• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu davranis normal mi ?

Benim bir sevgilim var , davranislarindan size bir kac örnek vericem. Bana lütfen kimin hatali oldugunu söyleyin. Benim dayimin oglu sünnet olucak ama onlara 1-2 günlüge gitmeme izin vermiyor cünkü eski sevgilim o sehirde yasiyor. Anneannemlerin yanina tatilede izin vermiyor onsuz uzaga gidemezmisim. Kendisi kuzeniyle türkiyeye tatile gitmek istiyor. Cabuk sinirlenir. Alttan almazsam konu uzar o yüzden ben hep tamam diyorum. Whatsappe kendi resmimi koymama izin vermiyor. Ve bugün yasanan bir olayi anlaticam. Ben kiz arkadasimla ramazan senligine gitmek istedim. Gidebilirmiyim diye sordum. Bana hayir demis ama ben mesajini görmeyip hazirlanmaya baslamisdim. Ben izin vermeden sen nasil olurda hazirlanmaya baslarsin diye bagirdi. Kusura bakma görmedim dedim ama o konuyu uzatip bugün disara cikmicaksin dedi. Kendimi cezalandirilmis kücük cocuk gibi hissetim. Sonrada bana ben hastaneye gidiyorum hastalandim yine dedi. Biz tartisdigimiz zaman hastalandigini söyler hastaneye gider. Sizce ben napmaliyim?
ayrıl!

Izin almak/vermek nedir ya? Siz neden ailenizle yapılacak bir gezi için izin alıyorsunuz ki? Anne babanız hayır demiyorsa ona ne?
Her kavgada hastanelik mi oluyor ? Bu kısım abartı mümkün değil yani. Muhtemelen arkadaşlarıyla takılıyor.
Lütfen böyle adamlara kendinizi bu kadar ezdirmeyin. Böyle hayat geçermi? Gencliginize yazık.

"Ben erkeğim " diye başlayan bir cümle varsa gerisini duymaya gerek yok çünkü o bir erkek ve dilediği kadar küstahlık yapabilir... 22 yaşında koskoca bir insansınız, cinsiyetiniz dolayısıyla sizi aşağılayan bir erkeğe niye katlanıyorsunuz? Hoşunuza mı gidiyor böyle davranması? Siz hic mi haber okumuyorsunuz? Diyelim haber okumuyorsunuz burda kadın arkadaşların deneyimlerini de mi okumuyorsunuz? Gencecik bir kadınsınız bu asalaktan kurtulun tez zamanda sonrasında gezin, tozun, eğlenin ,kendinizi geliştirin, kendinize vakit ayırın ve en önemlisi kendinize saygı duymayı öğrenin ki bir erkeğe endeksli yaşamayın. Özgürlüğünüzün değerini bilin.

Benim bir sevgilim var , davranislarindan size bir kac örnek vericem. Bana lütfen kimin hatali oldugunu söyleyin. Benim dayimin oglu sünnet olucak ama onlara 1-2 günlüge gitmeme izin vermiyor cünkü eski sevgilim o sehirde yasiyor. Anneannemlerin yanina tatilede izin vermiyor onsuz uzaga gidemezmisim. Kendisi kuzeniyle türkiyeye tatile gitmek istiyor. Cabuk sinirlenir. Alttan almazsam konu uzar o yüzden ben hep tamam diyorum. Whatsappe kendi resmimi koymama izin vermiyor. Ve bugün yasanan bir olayi anlaticam. Ben kiz arkadasimla ramazan senligine gitmek istedim. Gidebilirmiyim diye sordum. Bana hayir demis ama ben mesajini görmeyip hazirlanmaya baslamisdim. Ben izin vermeden sen nasil olurda hazirlanmaya baslarsin diye bagirdi. Kusura bakma görmedim dedim ama o konuyu uzatip bugün disara cikmicaksin dedi. Kendimi cezalandirilmis kücük cocuk gibi hissetim. Sonrada bana ben hastaneye gidiyorum hastalandim yine dedi. Biz tartisdigimiz zaman hastalandigini söyler hastaneye gider. Sizce ben napmaliyim?

