Bu da bir dert. :(

Elmaemma

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
5 Mart 2017
1.786
1.988
133
Bugün eşim azı dişini çektirdi. Akşam çok ağrısı oldu ilaç içip koltukta uyuyakaldı. Uyandırıp yerine yatırmaya kıyamadım zaten zorla uyudu ağrıdan. Az önce yerine yatmasını söyleyecekken bir baktım ki koltuk kan. :ruh::KK57:
Beni kan tutar hem çok midem bulandı fenalaşır oldum hem de endişelendim hiç diş çektirmedim böyle kanama olması normal mi bilmiyorumm. Kalk bir bak dişine dedim oralı bile olmadı zorla uyudum bırak sonra hallederiz dedi. :skandal::KK57:
Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Hiç yerinden kalkacak gibi durmuyor bir daha uyandırmaya çalışırsam tersler beni. Anlayışlı olmalıyım evet ama dişine bir bakması gerekmez mi?
Ve kan lekesi geçmez diye biliyorum hemen müdahale etmezsek nasıl geçecek güzelim koltuk mahvoldu galiba.
Onu da geçtim nasıl temizlerim beni böyle kan tutarken.
Ay içim fena oldu.:KK42:

Neden anlayışlı olmak zorundasınız Dısını cektırmıs acık kalp ameliyatı olmamıs ki.
Kalk kanı sileceğim, cıkmayacak kurursa sende kontrol et agzını bır calkala giy pijamalarını yatagında uyu dıyın

Bunları diyince anlayışsız olmazsınız

Neden anlayışlı olmak zorundasınız Dısını cektırmıs acık kalp ameliyatı olmamıs ki.
Kalk kanı sileceğim, cıkmayacak kurursa sende kontrol et agzını bır calkala giy pijamalarını yatagında uyu dıyın

Bunları diyince anlayışsız olmazsınız
Ne bileyim çok ağrırmış diye biliyorum şimdi uyuyorken hissetmiyor belki ama uykusu açılırsa geri uyuyamayabilir. Bir de nasıl temizleyeceğim. :mad: neyle temizlemem lazım? Yanlış bir işlem uygulamak istemem.

Ne bileyim çok ağrırmış diye biliyorum şimdi uyuyorken hissetmiyor belki ama uykusu açılırsa geri uyuyamayabilir. Bir de nasıl temizleyeceğim. :mad: neyle temizlemem lazım? Yanlış bir işlem uygulamak istemem.

Kan lekesine hemen müdahale etmek gerekir diye biliyorum önce bi ıslak mendille kabasını alın sonra da ıslak beze biraz arap sabunu ya da bulaşık deterjanı döküp ovalayın geçer. Ama kurursa çok uğraşırsınız.

Gerçekten koltuk için mi endişelendiniz sadece? İllaki bir şekilde çıkar.
Regl kanamasında napıyorsunuz bu kadar hassaslıkla. 😐
Regl kanaması ayrı birşey de dişle ilgili ya da bir yarayla ilgili olunca fenalık geliyor. Sadece koltuk için endişelenmedim elbette. Kendisi için de endişeleniyorum benim dişim kanasa kalkıp bir bakarım. Sonuçta akşam kanaması durmuştu şimdi niye kanadı merak etmez mi insan. Ama uyandıramıyorum.

Ah ah nazlanacak kimseniz yoksa hayat sızı kocaman insana mı ne cevırıyodu boyle Bı söz vardı.
Butun dıslerım yapıldı sonra yeniler takıldı.
Gelir eve uyurdum.
Agrıdan ölmedim de.
Bu kadar da sımartmayın bence.
Koltuk kumasınız nasıl bilmiyorum ama ben genelde lekelere prıl suruyorum cıkıyor

Yani bir 20 lik diş değilse ne biliyim.. ya da bir kac dis cekilmemisse..
Ya da bana ağır gelmiyor artık ağızdan fazlasıyla ameliyat geçirdiğim için. Yani uyanıp gargara yapıp ağrı kesici içip uyuyabilir. Bunda bisey yok yatağında daha rahat uyur diye düşünüyorum. Uyandırın bence 😎

