikleri keşke rahatsız olduklarını bana söyleseydilet de şikayet etmeselerdi oldu. Zabıta herşeyi kaldırtdı. Bu yüzden kümese, horoz barındırmadan ve temiz tutmaları koşuluyla anlayış gösterin. Benim fikrim. Bu insanlar çoğunlukla yumurta için yapmıyorlar seviyorlar bahçelerinde tavuk beslemeyi. Hem evinizden zararlı böcekleride uzaklaştırır tavuklar. Kene, kırkayak vs çevrelerinde barınamaz. Ben şehirde olsa insanların sayı olarak abartmadan tavuk beslemelerine karşı değilim. Horozunda keşke ötmeyeni olsa.

Köyde bakmanıza bile karışan var.

İnsanların adabı kalmadı.Herkes istediğini yapmaya başladı.Kafasına göre yaşıyor.

Sonra hor görüyorlar beni diye kızıyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…