Bu çeyiz denilen şey çok mu gerekli?

Sana diyeceğim onların aldıklarını iyice seçip evine al bendede 3 karton yemek takımları, bardaklar var o kadar iğrençler ki dolaba koydum kullanasım yok annemim bana verdikleri o kadar zevksiz parçalarki atsan atılmıyor gördüğümdede miğdem bulanıyor o cahil kafamla bunları nasıl almışım diyorum , sen kendin zevkinle evini döşe

Ceyizim yoktu.. evlenmeden lazım olan şeyleri az da olsa aldım cogunu evli iken eşimle seçip aldık.. öyle dantel yatak örtüsü vs hiç yoktu iyiki de yok bi de evde onları sokacak yer arardim:) gereksiz faydasız hicbirsey evimde olmasın ki sevdiklerime yer kalsın :)

Çok gereksiz. Benim annem almadı bişey. Çeyiz yaptı biraz dantel vs. Ama biz 3 kızız ee 3e bölününce yaptıkları çok değil haliyle.Ben de dantel falan sevmem ama iki senedir çamaşır makinesinin üstüne örtüyorum bi tanesini çok hoş duruyo. Bazı yerlere yakışıyor, geniş olanlar ama. Mesela masa örtüsü de hoş olur bence. En azından istek yapabilirsiniz

Hevesleniyolar demekki. Kirmayin onları. Kullanmak zorunda değilsiniz. Olmazsa dagitirsiniz.

bencede saçma çok fazla dantel olmasına gerek yok bi vitrinlere kafidir yelek patik kullanılır ama birşey alınacaksada sorularak alınmalı bu devirde mesela yatak yorgan süsleyeceklerine avize alsınlar süs eşyası alsınlar bunlar daha gerekli değilmi artık

Bak bizde bir takım çeyiz var. Kim evlense göstermelik eve gidiyor, sonra geri anneannemin evine.

Biliyorum çok komik ama bazen karşı taraf "eee bi çeyiz bile getirmedin babanın evinden" gibi saçmalayabiliyor. Elalemin ağzına laf vermemek için o bir takım çeyiz 2 teyzemin evine ve benle beraber 8 kızın evine serildi. Geldiler baktılar beğendiler gittiler. Akşam topladık yine anneanneme gitti :KK53::KK53::KK53:

İşte çeyiz bu kadar gerekli.
Ben göstermelik olsa da sevmem ki. Elin eltisiymiş görümcesiymiş hiç kale bile almam. Çok da umrumda sanki arkamdan ne dedikleri. Saçmalik resmen. istenmeyen gelin olayim ne olur çekmiyim kimseyi:işsiz:

bencede saçma çok fazla dantel olmasına gerek yok bi vitrinlere kafidir yelek patik kullanılır ama birşey alınacaksada sorularak alınmalı bu devirde mesela yatak yorgan süsleyeceklerine avize alsınlar süs eşyası alsınlar bunlar daha gerekli değilmi artık
ne vitrini ya vitrin falan da istemem ben:kızgın: iki koltuk iki masa iki sandalye olsun yeter sus mus istemiyorum ki

Güzel bardaklar, tabaklar alsalar yine lafım yok ama en ucuz ne varsa alıyorlar ya ona da ayrı deli oluyorum. Hepsi de çiçekli, böcekli. Ay çıldıracağım resmen.
Kirmadan aldiklari seylerin modasinin gececegini falan soyleyebilirsin. Benim annem de hevesleniyordu ama ben daha cok onceden onunu kestim :) modasi gecer benim evlenmeme cok var diye sagolsun israr etmedi. Ama arkadaslarin dedigi gibi kaynana kisisi dikkat edebilirler laf sokmustu benimki de ablam da agzinin payini vermisti. Ama cok gerekli mi dersen cok da gereksiz denmez aslinda. Hadi dantel falan kullanilmaz evet ama zevkine uygun birkac mutfak esyasi fena olmaz cunku calisan biri de olsan illa ki mutfagini kullanicaksin. Temel malzemelerin alinmasi gerekli bence. He bi de bu cok erken yapilmasa da olur tabi acelesi yok.

