Bu çarkın bir parçası olmak..

Temiznevresimkokusu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2018
1.394
1.355
53
Herkese iyi akşamlar.
Bugün bir arkadaşımla uzun uzun oturup dertleştik. Konu pek çoğumuzun gündeminde olan işsizlik. Çok şükür benim bir işim var ama arkadaşım okulu derece ile bitirmiş elektrik elektronik mühendisi olmasına rağmen 2 senedir işsiz ve artık psikolojisi bozulmuş durumda. Bende gel haftasonu sosyete pazarlarına tezgah açalım dedim.
Bizim burada olan pazarda tezgah günlük 250 tl.
Siz neler alıyorsunuz ? Bu maliyeti çıkarıp kara geçirebilecek ürünler nelerdir ?
En azından deneyelim diyoruz.
Bana da ek gelir olur.

İnstagramda spor.co diye bir adres var. Kadın pazarcilikla baslamış zamanla büyümüş. Ama sabır gerekiyor sanırım. Birden 250 tl kâr saymayın. Bir birikiminiz olsun önce mal alın. Günde kaç parça satabiliyorsunuz hesaplayın

2. El kıyafetler oluyor defolu vs. Kesinlikle o tezgah asla boş kalmaz 1 e alır 5 e 10 satarsın 20 ye bile satsan alana her türlü ucuz gelir.

Herkese iyi akşamlar.
Bugün bir arkadaşımla uzun uzun oturup dertleştik. Konu pek çoğumuzun gündeminde olan işsizlik. Çok şükür benim bir işim var ama arkadaşım okulu derece ile bitirmiş elektrik elektronik mühendisi olmasına rağmen 2 senedir işsiz ve artık psikolojisi bozulmuş durumda. Bende gel haftasonu sosyete pazarlarına tezgah açalım dedim.
Siz neler alıyorsunuz ? Bu maliyeti çıkarıp kara geçirebilecek ürünler nelerdir ?
Bana da ek gelir olur.

Kadınların görünce duramayacağı şeyler mutfak malzemeleri. Birde güzel, zevkli şeyler olursa. İhtiyacım yoksa bile alıyorum 😍 Bardak, tabaktan geçilmiyor ev. 2 kişiyiz oysaki 😆

• Komik
Reactions: csi
Herkese iyi akşamlar.
Bana da ek gelir olur.
Belki basit ama toka takı çanta her zaman gider sanki. İnsanlar mutlaka bir incik boncuk alır.

Pazarda tezgah falan acmayin. İlla ki is bulursunuz,sadece biraz sabir. Paraya ihtiyaciniz acilse evlere temizlige gitmek,siparisle yemek falan yapip satmak daha mantikli,sermaye gerektirmeyen,elinizde mal patlatmayacak is en azindan
2 senedir bulamıyor. Artık haber beklemektense biz birşeyler yapalım dedik.Biz de açıkçası sosyal insanlarız satış yapabiliriz diye düşünüyorum. Arkadaşımın maddi durumu iyi ama evde durmak sürekli ailesinden para istiyor olmak çok dokunuyor.
Nikâh şekeri vs. Yapma işi olsa da olur ama onun için ilk adım nedir bilmiyoruz.

Pazarda tezgah falan acmayin. İlla ki is bulursunuz,sadece biraz sabir. Paraya ihtiyaciniz acilse evlere temizlige gitmek,siparisle yemek falan yapip satmak daha mantikli,sermaye gerektirmeyen,elinizde mal patlatmayacak is en azindan
Özellikle evde yemek pasta börek yapmak.. Ben de arkadaşlarımdan duymuştum sarma saran,el açması börek yapanlar varmış hatta önceden de haber verilirse misafire ikramlık hazirlayanlar.. bizim okulda da semtimizden birisi 2 yıldır öğlen arası okulda kalan arkadaşlara yemek yapıyor. Koca koca tencerelerle tabi. Kadının yemeklerinin çok lezzetli olduğu söyleniyor ve 3 çeşit 7 lira bile değil. Porsiyonlarını bilemiyorum ama memnun yiyenler. Böyle şeyler düşünebilirsiniz.

