• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu bunalim beni olmume surukluyor

Sen nesinki ailen ne olsun lafini kabul etmiyorum sen ne beni bilirsin ne ailemi resmen hakaret etmissin yorumu insanlik ve nezaket olcusunde yazmamissin sen kim oluyosunki aciyasin allaha sukur acinacak halde zaten degilim kimse acisin diye degil desarz olmak icin yazdim yorum yapmayip cikadadabilirdin konudan..tanimadigin insanlar hakkinda cok biliyo gibi cins cins konusamazsin konusursanda boyle tepki alirsin

Sen nesinki ailen ne olsun lafini kabul etmiyorum sen ne beni bilirsin ne ailemi resmen hakaret etmissin yorumu insanlik ve nezaket olcusunde yazmamissin sen kim oluyosunki aciyasin allaha sukur acinacak halde zaten degilim kimse acisin diye degil desarz olmak icin yazdim yorum yapmayip cikadadabilirdin konudan..tanimadigin insanlar hakkinda cok biliyo gibi cins cins konusamazsin konusursanda boyle tepki alirsin
bu yorumlarımın sebebi sensin zaten. önceki konularını da okudum. o yüzden burada ona buna akıl verip çemkireceğine git de kendini düzelt.
ayrıca son mesajım. senin gibilere cevap yetiştirmeye meraklı değilim.
engelliyorum, yorma kendini.

Of off çok zor Allah yardım etsin.
Küçük kıza bir bakıcı tutamaz misiniz?
Yada büyük kızın ödevlerini siz yapın 2 dışa bitiriverin.Başka çare yok gibi görünüyor.
Ayrıca 1 hafta sonuda siz hastalanın bakalım noluyo

Of off çok zor Allah yardım etsin.
Küçük kıza bir bakıcı tutamaz misiniz?
Yada büyük kızın ödevlerini siz yapın 2 dışa bitiriverin.Başka çare yok gibi görünüyor.
Ayrıca 1 hafta sonuda siz hastalanın bakalım noluyo

ay olur mu öyle şey

çocuğun ödevi yapılır mı

o çocuk ömrü boyunca her şeyi anneden bekler

zaten şimdiye kadar kendi sorumluluğunu almamıştır

okulda ne çok sorumluluğunu almayı öğrenir

ben baktım bir yapmadı iki yapmadı

bırakırım, senin sorumluluğun derim ertesi gün öğretmen zaten olumsuz bir şey der

kendisi yapma sorumluluğunu almayı öğrenir

konu sahibi ödev senini değil kızının sorumluluğu; yapmazsa da yaptuırımına katlanacak bunu anlat olmadı yaşayarak öğrenmesine izin ver; hatta öğretmene de söyle böyle oldu ben de bıraktım yapması gerektiğini anlattım bu kadarını yaptı vs vs diye

Bu ilkokul öğretmenleri Çok ödev veriyorlar ya.. Şuan okula giden bir çocuğum yok ama ablamın halini gördüm mü 2 saat içinde eve kaçmak istiyorum.
Veli değilim ama öğretmenim ve bunca ödeve+el yazısına karşıyım bende..El yazısı kaldırılsın diye elimizden geleni yapıyoruz bakalım ne çıkacak.Zaten işkence çocuğa bişey yazdırmak birde el yazısı ile tamamen zorluk.

Her defasında cankuşların annesine söylüyorum bende.
Biraz etrafına baksa inan ki şükredecek.
Gelsin beni görsün.uykusuzluktan ölecem artık ayaklarım ağrıyor ama çocuk uyumuyor. Hamur oynadık şekil yaptık bir daha denedim uyutmayı anne acıyoo diyo ve ağzını gösteriyor kuzum :KK43:
Uykusuzluk unuttum bir anda onun acısını dindirmeye çalıştım.
Balkona çıktık ıslandık, yağmuru yine tutamadık ama :KK70:
Hayat kendini parçalamakla geçmiyor ki.
Saat 3 te eşim gelir. Bende yarım saat ayak uzatırım kahve içerim. O yatar bende kızım nr zaman uyursa uyurum. Sabah ta 9 da anneee acıktım diye öbür kızım kalkar.
Bende ananı avradını diye içimden söve söve kahvaltı hazırlarım.
Kendimi salmak gibi lüksüm bile yok be.
Hepte Süslüyüm ben
Ay onları yapmazsam cıkk kesin çökerim. Gideyim de bari takma kirpikleri çıkartayım sevmedim onları ağırlaştırdı gözlerimi :)

ayy çok tatlısınız siz :) ne kadar pozitifsiniz :nazar: Rabbim nazar değdirmesin.

