Bu çeyiz denilen şey çok mu gerekli?

Pöf, bi de bunun geri göndermesi var. Kim neyi almıştı, aynı kişilere geri vermek gerek, başkasına verince darılıyor bizimkiler, kullanmayacaksam geri verseymişim... e ben nereden bileyim kim neyi aldı. Dert hakikaten.

Herkese merhaba. Tam olarak dert denir mi bilmiyorum ama kendimi bildim bileli annem, anneannem, babaannem bana çeyiz hazırlama peşindeler. Saçma sapan dantelleri, yelekleri, patikleri zaten söylemeye gerek duymuyorum ama kullanırsın deyip de hayatta evime sokmayacağım bardakları, fincanları hatta özel günlerde insanların herkese dağıttıkları tabakları vs de çeyizine diye saklamaya başladılar. Yaşlı insanlar kırmak da istemiyorum ama almaya devam ediyorlar. Ne zaman evlilik kararı alırız bilmiyorum ama böyle şeyler benim sinirlerimi bozuyor. Ayıp olur yapmak lazım diyorlar. Çok mu gerekli bu çeyiz olayları? Olmazsa ev olmuyor mu? Ben evime sokmam çünkü ne danteli, ne o kaşındıran yelekleri ne de zevkime uymayan tabak çanakları.
hepsine birer tane kumbara al.
abidik gubidik şeylere para harcayıp durmayın ,harcayacağınız parayı kumbaraya atın çeyiz param olsun de:))

11 yillik evliyim hala evime bir havlu ya da nevresim takimi almadim henuz kullanilmamis olanlar var, dura dura sari leke olmuslar yerleri siliyorum.
Kayinvalidemin ordugu bir kez ayagimiza gecirmedigimiz patikler yelekler vardi, kapali olmadigim ve kapanmayacagim kesin oldugu halde bir cekmece dolusu yazma ve mevlut ortusu falan vardi dagittim hepsini.
Bazi fincan takimlarinin paketini acmadan hediye goturdum çok da kaliteli seylerdi ama tarzim degildi.
Annem benim memnuniyetsizligimi gorunce kardesime hicbir şey yapmadi. evlenmeden bir gun ciktik, yemek takimlarindan tencere tavasina havlusuna nevresimine her seyini secti begendi aldik ciktik. evindeki her sey birbirine uyumlu ve mukemmel oldu.
Deneme tahtasi ben oldum yani.
Kisa kesmek gerekirse, gereksiz, hatta gereksiz otesi.

ben hiç çeyiz yapmadım, yaptırmadım. söz-nişan bohçasıda yapmadım çok gereksiz..
Hatta annemin ördüğü dantelleri filan evlenmeden önce köydeki yeğenlere gönderdik. Evlenme kararı alınca lazım olan herşeyi aldık bitti. Çeyiz olarak 12 büyük koli kitaplarım çıktı evden sadece :D
Bizde normalde çeyiz serme seromanisi filan olur, ben nefret ettiğim için onu da yapmadım. Ohh mis gibi.

Aman alıyorlarsa alsınlar sen boş ver niye dert ediniyorsun ki.. Ogün gelince bakarsın beğenmediklerini başkasına verirsin. Bunun için ne kendini nede başkasını üz. Tek derdin bu olsun :)

kırma al
kullanmıyorum deyip geri verirsin

ama bardak çanak son dakkaya bırakılırsa maddi olarak zora düşürüyor onları karar aldıktan hemen sonra alman mantıklı (çünkü modelleri geçiyor) Ama beğenmediğin birşeyi daha ortada birşey yokken indirimde diye alıyorlarsa açıkça belirt tabak çanak konusunda

onun dışında yatak örtüsü denilen ömrün 2-3 kere kullanacağınız şey ya da danteller konusunda hak veriyorum

amaan bu çeyiz işi sıkıntı yaw.. ben evlenirken de annem hiç çeyizin yok diyip duruyordu evi yerleştirmeye bi gittik ki koyacak yer kalmadı.. havlular tülbentler patikler çeşit çeşit nevresim pike takımları, hoşuma gidenleri kullanıyorum ama danteller filan ıııh .. ananemin aldığı bi sandık vardı çoğu orda dinleniyo şu anda :) bir kızım var bir değil 5 tanede olsa hepsine yeter onlar :) kayınvalidem de yapmış bişiler sağolsun onları da kullanıyorum ara ara güzel şeyler neyse ki.. yer kaplıyolar baya bi o sıkıntı

Benim için çeyiz denen olay; bulaşık makinesi, ütü, actifry filandır :D
Yelek, çetik, yemeni vs hem zaman kaybı, hem de kullanmayacağım şeyler. Evde çorap dahi giymem de çetik giyecem :)
Kız çeyizi önemli tabii, yemek takımı, kahvaltı takımı, tencere, nevresim al kenarda dursun. Ne modası geçer, ne de saklaması zor olur.
Evlenene yakın da bulaşıkla çamaşır makineni alırsın, kafan rahat eder sadece beyaz eşyaları düşünürsün, ıvır zıvırı aradan çıkar derim.
Ivır zıvırdan kastım, küçük ev alevleri vs...
Yelek, çetik değil.

Herkese merhaba. Tam olarak dert denir mi bilmiyorum ama kendimi bildim bileli annem, anneannem, babaannem bana çeyiz hazırlama peşindeler. Saçma sapan dantelleri, yelekleri, patikleri zaten söylemeye gerek duymuyorum ama kullanırsın deyip de hayatta evime sokmayacağım bardakları, fincanları hatta özel günlerde insanların herkese dağıttıkları tabakları vs de çeyizine diye saklamaya başladılar. Yaşlı insanlar kırmak da istemiyorum ama almaya devam ediyorlar. Ne zaman evlilik kararı alırız bilmiyorum ama böyle şeyler benim sinirlerimi bozuyor. Ayıp olur yapmak lazım diyorlar. Çok mu gerekli bu çeyiz olayları? Olmazsa ev olmuyor mu? Ben evime sokmam çünkü ne danteli, ne o kaşındıran yelekleri ne de zevkime uymayan tabak çanakları.
Evlenirken ayıklarsın.

hele o patikler ufacıkda yapmıslar cocuk ayagına gore:KK45: ben cogunu atmak zorunda kaldım onları yapıcaklarına nevresim takımı mutfak gerecleri alsınlar en cok bunlar lazım oluyor hırka patik onlarca tulbent degil

@buneyahuuu arkadasima katiliyorum, benim annemlerde 3 kiz cikarticak kadar fazla ceyiz yapti. Evimde kullanmadigim o kadar cok esya varki, ama kirmadim aldim.kullanmasamda duruyo bi kenarda. Ha kayinvalide konusuna gelince herseyim mukemmel olmasina ragmen bornozun rengine kusur bulmustu, hic bi sekilde memnun kalmiyolar:)

Hiç çeyizim yoktu. Annem yapmıştı ama istemedim. O da ısrar etmedi çünkü karakterimi biliyor. Kırılma gücenme olmadı. Hala ara sıra söylenir gerçi şu masanın üstüne ufak da olsa bir örtü at diye.

Her şeyi minimum düzeyde tuttum ben, fazlasını almadım. Eskidikçe, eksildikçe yenisini alıyoruz.

malesef canim ceyiz onemli ozellikle ev tekstili tamamen kz tarafina ait aslinda sansliyiz bizler magaza magaza dolasmadan cok uygun fiyata internetten alabiliriz bende nevresimciniz.com adresinden getirttirdim 2 kere hem fiyati uygun hemde bildigimiz markalar var tac altinbasak soley gibi :KK16:

Back
X