Bu da bir dert

withoutyou

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2016
1.909
3.121
53
28
Merhaba arkadaşlar,
Son günlerde birkaç konu açtım burada. İyi ki de açmışım. Ne kadar rahatlatıcı bir şeymiş ya sizlerle konuşmak...
Biraz daha içimi dökmek istiyorum.
20 yaşındayım ve vücudum aşırı derecede çatlak.
Evet, fazla kiloluyum. Veremiyorum. Bir sorunum da yok her şeyime baktırdım ama olmuyor yani. Verdikçe çatlıyorum, aldıkça çatlıyorum çok kötü ya.
Hani doğum yapan kadınların karınları çatlak olur ya, aynı öyle. Karnım komple uzun uzun çatlak. Bacaklarım, kalçam, biraz kollarım. Özellikle karnıma o kadar üzülüyorum ki.
Bir sürü krem denedim, doktora gittim hiçbir şey geçirmedi. Biraz hafifledi belki o kadar.
Aşırı kafaya takıyorum, öyle böyle değil. Devamlı düşünüyorum hep aklımda yani. Sürekli bir mutsuzluk içindeyim.
Allah başka dert vermesin, ne hastalıklarla uğraşanlar var ama atamıyorum içimden bunu işte. Hayatım mahvoldu resmen. :/

Vücudunuzu sıkılaştıracak hareketler yapın.Özellikle pilates.
Yaşınız daha çok genç.
Bilmediğiniz kimyasal ürünler kullanmayın.
Sporla daha sağlıklı sıkılaşırsınız

Mekik çekmek karın bölgesine iyi gelebilir. Çatlaklara krem yerine doğal çözümler bulabilirsiniz.

Catlaklar gecmez once bunu kabullen sonra cogalmamasi icin spor esliginde zayifla bol su ic yag ile disaridan destekle.

derinizin esnekliğine bağlı bir durum sanirim.bende de var malasef
benim karnimda hamilelikte olustu ama bacak ve bel cevresinde kilo alip verdikce hep oluyordu..
üstelik hic birzaman cok kilolu olmadığım halde.badem yağının felan faydali olsugunu duymustum.tabiki önce spor.ama olusanlar geçmiyor yenilerini için önlem alabilirsin sadece.sağlıklı günler dilerim..:)

öncelikle kendini sevmelisin yani her halini ben böyle de güzelim demelisin ki güzel olduğuna eminim mesela çok yakından tanıdığım arkadaşım var tüy sorunu var ama bunu hiç sorun etmiyor başkalarının gözüne güzel görünmek zorunda değiliz çünkü bi obje değiliz belki biraz rahatlasan kafana takmasan sorunundan daha çabuk kurtulursun psikolojik olarak da etkileniyor olabilirsin bi spor salonuna yazıl mesela başka doktorlara git farklı tedaviler etkili olur belkide pilates yap ama kendini her halinle sevmeyi öğren önce inan çok daha mutlu huzurlu olursun

Dermaroller geciriyormus ama acili bir yontem ayrica bir takim bitkisel yaglarla gecireni de duydum 1 agizdan ama hangi yaglar oldugunu hatirlamiyorum aktarlara sor istersen

Spor tek kelime ile kimyasallara şimdiden girme yaşın küçük

Spora basla acilen vucudun hem sıkılasir hemde daha iyi forma girersin yasin daha cok genc dert etme ama kesnlikle spora gt

Bu işi kendi kendinize yapamıyorsaniz es zamanli olarak diyetisyene ve spora baslayin. Yag oraniniz azalip kas oraniniz arttikca deriniz gerginlesecek ve çatlaklar daha az gorunur hale gelecek.
Yine rahatsiz olursanız lazer tedavisi yaptırabilirsiniz ama once kilo verip ideal kilonuza gelmeniz gerekiyor yoksa yeniden catlamaniz kacinilmaz.

Ani kilo alıp vermemeye dikkat et. Çatlakların artmasını engellemek deriyi esnek tutmak için badem yağı sürebilirsin(biryerde okumuştum). Bol su iç, yediklerine içtiklerine dikkat et, SPOR YAP. İş sende bitiyor dikkat edeceksin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…