Kirmadan aldiklari seylerin modasinin gececegini falan soyleyebilirsin. Benim annem de hevesleniyordu ama ben daha cok onceden onunu kestim :) modasi gecer benim evlenmeme cok var diye sagolsun israr etmedi. Ama arkadaslarin dedigi gibi kaynana kisisi dikkat edebilirler laf sokmustu benimki de ablam da agzinin payini vermisti. Ama cok gerekli mi dersen cok da gereksiz denmez aslinda. Hadi dantel falan kullanilmaz evet ama zevkine uygun birkac mutfak esyasi fena olmaz cunku calisan biri de olsan illa ki mutfagini kullanicaksin. Temel malzemelerin alinmasi gerekli bence. He bi de bu cok erken yapilmasa da olur tabi acelesi yok.
kaynana kisisi cok da umrumda degil acikcasi istedigini soyleyebilir. bu sekilde insan yargilamaya musait insanlar beni sevmesin, uzak dursun zaten ben de agzimi acip tek kelime etmem bile:ıslık:

Yapmazsın yapmadı derler, yaparsın çok yapmış derler. Hiçbir şekilde kimseyi öemnun edemezsin.. benim ananem ve babannemde sizinki gibiydi. Ve koydum tabak çanakları onları gündüz davet edip onların aldıklarını kullandım. Ertesi gün hepsini paketleyip ihtiyacı olan birine gönderdim. Yaşlı olunca laf anlamıyorlar. En iyisi kırmadan çözüm bulmak.

kaynana kisisi cok da umrumda degil acikcasi istedigini soyleyebilir. bu sekilde insan yargilamaya musait insanlar beni sevmesin, uzak dursun zaten ben de agzimi acip tek kelime etmem bile:ıslık:
Kimse zaten umrunda olmasin. Su an evlenmeyi dusunmuyorsun sanirim, dugun zamanin yaklastiginda ceyize dantele yelege olmasa bile ufak tefek seylere bile kendin heveslenceksin. Cunku ben de dugun tarihim belli olana kadar tam olarak senin gibi dusunuyordum :)

ne vitrini ya vitrin falan da istemem ben:kızgın: iki koltuk iki masa iki sandalye olsun yeter sus mus istemiyorum ki

valla cnm o zaman şöyle söyliyim bende hiç sevmezdim fazla eşyayı mesela 4 senelik evliliğim boyunca bu sene dantelleri serdim koltuklarıma örtüler aldım filan zaman geçtikçe düşüncelerin değişiyo başkalarının evine gidip özenmeye başlıyosun flan yaş ilerledikçe değişiyosun tarzın değişmesede tarzına uygun bişeyler olsun istiyosun yani vitrinde alma ama mutfak eşyasıda gerekli fazlalıkları koyman için gerek olabilir mesela bende senin gibiydim ama artık çok farklı düşünüyorum insan değişiyo zamanla sonra pişman olma

Çok gereksiz... Annem çocukluğumda bak şı kız Bi sürü çeyiz yaptı sen Bi tane havlu kenarı bile örmedin derdi tutuştururdu elime sinir olurdum :) ben istemiyorum çeyiz falan boşuna yapma kullanmam da almam da dedim . Dantel örtü falan hiç sevmem çok demode ve gereksiz geliyor bana . Evlenirken de aldığı tabaklar tencereler çok işe yaradı ama.
Evlenirken bir çok masraf oluyor sen büyüklerini ikna et gereksiz şeylere para vermeyelim ben evleninceye kadar çok daha güzel modeller çıkacak şimdiden almayalım onun yerine altın şeklinde biriktirelim de bence . Evleneceğin Zaman altını bozdurup o parayla yeni moda güzel şeyler alabileceğimi hem de severek kullanabileceğini onlara açıkla bence :)