Hata sende. Ne diye gidebilir miyim diye izin alıyorsun? Annen mi o senin baban mı? Bu şekilde ona sadık olduğunu falan mı düşünüyorsun? Sana söyleyeyim, bu şekilde davranırsa asla saygı göremezsin. Daha şimdiden erkek arkadaşının yönetimine girmişsin, gelecek çok parlak değil benden demesi.

bak buraya yazıyorum sevgilin yarın gider kendine hayır diyebilen ezdirmeyen bir kıza aşık olur seni de o kız için terk eder. erkeklere bu kadar köle olmayın yahu, bir de evleniyorsunuz bunlarla ondan sonrada onlar dışarda her haltı yiyorlar siz evde yemek bulaşık ütü çocuk boğuşuyorsunuz.

Herkes demiş bir de ben diyeyim.

Ayrıl!

Başka hiçbir tavsiyem olmayacak. Haddini aşan davranışlarda bulunuyor. İzin istemek izin vermek aldığın nefese bile karışmak nedir yahu. Çok pişman olursun ilerlerse bu ilişki.

fazla taviz vermişsin daha şimdiden..gün gelir tuvalete gitmenede izin vermez ne yapacaksın der altında bir şey arar..ayyyyy hiç sevmem böyle sevgileri vıcık vıcık..senin şimdi hoşuna gidiyor olabilir kıskanması bıktırır seni ileride..bunaltır..

fazla taviz vermişsin daha şimdiden..gün gelir tuvalete gitmenede izin vermez ne yapacaksın der altında bir şey arar..ayyyyy hiç sevmem böyle sevgileri vıcık vıcık..senin şimdi hoşuna gidiyor olabilir kıskanması bıktırır seni ileride..bunaltır..
Dimi bir de böyle modeller var,kıskanıyor demek ki beni seviyor,ne saçma bir düşüncedir.al küreği vur ağzına:KK11:
seven kıskanır tamam ama bunu ufak ufak yapar,ne bileyim kompliman gibi algılatır sevdiğine.
evden çıkamazsın,oraya gidemezsin demek kıskanmak değil ambargo koymaktır resmen.

Anneniz babanız bi yere gitmenizi istemediğinde size kurallar koyduğunda olay oluyor özgürlüğümü kısıtlıyorlar ben bu evde esir miyim diye ağlıyorsunuz elin adamı izni vermiyorum gidemezsin höt höt deyince 'ayy canım nasıl da seviyor sahipleniyor' oluyor bu ne yaman çelişki.Sizin ilişkinizin sonu yok gibi olmaması da senin için daha hayırlı olur zaten adam ruh hastası daha neyi düşünüyorsun ki?

Güzel kızım, dikkat edersen sen her bir yere gitmek istediğinde tepki aynı ama bahane farklı. Onun derdi eski sevgilinin olduğu şehir, uzak memleket veya ramazan şenliği değil. Onun derdi seni kontrol altında tutmak, hiçbir şey yapmana izin vermemek. Kendini küçük çocuk gibi hissetmek istemiyorsan küçük çocuk gibi elin adamından kendi hayatını yaşamak için izin istemeyeceksin. Her kızdığında hastaneye yatmasını gerektiren kronik rahatsızlığı neymiş onu da öğren bakalım. Hemen ayrıl ve bu tip adamlardan uzak dur. Sevgi kıskançlık, kısıtlama değildir. Gerçek sevgiyi henüz görmemişsin, görünce tanırsın merak etme.

Geçmiş olsun canım. Ağır olacak ama hatalı olan sensin. Onun böyle davranmasını hoşgörü ile sen karşılamışsın. Ve kaldıramayacağın baskılı bir ilişkiye devam etmişsin. Bu kişi seni malı gibi görmeye ve üzerinde hakimiyet kurmaya, hatta seni suçlu hissettirmeye devam edecek.
Yaşadım ve bizzat deneyimledim.
Sen kendi içine baktığında ne yapman gerektiğinin yanıtını gayet iyi göreceksin. Eğer görmek istersen.

kuzum sen bu adamı nasıl çekiyorsun Allah aşkına ben okurken rahatsız oldum bu nasıl birşey böyle bak bununla gelecek olmaz hiç sanmıyorum ilerisi karanlık duruyor çok karışıyor sana herşeyden önce daha evlenmeden böyle ise sonra napar bilemiyorum...

Back
X