bu bir imtihan mi:( :(

Hepinizden rabbim razi oldun daha konusamadim kucuk kiz kardesim le guclu ol demek kolayda gucun var mi bi sorsanizda cok buyuk cikmazdayim hayatim da bitti cunku cok gec artik sinava bir hafta var ve ben hicbisey bilmiyorum is bulup calismam gerek buyuk sehirde kiradayiz durumumuzda yok babam tek calisip bakmaya calisiyor erkek kardesim okuyamadi madde bagimlisi oldugu icin haliyle calisamiyorda ben ise univ. Mezunuyum tecrubem yabanci dilim yok bos okudum sanki kimse ise almiyo off burda tanidik hic kimse yok ne bi cevre ne bi arkadas es dost bu cikmazdayken nasil guclu olunur ki en iyisi olmek degil mi hayat bu kadar berbatken :(

anneni sars analık yapsın.... sen kardeşlerinin analığına soyunma boşuna... sen kpss ne çalış evli olan kardeşin madem evlencek yaşa gelmiş artık koca kadın olmuş kendi sorunlarını çözmeyi öğrensin 20 yaşındakine yardım etmen çok iyi olmuş.... en küçüğü de anana havale et her şeyi üstlenme senin de bir hayatın var....

ayyy 4 - 5 çocuğum olsun diyodum tırstım şu an yani...

öncelikle allah yardım etsin size ve ailenize. zor bir durum ama güçlü olmalısınız. ağlayarak bişey elde edemezsiniz.

kardeşinizin tedavi ettirin kurtulacaktır zamanla. kızkardeşinizle konuşun olayı öğrenmeye çalışın ama kızmadan lütfen.size destek olacak biri yokmu? teyze başka kardeş falan.yada anennizle konuşun.tek başınıza herşeye yetemeyebilirsiniz.

Çok zor sınavlardan geçiyorsunuz.Kardeş bu atsan atılmıyor, satsan satılmıyor. Kızıyor öfkeleniyorsun da yine en ufak bişeyde koşan sen oluyorsun.Erkek kardeşimle uğraştım bende.Annemi kaybedince düştüğü boşlukta çok çırpındı. Gece 2 lerde yalın ayak sokaklarda mı koşturmadım, karıştığı sayısız trafik kazalarında hastane hastane mi koşturmadım, ben işe sokardım o arkamdan çıkardı , rezil rüsva oluyordum.En sonunda bir gece bir köşede sızmış bulduk.Ölü gibi yatıyordu.Artık ne verdilerse içsin diye. Kaldırmamış bünye. O zaman bittiğimi düşündüm, başında ambulans gelip madde kullanımı deyip gidene kadar sessiz bekledim.Kalabalıkta dağıldı başımızdan.Kardeşim kucağımda öyle kendini bilmez bi halde, ilk defa o zaman herhalde ölmek istedim.Yer yarılsın yerin dibine gireyim istedim.Milletten fln çekindiğime ettiğime değil, aştım artık onları rezil olunacağı kadar olmuştum, ben kardeşimin çaresizliğine üzüldüm.Ne yaparız ne ederiz, nasıl düzeltiriz bu durumları bilemedim.ama pes etmeyin, ki bende etmedim. Şu an tedavisini tamamlamış, psikolojik yardımlarını almış, düzenli bir ilişkisi olan hatta evliliği düşünen, çok iyi bir firmada 1,5/2 senedir çalışan bir kardeşe sahibim.

Gecer demi bunlarda gecer rabbim buyuk diyorum vardir bir bildigi ki bunlari gosteriyor diyorum ama sonra donup bakiyorum hersey yine berbat ya kucuk kiz kardesimin bakireligi gitmisse ya gercekse daha cok kucuk o ben nasil bas ederim ne yaparim ne olur anne baba demeyin bana onlarin tek cozumu bagirip cagirmak mahvolan seyi daha da mahvetmek kiz kardesim icin ne yapabilirim nasil konusurum gercekse eger bunun onune nasil gecerim bilmiyorum iste bilmiyorum:(