hak veriyorum. gercekten cok zor.

ancak sizi bir arkadasima benzettim. oda surekli sikayet eder. artik ona yardimci olmaya da calismiyorum çünkü hepsine bir bahane bulur ve bunu sanki tavsiye veren sucluymus gibi yapar. artik onunla ayni ortam bulunmak beni de yoruyor. cunku surekli sikayet ediyor. telde konusurken dinlemiyorum artik surekli sikayet hep sikayet.

aslinda once kendini degistirmesi gerek farkında degil. mukemmelliyetci, dediğim dedik. yapmasi gerekenler cok basit ama o bunlara yanasmiyor. çocukları da onun gibi evde surekli bir bagiris cagiris, mutlu olmama.

bi hayatına bak bence seninde yapabileceklerin vardir.

Aslinda disardan bakinca hersey fazla iyi..evimdeyim istedigim evde oturuyorum esim yillar sonra kadroya gecti cocuklarim saglikli iki kizim var gel gelelimki kendimi unuttum gun icinde 1 saat uyumak icin canimi veririm ama yok yemek ti utu supur sil cocuklarin pesini topla ..hic birinden yuksunmuyorum alistim kabullendim takiii okul acilip yogun tempoma birde odevler eklenene kadar
Bu odev mevzusu azcicik olan yasam hevesimide aldi iyice karamsar oldum kaygili oldum cocuk cok zorlaniyor bu sene 1.sinif..elyazisi bildigin bi zulum mizlaya aglaya odev yapiyoruz hergun 10 sayfa..yetismezse eksik olursa ogretmen okulda kiziyo...vee oglen 1 de odev basina oturuyorz kizim o kadar yavas okadar cok bunaliyoki ha bire mola verdi dinlenmesi derken alsam 9 a kadsr odev bitmiyo buraya kadar normal...beni cileden cikaran bu saatler suren odev sirasinda kucuk kizimi zaptedememem daha 1,5 yasinda yeni yuruyo tv unitesine sehpa sandalye peteklerin borusu heryere nerdeyse duz duvara tirmanan bi cocuk birde dis cikariyo surekli beni istiyo e ben hangisine yetisiyim valla becereni taktir ediyorum ben kiviramiyorum yetisemiyorum sinir hastasi oldum dislerimi sıkmaktan cenem yamuldu mideme strese girince sisip kocam oluyor zaten sabirsiz gergin bi tip olan ben iyice herseyden nefret eder oldum 8 saatte bitmeyen odev aglayan iki cocuk ev zaten savas alani gibi ve uykusuz bi anne!!!
Yardimima yetiscek kimse yok esime gelince; bi kocam var ama aslinda yok niye yok cunku o osten gelince 1 saat sonra cocuklarin ikiside uyuyo cocuklarla ayni sofraya oturmak disinda bisey yaptigi yok vakitte yok zaten..haftasonu esim yardimci olmak istiyo ama kizim dedigim gibi cok zorlaniyo odev tum gunumuzu aliyo surekli mizik mizik istemiyorum odev diyo okulu seviyo odevi sevmiyomus! Sinirlerim oyle yiprandiki kizima tahammul edemiyorum bogazini sıkasım geliyo gosteriyorum 100 kere bak boyle diyorum tavana bakiyo saga sola bakiyo hic istek yok daha onjmuzde kac sene var omrum odevle streslemi gececek benim degil bu yili bitirmeye 2 gun daha sabrim yok sanki hayatin tum tatsiz isleri benim ustumde..tum sorumluluk bende esime ne varki uykusuz kalan gece 4 kez kalkan ben okula kucagimda cocukla cantalarla git gel ben yemek utu camasir temizlik ben tukendim tek istedigim olum uykusuna yatip bi daha kalkmamak insanligim kalmadi kadinligim kalmadi ben kalmadim
Kimine gore cok abarti gelebilir ama bende gucsuz bi kadinim demekki demekki biri 20 kg agirligi tasirken kimi 5 kg tasiyamaz herkesin sabri siniri farkli demekki vallaha olmek istiyorum yakamdan dussunler yatiyim uyuyum yataktan cikmayim istiyorum
Bak bugun hafta sonu her hafta sonu nasil oluyo bilmem herif hasta .. yatak dosek yatiyo cocuklarin karnini doyurdum dersler bi dunya..oturcaz ama kucuk kiz durmuyo ne yapayim ha ne yapayim hadi soyleyin:KK43:

