Bu borca girilir mi ?

Küçük altınlarım var demissin.
Bu maaşla anca küçük altın yapabilirsin zaten fazlasını niye bekliyorsun ki?
Hem çalışıyorsun tabi ki yiyip içeceksin, bu da bir ihtiyaç

Biz eşimle iki kişi çalışıyoruz kenara üç kuruş atamıyoruz aksine sürekli eksideyiz . Hayat şartları çok değişti son bir senede.
Borca falan girme

• Beğen
Reactions: 000
Ben olsam krediye girmem çünkü çok mantıksız. İşten çıkarılırsanız nolacak? O da her zaman bir ihtimaldir. Kredi çekmiş gibi düşün, Döviz ya da altın alıp kenara atabilir, olmadı bi birikim hesabı açıp faize yatırabilirsiniz.
(Araba kapının önünde dursa bile aylık 500 lira masrafı var o parayı biriktir)

Bende 30uma yaklaştım hiç bir birikimim ya da sahip oldugum bişeyim yoktu.. Beni arabasızlık baya zorluyodu otobüsler, insan kalabalığı falan.. En sonunda karar verdim aldım arabayı 1 ay oluyor ; aldıgım maaş 2500 bide ekstra ufak tefek bişeyler yapıp yetecek kadar kazanıyorum.. Yani bu hayatta borçsuz bişey sahibi pek olamıyor insan.. Kendimi baya sıkıntıya soktum düşününce ama hiç olmazsa sahip olduğum bi arabam var artık. 3 sene sonra kredim bitince tamamen benım olacak.. Yatırım sonuçta.. Yani almak istiyorsan all bi şekilde ödeniyor o borç..

çevremdeki herkes birikim yapamıyor isem borçlanmam gerektiğini söylüyor.
Birikim yapamayanlar kredi çekerek birikim yapmayı doğru bulur doğru ama sizin maaşınızı zaten az...

Kredi çekip araba alsanız ciddi miktar faiz ödersiniz...1500 aylık kredi ödediğinizi düşünün, bu arabanın masrafları da (vergi,kasko,sigorta) aylık 250 ye tekabül eder. Benzin masrafınızda aylık minimum 250 olsa...en az 2000 TL gitti....

siz ne harcayacaksiniz, hiç mi kıyafet almayacaksınız, yemeğe çıkmayacaksınız? 3-4 yılınızı birikim yapacağım diye ölü geçirmeye gerek var mı, üstelik en güzel yıllarınız..

Birikim yapmanın en güzel yolu; her ay maaşı aldığınız gün gidip 1 tam altın alırsanız geri kalan miktarı bilir ona göre harcarsınız..hem birikim yapıp hem hayatınızı yaşarsınız...

Ancak tüm ay harcayıp en son elinizdeki kalanı biriktirmeye kalkarsanız, birikim yapamazsınız...

Bu arada arabadan yatırım da olmaz, gideri çok fazla çünkü

Herkese merhabalar, geçeniz güzel olsun
Ben özel bir firmada aydır mühendis olarak çalışıyorum. Yılbaşından önce 2050+ mesai olan maaşım, yılbaşından sonra 2700+mesai olarak arttı. Bu 10 ay içerisinde 6 küçük altından başka birikimim yok ve çevremdeki herkes birikim yapamıyor isem borçlanmam gerektiğini söylüyor.
Benim de aklıma araba almak geldi. 30-35 bin lira bandındaki bir arabayı 2 ila 3 yıl taksit ile ödemeye çalışsam çok zorlanır mıyım ? Maasim mesai ile 3200-3500 civarlarında olacak.
Veya 6-7 ay birikim yapıp 10 bin tl civarında birikim ile daha az kredi çekerek bu işe kalkışmalı mıyım ?
Bu arada Mayıs ayında başlayacak öğrenim kredim var.

Bireysel emeklilik yapıp 150-200 tl katılım payı atın kenara ve o parayı 5 sene unutun.

Hayir sakın arabanin kendi masrafi bi dunya zaten .
Sadece taksidi degil ,kaskosu bakımi benzini ,kazasi oooooo.
Sen birkac ay o taksit parasindan fazlasini koy bakalim yapabilecekmisin .Ama ev oyle degil.Seni kiradan kurtarır kira getirir .

Bireysel emeklilik yapın aylık 300 tl oraya atsanız,çok da güzel kazanırsınız.. bireysel emeklilikte altın fonu da var onu seçin.

Sizi kimse cesaretlendirmemis bence madem bekarsiniz daha uygün bir araba sizi zorlamaz due düşünüyorum öyle ya da böyle o parayi alışverişe boş şeylere vereceksiniz bari araba yapın bir tarafta kalsın.Evli olsaniz su durumda girismeyin derdim

Aileyle yasiyorsaniz birikim yapabilirsiniz tabi ailenizede katkida bulunuyorsunuzdur ben olsam araba alir borca girerdim borcu odemek zorunda kaliyorsunuz ama kenara para koyunca hop bi bakiyorsunuz gidiyor saga sola

Annem birikim yapabilmem için bekarlığımdan beri hep der ki maaşını aldığında ya döviz al ya altın ya da TL sakla ama o parayı unut derdi
Maaşınızı alır almaz bi tane çeyrek alın ve sonra maaşınızı harcamaya başlayın

Arabayi alirsaniz kullanirsiniz ama onun da masrafi az degil. Mtv, trafik sigortasi, kasko, lastik, gerektiginde bakimi, yakiti vs...

