• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu çocuğa yardımcı olabilir miyim sizce ?

Çenebaz

Guru
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2009
10.923
12
408
İstanbul
Arkadaşlar bir konuda görüşlerinize çok ihtiyacım var. Bugün başımdan geçen bir olay beni çok etkiledi.

Ben gerektiğinde özel ders veriyorum. Yan apartmanda bir bayan var, bunu duymuş. Kendisi evlatları için yoktan var eden, gerektiğinde merdiven temizleyen fedakar bir anne. Kendisi okuyamamış ama kızı okusun istiyor, bilhassa kızı okusun istiyor. Ama kızında beyin zarı erimesi diye telaffuz ettiği bir rahatsızlık varmış ve bu nedenle dikkatini veremiyormuş. Dersleri-özellikle Matematik çok kötüymüş. Zaten bugün hiçbirşey anlamıyorum, ben salağım (çok afedersiniz ama kendi söylemini aynen yazmak istedim.) diye ağlarken gördüğü için koşa koşa gelmiş.

Benden istediği bu çocuğa yardımcı olmam. Ben seve seve yardımcı olurum ama olabilecek miyim bilmiyorum. 8.sınıf, SBS'ye girecek, 1 ay gibi bir zaman var önümüzde. Üstelik hem zaman dar hem çocuk tam kapasiteyle anlayan bir çocuk değil. Şimdi ee diyebilirsiniz ama desteğe ihtiyacım var, bu hastalık konusunda bilgisi olan var mı, bir şeyler yapabilir miyim, verdiklerimi çocuk alabilir mi ?

Bu duruma çok üzüldüm, ama eğer yardımcı olamazsam daha çok üzüleceğim. Sizin fikriniz nedir, boşuna çocuğu ümitlendirme mi dersiniz, olacağına inandır mı dersiniz ? Çok ümitsizim ve üzgünüm :gitme:

canım sen aracısın sadece
eğer kazanamazsa ben öğretemedim diye suclama kendini sanırım bu konuda şüphelerin var
bence yardım etmelisin 1 ayda ona ne katarsan kar 1 şeyde öğrense sen öğretmiş olacaksın

bence elinden geleni yap. ya tutarsa hesabı. 1 ay kadar emek ver. olursa hep beraber seviniriz. ama olmazsa en azından denedim yapabiliceğimi yaptım dersiniz.
o hastalık ile ilgili bir bilgim yok. ama çocuk desteklenirse sbs de değilş de lise de yada üniversitede başarılı olabilir.

bence sen elinden geleni yap derm sonra yapmazsan omur boyu neden yapmadim in pismanligini cekebilirsin..
olur olmaz orasi allahin takdiri.. sen elinden geleni yap derim canim..

yardımcı olmaya çalış canım
belki verdiklerini alamazsın ama çocuğun kendine güveni gelir
bence bunun için bile değeryerimseniben

Evet canlarım, zaten yardım etmemeyi bir an için bile düşünmedim.
Ama çocuğu üzmekten, annesinin umutlarını boşa çıkarmaktan korkuyorum.
Ama dediğiniz gibi belki 1 soru da çözse sayemde kardır değil mi fisfisfis

ınşallah hep birlikte seviniriz kızlar :Saruboceq:

canim bi de bu yastaki kizlarin hemen hepsinde dikkat daginikligi var.. benm de bir ogrencim var inan bir konuyu can kulagi ile dinleme suresi 5 dakika.. 5 dakikada bir anlatacak yeni birseyi cikiyor. onu anlatiyor ben anlattiklarimi yeniden ozetleyip devam ediyorum yeni konuya.. normalda 30 dakikada anlatilacak konu benim icin 1 saate cikiyor.. o yuzden dikakt daginikliginin cok uzerinde durma derim.. bu yastaki kizlar nedense boyle oluyolar..cok buyuk umutlar gelecekler vaadetme tabiki ama cogu zaman inanirsa basarabileceginin uzerinde dur.. kolay gelsin canim..

Hastalıkla ilgili bir bilgim yok.

Önemli olan elinden geleni yapmaktır diye düşünüyorum bende. Bu dar zamanda ufacık bir katkın olması bile müthiş birşey. Kazanamasa bile, yapılanların boşa gittiği anlamına gelmez bu, her iki taraf içinde.

Bu tarz şeylerin karşı taraf bir yana, karşısına böyle bir fırsat çıkan insanların bile ne kadar şanslı olduğunu düşünüyorum.

Zaten yardım etmeme fikrin olmayacağını yazmışsın, bu durumda nasıl davranmak adına biraz araştırma yapılabilir, nasıl bir yolla daha kolay olur, daha faydalı olur.

Allah yardımcıları olsun. Sana da kolaylık versin.

Umarım iyi niyetinizin karşılığını o çocuğun bir nebze daha başarılı olduğunu görerek alırsınız.

