• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu bölüme yabancı bir derdim var:)

Hyundailer pek sağlam değil diye duymuştum ben :26:
Bizim kursta da vardı benim çok hoşuma gidiyordu, hocamız söylemişti sağlam değil diye :8:
Eşim de o arabalar kağıt gibi oluyor diyor, bi kazada falan unufak oluyormuş :18:

o kadarını bilmiyorum canım benim kursta da hyundai vardı da kullanışı güzel gelmişti bana.demek takside kaza falan yapsak tahtalı köye bilet kesilir direkt olarak.o kadar kötü müymüş ya.

evet kızlar.. çoğu konunun olduğu gibi bunun da yeri burası değil ama ne yapalım en yüksek reytingler bu bölümde:27:
ben sizden 2. el araba konusunda fikir istiyorum. kadınlar arabadan pek anlamaz derler ama kk kadınları bence anlar:16:
14-16 bin arası bir şey bakıyoruz. arabadan ne ben ne de eşim anlamıyoruz. internette de çok çeşit var. bir karara varamıyoruz. bizim gibi acemi şoförlere ne gider sizce? tavsiyelerinizi bekliyorum:34:

daha önce ikinci el araba alıp mağduriyet yaşamış biri olarak tecrübelerimi aktarayım
1- araç km'sinin düşük olmasına dikkat edin
2- büyük kazalı araç almayın
3- elden çıkarmaya çalıştığınızda kolay satılacak markaların arabalarına yönelin
4- arabada değişen parça olmasın
5- alacağınız arabayı MUTLAKA SERVİS KONTROLÜNDEN GEÇİRTİN, PARAYA KIYMAMAZLIK ETMEYİN
6- mümkünse düşük motor yüksek torklu (beygirli) bir araç olsun
7- satıcının sizi yağlayıp ballamasına kız gibi araba bu demelerine kulak asmayın
8-eğer otomatik ya da triptonik vites alacaksanız sıfır almaya çalışın
9-alacağınız araçta servis sıkıntısı olmasın ben peugeout servisinden çok çektim çünkü.
10- çok yaşlı bir araç olmamasına dikkat edin

yorumlar için teşekkürler kızlar:3: fiat albea hakkında ne düşünüyorsunuz?

bizim kullanabileceğimiz segmentteki araçlar için (yani mercedes Ferrari vs dışında) araba deyince alman ve japon arabaları listenin en başındadır her zaman. opel, volkswagen veya toyota gibi

bu ülkeler dışında üretim yapan ülkelerin araçları (italya, fransa) maalesef oldukça nazik. fiat da italyan malı.

ilk düşünceniz sağlamlık olsun. o yüzden ben olsam ikinci elde polo gücüm yeterse golf astra veya corsa düşünürüm

bizim kullanabileceğimiz segmentteki araçlar için (yani mercedes Ferrari vs dışında) araba deyince alman ve japon arabaları listenin en başındadır her zaman. opel, volkswagen veya toyota gibi

bu ülkeler dışında üretim yapan ülkelerin araçları (italya, fransa) maalesef oldukça nazik. fiat da italyan malı.

ilk düşünceniz sağlamlık olsun. o yüzden ben olsam ikinci elde polo gücüm yeterse golf astra veya corsa düşünürüm

ben mesela 98 model astra olacağına 2005 model albea olsun diye düşünüyorum. sonuçta genç olması ona birşeyler katmaz mı?

Renault Clio. Satarken de iyi para ediyor. Hyundai accent ler de hos araba.Esiniz ile kullanacaginiz icin bilmiyorum ama Fiat Palio sirin bir bayan arabasi.Biraz butcenizin ustunde ama onerim Wolswagen Golf (yazim hatasi yapmis olabilirim :))

benim otomatik hyundai getz var, eşimde yıllardan beri hyundainin çeşitli markalarını kullanıyor. biz çok memnunuz, motoru ve şanzımanı çok dayanıklı oldugu için taksicilerinde tercihi, yoksa günde o kadar yol yapan her araba o şekilde gitmez,dayanmaz. Tabiki bir mercedes, BMW vb. arabalarla ile yarışamaz ama onun harici çogu arabaya bin basar. Yedek parçalarıda kolay bulunur ve uygun fiyatlıdır. getz fiyatları sizin bütçeyi aşar ama diger modellerine bakabilirsiniz.

benim otomatik hyundai getz var, eşimde yıllardan beri hyundainin çeşitli markalarını kullanıyor. biz çok memnunuz, motoru ve şanzımanı çok dayanıklı oldugu için taksicilerinde tercihi, yoksa günde o kadar yol yapan her araba o şekilde gitmez,dayanmaz. Tabiki bir mercedes, BMW vb. arabalarla ile yarışamaz ama onun harici çogu arabaya bin basar. Yedek parçalarıda kolay bulunur ve uygun fiyatlıdır. getz fiyatları sizin bütçeyi aşar ama diger modellerine bakabilirsiniz.

getz modeli hoşuma gitti. baktım da sahibindene 16-17 bin civarı 2004 model var aslında:26:

istediğin fiyat aralıgında alınacak en ıyı araba bence opel corsa ... 14 15 bine 2004 2007 arası bulabılırsın bence.... ayrıca o segmentteki arabalar arasında kasa olarak daha sağlam gibi duruyor.. bende de peugeot 206 var oda iyi araba.. otomatik ve 2004 model.. her ne kadar sorun cıkartabilir deselerde modeli sevdiğim için aldım.. ve Allaha şükür iki senedir bir sorun yasamadım... yani biraz da şans işi bu... bende araba bakarken bu iki modele bakmıstım... tabi şunu da söylemeden geçemem.. corsa yı satmak isterseniz daha kolay satarsınız...

