• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu çok büyük haksızlık gerçekten

aZHa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2009
149
0
0
Diğer
Anlatacaklarım bnmle ilgili değil ama beni çok üzdü ve gözümü korkuttu. Geçen hafta kuzenimin düğünü oldu bu hafta bi uğrayıp görelim dedik kuzenimin eşi daha 18 yaşında ve yengemin yanına gelin oldu yani kaynana gelin aynı evde yaşıyor. Kızın memleketi 8-9 saat uzaklıkta kimi kimsesi yok burda çıktı gurbet ellere gelin geldi ama yengem(yani kaynanası) daha 1haftalık gelinine nasıl hor davranıyor. İşte git çayı koy, bardağımı al,şekeri uzat.....şunu yap bunu yap. ama söyleyiş tarzı çok itici 'hiştt sana diyorum sana' falan diyor :20: kızcağız daha 18yaşında baba kapısından çıktı geldi şimd başkalarının hizmetçiliğini yapıyor resmen artık dayanamadım yenge elin ayağın yokmu şekerinide kendin al dedim beni de tersledii sen karışma benim gibi kayınvalide bulmuşta canı ne istiyorrr dedi bir şey demedim ama nasıl sinirlendim onun üstüne bir de bana demez mi senin niye evlenemediğin belli bu sivri dille seni alan olmaz tabi evde kalacan evde dedi (bu arada daha 21 yaşındayım) bende senin gibisi alacaksa almasın daha iyi dedim (benim sözlüyüm, söz-nişan zamanım biraz uzun tutuluyor okulumdan dolayı bana laf sokuyor aklınca). Neyse gelinine çok üzüldüm yani hiç bir insan bunu haketmiyor kızcağızın sesi bile çıkmıyor bizim yenge hnımda kötü kaynanalık yapıp kızı eziyorda eziyor. Böyle kayınvalideleri gördükçe bende korkuyorum ve haksızlıklara tahammül edemiyorum:20:

valla bence asıl yengeniz böyle gelin bulmuşta bunuyor ama eee yaşlılık hali insan ne oldum değil ne olacağım demeli dimi yaniiii...
ama bu haksızlık mı haksızlık.allah tez zamanda kurtarsın kızcağızı.

valla bence asıl yengeniz böyle gelin bulmuşta bunuyor ama eee yaşlılık hali insan ne oldum değil ne olacağım demeli dimi yaniiii...
ama bu haksızlık mı haksızlık.allah tez zamanda kurtarsın kızcağızı.
yaşlılık hali falan değil yani 50yaşında ya var ya yok yengem sadece nemrutluğu yüzünden gerçekten. İnşallah bende onu dedim ayrılsın kurtulsun ama o da zor gibi görünüyorr

yazik gencligine o kizin ,ne gecti eline erken evlendide hemde bu zamanda
baska genc kizlara ders olsun 18inde erkek pesinde kosacaklarina ders pesinde kossalar daha güzel olur
sonrada kaynanadan cevreden saygiyi anca bu kadar görürler

bende arkadasa katiliyorum, kucuk yasta gelin olmanin sonucu bu, yas kucuk, egitim yok, isi cok zor bu saatten sonra ..

kayinvalide namzeti'de cok ayip etmis, kayinvalidelik bu degil ,18 yasinda bir cocuga hizmetcilik yaptirmak deil, kayinvalide olmak .. ayrica kayinvalidenin ezilmis ruh halini gordum bi anda, ezip, bukebilecegi ve konumundan dolayi ses cikartilmayacagi bir durumu bulunca yuklenmis.. kusura bakmasin kayinvalide ama acil tarafindan psikologa gidip ,icindeki ezilmislik duygusunu ona doksun, 18 yasinda bir cocuga degil!:20::20:

Kim olursa olsun,oncelikle insan olarak bu tur bir davranis hic hos degil.Hep saygi ve sevgiyle yaklasmak lazim insanlara...Bir buyuk olarak yengenin bu sekilde davranmasi gerekir,gelininin yerine koymasi gerekir kendini.Ne demisler Kendine yapilmasini istemedigin seyi baskalarina yapma diye,eminim yengen boyle bi davranisa maruz kalmaktan hoslanmazdi.Bence buyuklerinizden birinin onla konusmasi lazim.Haksizligin oldugu yerde susmak da iyi degil...Bir yandan da kuzeninin de sucu var bence,karisini ezdirmemeli

canım eğer senin elindeyse kuzeninle konuş karısına sahip çıksın.en azından kocasından da sorun yaşamasın.kocası anlayışlı olursa belki biraz güç alır.etkileyebileceğin biriyse mutlaka konuş sık sık