Yazmadan geçemeyeceğim, benim de ders verdiğim bir öğrencim vardı. Öyle bir sorunu yoktu ama yine de biraz zor anlayan bir kızdı. Dershaneye gidecek durumu yoktu, beş kuruş para almadan aylarca matematik, geometri, fizik, kimya, aklınıza ne gelirse anlattım, soru çözdük falan. Okul derslerinde iyileşme başlamıştı ve bu beni çok mutlu ediyordu, onun için ne yapabilirim başka diye çırpınıyordum resmen.

Ama bu kız sınavında başarılı olamadı, gerçekten çok üzüldüm. Bir de üstüne ailesi üstüme geldi "senin yüzünden olmadı" diye. O an yaşadığım şaşkınlığı ve yıkımı anlatabilmem mümkün değil. Sayelerinde kötü bir refleks oluştu bende, birinin yardımına dokunmak söz konusu olduğu zaman "acaba yapmasam mı?" diye geçiyor aklımdan...

Nankörlüğün de bu kadarı yani. :çok üzgünüm:

Asmincim aslında evet, bu yaşta daha önce ders anlattığım çocuklar olmuştu, kıpır kıpır yerinde duramazlar.
Sürekli bahaneler, kaytarmalar kaydirigubbakcemile3
Onlara bile anlatmak istediğimi saatlerce uğraşarak anlatırken bakalım bu yavrucakta neler yaşayacağız.
Tiryandafilacım dediğin gibi araştırayım düşüneyim bakalım, yarın bir program yapalım, umarım elimizden bir şeyler gelir.

Çok iyi yüreklisiniz kızlar, çok sağolun desteğiniz için hepiniz opuyorumnanaktan

Umarım iyi niyetinizin karşılığını o çocuğun bir nebze daha başarılı olduğunu görerek alırsınız.

Yazmadan geçemeyeceğim, benim de ders verdiğim bir öğrencim vardı. Öyle bir sorunu yoktu ama yine de biraz zor anlayan bir kızdı. Dershaneye gidecek durumu yoktu, beş kuruş para almadan aylarca matematik, geometri, fizik, kimya, aklınıza ne gelirse anlattım, soru çözdük falan. Okul derslerinde iyileşme başlamıştı ve bu beni çok mutlu ediyordu, onun için ne yapabilirim başka diye çırpınıyordum resmen.

Ama bu kız sınavında başarılı olamadı, gerçekten çok üzüldüm. Bir de üstüne ailesi üstüme geldi "senin yüzünden olmadı" diye. O an yaşadığım şaşkınlığı ve yıkımı anlatabilmem mümkün değil. Sayelerinde kötü bir refleks oluştu bende, birinin yardımına dokunmak söz konusu olduğu zaman "acaba yapmasam mı?" diye geçiyor aklımdan...

Nankörlüğün de bu kadarı yani. :çok üzgünüm:

akannehir

Yok artık inanamıyorum, senin yüzünden diyorlar bir de, gerçekten çok şaşırdım.
Canım denize at sen de, balık bilmezse halik bilir elbet :1hug:
İyiliğe karşı önyargıların oluşmasın, sen ne kadar güzel bir iyilik yapmışsın, tebrik ederim seni opuyorumnanaktan

akannehir

Yok artık inanamıyorum, senin yüzünden diyorlar bir de, gerçekten çok şaşırdım.
Canım denize at sen de, balık bilmezse halik bilir elbet :1hug:
İyiliğe karşı önyargıların oluşmasın, sen ne kadar güzel bir iyilik yapmışsın, tebrik ederim seni opuyorumnanaktan

Ben de inanamıyordum, ama iyice ikna olana kadar sürdürdüler tavırlarını ablacım.

İnsanlar evlatlarına yakıştıramıyorlar, günah keçisi arıyorlar belki bunu anlarım ama o kadarı gerçekten fazlaydı, zira ben olmasam okul dersleriyle başı belada olan bir kızdı. Okul hayatında o kadar somut gelişme yaşamışken beni böyle suçlamış olmalarını gerçekten kaldıramıyorum. Pişman değilim gerçi, bir işe yaramıştım çünkü :delphin:

Ben de inanamıyordum, ama iyice ikna olana kadar sürdürdüler tavırlarını ablacım.

İnsanlar evlatlarına yakıştıramıyorlar, günah keçisi arıyorlar belki bunu anlarım ama o kadarı gerçekten fazlaydı, zira ben olmasam okul dersleriyle başı belada olan bir kızdı. Okul hayatında o kadar somut gelişme yaşamışken beni böyle suçlamış olmalarını gerçekten kaldıramıyorum. Pişman değilim gerçi, bir işe yaramıştım çünkü :delphin:

Bu yüzden yapacaklarını buna göre sınırlandırma bence de. Karşına böyle insanların çıkması şansızlık olmuş. Ama bu senin iyi niyetini ve verdiğin emeğin değerini değiştirmiyor. Herkeste böyle davranmaz, bir teşekkür beklerken sadece, tuhaf işte.

