Bu bir psikolojik rahatsızlık mıdır ?

Bazı insanlar herkesin ona karşı olduğunu, sürekli onun kuyusunu kazdığını vs düşünür ya işte kuzeniniz öyle biri. Biz buna bilişsel çarpıtmalarda aynı sizin yazdığınız gibi ‘niyet okumak’ diyoruz. Kişi sürekli varsayımlar üzerinden hareket eder ve kendi düşündüklerine inanır. Bu tarz bilişsel çarpıtmalar da çoğu psikolojik rahatsızlığın temelindeki etkendir zaten. Ben kuzeninizin herkese karşı böyle olduğunu düşünüyorum.
Ama özellikle sadece size yapıyorsa muhtemelen geçmişte yaşadığı olumsuz bir durum ya da olumsuz bir tecrübeyle sizi özdeşleştiriyor. Bir şekilde geçmişteki o kişiye benziyor olabilirsiniz, hareketlerinizi, tavrınızı tipinizi vs benzetiyor olabilir. Bunları bilinçli yapmıyor da olabilir yani.
çok teşekkür ederim açıklayıcı oldu.
çoğunluğa karşı böyle yani arkadaşlarına karşı .. ama kimse benim gibi düşündüklerinin çok saçma olduğuna dair bişe dememiş sanırım, ilk ben '' bu çıkarımların karşısında hayrete kapıldım nasıl böyle düşünürsün'' dediğimde onu suçladığım için daha çok kızmıştı :)

Onun eğitim durumu ne? Sizin eğitim durumunuz ne? Eşi ve sizin eşiniz arasında eğitim,para,kariyer olarak nasıl farklar var?
Hatta oturduğunuz evler nasıl?
Fiziki olarak ondan artı mısınız?
Valla bunlardan biri veya bir kaçına sahipseniz içten içe kıskanıyordur.
Normal insanlar için kıskançlık yapılacak şeyler değil ama anormal insanlar için kıskançlık sebebi hepsi.
30 bin liraya çanta alsanız. Arayıp tarayıp kusur bulacak insanlar tanıyorum.

Kişilik bozukluğu var gibi. Ama siz öyle hissetmeyesiniz. Kişilik bozukluğu var diye hastaneye yakınını getireni servise yatırmışlığımız var şükür :))) Saka bir yana iletişimi kesin bunlar duzelecek şeyler değil.

Hepinize iyi haftasonları diliyorum hanımlar : )

Şimdi sorunuma gelecek olursak en özet haliyle şöyle ; benim sevdiğim bir kuzenim var son bir iki yıldır yakın şehirlerde yaşadığımız için daha fazla vakit geçirdik daha da samimi olduk. Yalnız şöyle şeyler yapıyor ;

- Kafasında bir şeyler kuruyor niyet okuyor sürekli ''sen şu yüzden şöyle yaptın, benimle ilgili böyle düşündün'' gibi çok alakasız yerlerden alakasız çıkarımlar yapabiliyor ve ben kendimi anlatsam dahi mantıklı şekilde açıklasam dahi içten içe yine kendi düşündüğüne inanıyor.
- Kendi kendine (benim hiçbir şekilde haberimin olmadığı nedenlerden ötürü) bana içinden gıcık olduğu dönemlerde alttan alta psikolojik savaş açıyor nasıl derseniz ; fiziksel özelliklerime, yaptığım işe yaşadığım yere fotoğraf koyduğum mekana kadar alttan alttan aşağılama ve moralimi bozma çabası güdüyor mesela geçen dedi ki burun deliklerinden biri daha büyük :) ama konuşmaya çalışşam kesinlikle sorun yok sen paranoyaksın diyor .

Ben zaten bu durumlardan dolayı mesafe koydum ama sormak istediğim kişilik özelliği midir yoksa psikolojik bir durum olabilir mi ?

Yani anlamıyorum bir insan neden sorununu açıkca söylemez de karşı tarafın moralini bozmaya çalışır ?

Değildir. Sadece büyüme çağında nasıl davranacağını bilemeyen olgunlaşamamıs bir minnoşluktur.

Burun deliklerinize kadar inceleyip analiz ettiğine göre ; kiskaniyor , asagilamaya çalışıyor dolaylı yollarla :)
mesafe koymak tam isabet olmuş.
(ilk defa burun deliğine yorum yapan birine denk gelmiş oldum)

Psikolojik degil bence.. Karakteri oyle yada icten ice sizi kiskaniyor sizi fiziksel olarak elestirmesinden bu anlasiliyor.

kıskançlık kokuyor bunda.insanların aklını okumaya çalışmak tehlikeli bir durum. psikiyatriye görünmesinde fayda var en doğrusunu onlar söyleyecektir kişilik mi psikolojik mi.....

Back
X