Şu an borçlanmayın derim ben(ülke şartları ve iş durumları nedeniye diyorum). Her ay kenara para atıyormuşsunuz zaten(bence şu dönemde bu birikimi yapabilmeniz bile güzel). Bir arabanın kredi ödemesi dışında masrafı çok oluyor. Yılda iki kez MTV, yılda en az bir kez bakım, yine her yıl trafik sigortası ve kasko, iki yılda bir muayene, tabi ayda 300-400 TL arası yakıt masrafını da düşünün. Bunlar minimum giderler. Bir de ekstra arıza durumunda yine para harcıyorsunuz. Ooof saymakla bitmiyor hep aklıma geliyor, lastik masrafları, silecekler, fren balataları, diskler, aracı yıkatma, eğer gerekirse koltukları yıkatma... uzayıp gidiyor bu liste. Çalışmaya yeni başlamışsınız. Önce paranızı gönlünüzce harcayın. Kenara ufak birikimler koyun(şu an yaptığınız gibi, çeyrek değil de yarım almaya çalışın). 1-2 yıl sonra daha iyi faiz oranlarıyla ve elinizdeki birikimle kendinizi de sıkıntıya sokmadan daha iyi bir araç alabilirsiniz(Şu an 30000 e alacağınız araç çok masraf çıkaracaktır.).
Ancak çok istiyorsanız ve iş güvencenizin olduğunu düşünüyorsanız, sizi zorlasa da araba sahibi olmanız sizin için faydalı olacaktır.
Not: Sizin maaşınıza yakın para aldığım bir dönemde(mesaisiz maaşınız), faiz oranları daha iyiyken ve hayat daha ucuzken(o dönemde yakıt fiyatları bunun yarısıydı mesela) 23000 kredi çekerek 2. el araç almıştım(40000TL lik bir araç.). Araç 4 yaşında ve 60000 lerdeydi. Bu araç piyasadaki en sorunsuz araçlardan biriydi diyebilirim. Gerçekten de çok masrafı olmadı bana ama ona rağmen krediyle birlikte beni zorlamıştı.