Bu bir iç döküş postudur…

leylalarr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2022
2.222
2.644
83
Daralan ruhum ve yaşlı gözlerimle attım kendimi buraya..İçim çok sıkılıyor son on yıldır kendimi aynı günde hapsolmuş gibi hissediyorum. Güzel bir meslek edindim, hayallerimin hepsini başardım ama biri hariç. Ve o başaramadığım hayalim canımı çok acıtıyor.
8 yaşıma kadar normal ve sağlıklı bir çocukluk geçirdim. 8 yaşımda babamı kaybettim. Sonra kendimi kapattım tüm dünyaya ve yemeğe verdim.Yedim,yedim ve yedim.. seneler geçtikçe kat ve kat artan kilomla hayata devam ettim. Tabii çevrem durmadı.Kendimi bildim bileli zorbalığa uğruyorum.Umursayan biri değilim ama içim hep buruk. Öyle ki sırf bu yüzden dolayı bebeğime hasret çekiyorum..
Tabiri caizse her seferinde kendi topuğuma sıkan , kendini aşağı çeken hep ben oldum. Gerçekten çaba gösterdim.20 verdiysem 30 geri aldım. Tek denedim ,uzmanıyla denedim ama hep başa döndüm hep. Ertelemekten helak oldum. Kendimi aciz ve iradesiz hissediyorum. Eşim ve ailem destekçim ama artık hep aynı konu gündemim.
Onların bile bana inancı kalmadı.Gerçi benim yok ki onların nasıl olsun..
Velhasılı ne anlatayım bilmiyorum ama ben ertelemekten, başaramamaktan çok yoruldum çok usandım.Gözler hep üstümde.. acı çekiyorum bu zorbalıklardan. Oysa vereceğim alt tarafı 30 kilo dile kolay dimi ? Ama bana çok zor. Öyle ki bu şarı yazarken bile aklımda yemek var..
Çok dua ettim çok istedim.. ama ipin ucunu hep kaçırdım. Erteledim ve hala erteliyorum. Biliyor musunuz aynada kendimi zayıf zinde ve sağlıklı görmek en büyük isteğim.. ama çabam sıfır.
Çok aciz hissediyorum. Canım çok acıyor çok. Destek alma önerisi bulunanlara binaen söyleyebilir ki destek aldım. Ama her şeyin kafada bittiğine inanıyorum.Lütfen bana dua edin.Gerçekten çok ihtiyacım var.
Sonuna kadar okuyanlara teşekkürü bir borç bilirim..17.03.2023 b.

Yasta takılıp kalmış görünüyorsunuz. Bir psikoterapi çok iyi gelecektir, gerekirse ara ara eşinizi veya ailenizi de dahil edebilirsiniz. EMDR de öneririm. Allah kolaylık versin.

Yasta takılıp kalmış görünüyorsunuz. Bir psikoterapi çok iyi gelecektir, gerekirse ara ara eşinizi veya ailenizi de dahil edebilirsiniz. EMDR de öneririm. Allah kolaylık versin.
Öneri için teşekkür ederim bakıcam. Ya bilmiyorum aslında güzel ve mutlu bir hayatım var. Ama içimde mutlu değilim sanırım.

Tabii.. ama verimli devam etmedim. Yemek hep daha kolayıma geldi..
kolaya gelmek ile alakası yok diyetle kilo verenlerin yüzde 85 i geri alıyor
bir sürü fizyolojik nedeni var bu işin

ama ben başka bir şey söyleyeceğim yani 30 kilo için bu derece dramatik olmak , kendine hakaretler etmek vs bana çok sukursuzluk gibi geliyor.
elbette daha sağlıklı olmak muhteşem olurdu , istiyorsanız daha zayıf olmakta
ama bu işi bu ölçüde kafanızda büyütüp ağlayıp ağlayıp durursaniz
1 kere yaşadığınız hayatınıza çok yazık edersiniz.
vucudunuzla ve hayatınızla tam anlamıyla barışmadan kalıcı kilo vermeniz de imkansız zaten.

