- 30 Mayıs 2022
- 1.899
- 2.291
- 83
Teşekkür ederim okuyacağım mesajınızı.Size mesaj atıyorum.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Teşekkür ederim okuyacağım mesajınızı.Size mesaj atıyorum.
Peki sizce ne yapmalı ? Bedeni nasıl alıştırmalıçoğu şeyin duygusal açlık ile alakası yok aslında
bu çok gereksizce yanlış anlaşılan bir kavram
sizin fizyolojiniz çok uzun zamandır fazla yemeye alısik , bi sürü hormonal detayı var ama girmemeyim
duygularınız yüzünden yemiyorsunuz , zaten halı hazırda uzun süredir kilolu olduğunuz için çok yiyorsunuz ve bedeniniz bunu istiyor.
yıllarca az yemiş 34 beden biri nasıl günde 5000 kalori alamaz ise düzenli olarak
30 kilo fazlası olan biri de 1000 kalori ile hayatını sürdüremez
sürdürse dahi bir yerde patlar fazlasıyla geri alır
bu size has bir şey değil.
neden ?94 kiloyum. Aynaya bakmam pek.
Aslında çok da fazla değil bence , bir de eskiye göre şimdi büyük beden kıyafetler çok güzel ve çeşitli. Evet ben bu kilodayım ama olsun kendimde sevdiğim şu şu özelliklerim var diyerek kendinizi kabullenin önce, 94 kilo olmak hayatın sonu değil, insan kilo alır verir, hastalanıp iyileşir, önemli olan kendine değer vermekte. Siz kendinize değer vermezseniz insanların sizi eleştirmesine izin vermiş olursunuz. Onlara ne ki sizin kilonuz falan, sanki çok zayıflar çok mutlu.94 kiloyum. Aynaya bakmam pek.
peki 30 kilo fazlası olan birey 36 bedene düşüp bunu da örneğin bir sene boyunca korursa, yine de bedeni kilolu haline göre mi kalori talep eder?çoğu şeyin duygusal açlık ile alakası yok aslında
bu çok gereksizce yanlış anlaşılan bir kavram
sizin fizyolojiniz çok uzun zamandır fazla yemeye alısik , bi sürü hormonal detayı var ama girmemeyim
duygularınız yüzünden yemiyorsunuz , zaten halı hazırda uzun süredir kilolu olduğunuz için çok yiyorsunuz ve bedeniniz bunu istiyor.
yıllarca az yemiş 34 beden biri nasıl günde 5000 kalori alamaz ise düzenli olarak
30 kilo fazlası olan biri de 1000 kalori ile hayatını sürdüremez
sürdürse dahi bir yerde patlar fazlasıyla geri alır
bu size has bir şey değil.
sezgisel yeme /farkındalıkla yemeyi öneriyorlar dünya uzerindeki yeme bozukluğu ile çalışan psikologlarPeki sizce ne yapmalı ? Bedeni nasıl alıştırmalı
Mesela diyet değil yaşam biçimi olarak mı görmeli biraz açabilir misinizsezgisel yeme /farkındalıkla yemeyi öneriyorlar dünya uzerindeki yeme bozukluğu ile çalışan psikologlar
ama onu bile diyet olarak kullanacak potansiyel var sizde.
bence başta yapmanız gereken şey hayatınızin başka yönlerine odaklanmak
başka iyi yönlerine.
hayat beden numaranizdan kilonuzdan ibaret değil
hatta onlar hiçbir şey yani.
sanırım 3 sene mi ne kuralı vardı .peki 30 kilo fazlası olan birey 36 bedene düşüp bunu da örneğin bir sene boyunca korursa, yine de bedeni kilolu haline göre mi kalori talep eder?
konuyu eşim için takipteyim, bilgileri sindirmeye çalışıyorum.
Ya değil zaten boyum uzun çöl sırıtmıyor lakin. Ben bu bedende mutlu hissetmiyorum. Son dönemde odağım bu oldu. Sağlıklı beslenirken çok mutlu hissediyorum. Kafamı kurcalayan bişey olmuyor. Ama bi bozayım , depresyon halim geri geliyor. Sanki kendimi cezalandırıyor gibi yedikçe yiyorum.Aslında çok da fazla değil bence , bir de eskiye göre şimdi büyük beden kıyafetler çok güzel ve çeşitli. Evet ben bu kilodayım ama olsun kendimde sevdiğim şu şu özelliklerim var diyerek kendinizi kabullenin önce, 94 kilo olmak hayatın sonu değil, insan kilo alır verir, hastalanıp iyileşir, önemli olan kendine değer vermekte. Siz kendinize değer vermezseniz insanların sizi eleştirmesine izin vermiş olursunuz. Onlara ne ki sizin kilonuz falan, sanki çok zayıflar çok mutlu.
sezgisel yeme isimli iki kitap varMesela diyet değil yaşam biçimi olarak mı görmeli biraz açabilir misiniz
Sosyal medyada, azmedip kilolarından kurtulanların videolarıyla dolu. Belki size ilham olur da kararlı olmaya başlarsınız.Ben durmuyorum mesela. Aman ya zaten battı balık yan gider ye gitsin kafasındayım. Böyle olunca toparlayamıyorum.Yemek bazen beni insanlardan bile daha çok mutlu ediyor.
Hiç düşünmedim.Tup mide ameliyatıni hic düşündünüz mu eger düşünuyorsaniz size doktor tavsiyesinde bulunabilirim ev artik bu mide ameliyatlari cok yaygin ve bi o kadar da guvenli sekilde yapiliyor
güvenli ama bir o kadarda artık geri alanlar fazlaTup mide ameliyatıni hic düşündünüz mu eger düşünuyorsaniz size doktor tavsiyesinde bulunabilirim ev artik bu mide ameliyatlari cok yaygin ve bi o kadar da guvenli sekilde yapiliyor
İşte sigarayı bırakmak gibi. Yemek de bir bağımlılık sonuçta. Ben de çok seviyorum yemek yemeyi. Diyet uyguladığımda evet sağlıklı olmak extra bir enerji veriyor iyileştiriyor hissediyorum ama sevdiklerimi yiyemediğim için mutsuz hissediyorum resmenBen durmuyorum mesela. Aman ya zaten battı balık yan gider ye gitsin kafasındayım. Böyle olunca toparlayamıyorum.Yemek bazen beni insanlardan bile daha çok mutlu ediyor.
güvenli ama bir o kadarda artık geri alanlar fazla
siz sadece başarılı olanların hikayesini görüyorsunuz
Amerika da bunlarla ilgili çok fazla araştırma yapılıyor, ben düzenli takip ediyorum
hanımefendi başarısız olur demiyorum ama bu ihtimal düşünülen kadar düşük değil.
ayrıca muhtemelen bkisi ameliyat için uygun değil
5 yıllık başarı oranı düşündüğünuz kadar yüksek değilBasari orani cok yuksek sonucta midenizin yuzde 80 i aliniyor kalan yuzde 20 lik kismi keyfiye genisletmezseniz hicbir sorun yok ben biraz arastirmistim asitli yiyecekler alkol mideyi genislettigi icin omur boyu yasak deniyor
Bu kilo icin 10 yildir ayni gunde yasamaya gerek var mi? 200-300 kilo olanlar ne yapsin? Abartiyorsunuz bence. 10 kilo verip 84 olsaniz bile yeter.94 kiloyum. Aynaya bakmam pek.