Ben hiiiic kirmadim annem ananem teyzelerim hattabkayin validemnbir tonbgereksiz şey yaptılar ve aldilar. bubsefer biz ceyiz sermek istiyoruz dedi annem . sacmalama drdim. " sen benim tek cocugumsun hevesimi kirma" diye yaptigi duygu somurusu sonucu ona da evet dedim. dugundenn2 hafta once o danteller bilmem neler kalabalik birnkadin grubu tarafindan eve serildi inanir misiniz annem elnsupurgesini bile kurdele vebgelin teliyle suslemisti. kapilara dahi kurdele taktilar. yemekbtakimi acildi o pecetelikler aman yarabbi neler neler...
Dugun oldu 2bgun oylendurdu o ev. 4. gun annem teyzelerim ve arkadas grubumdan bir kac kisiyi cagirdim kullanmayacagim herseyi koliledim.
Evet dedim siz hevesinizi aldiniz birakin artik ben evimin tadini cikarayim.
Annemin aldikalri anneme kv minkiler kvme aynen geri gittiler.

Evet cok cok gereksiz ama ben gonullerini kirmak istemedim....

Herkese merhaba. Tam olarak dert denir mi bilmiyorum ama kendimi bildim bileli annem, anneannem, babaannem bana çeyiz hazırlama peşindeler. Saçma sapan dantelleri, yelekleri, patikleri zaten söylemeye gerek duymuyorum ama kullanırsın deyip de hayatta evime sokmayacağım bardakları, fincanları hatta özel günlerde insanların herkese dağıttıkları tabakları vs de çeyizine diye saklamaya başladılar. Yaşlı insanlar kırmak da istemiyorum ama almaya devam ediyorlar. Ne zaman evlilik kararı alırız bilmiyorum ama böyle şeyler benim sinirlerimi bozuyor. Ayıp olur yapmak lazım diyorlar. Çok mu gerekli bu çeyiz olayları? Olmazsa ev olmuyor mu? Ben evime sokmam çünkü ne danteli, ne o kaşındıran yelekleri ne de zevkime uymayan tabak çanakları.
Çok lazım değil bence insanlar biraz da zevk alıyor bundan
Şahsen ben de..:)

Bak bizde bir takım çeyiz var. Kim evlense göstermelik eve gidiyor, sonra geri anneannemin evine.

Biliyorum çok komik ama bazen karşı taraf "eee bi çeyiz bile getirmedin babanın evinden" gibi saçmalayabiliyor. Elalemin ağzına laf vermemek için o bir takım çeyiz 2 teyzemin evine ve benle beraber 8 kızın evine serildi. Geldiler baktılar beğendiler gittiler. Akşam topladık yine anneanneme gitti :KK53::KK53::KK53:

İşte çeyiz bu kadar gerekli.

Aşırı tatlısınız cidden güldüm buna :D :D :D

Çeyiz deyince ben yeni evde kullanılacak eşyalar anlıyorum. Öyle düşününce elbette gerekli. Evlilik öncesi alınır tabi ki. Ama dantelden patikten bahsediyorsanız sacmaliktan başka bir şey değil benim için ve hiç dantelim yok.

Canım yukarda arkadaşlarında dediği gibi evlilik için adım atınca değişiyor herşey..
27 yaşına kadar orgu yelek giymemiş ben yelek giyiyorum:)
Dantelleri mi severek kullanıyorum. Patik desen yine öyle.. bir sürü lifim var.. eskimez lifler bir ömür gider diyordum eşimin kullandığı lif sene dolmadan eskidi..
Kullanmayacaklarin olursa da hediye edersin misafirine evlenecek arkadaşına çok takma bence.. ama büyük parçalar alınırken kendin begen ki boşa gitmesin

Bende bana yapilan ceyizleri toplayip elektrk aletleri bile kermese bagisladim daha da evlenmedm iyiki gondermisim cok greksiz seler

Back
X