kolaya gelmek ile alakası yok diyetle kilo verenlerin yüzde 85 i geri alıyor
bir sürü fizyolojik nedeni var bu işin

ama ben başka bir şey söyleyeceğim yani 30 kilo için bu derece dramatik olmak , kendine hakaretler etmek vs bana çok sukursuzluk gibi geliyor.
elbette daha sağlıklı olmak muhteşem olurdu , istiyorsanız daha zayıf olmakta
ama bu işi bu ölçüde kafanızda büyütüp ağlayıp ağlayıp durursaniz
1 kere yaşadığınız hayatınıza çok yazık edersiniz.
vucudunuzla ve hayatınızla tam anlamıyla barışmadan kalıcı kilo vermeniz de imkansız zaten.
Son yazdıklarınız çok doğru. Ya bu dramatize etmek değil de yorulmak gibi. Başarısızlığın ve başaramama döngüsünün zayıflığı.

Son yazdıklarınız çok doğru. Ya bu dramatize etmek değil de yorulmak gibi. Başarısızlığın ve başaramama döngüsünün zayıflığı.
tamam da tek odaginizin bu olduğu bı hayat yaşıyormuşsunuz gibi hissettim
bu şekilde bir yaşam , yaşamı boşa harcamaktir yani
bir sürü muhteşem şey var hayatta , tek bir olumsuzluga bu kadar takılıp ruhu felç etmenin kimseye faydası olduğunu sanmıyorum

Lokmalarınız kuş yiyecek kadar olsun. Yavaş yemiş olacağınız için tokluk hissi oluşur. Fazla yememiş olursunuz.

Susuzluk da açlık hissi yapıyormuş. Belki böyle ufak tefek püf noktalarla daha kontrollü olmaya başlarsınız.

Ne yalan söyleyeyim. İradesiz olsaydım obez olabilirdim. Midem sanırım rahatsız ki acayip kazınıyor. Can sıkıntısı da bazen acıktırıyor. İrademle bastırıyorum yeme hissimi. Şu anda da açım, aklım yiyecekte. Birkaç bardak su içeceğim. Belki de susuzluktandır böyle hissetmem.

Kaç kilosunuz peki, belki de kendinizi olduğunuz gibi kabul etseniz öncelikle herşey daha yolunda gider.

Lokmalarınız kuş yiyecek kadar olsun. Yavaş yemiş olacağınız için tokluk hissi oluşur. Fazla yememiş olursunuz.

Susuzluk da açlık hissi yapıyormuş. Belki böyle ufak tefek püf noktalarla daha kontrollü olmaya başlarsınız.

Ne yalan söyleyeyim. İradesiz olsaydım obez olabilirdim. Midem sanırım rahatsız ki acayip kazınıyor. Can sıkıntısı da bazen acıktırıyor. İrademle bastırıyorum yeme hissimi. Şu anda da açım, aklım yiyecekte. Birkaç bardak su içeceğim. Belki de susuzluktandır böyle hissetmem.
Ben durmuyorum mesela. Aman ya zaten battı balık yan gider ye gitsin kafasındayım. Böyle olunca toparlayamıyorum.Yemek bazen beni insanlardan bile daha çok mutlu ediyor.

Duygusal açlıkla başa çıkmayı öğrenmem lazım
çoğu şeyin duygusal açlık ile alakası yok aslında
bu çok gereksizce yanlış anlaşılan bir kavram
sizin fizyolojiniz çok uzun zamandır fazla yemeye alısik , bi sürü hormonal detayı var ama girmemeyim
duygularınız yüzünden yemiyorsunuz , zaten halı hazırda uzun süredir kilolu olduğunuz için çok yiyorsunuz ve bedeniniz bunu istiyor.

yıllarca az yemiş 34 beden biri nasıl günde 5000 kalori alamaz ise düzenli olarak
30 kilo fazlası olan biri de 1000 kalori ile hayatını sürdüremez
sürdürse dahi bir yerde patlar fazlasıyla geri alır
bu size has bir şey değil.

Back
X