Bu cimrilik değilde nedir siz söyleyin ben mi yanlıs anliyorum ..

Pandora_x

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2015
1.091
594
73
Kizlar biz esimle eski evimiz kucuk oldugu icin yeni bir eve tasinalim dedik gittik herseyi yeni baştan aldık evin kombisi takilmadigi icin 3 günlugune esim beni kardesime birakti ,neyse esim birazdan yemege gelicek kardesimle yemek yapalim dedik dünden kalma pirinc vardi ben dokmek istedim kardesim izin vermedi yanina biseyler yapariz dedi bende olmaz bu kalmis kurumus bunu mu yicez esim cok yemek secer ve hemen anlar yani ne var guzel iste bisey olmamis asla dökmem dedi cok sinirlerim bozuldu fasulyeyi yaptim ciktim mitfaktan ne yedireceksen yedir dedim.ya anlamiyorum gercekten benim esim kardesimi esini bizi hep yemege göturur sinemeya goturur ve hep esim öder cok sukur durumumz yerinde ya enistem cok tutumludur bunu kardesimde soyler hadi adami anladim kardesime ne demeli hala şoktaym inanın ya ustelik evi taşirken salcadan tutun kıymaya sebzelere kadar herseyi getirdim buraya orda bozulmasn kardesim yesin dedim bidaha buraya gelmicem.

Herkesin ev düzeni farklıdır . Kimisi bir tencere yemek yapar 3 gün yer. Kimi insan da günlük yapıp o gün tüketir. Buna cimrilik diyemez tamamen alışkanlık. Ama sonuçta kardeşiniz de olsa onun mutfağına karışmanız biraz yanlış olmuş. Eşiniz beğenmezse pilav yemeyiverirdi, misafirsiniz orda sonucta, insanın kendi evi gibi olmaz ki.

Ya bakin kardesim beni mutfaga sokup abla yemek yap diyor madem öyle o sokmasn mutfaga her isini ben yapiyorum zaten ne bilim onlar geldiginde ben döktürüyorum yemekleri hamile halimle ayni ilgiyi bekliyorum haliyle.

Kardeşinizin yaptığı cimrilik filan degil sizin yaptığınız saygısızlık ve israf. Onun evinde misafir olan sizsiniz, ayak uydurmak zorundasınız yaşam tarzına. Kaldı ki kardessiniz yani size davet menusu çıkartacak kadar resmi bi iliski mi var aranizda. Kardesinizi elestireceginize esinizi elestirin bir günlük yemeği yemediği için.

Ya bakin bigun onceki pirince enistem tabakta kalanlari da koy tencereye demis kardesime yani artik o yenir mi.

Ya bakin kardesim beni mutfaga sokup abla yemek yap diyor madem öyle o sokmasn mutfaga her isini ben yapiyorum zaten ne bilim onlar geldiginde ben döktürüyorum yemekleri hamile halimle ayni ilgiyi bekliyorum haliyle.
misafir umduğunu değıl buldğunu yer. sen döktüruyorsun dıye aynısı yapmak zorunda degılkı

Iyi valla gelin bize sofrada tabakta kalan pirincide koyayim tencereye diger gun ısıtaym afiyetle yiyin.

Dünden kalma pirince bir şey olmaz ki. Sofraya konulabilir.
Bunun dışında her zaman özensiz sofra kuruyorsa bundan sonra siz de öyle yapın. O da bulduğunu yesin madem.
Her şey karşılıklı.

Orası onun evı karısamazsınız , mısafırsınız ayıpta olsa onun evı sonuctta . Cimrilik veya değil . Esınızde dısarda yeyıp gelsın ıstersenız .
Kardesim abla yemek yap dedi keske bende yorulmasam ama o mutfaga soktu eşime sabah aç gel yemek yapicaz demistim simdi nasil bi bahane bulabilirim ki

Orası onun evı karısamazsınız , mısafırsınız ayıpta olsa onun evı sonuctta . Cimrilik veya değil . Esınızde dısarda yeyıp gelsın ıstersenız .
Kardesim abla yemek yap dedi keske bende yorulmasam ama o mutfaga soktu eşime sabah aç gel yemek yapicaz demistim simdi nasil bi bahane bulabilirim ki

Pardonda sorun nedir? Bende okurken size sinir oldum. 1 günlük yemeği çöpe atmakta nedir? Nimete biraz saygınız olsun üstelik ev sizin bile değil. Birde istediği olmayınca hemen eskiden yapılan iyilikler söylenmez mi.. O kadar zorunuza gittiyse bir daha gitmezsiniz olur biter.

Herkesin tabağında kalan 5-10 pirinci toplayıp tencereye koyacak hali yok ya.
Valla ben tek yaşıyorum bi çorba yapıyorum 3 gün gidiyor ,dünden kalan yemek atılır mı?

Madem içinize sinmedi , keşke dışarda yeseydiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…