Seni cok cok iyi anliyorum dünkü maratonumu kisaca özetlemeye calisayim.
1 yasinda bi oglum ve 20 günlük bi oglum var benimkisi daha bi trajedi :)
Ikiside ilgiye muhtac 1 yasindaki oglum daha tam yürüyemiyor tv üntsne koltuklara tutunarak geziyor ve sürekli yaramazlik pesinde balkonu acik braksam apalayark gidip balkona trmaniyor bebek desen miz miz ayri bi alem.
Dün temizlik yapayim dedim ev batmis iyce nekdr toplasam fyda etmiyir gene dagtyor neyse süprge acacaktim oglum geldi mutfakta masa örtysunu bi asildi kül tablasi tuzla buz oldu hemen aldim onu icerye koydum kapiyi örttüm süprgeyi getrdm süprge desn ayri alem sapi kopuyo elimde kaldi bant aradim yapstrim idareten diye vestiyer biribine grmis bant ariyorum derken orayi asagi indirdm snra indirmisken orayi topluym dedim o sirada benm yaramaz talan etti tabi herseyi neyse topladm banti bldum süprge actm cam kiriklarni süprdm iceri gectm suprge icin süprgnn tepesnde geziyo ben asildikca düsüyo ikisi bir aglamaya basliyo zorla süprgeyi btrdim.
Camasir katlicakdm yere döktm katliyorum ben oglum aciyo deli oldum zorla katladim kaldirdim bi yandan kück bagriyo onla ilglendm karnini doyurdum snra tabi gene benm yaramaz arkamda pacamda heryerde bi üniteyi bosaltiyo bi vestyeri topla kaldr oyuncklar drrken canm cikti bebegin bezini degstrim dedim actm kaka yapms derken tam acinca heryerime kaka yapti tam onu siliyorum dedim ellerime isedi o sirda benm yaramaz kakali bezi asiliyo heryerim kaka cis dur yapma demekten basim agridi kahvalti degl bi lokma bisey yemeye frsat bile bulamadm dün.
Delirdim esime dedim gel artik kafayi ycem .
Bgünde kalktm ikisi bir bagiriyo esim birini aldi ben birini bezlerini degstrdim kucugu emziriyorum 1 yasndaki anne anne agliyo pacamda esim ordan hadi kahvalti hazrla aciktim delirmemek mumkun degil seni cok iyi anliyorm allah yardimcmz olsn ne diyeyeim baska bsey gelmiyo.
Bak suan ikisi bir yine basladi aglamaya benim maraton basliyoo