valla böyle durumlarda ben acımak yerine kızıyorum. kaç yaşında olursan ol kendini ezdirmeyeceksin. artık küçücük çocuklar bile çatır çatır konuşup haklarını savunuyorlar.bende senin gibi gördüğüm zaman koruma ihtiyacı hissediyorum hemen akıl veriyorum kendini ezdirirsen daha çok üstüne gelirler diye. yengene hiç girmiyorum bile bulmuş tabi sessiz kızcağızı konuşsun dursun ah benim elime geçecekti haddini bildirecektim. çok kızıyorum çok!!!!:47::47::47:

küçük yaşta evlenmesiyle alakası kesinlikle yok .tamamen kızın nasipsizliği kaynanası kötü malesefki .allahım yengene azıcık merhamet versin kendisinin kızı yok mu merak ettim .sanırım yok ki bu kadar fevri ve feci davranışlar içine girmiş .güya kızı yetiştiiryorum sanıyor zavallıcağız kimbilir ne ahlar ediyordur.bu kızın kocasının işi gücü yok mu ki kaynanasıyla birlikte yaşıyor canım ya .üzüldüm gerçekten haketmiyor kimse bu kadar horlanmayı.yaşı büyük olup hatta okuyup iş güç sahi olan kişiler de yok mu bu kadar değersiz görülen bu forumda birçok konu açıldı kayınvalidem bana zulum etti ayırdı beni vs diyen birçok kariyer sahibi kişilerde vardı.demekki kayınvalidenin yapısı çok önemli.allah kimseye böyle kayınvalide vermesin.benden de sana tavsiye tatlım.çok gidip gelme.gelin de değişiklik olursa seni bilir senin tadını kaçırır.inşallah adam yerine koyar diyip ii dileklerde bulunmaktan başka yapılabilicek birşey yok.

Ben de olsam rahatsız olurdum,müdahale etme ihtiyacı hissederdim.
Belki aileden,yengene yaşıt birisi onunla konuşursa daha iyi olur.
Gerçi bu tarz insanlar haksız olduklarını kabul etmezler ama yine de bir ümit,belki insafa gelir.

Ben bir keresinde anneme böyle birşey söyletmiştim.Annemim arkadaşının kızı evlenecekti.Damattan gereksiz talepleri vardı,kızına bu konularda baskı yapıyordu.Anneme onu uyarmasını söyledim,sen söylemezsen,o söylemezse kim söyleyecek haksız olduğunu dedim.

Herkesin kendi tercihi tabi ki ama keşke bu kadar erken evlenmeseymiş, hele de kayınvalide yanına evlenmeseymiş kuzeniniz. Bir gün gelir oda patlar merak etme.

Bence yengen oğluna eş değil kendine hizmetçi almış.
Ben senin yerinde olsam kuzeni çeker kenara güzel bir üslupla uyarurum. bak objektif gözle gördüklerimi söylüyorum kız küçük sen eşini ezdirme ki bir ömür mutlu olasınız de. annesine karşı biraz karısının yanında durursa böyle yapamaz...

yengen mutsuz bi kadın herhaldeki herkes mutsuz olsun istiyo, sana bile sardığına göre:31:

o kızın ailesi falan yokmu ya, 18 yaşında kızın evlenmesine nasıl izin veriyorlar anlamıyorum, al işte sonucu:31:

Tabi ki her insanın hakları var.
Kimse kötü muameleyi hak etmiyor.
Ama 18 yaşında, kayınvalidenle birlikte yaşamayı kabul ederek evlenmek bile bile lades...
Belki de o kıza sana dokunduğu kadar dokunmuyordur yengenin davranışları.
Her şey herkesi eşit derecede incitmez.
Çok farklı düşüncelerde insanlar var hayatta.
Mesela burda bir arkadaş kayınvalidemle aynı evde oturup onlara hizmet etmek istiyorum gibi bir şey söylemişti.
Kimilerine çok doğal gelir bu.
Ama kötü söz herkesi incitir tabi ki.
Yengen bunları yaparken kızın suratı nasıldı dikkat ettin mi?

