Bu çarkın bir parçası olmak..

konu işsizlik, insanlar ellerindeki imkanlarıyla birşeyler yapmaya çalışıyor ama konu yine evliliğe geliyor. ne kadar enteresan değil mi?
Evet haklısınız, ama bu konular hem çok birbirinden bağımsız hem çok birbiriyle bağımlı gibi.

Birde etrafımdaki çoğu kişi gerçekten ne iş olsa yaparım moduna geldikleri halde iş bulamadıkları için ve bu sebepten de evliliklerini ertelediklerinden dolayı işsizlik ve evlilik bende birlikte değerlendirildi olsa gerek konuyu okuyunca.
Kimisi iş bulamıyor, hatta çoğu kişi. İs bulamayınca evliliğini erteliyor, kimisi evleniyor bir sürü borç ödeyecekken işten çıkarılıyor. Sonra kaoslar , maddiyat yüzünden kavgalar.

Üniversite mezunlarına asgari ücretler teklif ediliyor, küçümsediğimden söylemiyorum. Kimisi var sonra artar nasılsa diyor ama artmıyor. Böyle bir tanıdığım mühendis, üç sene bekleyip ayrıldı. Markette çalışsam en azından kafam daha rahat olur, yine asgari ücret alırım en azından dedi.


Umarım konu sahibinin arkadaşı da içine sinen bir iş teklifi alır yakın zamanda.
 
Valla aklıma geldi de siyasete girmeyeyim diye bir şey yazmak istemedim , yorumunuzu görünce dayanamadım. Millet parasızlıktan evlenemiyor oysa ki, bir halkın içine girip gençleri dinleseler görecekler oysa. Kaç tane arkadaşım var habire düğününü erteleyen. Çeyrek altın fiyatı günlük olarak değişiyor.

Eskiden tek maaşla zorda olsa ev geçindirip çocuklar okutulurmuş. Şimdi çift maaşla bile geçinemez oldu insanlar, hatta çift maaş için önce iş bulup evlenebilmek gerekiyor her şeyden önce.
Biz siyasete girmiyor tarih konuşuyoruz:KK53:
İçinde bulunduğumuz absürt saçma durumlar karşısında kelimeler yetersiz kalıyor
Bunca işsizin aşsızın karşısında insan utanır
Evlenmeyi bırak
Öğrenciler okuyamıyor okudu diyelim iş bulamıyor onun üzerine devlet verdiği krediyi istiyor
Bir labirent düşün çıkışı olmayan
Ama baştakilerin derdi bizim yatak odamız
Yahu bir çıkın yatak odalarımızdan
Bu kadar çocuk bu yaşta evlilik ya derdiniz mi derdimiz mi yok

Konu sahibi deneyin kaybedecek birşeyiniz yok
 
2 senedir bulamıyor. Artık haber beklemektense biz birşeyler yapalım dedik.Biz de açıkçası sosyal insanlarız satış yapabiliriz diye düşünüyorum. Arkadaşımın maddi durumu iyi ama evde durmak sürekli ailesinden para istiyor olmak çok dokunuyor.
Nikâh şekeri vs. Yapma işi olsa da olur ama onun için ilk adım nedir bilmiyoruz.
Ben sizi bilgilendirebılırım .konus ak istersenız ozelden yazabılırsınız
 
yemek işinde ciddi kar var. o gün atıyorum mercimek çorbası yapın kaseyi 7 liradan satsanız rahat parasını çıkarır, baktınız iş iyi gitti haftaya yanına 2 çeşit daha çıkarır menü fiyatı uygularsınız. Mesela bu pazarlarda gözlemeciler falan iyi kaznıyorlar maliyeti ne un su ve biraz yağ peynir vs. el lezzeti varsa eğer pazara sırf gözleme yemek için giden insanlar biliyorum ben
 
sosyete pazarı var yakınımda. iç çamaşırı alırken ablayla konuşmuştum. yıllardır pazarcılık yapıyorum dedi. çocuklarıma bakıyorum eevlendiler hala ben bakıyorum dedi (oğlu varmış 2 tane) zor olmuyor mu pazarda kazandığınla 3 ev dedim. memurum demişti çok şaşırmıştım. ama iyi kazandığını da söyledi. düşünülebilir bence iç çamaşırı.
 
Ucuz kıyafet.
Ya burada bi mağaza var şehrin en büyük giyim mağazasından defolu veya bedeni kalmamış ürünleri alıp satıyor.
Misal kazak 90 TL ise defolu bu dükkanda defosuna göre 30 20 TL falan ve millet kalan ediyor hergün mağazayı.
Geçen girdim bi tane kalem etek aldım defosu yok tek beden kalmış. 25 tl idi... Dedim vay arkadaş boşuna gidip aynı eteğe 100 TL vermişim zamanında 😂
 
sosyete pazarı var yakınımda. iç çamaşırı alırken ablayla konuşmuştum. yıllardır pazarcılık yapıyorum dedi. çocuklarıma bakıyorum eevlendiler hala ben bakıyorum dedi (oğlu varmış 2 tane) zor olmuyor mu pazarda kazandığınla 3 ev dedim. memurum demişti çok şaşırmıştım. ama iyi kazandığını da söyledi. düşünülebilir bence iç çamaşırı.
Evet o da aklımıza yattı. Iç çamaşırı da sürekli giden birşey. Biraz nereden alınır diye fiyat araştırması yapmak gerekiyor
 
Herkese iyi akşamlar.
Bugün bir arkadaşımla uzun uzun oturup dertleştik. Konu pek çoğumuzun gündeminde olan işsizlik. Çok şükür benim bir işim var ama arkadaşım okulu derece ile bitirmiş elektrik elektronik mühendisi olmasına rağmen 2 senedir işsiz ve artık psikolojisi bozulmuş durumda. Bende gel haftasonu sosyete pazarlarına tezgah açalım dedim.
Bizim burada olan pazarda tezgah günlük 250 tl.
Siz neler alıyorsunuz ? Bu maliyeti çıkarıp kara geçirebilecek ürünler nelerdir ?
En azından deneyelim diyoruz.
Bana da ek gelir olur.
makina mühendisi kuzenim şok ta kasiyer durum berbat
el isleri ceyiz tarzi seyler cok aliniyor burada kimse eskisi gibi oturup yapmiyor ama gorunce de aliyorlar
 
bir arkadaşımın akrabası işsiz kaldığında istanbul'un en dip köşe pasaj ve semtlerini gezerek hem uygun fiyatlı hem sıfır kıyafetler aldı. her zevke hitap edecek şekilde çeşitlendirdi. ama gerçekten hem güzel hem uygun fiyatlı ürünlerdi. ben de çok şey aldım ondan.
ve bunları dolap uygulamasından satmaya başladı. hatta kombinler yapıp satmaya başladı.
zamanla o kadar arttı ki kazancı, baya baya bununla ev geçindirdi.
trendyol farketti kızı. tabi o araştırıp alması falan adamları etkilemiş.
kategori müdürü olarak başladı direkt.
şimdi de gayet iyi kazanıyor.

demem o ki bu kadın ve çocuk kıyafet satışında çok para var. ama emeği de çok olması lazım.
eğer gezer bulursa, biraz zevki de varsa bu konularda bu işi götürür. ama küçükten başlaması lazım.
 
Back
X