Bahçe Bakımı ve Çiçekler Bu çiçeğin adını bilen var mı ?

ege_derya

Guru
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2007
125
0
316
38
Bursa
Arkadaşlar bu çiçek çok hoşuma gidiyor ama ismini bulamadım bi türlü.Genelde yabancı sitelerde rastlıyorum bu çiçeğe ama ismi geçmiyor hiç. Bilen varsa yardımcı olabilir mi? Saksıda yetiştirilir mi acaba?

canım kadıköy salı pazarında gördüm ben yalancısı ama gerçek gibi, küçk beyaz saksılarda rengarenkk... bayıldım bende ama adını bilmiyorum :/

canım kadıköy salı pazarında gördüm ben yalancısı ama gerçek gibi, küçk beyaz saksılarda rengarenkk... bayıldım bende ama adını bilmiyorum :/

Tekrar görürseniz satıcıya ismini sorabilir misiniz? Çok hoşuma gitti bu çiçek ve gelin çiçeği olarak kullanmak istiyorum ama bulunduğum şehirde hiç rastlamadım.

Sonunda buldum adını.Başka bi sitede soruma cevap bulabildim. Birden fazla ismi varmış.
Erengül, Girit lalesi, Düğün Çiçeği, Ranunculus.
Hatta çiçekçilerde 'Şakayık' diye de satılıyormuş ülkemizde. Ama asıl şakayık başkaymış ve değerli bi çiçekmiş ve kolay bulunmuyormuş anladığım kadarıyla.

ege_derya bahcemde bu cicegin acik ve koyu pembesinden var.
Bende cok seviyorum, almanca ismi "Bauernrosen" yada "Pfingstrosen", türkcesini bilmiyorum.
Inan bana iki avucuma sigmiyor büyüklügü ve kokusu dünya`nin tüm parfümlerine deger.
Onun icin benim mutluluk kaynagim, bahcemin kraliceleri onlar.
Simdi beyaz`indan diktim bakalim olacaklarmi?
Saksida olurmu bilmiyorum, ama bahcede cok güzel aciyorlar.
Iki üc tanesi bir vazoyu dolduruyor inan.
Sana resimlerini yollayacagim bu aksam.

Son düzenleme:

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
İsmini öğrendikten sonra bikaç sitede yetiştirenlerin açıklamalarını buldum, çok sevilen bi çiçekmiş. Bi fotoğrafta baya büyük bi saksıda gördüm. Umarım saksıda yetiştiriliyordur, yetiştirilmiyorsa çok üzüleceğim çünkü bahçem yok.
Tohumunu da buldum sitelerde.
Bi sorum daha olacak size. Ben çiçeği öncelikle gelin çiçeği yapmak için arıyordum sonra sonra değişik fotolarını gördükçe hayran kaldım. Yetiştirmek istiyorum artık. Yetiştirmek uzun zaman alacak o yüzden gelin çiçeği için çiçeğini bulmam gerek.
Bu çiçeği gelin çiçeği olarak rahat kullanabilir miyim ? Sahtesini mi tavsiye edersiniz gelin çiçeği olarak? Elimde taşırken yaprakları kolayca dökülür mü acaba?

Cok güzel bir düsünce, cünkü pek taninan bir cicek degil, gelinlikle muhtesem olur.
Yok elinde falan dökülmez yapraklari. Cok saglamlar.
Onlari toplayip evde vazolara koyuyuorum 1 haftaya kadar duruyor. Hele kokusu, gidip gelip koklarim.
Bu arada bugün cektim resimleri, benim profilime girip albümler bölümünde bakabilirsin.
Birde hayirlisi olsun, simdiden mutluluklar diliyorum.

Çok teşekkür ederim
Umarım bulabilirim de kullanırım.

Çok teşekkür ederim
Umarım bulabilirim de kullanırım.
iyikitopiğine bakmışım bende bu çiçeği bir ara aramış bulamamışdım senin gibi üstüne çok düşmedim birde sanırsam doğum v.b. derkende unuttum neyse bulduğuna sevindim peki tohumlarını nerden buldun bende almak isterim canımcım yada bahçesinde yetiştiren arkadaşımız OLİVİA bize yardımcı olabilirmi bu konuda acaba hoşçakalın.....

Son düzenleme:

OLİVİA tohumlardan yollayabilirsen çok sevinirim canımcım ayryeten benim mesaj sayısı yeterli olmadığı için senin resimlerine bakamıyorum müsait olursan sayfaya eklersen sevinirim ...

Nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama ikea ve praktikerde varmış canım. Ben küçük bi ilçede yaşıyorum burada bulamadım. Ablam İstanbul'a gitmişti, o söyledi var diye. Sitelerden alışveriş yapıyorsan öyle de bulabilirsin canım. Şakayık ve Ranunculus olarak aramanı tavsiye ederim. Ranunculusu şakayık olarak da satıyorlarmış çünkü. İkisi birbirine çok benziyor dikkat et.

Bu arada ben de bakamadım fotolara mesaj sayısı nedeniyle. olivia buraya eklerse ben de çok sevineceğim.

tatlım yarın hemen gidiyorum ikeaya ama daha önce o kadar tohum almışdım ama hiç rastlamamışdım inşallah yeni geldi derler ve kokulusudur tşkler bilgin için netden araştırırken çok çeşitli olduğunu okudum dünden beri bakalım artıkım.....

Son düzenleme:

İnşallah bulursun canım. Gelişmelerden haberdar etmeyi unutma

İnşallah bulursun canım. Gelişmelerden haberdar etmeyi unutma
maalesef İKEA başarısız gelirmi sorusuna ise cevab belli olmaz ( Praktiker yok zaten yakınımda birde netden araştırıcağım bakalım hayırlısı zaten ekim aylarına daha vakit varmış okuduklarıma göre inşallah

Ben kendim için tohum alma taraftarı değilim çünkü çiçek yetiştirme konusunda pek deneyimim yok. Bulabilirsem saksıda hazır yetişmiş halde almak istiyorum ama pek kolay bulunan bi çiçek değil galiba.
Yetişmek için araştırmalarımı kestim şimdilik ama gelin çiçeği olarak kullanmalık bulmaya çalışıyorum. Sen araştırırken yapay olanını falan bulursan bana haber ver olur mu. Hiç olmazsa öyle yaparım artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…