Bu da benim hikayem...

• Konu Sahibi Konu Sahibi selvinn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
S

selvinn

Ziyaretçi
merhaba arkadaşlar...4 yıldır tedavi görüyorum,7 aşılama 3 tüpbebek denemesi yaptım ,sonuç negatif (( öyle zor günler geçirdim ki...

Benimle beraber bu zor aşamaları yaşayan ,ne çok insan varmış ,başına gelmeyince anlamıyor insan..siteye üye olmadan önce elimden geldiği kadar bazı arkadaşlarımızın yaşadıkları bu zor anları okudukça,her arkadaşımın yaşadığı olaylara ağladım,hamile haberlerinde sevindim...sizlerin olumlu yada olumsuz tüm duygusal yaşantılarınıza ortak oldum..birbirimizi tanımasakta ,yaşadığımız duygusal süreç ,verilen destekler,moraller insanı bir nebzede olsa rahatlatıyor...

2003 yılında ,6 yıllık bir flört döneminden sonra eşimle evlendim..üniversiteyi birlikte okuduk,birbirimizi büyüttük :))) hala o benim çocuğum :)))kariyer ,mariyer derken,çocuk işini erteledik ( çoooooookkkkk büyük bir hata yapmışız da haberimiz yokmuş...hayatımızın en büyük pişmanlığı ) bir yıl bekledik,sonra tedavi süreci başladı..Allahımmm ne zor günlerdi..önce aşılamalar,iğneler,ilaçlar derken ,her aşılama bir umut..ama yookkk...aşılamadan sonuç almayınca ilk tüpbebek,ikinci ,üçüncü derken sonuç hep negatifff :)))

Hayatımda umutsuzluk,karamsarlık nedir bilmeyen ben,dört yıl kabuğuma çekildim..bebeği olan arkadaşlarımı ziyarete gidemedim,memlekete izne gitmek istemedim..gidiyorsun,senden çok çok sonra evlenmiş kişilerin çocukları olmuş,sohbet hep bebek ,çocuk ve doğum hikayeleri ,senin katılacağın ,konuşacağın tek kelime yok..bu ortamdan sonra geceleri sabahlara kadar ağlıyorsun..eşinde seninle birlikte..bu dönemde çok alıngan oluyor insan..herşeyden etkileniyor..insanların hakkı çocuklarından bahsetmek,onların en değerli varlıkları ama senin olmayınca için acıyor işte..bebek mağazalarının ,oyuncak dükkanlarının önünden geçince bile hala gözlerim dolu dolu oluyor..reklamlarda bile bir bebek görsem ,etkileniyorum..her ay istemesemde, adet günlerimde ağlıyorum..elimde olan bir şey değil bu ne yapayım..bu durumu yaşayan arkadaşlarım beni çok iyi anlar..

Bazen çok isyan ettim,doğurup sokaklara atanlara,öldürenlere,sokakta mendil sattıranlara..bir sürü çocuk doğurup sefil ve eğitimsiz bir hayat verenlere..bir tane de bana dedim bir tanede bana ...buna hakkım yok mu?? diye...

sonunda kabullendim..ne yapayım " EYLERSE MEVLAM GÜZEL EYLER "bana da kabullenmek düşer dedim..kabullenme sürecine alışmaya çalışıyorum..inşallah sabırla bu durumu atlatırım..

Çok zor ama ne yapayım kader işte,insan kaderini yaşarmış,dualarım sizinle,inşallah bu zor günlerin sonu selamet olur...güzel paylaşımlara,hayırlı haberlerle inşallah...:CüvCüv:

tek farkımız 8 senelik evli olmam, 6 yıldır tedavi görmem ve üç tüp bebekten iki defa hamile kalıp düşükle sonuçlanması. siz hep negatif sonuç aldığınızı yazmışsınız. peki hiçbir genetik test yapıldı mı? bu tür durumlarda bildiğim kadarıyla bir takım testler uygulanıyor.
size söylemek istediğim, bu durumu acayip halde kafaya takmışsınız. hayatınıza yön vermeye başlamış artık. kısıtlamalar, engellemeler, insanlardan uzaklaşmalar, memlekete gitmek istememeler devreye girmiş. yapmayın. lütfen yapmayın. beyniniz bu şekildeyken hiçbir sorununuz olmasa dahi hamile kalamazsınız zaten. kendinizi rahatlatmanız gerek. bu sorunun tek sizde olmadığının farkına varmışsınız. ben memlekete gittim. komşu geldi yine konuştu. yıllardır aynı şeyi yapıyordu. her gidişimde "daha niye bekliyorsunuz" bir laf edeyim de artık sormasın yormasın kendini diye düşünürken "biz de istiyoruz ama olmuyor napalım" dedim. arsız arsız "e gidin koydurun o zaman" dedi. biz sanki bu kadar düşünemiyoruz. 70 yaşında bir kadın bunu yapan. görmüş geçirmiş ama cahil. yani yapacak bişey yok. güldüm sadece kendi kendime. üzüldüm mü? hayır kesinlikle. ve size daha komiğini söyleyim mi? bu teyzemiz bu yaşına kadar 3 evlilik geçirmiş ve kendisinin de çocuğu olmamış. :)) kimseden anlayış beklemeyin. başına gelmiş biri bile bizi anlamıyorsa başına gelmeyenler hiç anlamaz. o yüzden bu kişilerin sizi üzmesine izin vermeyin. yani alışın. çok zor evet ama alışın. emin olun 8 sene bitmedi bu laflar sözler. bitmeyecek te.
dünyanın sonu değil. eşlerimiz yanımızda ve çok şükür anlayışlı insanlar. burda ne hikayeler var. hamile kalamadıkları için ilk darbeyi eşlerinden yiyorlar. rabbim verirse sevineceğiz, vermezse kabuğumuza çekilmeyeceğiz. elinize bir kutu çikolata alıp arabanıza binin ve arka mahallelerdeki çocuklar oynarken birer birer verin onlara. sonra 100 metre ilerdekilere gidin verin. o sevinçleri size teşekkür etmeleri o kadar rahatlatıcı oluyorki...
inancınızı hiçbir zaman yitirmeyin. elbetteki bir gün bizim de olacak bebeklerimiz. rabbim hayırlısını versin size, bana, herkese...
az önce dediğim gibi lütfen kendinizi bu kadar kasmayın. bizlerin içinde allah sevgisi allah korkusu var. her zor anlarınızda ona sığının. başımıza gelen bu durumun (kötü durum demek istemiyorum) ondan geldiğinin bir kez daha farkına varın. çünkü bunu malesef çok sık unutuyoruz.
herşey gönlünüzce olsun...

kızlar inanın çok duygulandım yazdıklarınıza
inşallah allahım sizlerinde hepimizin gönlüne göre verir. her şerde bir hayır vardır demekten başka bir yol yok erkdercim seni çok takdir ettim düşünme şekline imrendim inşallahhh allahım hepimizin yüzünü hayırlısıyla güldürür.

Allah hepımızın hakkında hayırlısını versın, çok dogru bırsey yapmıssınız..
Allaha tevekkel olup, onun takdırırını kabul etmek gerekıyor.. ınsallah Allah gonlunuze gore verır..
Bu guzel duyguları tum ısteyenlere yasatır umarım... dualarım sızınle..

çiçekcik ve charm çok teşekkür ederim...

erkdercim...

sabahın beşinde yazınca ve tüm forumları ve herkesin hayat hikayesini okuyunca çok duygulandım..ne yaşamlar var..allahıma şükür ,beterin beteri var..bunu her zaman düşünürüm..

Bu yaşadıklarım bir-iki ayöncesine kadar böyleydi..şimdi daha iyiyim..evet yine etkileniyorum ,bazen gözlerim dolu dolu oluyor ama eskisi kadar yoğun yaşamıyorum bu duygusal çöküntüyü..önceden daha çocuk düşünmüyoruz derken şimdi patlak davul gibi kim sorsa başımdan geçenleri anlatıyorum..önceleri çokkk şeyden kaçtım,çok kabuğuma çekildim..ama baktım bu ben değilim..hayat dolu ,cıvıl cıvıl ,bir günü yalnız geçmeyen ben aylarca iş ve ev arasında mekik dokudum..baktım kendime zarar veriyorum ve eşime de..ne yapalım bu benim kaderim dedim ve bununla başa çıkmalıyım..hadi dedim eşime al yıllık iznini deliler gibi gezelim..gezdik tozduk,türkiyenin üçte ikisini gezmişiz..:))) sonra ben ayrı tatil yaptım,bir ay memleket,güney derken baktım ki hayat çok kısa takmaya asla değmez,eski günlerime döndüm..tabii yine de arasıra aklıma geliyor,üzülüyorum ama kendimi paralayacak kadar değil...kabus dolu,çok sıkıntılı günler yaşadım...ama herşey çocuk değil,artık bunu kabullendim..evet bu konu üzerine bir de eşimden destek görmeseydim bu daha yıkım olurdu..çok şükür allah bu günlerimizi artmasın...

desteğin için çok teşekkür ederim canım..bu son durumumum,artık böyle,hayatımın geri kalan kısmını stresle değil,mutlulukla geçirmek istiyorum..çok yol katettim,olumlu yönde ,artık üzülmek istemiyorum..ne yapayım kader diyorum..olursa olur,rabbim kısmet ederse eder,olmazsa dünyanın sonu değil..mesleğim icabı zaten çocukların içindeyim,onların mutluluğu bana hayat katıyor...çok bunaldığımda alıyorum makinamı fotoğraf çekiyorum,bu hobim beni çok rahatlatıyor...bazen iyi bazen kötü pastalar yapıyorum ( her ne kadar sevmesemde yemesini ) vs..vs.. oylanıyorum işte ...