18 yaş zor bir yaş kızımda bu yaşta henüz karekter ve ne istediğini bilmeyen bir yaş görüntüye aldanıpta evlendiriliyor kızlarımız gençliğin tadına varmadan kaynana dırdırı,koca sorumluluğu keşke söz olayını uzun tutsalar aileler ebeveynlerin egoistliği genç kızlarımız şu tv'den de etkileniyor aşk şarkıları,aşk dizileri sağı solu aşk kariyer iş ile alakalı birşey yok tabi üni zorlu bir süreç e aşk kolay sanıp ona yöneliyorlar meslekleri olmuyor ama kaynana dırdırı,çocuk,koca kahrı, karar verme sürecinde erkeğin dediği oluyor eve o para getirdiğinden dolayı sonradam bu kızlar mesleği olan kadınları kıskanıyor

Tabi ki her insanın hakları var.
Kimse kötü muameleyi hak etmiyor.
Ama 18 yaşında, kayınvalidenle birlikte yaşamayı kabul ederek evlenmek bile bile lades...
Belki de o kıza sana dokunduğu kadar dokunmuyordur yengenin davranışları.
Her şey herkesi eşit derecede incitmez.
Çok farklı düşüncelerde insanlar var hayatta.
Mesela burda bir arkadaş kayınvalidemle aynı evde oturup onlara hizmet etmek istiyorum gibi bir şey söylemişti.
Kimilerine çok doğal gelir bu.
Ama kötü söz herkesi incitir tabi ki.
Yengen bunları yaparken kızın suratı nasıldı dikkat ettin mi?
daha 1haftalık yaaa yüzünü ekşitmiyordu pek ama eminim böyle çok gitmez kendini sevdirme çabasında gibi geldi yengemin 3oğlu var 3ü de evli dedi ki 3katlı bir ev alacağım hepimiz bi apartmanda oturacağız kuzenimde neden 3 tane 4tane 4tane dedi yengem çıkıştı ne 4ü beni satacak mısınız öyle bişey yok siz yanımdasınız 3 ev alacağız dedi kuzenim 4tane diyor ısrarla kızda ne 4ü tabi 3 ev diyor eminim istemiyor ama kendini sevdirmeye çalışıor

canım eğer senin elindeyse kuzeninle konuş karısına sahip çıksın.en azından kocasından da sorun yaşamasın.kocası anlayışlı olursa belki biraz güç alır.etkileyebileceğin biriyse mutlaka konuş sık sık

ben kuzenimle konşsam yengem duysa kabak benim başıma patlar çok anlayışsız cahil bir insan kimse onunla muhattap olmaz ve kendinin mükammel bir kaynana olduğunu sanıyor hatasını kabul etmez üstüne birde seni aile işlerine karıştığını söyleyerek tersler

Belki aile büyükleri (anneniz/babanız değil de onların büyükleri) bazı uyarılarda bulunabilirler yengeye. Kuzen babaevinden çıkmadığına göre onun da yaşı küçük herhalde, belki ayrı eve çıkmaları yönünde yardımcı olunabilir.

Ama sizin yapabileceğiniz büyükleri konuşma konusunda ikna etmeye çalışmak olabilir ancak diye düşünüyorum. Ailevi ilişkilerinizin durumuna göre (yenge dayı/amcadan kimin eşi ise), ya sırf annenize, ya da aynı anda anne-baba ikisine birden bahsedebilirsiniz durumdan. Ondan sonra konuyu onların inisiyatifine bırakın bana kalırsa. Sizin yaşınız itibariyle bundan fazla birşey yapma imkanınızın olmadığını düşünüyorum. Umarım ki, o yengenin de bir kızı vardır da, aile büyükleri kendi kızının da aynı şeyleri yaşayabileceğinden dem vurarak, yengenizin insafa gelmesini sağlayabilirler.

Yengenizin yaptığı hiç hoş değil asıl ben bu devirde daha 18 yaşındaki kızını evlendirip hem de kaynanasıyla birlikte yaşamasına izin veren ailesine şaşıyorum Allah onlardan sorsun hesabını ne diyelim.

çok üzüldüm:( bizim de yakınımızda bu durumda olan bir gelin vardı. eşimin yakın akrabası. gelini inanılmaz eziyorlardı. kızın annesi yokmuş baba da çok ilgili değil zannedersem evdeki ilgiisizlikten bunalıp evlenmiş. tabi yağmurdan kaçarken doluya tutulmuş. evlerine ne zaman gitsek kız eteği belinde, eller kıpkırmızı iş yapardı. kaynana gelinden bu diye bahsederdi. 3 yıl böyle devam etti. kız sonunda depresyona girip eline ne geçerse kırıp dökmeye başladı. kocası o zaman durumun ciddiyetini anlayıp evden tek çöp almadan ayrı eve çıktı.

kayınvalidem ve ben o gelini hiç yalnız bırakmadık. dışardan lise bitirmesi için teşvik ettik. şimdi açık öğretimde okuyor. çalışıyor da kendine güveni geldi. kocasıyla geçimi güzel. kaynana bizlerle kötü oldu. düzenimi bozdular gibi. olsun allah biliyor.

inşallah o kızın da elinden tutan birileri olur.

Back
X