Ankara’da sosyete pazarında çanta satan birini tanıyorum. Kardeşi de ona ortak çıktı işler iyi diye, iki kardeş çalışıyorlar

2 senedir bulamıyor. Artık haber beklemektense biz birşeyler yapalım dedik.Biz de açıkçası sosyal insanlarız satış yapabiliriz diye düşünüyorum. Arkadaşımın maddi durumu iyi ama evde durmak sürekli ailesinden para istiyor olmak çok dokunuyor.
Nikâh şekeri vs. Yapma işi olsa da olur ama onun için ilk adım nedir bilmiyoruz.
Nikah sekerinden kazanacaginiz para uc kurus. Ev hanimlarina gore bir is o. Ama yemek yapanlar,pasta yapanlar zamanla kendi yerlerini bile acabiliyor. Veya buyuksehirlerde ust segment kafelere mal teslimi yapabilecek populariteye ulasabiliyor. Maddi durumu iyiyse bunu yapsin. Ben acliktan olecek boyuttadir diye evlere temizlige gitsin demistim,onu geri aliyorum bu yuzden

Özellikle evde yemek pasta börek yapmak.. Ben de arkadaşlarımdan duymuştum sarma saran,el açması börek yapanlar varmış hatta önceden de haber verilirse misafire ikramlık hazirlayanlar.. bizim okulda da semtimizden birisi 2 yıldır öğlen arası okulda kalan arkadaşlara yemek yapıyor. Koca koca tencerelerle tabi. Kadının yemeklerinin çok lezzetli olduğu söyleniyor ve 3 çeşit 7 lira bile değil. Porsiyonlarını bilemiyorum ama memnun yiyenler. Böyle şeyler düşünebilirsiniz.
Aynen benim cevremde de var oyle is yapanlar. Bir kilo sarma 60 lira mesela. Oturdugun yerde yarim saatte sararsin nedir ki? Veya cheesecake 8 dilimlik butun halde 160 liraya satiyorlar. Ciddi para yani issiz bir insan icin.

Yazık bu insanlara ya çok üzülüyorum...O kadar okul kazan oku derece ile bitir sonuç pazarda tezgah açmak.Yanlis anlaşılmasın asla küçümsemiyorum o işi yapanları ama böyle bir bölüm bitirip o işi yapmak da koyar insana yani allah yardımcınız olsun ve iş arayan herkesin.

İş bulurmusunuz bulamazmısınız bilemem ama evlenin hele 30 dan önce mutlaka evlenin
Osmanlıda evlilik yaşını geçmiş bekarlardan vergi alınırmış
Görünen o ki bekarlar vergi vermek zorunda kalabilirsiniz:))))
Valla aklıma geldi de siyasete girmeyeyim diye bir şey yazmak istemedim , yorumunuzu görünce dayanamadım. Millet parasızlıktan evlenemiyor oysa ki, bir halkın içine girip gençleri dinleseler görecekler oysa. Kaç tane arkadaşım var habire düğününü erteleyen. Çeyrek altın fiyatı günlük olarak değişiyor.

Eskiden tek maaşla zorda olsa ev geçindirip çocuklar okutulurmuş. Şimdi çift maaşla bile geçinemez oldu insanlar, hatta çift maaş için önce iş bulup evlenebilmek gerekiyor her şeyden önce.

Valla aklıma geldi de siyasete girmeyeyim diye bir şey yazmak istemedim , yorumunuzu görünce dayanamadım. Millet parasızlıktan evlenemiyor oysa ki, bir halkın içine girip gençleri dinleseler görecekler oysa. Kaç tane arkadaşım var habire düğününü erteleyen. Çeyrek altın fiyatı günlük olarak değişiyor.

Eskiden tek maaşla zorda olsa ev geçindirip çocuklar okutulurmuş. Şimdi çift maaşla bile geçinemez oldu insanlar, hatta çift maaş için önce iş bulup evlenebilmek gerekiyor her şeyden önce.
konu işsizlik, insanlar ellerindeki imkanlarıyla birşeyler yapmaya çalışıyor ama konu yine evliliğe geliyor. ne kadar enteresan değil mi?

Aynen benim cevremde de var oyle is yapanlar. Bir kilo sarma 60 lira mesela. Oturdugun yerde yarim saatte sararsin nedir ki? Veya cheesecake 8 dilimlik butun halde 160 liraya satiyorlar. Ciddi para yani issiz bir insan icin.
Valla iyi para sizin orda iyiymis bu isler, burasi küçük bi yer daha ekonomik meblağlar:)

Back
X