Ama tek birşey beni dah çok rahatlatıyor " umut et ama bu umuda hayatını bağlama ,hayat es geçilmeyecek kadar güzel ".....

bu arada tüm kromozom,gen vs.vs testlerimi yaptım,hiççç bişiii yok...eşimde ben de çok sağlıklıyız...ben de FMF ( akdeniz ateşi hastalığı )var..ama bu da sorun teşkil etmiyor ,gen ve kromozom testlerini bu nedenle yaptırmıştım..geriye tek birşey kalıyor TAKMAMAK...

teşekkür ederim arkadaşım..

Son düzenleyen: Moderatör:
erkder bu arad sen bu testleri yaptırdın mı ,neden düşükle sonuçlanıyor ,mikroların ???

canım Allahtan ümit kesilmez. ümit olmasa insan yaşayamaz. snei çok iyi anlayabiliyorum. sadece 3 ay oldu ama şimdiden moralim çok bozuk. Allah isteyen herkese versin inşallah.

canım Allahtan ümit kesilmez. ümit olmasa insan yaşayamaz. snei çok iyi anlayabiliyorum. sadece 3 ay oldu ama şimdiden moralim çok bozuk. Allah isteyen herkese versin inşallah.

aminnnnnn
inşallah canım..allah kimseyi aratmasın,umudunu kesme ,moralini bozma,herşeyi oluruna bırak,stres baş düşman ,olumsuz düşünme ,elinden geleni yap,gerisini tevekkül et..allah gönlüne göre versin...

erkder bu arad sen bu testleri yaptırdın mı ,neden düşükle sonuçlanıyor ,mikroların ???

evet selvincim bak bu düşüncelerin seni amacına daha hızlı ulaştıracak. çok ama çok yakınım tam 12 yıl uğraştı ama olmadı. tamam dedi, buraya kadar, artık uğraşmayacağım. ve 6 ay sonra hamile olduğunu öğrendi. psikoloji ne kadar önemli görüyorsun değil mi? canım ben genetik test yaptırdım herhangi bir sorun çıkmadı. ikinci düşükten sonra kromozomlara bakalım dedi doktorum. karyotip tayini diye bir test. şu sıralar çok yoğunum. bayramdan sonra gidip onu da yaptıracağım. bakalım ne çıkacak. bu arada çok gezen bir insan olduğunu yazmışsın. foça'ya da beklerim. :)

canım öncelikle çok geçmiş olsun bende 6 yıllık evliyim sayısız yumurta takibi,3 aşılama ve 1 tüp bebek denemesi yaptım hepsi negatif sebepsizlerdenim yaşadıklarını çok iyi anlıyorum bende dönem dönem umutlu umutsuz bekleyişler,kabuğuna çekilmeler,hayata küsmeler yeniden umutlanmalar hepsini yaşadım tüm evrelerden geçtim şu anda herşeyi sindirdim sanırım son 1.5 yıldır tedavi vs hiçbirşey yapmıyordum son 1 aydır kendi kendime bitkisel kürlere ve kolay hamilelik monütörüne başladım eskiye oranla çok daha rahatım herşeyin hayırlısı bazen düşünüyorum da galiba biz seçilmiş insanlarız sebepsizce hamile kalamıyoruz çok ilginç geliyor bana ve sonuç allahın takdiri başka diyebileceğim birşey yok inşallah bebek isteyen herkes bir gün meleğine kavuşurr:Saruboceq:a.s.

evet kesinliklepsikolojojiye inanıyorum,çünkü bizde bir problem yok..kafamda kalmasın diye tüm testleri yaptırdım..birşey kaldı o da tamamen beynimden çıkarmak ,kısmen de olsa başarmaya başladım..yavaş yavaş allahın izniyle o da olacak..ama sen sakın testleri ihmal etme..bir an önce yaptır,inşallah olumlu sonuçlar alırız,mutluluğunu paylaşırız..kaydirigubbakcemile3

Ege'ye sadece Kuşadasına gittim..İzmir'i merak ediyorum,Foça çok güzel..biliyorum ..biz daha çok önceliği Karadeniz ve Doğu'ya verdik..bu sene tüm karadenizi gezdik..Doğu'da görev yaptım 5 yıl her yerini bilirim..ama bir kültür gezisi istiyoruz,doğu için..fotoğraf için en iyi kadrajı alabileceğimiz bir yer..Ege'yi uzun soluklu düşünüyoruz...foçaya gelirsem kesinlikle ,tanışmak isterim seninle..