Seni cok cok iyi anliyorum dünkü maratonumu kisaca özetlemeye calisayim.
1 yasinda bi oglum ve 20 günlük bi oglum var benimkisi daha bi trajedi :)
Ikiside ilgiye muhtac 1 yasindaki oglum daha tam yürüyemiyor tv üntsne koltuklara tutunarak geziyor ve sürekli yaramazlik pesinde balkonu acik braksam apalayark gidip balkona trmaniyor bebek desen miz miz ayri bi alem.
Dün temizlik yapayim dedim ev batmis iyce nekdr toplasam fyda etmiyir gene dagtyor neyse süprge acacaktim oglum geldi mutfakta masa örtysunu bi asildi kül tablasi tuzla buz oldu hemen aldim onu icerye koydum kapiyi örttüm süprgeyi getrdm süprge desn ayri alem sapi kopuyo elimde kaldi bant aradim yapstrim idareten diye vestiyer biribine grmis bant ariyorum derken orayi asagi indirdm snra indirmisken orayi topluym dedim o sirada benm yaramaz talan etti tabi herseyi neyse topladm banti bldum süprge actm cam kiriklarni süprdm iceri gectm suprge icin süprgnn tepesnde geziyo ben asildikca düsüyo ikisi bir aglamaya basliyo zorla süprgeyi btrdim.
Camasir katlicakdm yere döktm katliyorum ben oglum aciyo deli oldum zorla katladim kaldirdim bi yandan kück bagriyo onla ilglendm karnini doyurdum snra tabi gene benm yaramaz arkamda pacamda heryerde bi üniteyi bosaltiyo bi vestyeri topla kaldr oyuncklar drrken canm cikti bebegin bezini degstrim dedim actm kaka yapms derken tam acinca heryerime kaka yapti tam onu siliyorum dedim ellerime isedi o sirda benm yaramaz kakali bezi asiliyo heryerim kaka cis dur yapma demekten basim agridi kahvalti degl bi lokma bisey yemeye frsat bile bulamadm dün.
Delirdim esime dedim gel artik kafayi ycem .
Bgünde kalktm ikisi bir bagiriyo esim birini aldi ben birini bezlerini degstrdim kucugu emziriyorum 1 yasndaki anne anne agliyo pacamda esim ordan hadi kahvalti hazrla aciktim delirmemek mumkun degil seni cok iyi anliyorm allah yardimcmz olsn ne diyeyeim baska bsey gelmiyo.
Bak suan ikisi bir yine basladi aglamaya benim maraton basliyoo
sen o haldeyken esin kahvalti hazirla mi diyor.
vallahi bana oyle dese esim o sıkıntiyla heralde kafasina bir sey geciririm.oh afiyet olsun derim.
simartmayin su adamlari ya!
sonra kadinlar yok sinirli yok herseye dirdirdir..... e tabi adamlarda bu rahatlik varken biz daha cok eziliriz

Bu el yazisi kimin fikri bilen var mi?

Benim bildigim dönemin Milli Egitim Bakanı bir yurt dışı ziyaretine gidiyor. Gittigi bir okulda el yazısıyla yazı yazıyormuş cocuklar, begeniyor durumu...zaten kendisi de el yazısını çok severmiş. Bunu bizde uygulayalım demiş yanındakilere...ve bugünlere geldik işte....sanırım 10 yıldır kullanılıyor. epey oldu yani...ama cocuklar gercekten zorlanıyor...

sen o haldeyken esin kahvalti hazirla mi diyor.
vallahi bana oyle dese esim o sıkıntiyla heralde kafasina bir sey geciririm.oh afiyet olsun derim.
simartmayin su adamlari ya!
sonra kadinlar yok sinirli yok herseye dirdirdir..... e tabi adamlarda bu rahatlik varken biz daha cok eziliriz

Evet kendince saka yapiyor ama iste altta da bi gerceklik var tabiki .
Allah var elinden geldigince yardimci oluyo ama ben genede yetemiyorumm

Aman titizlikten olucem diye parcalama kendini.kucugu oglen uykusuna yatirdiginda sende uyu bir saat.birak evi b*k gotursun senin psikolojinden onemlimi.cok temiz evde yasamak istiyorsa sevgili kocaciginda tutsun isin bir ucundan

Calisan anne olsaniz ne yapardiniz bilmem... Kizinizi etude verin. Maddi kulfeti agir geliyorsa da universitede okuyan bir abla bulun gelsin yaptirsin odevlerini. Hayata bir kez geliyorsunuz... Bu kadar yipranmaya degmez.

Kızınızı ders komısunda eğitmek lazım. O bilince ulaşıp hızlanırsa büyük oranda rahatlarsınız. Bu konuda fikir verecek diplomalı veya tecrübeli bir anne yok mu burada ???

Tüm mesajları okumadım ama buradan çocuklarından şikayet eden tüm annelere seslenmek istiyorum.Bir özel eğitim merkezinde öğretmen olarak çalışıyorum özel çocuklarla.Bazen aylarca sadece bir harf ya da bir sayı öğretmeye çalıştığım oluyor.Ya da sadece bir yönergeyi yerine getirmesi için çalıştığım al , ver gibi.