Sınava sen girmediğine göre, böyle bir sorumluluğuda sana yüklemek kadar saçma birşey olamaz. Benim eşimde öğretmen, aynı zamanda özel dersler veriyor, parasıyla olduğu halde kimse şimdiye kadar böyle bir kıyas yapmadı, yapılmasıda saçma olur zaten. Senin için şansızlık olmuş. Ama yaptığınla gurur duy, bu zamanda karşılıksız birşey yapacak insan çok az. Değerini bilmeyen bilmesin.

Bu yüzden yapacaklarını buna göre sınırlandırma bence de. Karşına böyle insanların çıkması şansızlık olmuş. Ama bu senin iyi niyetini ve verdiğin emeğin değerini değiştirmiyor. Herkeste böyle davranmaz, bir teşekkür beklerken sadece, tuhaf işte.

Sınava sen girmediğine göre, böyle bir sorumluluğuda sana yüklemek kadar saçma birşey olamaz. Benim eşimde öğretmen, aynı zamanda özel dersler veriyor, parasıyla olduğu halde kimse şimdiye kadar böyle bir kıyas yapmadı, yapılmasıda saçma olur zaten. Senin için şansızlık olmuş. Ama yaptığınla gurur duy, bu zamanda karşılıksız birşey yapacak insan çok az. Değerini bilmeyen bilmesin.

Sen de haklısın ablacım, ama insan üzülüyor, ne bileyim..

Zaten hep öyledir, öğretmeni takmış, sınavda yağmur yağmış, dikkati dağılmış...
Çocuklardan başka herşey hatalıdır.
Ama önemli olan senin vicdanın rahat mı rahat, gerisi teferruat.
Böyle bir şeyin zararı olma ihtimali yok ki, en kötü ihtimal faydasının olmamasıdır ki o da %1 bile olsa mutlaka olur.
Takma kafana tatlım, sen doğru olanı yapmışsın, onlar bu laflarından utanmalılar...

canım madem daha önce de ders verdin
daha hızlı algılayan,algılayamayan çocuklara göre farklı metodların vardır zaten :jeyyar:

en basit şekildie anlatırsın..o da bişeyler yapabildiğinin farkına varınca
kendine güveni gelir okulda da toplar derslerini..

sbs 1.si olmaz belki ama atıyorum 300 puanlık bir kapasitesiyi 320 ye çıkarmak bile
güzel bir başarıdır ve ders alana da verene de özgüven kazandırır

iyi bir puandan ziyade bahsettiğin çocuğun özgüvene ihtiyacı var bence
salak demiş çünkü kendine,morala ihtiyacı var benneyaptımki

Daha önce böyle çocukların algılama sorunu olduğundan değil keyiflerinden böyle yaptıklarını bildiğim için daha rahattım.
Çünkü isteksizlerdi, ne de olsa sınav kapıya dayanınca yana yakıla bana gelecekler diyordum.
Ama bu çocuk istekli fakat sorun var.
Kendine dediği laflara çok üzüldüm çok :1no2:
Umarım özgüvenini yerine getirebiliriz, dershaneyi bırakmasını doktor söylemiş.
Çok çok sessiz çekingen de bir çocuk, inşallah bütün bu sınavlarla baş edebiliriz :Saruboceq:

bencedee sen elinden geleni yap...kolay tarafından anlat konuların...ailesinede dersin az zamanda ancak bu kadar anlatabilirim diye...sonra vicdanın sızlamasın...

Canım benim annesinin olmazsa kötü bir şey diyeceğini sanmıyorum zaten.
Nasıl takdir edilesi bir çabası var görsen...

valla son zamanlarda okuduğum en güzel içerik diyebilirim tebrik ederim,fikrimi söylemek gerekirse 1 ayda sihirli değnek lazım süper sonuç için,ama sonuç süper olmasa da belki çocuğun kendine güvenini yerine getirebilir bakış açısını geliştirebilir çıtasını biraz yükseltebilirsiniz,bu da en güzel sonuç olur zaten,siz güzel bir niyet güdüyosunuz bence elinizden geleni yapın,karşı tarafın sonuca sevinip sevinmeyeceğini de ben olsam o kadar önemsemezdim iyiliği Allah rızası için yapmış olmanın verdiği vicdani huzurla karşıma çıkan ilk fırsatta tekrar değerlendirirdim,ne demişler iyilik yap denize at balık bilmezse Halik bilir...

Granada çok teşekkürler canım, karşı tarafın sonuca sevinip sevinmemesinden çok üzülmemelerini hedef alıyorum.
Umarım bu çocuk iyi bir liseye yerleşir :Saruboceq:

Granada çok teşekkürler canım, karşı tarafın sonuca sevinip sevinmemesinden çok üzülmemelerini hedef alıyorum.
Umarım bu çocuk iyi bir liseye yerleşir :Saruboceq:

inşallah yerleşir siz de bir tuğla koymuş olmanın haklı gururunu yaşarsınız inşallaha.s.

Back
X