Aslında bu geziler hep deşarj olmak,motive olmak için arkadaşım ya..4 yıl eve kapandım ben ,zavallı eşim hep tatil planları yapardı ben bu sene kalsın,şimdi olmaz diye diye hep hayatımı erteledim..o zaten stresli bende ona tuz biber oldum,baktım adam kafayı sıyıracak tamam dedim ya nereye istersen oraya gidelim,şimdi eşimin bir haftasonu boş olsa ,hemen bi yerlere kaçıyoruz..bana da iyi geliyor çocuk meselesinden iyice uzaklaşmaya başladım..ne yapayım olursa sürpriz olur ,olmazsa mevlam bilir..

Gerçi Ankara Foça gibi güzel değildir ama olsun yolun düşerse ben de beklerim..a.s.

bak ne güzel. stres atmak için birsürü imkanların var elinde. doğuya hiç gitmedim ama bir karadeniz gelini olarak trabzona kadar gidebildim :) artvini çok merak ediyorum. şimdiki hedefim orası.
selvincim sen hiç bitkisel kürleri denedin mi? şu hayıtla gerçek hayatımda ve burada hamile kalan pek çok kişi var. hormonları düzenliyormuş. sebepsiz infertilite olup da içerek hamile kalan arkadaşlar da var. etkisini ilk ay görenler de olmuş ama ortalama 2-6 ay arası diyorlar. ama hergün iki defa içeceksin. fazla zahmetli birşey de değil. bence 2-3 ay dene.

Selvinn ciğim.Bence de asla isyana düşmeden Rabbimden hep hayırlısını isteyelim.Benimde 3 yıllık evliliğimde hiç gebeliğim olmadı. benimde regl gördüğüm zamanlar ağladığım oldu.Ama ben de artık Rabbimden hayırlısını istiyorum.Bu kadar yalvarmadan ve duadan sonra Rabbim belki şimdilik vermiyorsa bunda da hayır vardır inş.Tamam küçükken tatlı oluyorlar ama ya büyüyünce hayırsız evlat olacaksa...belki merhametli Allah ım hayırsız olacak diye vermiyordur.TV de ana babasını kesen evlatlar da çıkıyor.Cem Garipoğlu gibi evlatlar da var.O yüzden Allah tan hep hayırlı sağlıklı evlatlar dilemeliyiz hayatım.

merhaba canım seni o kadar iyi anlıyorum ki bende çok zor bir süreçlerden geçtim bende senin gibi 2003 yılında evlendim 3 sene çok zor tedavilerden geçtim eşimde bende tam pes etmişken rabbim kızımı verdi çok şükür ama hiç bir zaman umudunu yitirme insanlar çok konuşur benimde arkadaşım vardı karşıma geçer karnını okşardı çok zoruma giderdi topluma girerdim hemen sorulurdu bebeğin yokmu diye ama ben herkese açık açık söylerdim bebeğimin normal bir yolla olmayacağını...
çok dileklerde bulundum sabahlara kadar namaz kılıyordum duamı ediyordum her doktora gittiğim gün sabaha kadar kuran okuyordum RABBİM dualarımı geri çevirmedi çok şükür sende iste dua et RABBİM senide çevirmeyecek inan bana isteyen hiç kimseyi geri çevirmemiştir senide çevirmez er yada geç olacak üzme kendini....opuyorumnanaktan

allahım hepimizin gönlüne göre hayırlısını versinnnn AMıNNNNNNNN

allah bağışlasın canımm maşallahh çok şekerrrr hepimizin yaşadıkları kendine ama gerçekten dediğin gibi inancımızı kaybetmemiz gerekiyor opuyorumnanaktan

canım ben,m yaptım ama iki gün ,başımı döndürdü..geçen kış okulda içeyim dedim,içtikten iki saat sonra başım acaip döndü..sonra düşündüm bu ot mu yaptı diye ama yine de bilemiyorum..bu ay şu ballı tarçın çörekotu deniycem,Artvin Macahel'den yayla balı almıştım,onun içine katıcağım..bu gün arkadaşım Antalya'dan bana polen getirmiş onu da yiyycem ,du bakalım,işimiz bunlara kaldı artık,çünkü bu yıl tüp bebek yaptırmayı düşünmüyorum...

