Bu bir rahatsizlik mi??

muammaa

Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2014
92
12
18
Merhaba arkadaşlar hayatımda sorun haline gelen bir şey hakkında danışmak istiyorum size. Simdi ben uçan her hayvandan igreniyorum nasıl anlatayım bilmiyorum mesela kelebek kus ve bir de yeşil ucan böcekler var ya onlardan çok igreniyorum inanın çamaşırlar balkondaydi iceri ye aldım katlayamiyorum o yeşil böceklerden çıkar diye ( ramazan dolayısıyla annem yanıma gelmişti kadıncağız geldiğinden beri kelebek ve yeşil böcek yakaliyor o da gülüyor halime bense inanılmaz geriliyorum az evvel bir kelebek girdi içeri korkudan firladim sanki bir de annem geldiğinden Beri arttı bu hayvanlar annem dün aksam kuaföre gitti iftardan sonra bir tane yeşil böcek gördüm odadan odaya kostum resmen.kızım da etkisinde kalıyor halıya falan basmak istemiyor korkuyor birşeyler vardır diye(Bunu nasıl yenicem bir akil verin ne olur(

bende böceklerden hoslanmam ..
ilaclama yapın olmazsa ..
ama sanki biraz ilerledi mi sizin ki .. :26:

Bende bocegin her turlusunden hem korkarim hem tiksinirim. Hele o karafatmalar yok mu. Aklim cikiyo. Bak su an bile bi kotu oldum hatirlayinca. Ama kelebek nedense temiz ve sivimli geliyo. Ugur bocegi de oyle. Ilginc. Zaten ne kadar korkarsak kacarsak o kadar karsimiza cikiyor.

Ama görünce inanılmaz tepkiler veriyorum gülünç duruma düşüyorum bilhassa yeşil böcekler yüzünden bana dokunsa bayılırım muhtemelen

al benden de o kadar.. eksiği yok fazlası var bende.. korkuyomuyum iğreniyomuyum bunu bile anlamıyorum aslında..
bunun için doktora gitmek gerekir mi nasıl aşılır bende çok merak ediyorum.. konuyu takipteyim

al benden de o kadar.. eksiği yok fazlası var bende.. korkuyomuyum iğreniyomuyum bunu bile anlamıyorum aslında..
bunun için doktora gitmek gerekir mi nasıl aşılır bende çok merak ediyorum.. konuyu takipteyim

Ben bu dertten muzdarip bir kendimi bilirdim demek siz de öylesiniz aslında haklisiniz korku mu igrenti mi belli değil ama çok tuhaf bir durummus gibi karşılıyor cevremdekiler

Ben bu dertten muzdarip bir kendimi bilirdim demek siz de öylesiniz aslında haklisiniz korku mu igrenti mi belli değil ama çok tuhaf bir durummus gibi karşılıyor cevremdekiler

ahh keşke muzdarip olmasaydım :18:
geçen gün odama kısılıp kaldım evde kimse yoktu ara holde uçan bişi gördüm bi hışımla odamı kitledim kapının altına bişiler sıkıştırdım ordan içeri girmesin diye
sabahı zor ettim lavaboya gidemedim korkumdan daha neler neler bi bilsenizz

bende çığlık atmıştım meğer arıymış

bi de bağırıp çığlık atınca aman ondan mı korkuyosun demiyorlar mıııııı
ayağımın dibinden yılan geçti gitti tepki vermedim yoluma devam ettim arkasından el salladım ama yok işte arkadaş küçük boyuttaki hayvanlara karşı bişiler var bende elektirik alamıyorum yıldızlarımız barışmıyor bayılacak duruma geliyorum görünce

Aynen canım milletin fikri beni sinir ediyor zaten ama umarım bu durumun bir çözümü vardır çünkü ciddi sorun yaratıyor hayatımda su an sırtım cama dönük üstelik perde de kapalı rahatsız oluyorum birşey gelecek diye

çok iyi anlıyorum seni çok
umarım buluruz çaresini :18:

Maalesef korku ogrenilebilen birsey... en azindan kiziniz icin daha guclu durmaya calisin.

Muhtemelen altinda yatan farkli sebepler vardir.
Ya telkinle onun zararsiz oldugnu, size zarar verebilecek gucte olmadigni vs dusunup ustune gidecek veya orali olmayacaksiniz
Ya da baska birini korurken kendi korkunuzdan uzaklasip daha cesaretli olacaksiniz. Soyle dusunun o korkup tiksindiginiz yesil bocek sizin kafanizda buyuttugunuz gibi bir "canavar" olsaydi kacar miydiniz yoksa onu evden def edip kiziniza zarar vermemesi icin mi ugrasirdiniz

Bu ikisi de benim korktugum seylerde uyguladigim birsey ve ciglik atip kacmalarim azaldi. Ama yakin zamanda psikoterapiye baslayacagim cunku huylansam da amaaan bosver diyip gecemiyorum hicbi sekilde, tam fobi benimki.

Katılıyorum çok haklisiniz ama bunu başaramiyorum bende geçmişten gelen bir şey olduğunu düşünüyorum bilinçaltımda( Ben de bununla ilgili destek almak istiyorum.

Katılıyorum çok haklisiniz ama bunu başaramiyorum bende geçmişten gelen bir şey olduğunu düşünüyorum bilinçaltımda( Ben de bununla ilgili destek almak istiyorum.

Mesela yanimda bi cocuk varsa o da korkmasin diye belli etmemeye calisirim.
Eger o da urktuyse "tehlike" olarak gordugum seyi ortadan kaldirmaya gayret ederim.

Cigliklarimiz benzer :)) ama sizin durum daha farkli...
Belki hergun kendi cocugunuzla 7/24 beraber olunca korkuyu bastirmak/saklamak da zorlasiyordur.

Bu arada benim korkularimin buyuk bir cogunlugu aile bireylerinin " yaklasma seni sokar, isirir" benzeri urkutmeleri sonucu boyle. Ve bircogu onlarin ufak captaki korkularinin bende buyutulmus hali.
Mesela yukseklik korkum yokken annemin surekli duseceksin diyip can havliyle yanima gelmesi aklimdan cikmiyor... simdi tul perde asmak icin merdivene cikarken ayaklarim titrediginde abartiyorsun diyip guluyor... hakli abartiyorum ama elimde degil ki.

O yuzden kizinizla bocek konusunda babasi anneniz vs bir basjasi ilgilensin ve sizin korkunuza uymak yerine anneannesiyle gulsun beraber karincalarla oynasin kelebekleri sevsin vs.

Bu sanirim bir hastalik psikolojide okb yani Obsesif Kompulsif bozukluk olarak geçiyor (tikler,takıntılar vs) :) önerim bu konuda bi uzmandan destek almanız.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kızlar bende de saç kırıklarını koparmak var kökleri ile deol sadece uçlarında n kırık olanlari koparıyorum bu alışkanlık haline geldi aranızda böyle olan var mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…