İnsallah bana da boyle guzel gunler gorunur ama benim gucum kalmadi galiba :(
Çok zor sınavlardan geçiyorsunuz.Kardeş bu atsan atılmıyor, satsan satılmıyor. Kızıyor öfkeleniyorsun da yine en ufak bişeyde koşan sen oluyorsun.Erkek kardeşimle uğraştım bende.Annemi kaybedince düştüğü boşlukta çok çırpındı. Gece 2 lerde yalın ayak sokaklarda mı koşturmadım, karıştığı sayısız trafik kazalarında hastane hastane mi koşturmadım, ben işe sokardım o arkamdan çıkardı , rezil rüsva oluyordum.En sonunda bir gece bir köşede sızmış bulduk.Ölü gibi yatıyordu.Artık ne verdilerse içsin diye. Kaldırmamış bünye. O zaman bittiğimi düşündüm, başında ambulans gelip madde kullanımı deyip gidene kadar sessiz bekledim.Kalabalıkta dağıldı başımızdan.Kardeşim kucağımda öyle kendini bilmez bi halde, ilk defa o zaman herhalde ölmek istedim.Yer yarılsın yerin dibine gireyim istedim.Milletten fln çekindiğime ettiğime değil, aştım artık onları rezil olunacağı kadar olmuştum, ben kardeşimin çaresizliğine üzüldüm.Ne yaparız ne ederiz, nasıl düzeltiriz bu durumları bilemedim.ama pes etmeyin, ki bende etmedim. Şu an tedavisini tamamlamış, psikolojik yardımlarını almış, düzenli bir ilişkisi olan hatta evliliği düşünen, çok iyi bir firmada 1,5/2 senedir çalışan bir kardeşe sahibim.

öncelikle allah yardım etsin size ve ailenize. zor bir durum ama güçlü olmalısınız. ağlayarak bişey elde edemezsiniz.

kardeşinizin tedavi ettirin kurtulacaktır zamanla. kızkardeşinizle konuşun olayı öğrenmeye çalışın ama kızmadan lütfen.size destek olacak biri yokmu? teyze başka kardeş falan.yada anennizle konuşun.tek başınıza herşeye yetemeyebilirsiniz.
Tek sorunum da bu ya rabbimden baska kimsem yok

Daha cok kucuk 16 yasinda ne olur onun olmasin gercek olmasin dua edin ne olur:KK43:

yani kullanmadığı şeyi neden alıp saklasın
kullanıp atması mantıklı olandı ama :/ bilemedim.
başkasının pis kullanılmış testini eve getirmez heralde
test arkadaşının sen sakla dediyse (ki bence sorsanız böyle der) bu da çok inandırıcı değil.

sevgilisi falan var mı onu anlamaya çalışın.
sevgilisi varsa ve yüzeysel bişeyler yaşamışsa panik yapmıştır bence.

Bu konuyu mümkünse size yol gösterebilecek bir psikolog ile görüşmeye ne derdiniz? Biraz detaylı ve kişiye özel çözüm geliştirilmesi gerekecektir. Kardeşleriniz için bunu yapabileceğinize inanıyorum. Her ikisi için de detaylı bir yol haritası çıkarabilir ve belki zamanla onlara birebir de yardımcı olabilir.
Size tavsiyem bu dönemde olabildiğince sakin kalmaya çalışmanız. Üzüntünüzü anlıyor ve eminim fevriyete sürüklenen farklı duygular da yaşıyorsunuz. Çok haklısınız. Ancak bu sadece sizin değil, onların da sınavı kendi içlerinde. İlk adım olarak uyuşturucuyu bırakma aşamasında olan kardeşiniz için aradığı destek olmak çok güzel. Bunun karşılığını inşallah alacaksınız. İkinci adım olarak da, kız kardeşinizin güveneceği, açılacağı bir "Arkadaş" olmaya çalışmak, size açılmasını sağlamaya çalışmak en doğrusu. Çünkü baskı ve fevriyet onu hep içine kapatacak hem de daha farklı çıkış yollarına sevk edecektir.
Bu sizin göreviniz mi? Elbette hayır... Ancak bu size bir şekilde gösterildi.. Hayatı, çok da üstten tutulmaması gereken, fazla da alttan çalkalanmaması gereken, dengede bir su oyunu gibi düşünün. Çabanız sakince, yön verebildiğiniz kadar suyun üstündekileri dengede tutmak olsun. Herkes bir şekilde sınavının içine çekiliyor. Sakin kalın... Elinizden geleni yapın elbette.. Ve bence bir de, durumunuz varsa bu durumu daha detaylandırabileceğiniz bir destek ile konuşun...