Karadeniz konusunda ,her yeri beğendim ama Artvin ve Rize bambaşka ,Trabzon bende hayalkırıklığı yarattı,planımız Trabzonda üç gün kalmaktı ama şehir bizi bunalttı,bir gün zor kaldık..tam bir büyükşehir havası var,o doğallık,yeşillik yapay kalmış...artvini tavsiye ederim ,özellikle macaheli...dört dörtlük bi yer..insan orada ölmiycekmiş gibi duygular yaşıyor..böyle bir yeşillik hayatımda görmedim..insanları çok iyi..fotoğrafçılık için süppper..inşallah bi ara sadece gidip macahelde kalmayı düşünüyoruz,tavsiye ederim gelunum,kesinlikle git...Doğu'da çok güzel ,5 yıl çalıştım,Mardin ve Van'da..çok güzel,herkesin görmesi gereken bir yer,Mezopotamyanın gizemi,tarihin yaptığı gövde gösterisi insanı büyülüyor..özellikle Mardin,harika,tüm binalar taş yapıve enfes işçilikle süslenmiş yüzyıllar önce..o daracık sokakları eşeklerle çıkıyorsun ,çok eğlenceli...herkes güneye gidiyor,güneş,kum ,deniz başka birşey yok,güneyli olmamıza rağmen,tatil planlarında önceliği karadeniz ve doğuya vermiştik..bence herkes görmeli...tavsiye ederim arkadaşım...

canım sen bitkisel kürler,deniyor musun??

canım benim,canım..çok zor bir süreç değil mi,,,,,,,??hayatımda mutsuzluk nedir bilmezken ,öyle mutsuz günler yaşadım ki..bu olay beni herşeyden soyutladı..keşke insanlar sadece karnını okşasa,seviyor dersin,biraz üzülürsün...

bu insanla o kadar densiz ki,bak sana ne anlatacağım..ben doğuda çalışırken,okulumda bir kız arkadaşım vardı,bekar..eşim nöbetlere gidince çağırırdım,bende kalırdı yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi..neyse eşim doçentlik sınavlarına girdi biz ankaraya geldik..aradan bir yıl geçti duydum ankaraya evlenmiş tayini çıkmış..ve hamileymiş..ben çok mutlu oldum bunu duyunca aradım gelmek istediğimi söyledim,mırın kırın etti ama benim saf salaklığımklavaek bir şley anlamadım..gittim hem düğün hem bebek hediyesi aldım,bekliyorum arayacak ve ben gideceğim..bekle bekle haber çıkmayoınca ,ortak arkadaşımızı aradım ..ya bu kıza ne oldu,sesi soluğu çıkmıyor,gitmek istiyorum vs..vs..arkadaşım ağzında geveledi ama ben zorlayınca " seninle görüşmek istemiyor,hamile ya dedi" ben hala salak gibi ee olsun ben onu görmek istiyorum ama..dedim..arkadaşım "bırak yaa,dedi,seninle görüşmek istemiyor,senin çocuğun olmuyor ya..nazar edermişsin bebeğine dedi..o an beynimden kaynar sular döküldü..o kadar üzüldüm ki,hala şimdi bile bunları yazarken ağlıyorum..çok acı çektirmişti bana...ertesi gün okula gideken kullandığım,yıllardır geçtiğim tüm çukurlarını bildiğim yolda çok acemice bir kaza yaptım..arabam haşat oldu,arkamdan arkadaşım geliyormuş,o görmüş geldi beni arabadan çıkardı ben"meltem biliyor musun bir arkadaşım bana böyle demiş,benim nazarım mı değecekki onun bebeğine ,çok canım acıyor diye olayı anlatıtyorum,kaza yaptığımın farkında bile değilim,çünkü kazadan önce bunları düşünüp direksiyonda ağlıyordum..olacak varmış işte neyse bana bir şey olmadı..

ama şunun farkına vardım,insanlar için hiçbir şeye değmezmiş..sonra şimdi bi laf edenlere gülüp geçiyorum..allah hepimizin hakkına hayırlısını versin,ben de her zaman dua ediyorum,artık rabbimden başka sığınacağım bir limanım kalmadı,ben elimden geleni yaptım,gerisi rabbimin işi..allah tüm olmayanlara nasip etsin..kimseye aratmasın..

işte böyle,hayat derdi annem hayat yaşadıkça anlarsın,iyiliğini de kötülüğünü de..

bu arada kızın çok tatlı,allah bağışlasın ,nazarlardan saklasın...desteğin için çok sağol arkadaşım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…