Yani bir 20 lik diş değilse ne biliyim.. Ya da bana ağır gelmiyor artık ağızdan fazlasıyla ameliyat geçirdiğim için. Yani uyanıp gargara yapıp ağrı kesici içip uyuyabilir. Bunda bisey yok yatağında daha rahat uyur diye düşünüyorum. Uyandırın bence 😎
Ben hiç çektirmediğim için ağrısını bilmiyorum ki birkaç kişi gördüm onlar da gece yarısı anneme ağrı kesici iğne vurdurmuştu. Haliyle ağrısı kötü sanıyorum.

Ben hiç çektirmediğim için ağrısını bilmiyorum ki birkaç kişi gördüm onlar da gece yarısı anneme ağrı kesici iğne vurdurmuştu. Haliyle ağrısı kötü sanıyorum.

Uyuyabildiğine göre dayanılmaz değil, dayanıyor endişelenmeyin
Kanama gayet normal diye biliyorum diş çekildikten sonra.

Kan lekesi için de bulaşık makinası parlatıcısını koltuğa sürersiniz, süngerle ovalarsınız çıkar dert etmeyin yatın uyuyun. Geçmiş olsun :)

Uyuyabildiğine göre dayanılmaz değil, dayanıyor endişelenmeyin
Kanama gayet normal diye biliyorum diş çekildikten sonra.

Kan lekesi için de bulaşık makinası parlatıcısını koltuğa sürersiniz, süngerle ovalarsınız çıkar dert etmeyin yatın uyuyun. Geçmiş olsun :)
Ağrısı aşırı değilse ve kanama normalse rahatladım. Boşuna telaş yapmışım. Şu an bana da komik geldi telaşım. o_O

Ağrısı aşırı değilse ve kanama normalse rahatladım. Boşuna telaş yapmışım. Şu an bana da komik geldi telaşım. o_O

Yani insan ağzından deli gibi kan akarken uyuyamaz sanki bana mı öyle geliyor bilemedim 😅

Ağrısı da cidden dayanılmaz olsa uyuyamazdı, diş ağrısı çok çektim bu yaz iyi biliyorum maalesef allah düşmanıma vermesin diyorum. :(

Diş hekimi varsa aramızda daha iyi bilgilendirir bu arada, eğer tedavi uygulanan dişte ve çevresinde enfeksiyon varsa kanama daha çok olur diye bilgi vermişti bana dış hekimim. Yani belli bir seviyeye kadar normal demişti.

Diş hekimi varsa aramızda daha iyi bilgilendirir bu arada, eğer tedavi uygulanan dişte ve çevresinde enfeksiyon varsa kanama daha çok olur diye bilgi vermişti bana dış hekimim. Yani belli bir seviyeye kadar normal demişti.
Ya açıkcası diş çektirdiği yere hiç güvenim yok. Küçük bir şehirde ve merkeze uzağız. Mahallede alelade bir muayenehaneye gitti gitme dememe rağmen. Devlet diş hastanesinde antibiyotik verdiler daha önce ve kanal tedavisi yapacaklardı eşim bir türlü işinden ve zamanından feragat edip de halletmedi. Anca gitti antibiyotik kullandı 1 hafta ağrısını ertelemiş oldu. Kanal tedavisi denilecek kadar mühim bir dişi (kanal tedavisi resmen ameliyat diye biliyorum) antibiyotik tedavisi vermeden çeken doktorun güvenilirliği bana şaibeli geldi. Ve çektirirken çok acı çekmiş. Çekilen dişinin yerinde 5 kuruş büyüklüğünde bir oyuk var oymuş resmen çok bakamadım kötü görünüyordu.
İltihap olduğundan emindim ben şişikdi çünkü çektirmeden önce.

Back
X