Yuksek pirimle bireysel emeklilige girin bence, maasinizdan otomatik kesilsin, zaten zorunlu bes vardi eger geri cikmadiysaniz

Şu an borçlanmayın derim ben(ülke şartları ve iş durumları nedeniye diyorum). Her ay kenara para atıyormuşsunuz zaten(bence şu dönemde bu birikimi yapabilmeniz bile güzel). Bir arabanın kredi ödemesi dışında masrafı çok oluyor. Yılda iki kez MTV, yılda en az bir kez bakım, yine her yıl trafik sigortası ve kasko, iki yılda bir muayene, tabi ayda 300-400 TL arası yakıt masrafını da düşünün. Bunlar minimum giderler. Bir de ekstra arıza durumunda yine para harcıyorsunuz. Ooof saymakla bitmiyor hep aklıma geliyor, lastik masrafları, silecekler, fren balataları, diskler, aracı yıkatma, eğer gerekirse koltukları yıkatma... uzayıp gidiyor bu liste. Çalışmaya yeni başlamışsınız. Önce paranızı gönlünüzce harcayın. Kenara ufak birikimler koyun(şu an yaptığınız gibi, çeyrek değil de yarım almaya çalışın). 1-2 yıl sonra daha iyi faiz oranlarıyla ve elinizdeki birikimle kendinizi de sıkıntıya sokmadan daha iyi bir araç alabilirsiniz(Şu an 30000 e alacağınız araç çok masraf çıkaracaktır.).

Ancak çok istiyorsanız ve iş güvencenizin olduğunu düşünüyorsanız, sizi zorlasa da araba sahibi olmanız sizin için faydalı olacaktır.

Not: Sizin maaşınıza yakın para aldığım bir dönemde(mesaisiz maaşınız), faiz oranları daha iyiyken ve hayat daha ucuzken(o dönemde yakıt fiyatları bunun yarısıydı mesela) 23000 kredi çekerek 2. el araç almıştım(40000TL lik bir araç.). Araç 4 yaşında ve 60000 lerdeydi. Bu araç piyasadaki en sorunsuz araçlardan biriydi diyebilirim. Gerçekten de çok masrafı olmadı bana ama ona rağmen krediyle birlikte beni zorlamıştı.

Ben özel bir firmada aydır mühendis olarak çalışıyorum. Yılbaşından önce 2050+ mesai olan maaşım, yılbaşından sonra 2700+mesai olarak arttı. Bu 10 ay içerisinde 6 küçük altından başka birikimim yok ve çevremdeki herkes birikim yapamıyor isem borçlanmam gerektiğini söylüyor.
Benim de aklıma araba almak geldi. 30-35 bin lira bandındaki bir arabayı 2 ila 3 yıl taksit ile ödemeye çalışsam çok zorlanır mıyım ? Maasim mesai ile 3200-3500 civarlarında olacak.
Veya 6-7 ay birikim yapıp 10 bin tl civarında birikim ile daha az kredi çekerek bu işe kalkışmalı mıyım ?

kredi ödüyor gibi her ay 1500 tl kenara atabilirsiniz , nakit paranızla yapsanız daha mantıklı faizler çok yüksek ...

borçlular borçsuzları kıskanıyooorrr...(kredi çek diyenler)
bugune kadar arabasız yaşadın zaten şimdiden sonrada yaşarsın.
illa araba dıyorsan bırıktırdiğin kadarıyla al arabanı bıraz zaman sonra.
30-35 e değilde 20-25 e olsun araban.aldıktan sonra tekrar bırıkım yaparsın ve elındekını satıp daha ıyısını belkı daha yukseğini alırsın. zorlanmazsında.
ilk evlendiğimizde 20 ye aldık.sonra 28 sonra 35 sonra 50 bin lıralık aldık(hiç borç yapmadan aldık kredisiz.)tabi zamanla oldu bu.
ekonomi belli millet soğanı zor alıyor...iyi düşün karar ver.

• Beğen
Reactions: 000
Şuan 30-35 bin liralık arabalar ileride elinizde kalacak arabalar olur iki katı fiyatına araba bakıyorum ama doğru düzgün bi araç bulamıyorum bile düşünün.
Kaldı ki kredi çekmek bu dönemde hiç hiç doğru bi iş değil. Faizler çok yüksek.

faiz ödemek birikim yapma yöntemi mi sayılıyor? gereksiz harcamalarınızı kısmakla başlayın her ay illa ki ihtiyacınız olmadığı halde aldığınız bir şeyler vardır onları kesin. ya da baştan hesaplayın bu ay giderim 2bin diğe fazlasını direkt olarak vadeli hesaba yatırın 2binden artanı da ay sonu devredersiniz. her ay bunu yapabilirseniz güzel bir paranız olur kenarda. bu faiz oranlarıyla aman diyeyim krediye borca girişmeyin

Araba gerçek ciddi bir gider kaynağı yakıtı bakımı muayenesi vergisi Allah göstermesin küçük büyük bı kazada da bi ton masraf ve biseyler çalışınca zorlanırsiniz belli bir seviyede birikim yapın üzerine kredi çekin en mantiklisi bu

Ben bes yapmıştım ama yüksek ödüyordum. İlk bes ile arabamı aldım. Şimdi tekrar yaptım. BES yapın ve unutun. Aylık 150-200 değilde 500-600 ödeme yapabilirsiniz hatta ailenizle yaşıyormuşsunuz 1000 ödeyin. 2-3 yılda araba paranız çıkar. Bu arada araba yatırım için masraflı bir seçim. Ama keyfi almak için iyi bir başlangıç.

Back
X