Merhaba arkadaslar. Benim sorunum su ki sehir icinde normal standart bir mahallede oturuyoruz. Bulundugum dairenin yonu bir cok apartmanin arka bahcesinin oldugu tarafa bakiyor. Komsulardan birinin de bu bahcelerden birinde kumesi var. Bahceler de kucuk kucuk olunca haliyle diger tum dairelerin de dibinde olmus oluyor. Ama en cok bana yakin. Bir horoz ve bir suru de tavuk var. Tavuklarin gece sesi cikmiyor ama horoz bazen dakikalarca otuyor hem de gece gunduz farketmeksizin. Yaz geldi artik sicak gunler ve gecelerde bile camlari kapatmak zorunda kaliyoruz. Ama yine de fayda saglamiyor. Uyku diye bir sey kalmadi. Gunduz surekli ruh gibi dolasiyorum. Zaten 1 yasindaki oglumun uyku sorunu var ve sabaha karsi en guzel uykusunu uyuyor. Ama horoz yuzunden o uykusundan da oldu artik. Ayrica sadece rahatsiz olan ben degilim. Bazen geceleri horoz ottugunde pencereyi kapatmak icin kalktigimda karsi dairelerden kufurle karisik horoza saydirip duruyorlar.
Bir de eskiden yine horozu varmis ama rahatsiz olanlar sikayet etmisler bunlar da horozu vermek zorunda kalmislar. Sanki hic bir sey olmamis gibi yeniden kumes kurdu. Dusunuyorum da madem zamaninda insanlar rahatsiz olmus, yine rahatsiz olabilecegini nasil dusunemez veya niye bunu umursamaz? Bencillik degil mi sizce de?
Diyeceksiniz ki sikayet et... Bunu ben de dusundum ama bu horozu olan komsu cok samimi biri. Ayni zamanda kanser hastasi. Bu benim elimi kolumu bagliyor. Ama gunlerdir araliksiz 2 saat uyuyamiyorum surekli otuyor kabus gibi. Acaba rica etsem kaldirir mi diyecegim ama kaldirmazsa sonra da sikayet etsem benim ettigimi anlarsa. Ki kaldiracak biri daha once sikayet aldigi halde zaten yeniden kumes kurmaz.
Bir de taze yumurtaya ihtiyaci vardir falan demeyin. Cok yakinimizda gunluk koy yumurtasi satan bir yer var. Orayi da herkes bilir yani yumurtalari da cok guzel ve tazedir. Serbest gezen tavuk yumurtasi :)
Simdi ben ne yapayim sizce? Sikayet mi edeyim konusayim mi yoksa hic bir sey yapmayip sinir hastasi mi olayim...
Kanser oldu diye her istediğini yapma hürriyetine sahip değil.
Ben olsam önce konuşurum, insanlığı da kanser olmamışsa anlar laftan. Yok aynen devamsa şikayet ederim. Kimse kimsenin kahrını çekmek zorunda değil.
alisirsiniz diyenlere hayret ettim ne münasebet yahu. sehir hayati, evler dipdibe yakin kimse kimseyi boyle rahatsiz edemezki. beslemek istiyorsa bahceli mustakil eve ciksin kimsenin boyle hakkina giremez..
hastasi var yaşlısi cocugu var.. sehir hayatinda boyle seylerin yeri yok.
bence direk sikayet edin muhatap olmadan. em azından sizin sikayet edip etmediginizi bilmez.
İnsanların adabı kalmadı.Herkes istediğini yapmaya başladı.Kafasına göre yaşıyor.
Sonra hor görüyorlar beni diye kızıyorlar
Anam yerim ben onlarıda neden bu horoz abuk sabuk ötüyor ki, bir sıkıntısı mı var acaba? Horozlanmasın yahu. Şikayet etmekten başka çare yok bence.
wolfum
bence hic muhattap olma. senin yerine bu konuya el atabilecek yetkili varsa, niye sen ugrasip kotu olasin ki? sikayet et. onlar da gerekeni yaparlar. sen de iyi komsu olarak destek olursun :)
ben de kaplanlari cok seviyorum, evde - bahcede kaplan beslenir mi? sehir ici bir muhitte de horoz beslenmez.
Bence bebeğiniz de alışır, bir otoban sesine, inşaat sesine maruz kalacağına horoza maruz kalsın daha iyi
Bence abartıyorsunuz kanser hastası bir çok insan tavuk vs besliyor hem kafa dağıtmak için hem de eti yumurtası için , sizin o köylü dediğiniz her yumurtayı yiyemez bu insanlar ayrıca her tavuk besleyen yumurtası için değil kafa dağıtmak içinde besliyor.Merhaba arkadaslar. Benim sorunum su ki sehir icinde normal standart bir mahallede oturuyoruz. Bulundugum dairenin yonu bir cok apartmanin arka bahcesinin oldugu tarafa bakiyor. Komsulardan birinin de bu bahcelerden birinde kumesi var. Bahceler de kucuk kucuk olunca haliyle diger tum dairelerin de dibinde olmus oluyor. Ama en cok bana yakin. Bir horoz ve bir suru de tavuk var. Tavuklarin gece sesi cikmiyor ama horoz bazen dakikalarca otuyor hem de gece gunduz farketmeksizin. Yaz geldi artik sicak gunler ve gecelerde bile camlari kapatmak zorunda kaliyoruz. Ama yine de fayda saglamiyor. Uyku diye bir sey kalmadi. Gunduz surekli ruh gibi dolasiyorum. Zaten 1 yasindaki oglumun uyku sorunu var ve sabaha karsi en guzel uykusunu uyuyor. Ama horoz yuzunden o uykusundan da oldu artik. Ayrica sadece rahatsiz olan ben degilim. Bazen geceleri horoz ottugunde pencereyi kapatmak icin kalktigimda karsi dairelerden kufurle karisik horoza saydirip duruyorlar.