öncelikle kolay gelsin biz de bu ara baktık dediğiniz fiyat aralığına sonra vazgeçtik biraz daha bekleyip 20binin ustüne çıkmak lazım diye düşündük..
ilk arabamız yeni kasa renault megane di.araba 2 yaşındaydı ama sanayiden çıkmadı bir türlü..renaultlar hassas arabalarmış biz de acemiliğimizi ondan çıkarrtık sanırım çok büyük hata yaptık ne paralar verdik biz onun parçalarına..ev alırken ilk iş sattık kurtulduk:)
acemiliğiniz için dediğiniz fiat albea da güzel olur,piyasası da iyi arabanın 1 yıl kullanır satar iyisini alırsınız..
toyota,wosvagen çok pahalı..biz toyota istiyoruz paramızı denkleştirip adam gibi araba alalım istiyoruz sonra çok pişman oluyor insan..

bir de araba modelini googledan ararrtırıp yorumlarını okuyabilirsiniz araba sitelerinde

getz modeli hoşuma gitti. baktım da sahibindene 16-17 bin civarı 2004 model var aslında:26:

getz'in göğüs bölümü yani kokpit kısmı tamamen mika, plastik vs. arkadaşım sıfırın alıp 400 km de sattı. tavsiye etmiyor şimdi kimseye.

ben mesela 98 model astra olacağına 2005 model albea olsun diye düşünüyorum. sonuçta genç olması ona birşeyler katmaz mı?

yaş arabada far eder ama kalite daha çok fark eder.
yani sac bir kaporta + plastik aksam + sıradan bir motordansa daha düzgün yapılmış ama biraz daha yaşlı bir aracı tercih ederdim.

2011'de ilk arabam 2003 model laguna'ydı (renault) 19bin e almıştım canavar gibi bir arabaydı. bazı nedenlerden dolayı kullanamadım (satıcının oyununa geldim diyeyim)

ikinci arabam yine aynı yıl aldığım 2004 model peugeout 206'ydı. 17500 e almıştım ama servisten çıkmadı. freni balatası kayışı contası derken arabanın masrafı son dönemde 22.000'i buldu.

demem o ki çok farklı olmamak şartıyla bir kaç yaş büyük ama kaliteli arabayı tercih ederim.

micra var bende. istediğiniz fiyat aralığında 2006 micra alırsınız muhtemelen, ben çok memnunum yalnız parçası sorun onu söyleyeyim servise gitmeniz gerekir vurursanız arabayı, kasko yaptırıyorum o yüzden. bi kez arkadan vurdular tampon çatladı direkt servise götürdüm kaza sigortası karşıladı zaten karşı tarafın aksi takdirde epey maliyetli oluyor pahalı çünkü parçası.

yorumlar için teşekkürler kızlar:3: fiat albea hakkında ne düşünüyorsunuz?

ikinci el albea ya şirket arabasıdır ya taksiden çıkmadır ki ikisi değilse bile bence fiat almayın.

micra, corsa ve polo dışına çıkmayın derim. ha bir de toyota yaris de güzel arabadır.

Paranıza göre güzel ve acil satılık arabalar bulabilirsiniz arkadaşım ama araba almak uzaktan bakıldığında kolay gibidir ama dikkat etmezsen başına iş bile alabilirsin.Sıfır araba olsa sorun yok ama eğer ikinci else,

*Araba Trafiğe kayıtlı mı
*Eğer LPG li ise ruhsata işli mi
*Üzerinde kaçak yada çalıntı motor veya parça varmı yokmu
*üzerine borcu var mı yok mu
*Eğer hiç anlamıyorsanız yanınızda mutlaka bir araba tamircisi ile araba bakmaya gidin
*Kaportadan döşemeye arabanın görüntüsü çok önemli
*Kaç km yol yapmış
* Otomobilin çalıntı olup olmadığını anlamak için motor ve şase numaralarını, ruhsattaki motor ve şase numaraları ile karşılaştırın. Çalıntı otomobil aldıysanız ödediğiniz paradan olacağınız gibi, çalmadığınızı ispatlayana kadar uğraşmanız gerekecektir.
(bu arkadaşımın başına geldi hem 18 bin lirasından oldu hemde hırsızlık ile suçlandı.Şu an ödeyemediği borç 80 bini buldu malesef)

2006 dan beri toyota yaris kullanıyoruz, hani şehir içi arabası derler ya bu ufak ve düşük motorlu arabalara, biz nerdeyse bütün türkiyeyi gezdik, sadece bu yaz bile 5000 km yol yaptık şehirlerarası, maaşallah diyim inanılmaz sorunsuz bir araba :nazar::nazar::nazar:
2 yıl önce eşim bir renault clio ile kafa kafaya çarpışmış, diğer arabanın ön kaput darmadağın olmuşken biz tamponda bikaç çökükle atlattık.
arabanın tek kusuru bagajının çok küçük olması, çocuk yokken arka koltuğu daraltıp bagajı genişletiyorduk hiç sorun olmuyordu ama şu an arkada bebek koltuğu olduğu için geniş kullanmak zorundayız bu da bagajı inanılmaz küçültüyor, puseti koyduktan sonra bir orta boy valiz bile almıyor, o yüzden kışa doğru değiştirmeyi düşünüyoruz, tercihimiz yine toyota olacak.

Back
X