Lütfen çocuklarınız sağlıklı olduğu için şükredin ve şu açtığınız konuyu bi gözden geçirin.Siz ölüme sürükleniyorsanız o insanlar ne yapsın?Sonuçta o çocukları dünyaya getirmeye siz karar verdiniz kendileri değil.Madem 2 çocuk yaptınız o zaman her şeyiniz ona göre planlı olmak zorunda.

Sizi yargılamıyorum kesinlikle ve anlıyorum da emin olun ama bu şekilde karamsar yaklaşarak hiçbir şey düzelmez.Çocuğunuzun zorlanması çok normal hele de anaokuluna falan gitmediyse daha da zorlanabilir.Tek yapacağınız bu süreçte sabırlı olmak emin olun birkaç aya düzene girecek zaten okuluna ödevlerine alışacak.Bir de evet tabi ki ödevlerini ihmal etmemeli ama işin içine biraz eğlence katmanızı tavsiye ederim en azından yarım saat birlikte oynayabilirsiniz.

Size tavsiyem bu süreçte kendinizi yıpratmayın ev işleri ütü falan biraz askıya alın çok yüklenmeyin kendinize.Eşiniz madem hafta sonu müsait en azından ev işlerinde yapabileceği kısımları ona yükleyin.

Bir de unutmayın eğitimde bireysel farklılıklar vardır.Başka çocuklarla asla çocuğunuzu kıyaslamayın.Her çocuğun öğrenme zamanı,biçimi,yöntemi kendine hastır.
ben de bunu yazmak icin geldim konuya.
3 yasinda oglum buyuk ihtimalle otizmli, 6 aylik da bebegim var. anlayissiz bir de koca.
konu sahibi bence normal cocugunuz olduguna sukredin, en azindan konusup anlasabiliyorsunuz.

benımde oglum 1 sınıfa basladı. oglencı aksam 6 da evde oluyor bende o saatte evde oluyorum.
en gec 9 kadar odevlerı bıtırmıs olmamız gerektıgını soyluyorum ve yaptırıyorumda.
bızım defter ve matematık harıcı kıtap odevlerımız oluyor . bende acayıp bunaldım ozellıkle ılk 3 hafta delırmemek elde degıl. gece 12 kadar ders yaptıka ma suanda daha hızlı.
fakat benım oglum asla yapmamaya calısmadı yanı oyle ıstemıyorum demıyordu ınan 100 kere gosterıyorum ayrı bı defterde calıstırıyorum yazı tahtasıdna calıstırıyorum deftere gecıyoruz hoppaa gene aynı. acıkcası ben cok mola vermıyorum moladan sonra adaptasyonu ıyıce bozuluyor
bak bagır demıyorum ama oterıtenı kur yanı cocuk uzerınde. benım oglum benona bısey gosterırken baska bır yere bakamaz hem bana bakması gerektıgını bılır hemde gosterdıgımı dıkkatını cektıgımı dusunuyorum. parmak sallama ama korkutma yanı
kronometre tut derım her satıra. malesef cabalamaktan baska care yok
bızım paylasım yaptıgımız sayfaya gel dertlesırız derım :)
2015-2016 1. sınıf ılkogretım bolumunde

Ise baslasam iki cocuga kim bakacak birini krese birini etude verince zaten maas kalmicak hatta borclu cikicam ondan giremiyorum birde sektorum vardiyali gece calismam gerekiyo esimde istemiyor yardimci tutacak imkaanim yok esimin bana yardim etmesi sadece hafta sonu mumkun ondada cocuklar beni istiyorr beni en cok uzen kizimin odevlere kendini veremiyi resmen algayamiyo mesela bu 1 diyorum tamam diyo bir sayfa yapiyo bu neydi diyorum soyleyemiyo yani bu sene geri alsam anaokuluna versem diyorum yasi 1.sinifa uygun arti kendi anaokulu istemiyo birinci sinifi istiyo
kac yasında kızın ? benım oglumda 67 aylık bende ılk haftalarda eyvah gerımı kalıyor dıye cok korktum
daha onceden rakamları bılmıyormuydu kızın? 1 bısey dememesı bılmedıgıne anlamına gelmıyordur sanırım

Back
X