Bir de eskiden yine horozu varmis ama rahatsiz olanlar sikayet etmisler bunlar da horozu vermek zorunda kalmislar. Sanki hic bir sey olmamis gibi yeniden kumes kurdu. Dusunuyorum da madem zamaninda insanlar rahatsiz olmus, yine rahatsiz olabilecegini nasil dusunemez veya niye bunu umursamaz? Bencillik degil mi sizce de?
Diyeceksiniz ki sikayet et... Bunu ben de dusundum ama bu horozu olan komsu cok samimi biri. Ayni zamanda kanser hastasi. Bu benim elimi kolumu bagliyor. Ama gunlerdir araliksiz 2 saat uyuyamiyorum surekli otuyor kabus gibi. Acaba rica etsem kaldirir mi diyecegim ama kaldirmazsa sonra da sikayet etsem benim ettigimi anlarsa. Ki kaldiracak biri daha once sikayet aldigi halde zaten yeniden kumes kurmaz.
Bir de taze yumurtaya ihtiyaci vardir falan demeyin. Cok yakinimizda gunluk koy yumurtasi satan bir yer var. Orayi da herkes bilir yani yumurtalari da cok guzel ve tazedir. Serbest gezen tavuk yumurtasi :)
Simdi ben ne yapayim sizce? Sikayet mi edeyim konusayim mi yoksa hic bir sey yapmayip sinir hastasi mi olayim...
Bence abartıyorsunuz kanser hastası bir çok insan tavuk vs besliyor hem kafa dağıtmak için hem de eti yumurtası için , sizin o köylü dediğiniz her yumurtayı yiyemez bu insanlar ayrıca her tavuk besleyen yumurtası için değil kafa dağıtmak içinde besliyor.
Kanser hastası adamı nasıl şikayet etmeyi aklınızdan geçirirsiniz ya el vicdan , o insanlar neler yasıyor dünyalarında haberiniz var mı , altı üstü bi horoz sesi yani ...özellikle kanser hastalarına karşı biraz daha hassas olun lütfen onların dertleri kendilerine yeter bir de siz dert acmayın .
Kanser hastası belki böyle moral buluyor o yuzden bir veterinerle görüşün o horaza iaç verin ara da uyusun yada başka alternatif bulun.rahat edersiniz .hemde kanser hastasını üzmesiniz
Kayinvalidemin Horozu vakitsiz ötmeye başlamıştı. Sonra onu kesti.
Kanser hastası olma
Köy yumurtası demek istedim köylü yazmış telefon bizde biliyoruz köylü demediğinizi yazmak için yazmıyorum sadece abartıyorsunuz hasta insan moral olsun diye uğraşıyor tavukla horozla kafası dağılıyor demek ki ama siz bunu anlayamazsınız çok rahatsız oluyorsanız başka yere taşının....Kesintisiz uyku uyuyamiyorum ve ben abartiyorum? Camlardan bela okuyan insanlar da abartiyor demek ki. Bir de kadin koylu degil yalnizBaya bildigin sehirli. Kadina koylu dedigimi hatirlamiyorum. Sirf yazmak icin yazmayin suraya. Bilmiyorsun cunku...
Horoza sakinlestirici haHer gece bir melisa cayi yapayim madem...
Zaten bununla ilgili atasozu de var "zamansiz oten horozun boynunu keserler" diye. Demek ki atalarimiz bile rahatsiz oluyormus.
Yazık günah be kanser hastası insanın beş yaşındaki çocuktan farkı yok
Köy yumurtası demek istedim köylü yazmış telefon bizde biliyoruz köylü demediğinizi yazmak için yazmıyorum sadece abartıyorsunuz hasta insan moral olsun diye uğraşıyor tavukla horozla kafası dağılıyor demek ki ama siz bunu anlayamazsınız çok rahatsız oluyorsanız başka yere taşının....
Konu olsun diye yazmayın sizde tek derdiniz horoz olsun
Ben size hak verdim. Kanser hastası olması şehrin göbeğinde insanları rahatsız etme hakkını ona vermez. Kendisi hasta olsa bile o horozun ötüşü başka hastaları, uyuyan bebekleri rahatsız ediyor olabilir. Herkesin yaptığına bir anlam verip tolerans gösterirsek bunun önünü alamayız, düzen müzen kalmaz. Mesela benim evcil hayvanım var ama sesi apartmanı çok rahatsız etseydi taşınmak zorunda kalırdım, çünkü kimseye rahatsızlık verme hakkım yok hasta olsam bile. Zabıtaya şikayette bulunabilirsiniz sanırım belki para cezası verir caydırıcı olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?