Allah yardımcın olsun canım.
Güçlü ol lütfen kardeşinle sakince konuş yalan söylemesini engelle korkarsa yalan söyler mutlaka daha kötü şeyler olur Allah korusun. test kullanılmış mıydı pozitif negatif sonuç var mıydı?
Duruma göre gereken neyse yap bence canım kardeşim iş sana kalmış. Anne baba olamıyor herkes işte bende de var o kafada bir aile.
Hepsi bildiğini okumaya devam ederse yapacak bir şey yok elinden geleni yapmış olursun en azından için rahat olur senin o zaman söylersin annene babana durumları.

Kardesimle konustuktan sonra buraya yine yazacagim iyi ki varsiniz bi nebzede olsa su serptiniz icime rabbim bu mubarek gunde tum dileklerinizi kabul eder insallah hersey gonlunuzce olsun hala insanlar varmis bunu da gordum o yuzden guclu durmak destek olmak zorundayim izin veremem daha kotusu olmasina

Bu konuyu mümkünse size yol gösterebilecek bir psikolog ile görüşmeye ne derdiniz? Biraz detaylı ve kişiye özel çözüm geliştirilmesi gerekecektir. Kardeşleriniz için bunu yapabileceğinize inanıyorum. Her ikisi için de detaylı bir yol haritası çıkarabilir ve belki zamanla onlara birebir de yardımcı olabilir.
Size tavsiyem bu dönemde olabildiğince sakin kalmaya çalışmanız. Üzüntünüzü anlıyor ve eminim fevriyete sürüklenen farklı duygular da yaşıyorsunuz. Çok haklısınız. Ancak bu sadece sizin değil, onların da sınavı kendi içlerinde. İlk adım olarak uyuşturucuyu bırakma aşamasında olan kardeşiniz için aradığı destek olmak çok güzel. Bunun karşılığını inşallah alacaksınız. İkinci adım olarak da, kız kardeşinizin güveneceği, açılacağı bir "Arkadaş" olmaya çalışmak, size açılmasını sağlamaya çalışmak en doğrusu. Çünkü baskı ve fevriyet onu hep içine kapatacak hem de daha farklı çıkış yollarına sevk edecektir.
Bu sizin göreviniz mi? Elbette hayır... Ancak bu size bir şekilde gösterildi.. Hayatı, çok da üstten tutulmaması gereken, fazla da alttan çalkalanmaması gereken, dengede bir su oyunu gibi düşünün. Çabanız sakince, yön verebildiğiniz kadar suyun üstündekileri dengede tutmak olsun. Herkes bir şekilde sınavının içine çekiliyor. Sakin kalın... Elinizden geleni yapın elbette.. Ve bence bir de, durumunuz varsa bu durumu daha detaylandırabileceğiniz bir destek ile konuşun...

Yorumlarınızı hep severek okurum..
Bir gün benim sorunlarıma da yorumunuzu okumayı gerçekten çok isterim..
Sevgiler..

siz evin anne-babası olmuşsunuz. tabi ki her şeyle ilgilenmeniz çok güzel ama bu bir insana çok fazla. evliliği kötü giden ve uyuşturucuya alışan kardeşlerinizden anne babanızın haberi var mı?
haberleri yoksa yavaştan önce onları haberdar edin.
uyuşturucu problemi kız kardeşinizinkinden daha ağır bence.
eğer ki kız kardeşiniz bir şeyler yaşadıysa -anlatımınıza göre- ilgisiz bir anne babadan bulamadığını dışarda aramış olabilir. kendini değrli hissettiren biri onu kullanmış olabilir. boşlukya kaldığından olabilir yani. onunla suçlamadan güzel bir şekilde konuşmayı deneyin.
evli kardeşimize de her kötü olayı size anlatmamasını kendilerinin çözmesi gerektiğini söyleyin. çift terapisine yönlendirin. şöyle bir giriş yapabilirsiniz: sen sorunları anlattıkça rahatlıyorsun ama bu sefer ben doluyorum. sen karını seviyorsun sonrasında onu kolayca affedebilirsin ama ben affedemem. ben farketmeden içimde ona karşı bir kin oluşur sonra sen her yardım istediğinde ona göre yorum yaparım-hareket ederim. bu da sizin ilişkinize zarar verir. sizin için en iyisi bir uzmanla görüşmek.
bence siz kendiniz de bir uzmandan destek alın. kendini olduğundan çok yaşlı hissetmek depresyon belirtisi olabilir ki yaşadıklarınız kolay değil.

Back
X