Bu çeyiz denilen şey çok mu gerekli?

newyorker_

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2016
13
7
1
33
Herkese merhaba. Tam olarak dert denir mi bilmiyorum ama kendimi bildim bileli annem, anneannem, babaannem bana çeyiz hazırlama peşindeler. Saçma sapan dantelleri, yelekleri, patikleri zaten söylemeye gerek duymuyorum ama kullanırsın deyip de hayatta evime sokmayacağım bardakları, fincanları hatta özel günlerde insanların herkese dağıttıkları tabakları vs de çeyizine diye saklamaya başladılar. Yaşlı insanlar kırmak da istemiyorum ama almaya devam ediyorlar. Ne zaman evlilik kararı alırız bilmiyorum ama böyle şeyler benim sinirlerimi bozuyor. Ayıp olur yapmak lazım diyorlar. Çok mu gerekli bu çeyiz olayları? Olmazsa ev olmuyor mu? Ben evime sokmam çünkü ne danteli, ne o kaşındıran yelekleri ne de zevkime uymayan tabak çanakları.

Anneannem ben küçük yaşta iken vefat etti. Fakat o da bana çeyiz hazırlardı, yani özellikle değil ama gelenek gibi düşün anneannem annem için yapmış, sandıkta durur onlar hep, ben evlenirkende benim olacak.
Ha kullanırmıyım, kullanmam muhtemelen. Ama banyo lifleri patikleri yelekleri kullanırım.

Dersen ki çeyiz gerekli mi bence değil, henüz resmi olarak evlilik yolunda değiliz fakat o gün geldiğinde çıkıp her şeyimizi beraber alma gibi bi düşüncemiz var tabağından çanağına örtüsünden kılıfına aklına ne gelirse beraber yapmak daha hoş gibi görünüyor gözüme şu an.

Hiç kırmayın yapsınlar.. genelde kaynanalar takık oluyo bu mevzuya.. kullanmasanız bile kırmayın insanları.. ister hatıra olarak saklayın ister ihtiyacı olan birilerine verirsiniz.. saçma bi gelenek haline gelmiş fuzuli masraflar yığını işte.. ama bunun için ailenizi kırmaya değmez

Herkese merhaba. Tam olarak dert denir mi bilmiyorum ama kendimi bildim bileli annem, anneannem, babaannem bana çeyiz hazırlama peşindeler. Saçma sapan dantelleri, yelekleri, patikleri zaten söylemeye gerek duymuyorum ama kullanırsın deyip de hayatta evime sokmayacağım bardakları, fincanları hatta özel günlerde insanların herkese dağıttıkları tabakları vs de çeyizine diye saklamaya başladılar. Yaşlı insanlar kırmak da istemiyorum ama almaya devam ediyorlar. Ne zaman evlilik kararı alırız bilmiyorum ama böyle şeyler benim sinirlerimi bozuyor. Ayıp olur yapmak lazım diyorlar. Çok mu gerekli bu çeyiz olayları? Olmazsa ev olmuyor mu? Ben evime sokmam çünkü ne danteli, ne o kaşındıran yelekleri ne de zevkime uymayan tabak çanakları.
Kırmak istemiyosan hepsini al. Sonra başkalarına ver yada çöpe at.

Hemde ne gereksiz. Bendede var çeyizci bir anne. Gitmiş pullu salon takımı örtü almış. Nefret ederim oysa puldanda bu örtülerdende. Ben takılmıyorum artık nasıl olsa kullanmayacağım. Sizde boşverin alsınlar evlenirken götürmezsiniz.

Çok gereksiz. Hiç duymadım " iyi ki bu çeyizleri yapmışız" diyenini. Hiç kullanılmaz israrla yapılır. Onun yerine gelin için para biriktirmek kimsenin aklına gelmez nedense. Neden? Çünkü insanlar kendi alışveriş heveslerini tatmin ediyorlar.
Güzel bardaklar, tabaklar alsalar yine lafım yok ama en ucuz ne varsa alıyorlar ya ona da ayrı deli oluyorum. Hepsi de çiçekli, böcekli. Ay çıldıracağım resmen.

Hemde ne gereksiz. Bendede var çeyizci bir anne. Gitmiş pullu salon takımı örtü almış. Nefret ederim oysa puldanda bu örtülerdende. Ben takılmıyorum artık nasıl olsa kullanmayacağım. Sizde boşverin alsınlar evlenirken götürmezsiniz.
Yani o kadar alıyorlar bir de yazık ya. Görmek istemezler mi biz aldık ama kullanmıyorsun diye

gereklimi gereksizmi bilmiyorum bu insanların kafalarındaki ayrıntılar yüzünden gerçekleri göremediklerini görebiliyorum
bir kitap bir gezi bir kurs aldır dersen kızına ne gerek var diyecek insanlar bunlar
çalışıyorum zaten ihtiyacım yok ama kendilerine masraf işte

Evlenene kadar hicbiseyim yoktu. Ben istemedim annemlerde yapmadı yapsalarda istemiyorsam almayacagimi, kullanmayacagimi bildiklerinde olsa gerek. Evlenirkende, evlenincede kullanmayacagim bisey almadim.

Kimseyi kırmaya gerek yok,özeniyor onlarda.. bırak yapsınlar. Sonra hepsi bazaya giriyor merak etme..
ama bu sefer de neden kullanmıyorsun diye trip atmasınlar. Ne işe yarıyor ki bu çeyiz? Ben hayatta onları serip evimde yabancıların görmesini istemem mesela

Karşı tarafsa cahil insan varsa lafı oluyor az çok vs
Yapsınlar kırma boşver

Ben el öpmeye giderken tekrar götürmüştüm anneme sende öyle yaparsın kullanmayacaklarını

Ben de gereksiz diye düşünüyorum ama bugün burada bir konu gördüm. Çeyizi olmadığını sorun eden kaynana vardi sanırım. Maalesef çeyizim yok eskiden elaleme akrabalara yapmış annem ama su an biraz da rahatsız uğraşmasini istemiyorum. Yani annemin çeyizlerinden bi iki parça dışında bir şeyim yok. Bazi arkadaşlarımin evine gidiyorum sandıklar dolmus. Bana garip geliyor ama herkesin fikri cok farklı bu konuda. Özeniyorlarsa bırakın yapsınlar durur köşede.

Back
X