Bu defa ablam için bir konu acacağım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ablanız size kendi evliliğinden yakındı mı; boşanmak için sizden yardım mı istedi ?

Ablanızı boşanmaya nasıl ikna etmeyi düşünüyorsunuz ? Ablanızın çocukları kaç yaşında; hiç çalışma geçmişi var mı ? Boşanması halinde; sonraki hayatı için önerileriniz nelerdir ?

Kusura bakmayın ancak ablanızın da size ve sizin evliliğine dair benzer görüşleri olabilir. Ablanızın ikna çabalarıyla; siz boşanma kararı alır mısınız ?
Zor bir karar. Ama böyle üzüldüğünü görünce sinirlerime hakim olamıyorum, keşke bir seyler yapsalar ya bitirmek yada kurtarmak gibi :/

Bence siz sadece isterse destek olun. Psikolog önerin, ücretini siz ödeyin. Olmazsa olmaz. Yalnız ikizlerden sonra değişti demişsiniz ama kız yeğeninizi okutmayı düşünmeyen bir adam ne kadar değişmiş olabilir? Bu adam tam bir cinsiyet eşitliği savunucusuydu da birden mi yobazın önde gideni oldu? Ablanız da bu adamı sevip evlendiğine göre zaten kendini erkeklerden aşağı gören, eğitim, çalışma vs haklarını erkeğin isteği doğrultusunda kısıtlanmasını onaylayabilen bir kadın. Şimdi ben böyle bir adamın yanından geçmem. Evlenip çocuk yapmaktan bahsetmiyorum bile. İnsan bir düşünür, kızım olsa ne olur diye ki demek ki ablanız gayet uygundu bu adama.

Siz karışmayın dediğim gibi. Adamın son zamanlardaki ilgisizliği, ayılığı yeni gösterilmiştir ama adamın huyu suyu bellidir. Ablanız 3 çocuk yapmış gencecik dile kolay :p onlar belki mutludur bile. Sadece elaleme karşı yakınıyordur.

Son düzenleme:
Kızını okutmayacağını söylemesine rağmen hala boşamıyorsa biz burada ne fikir üretirsek üretelim boşanmaz ablanız. İnsan yavrusuna kıyabilecek kadar kör olduysa onun gözünü maalesef kimse açamaz. Ablanız için değil ama yeğeniniz için çok çok üzüldüm.

Bu ara fazla drama bağladım farkındayım ama hayat işte.

Kızlar konu ablam ve berbat ötesi evliliği.
30 yasında üç çocuğu var, biri kız ve ne yazıkki ahırdan beter bir evde yaşıyor.
Enişte olacak kişi, hem eş olarak hemde baba olarak o kadar vurdumduymaz, ilgisiz, alakasız, ve aşağılık ki... Bu cümleler az bile.

Konuya gireyim
Kv si ablamı hiç aramaz sormaz ama işi düştüğünde canım kızım bugün misafir var bana sunları yap getir, bugun ev temizlenecek gel, bugün şu işim var sen yap vsvs kısacası sadece ablama karşı menfaatçi. Ablamda hayır demez hep gider

(Kız yegenımı okutmayacakmış onu aklından cıkar diyor)
İş yarıda kalır ( canı çıkmıştır ablamın), duymadıgı hakaret kalmaz esinden
Üç cocuguyla basa cıkmak zorken ev işleri yemek bunlara yetişemiyor dolayısıyla

Kendini çok degersiz işe yaramaz hissediyor
Ablam diye demiyorum ama o kadar güzelki yüzü bakmaya kıyılmaz, ama malesef deger görmeyi bırak aşağılanıyor

Ablamsa o kadar bıkmış ki herşeyi olduğu gibi bırakmış akışına, kimse bana ellemesin modunda

Ablamla enişte kişisi evlilikleri bitmiş diyebilirim sadece kağıt üzerinde gibi ve ablamı bosanmaya ikna edemiyorum
Uğraşacak gücüm yok diyor
Ama ben birseyler yapmak istiyorum cunku ablam psikolojik olarak bana normal gelmiyor
Bana akıl verin ne yapabılırımde ikna edebilirim
Nasıl bir yol izlemem gerekiyor??

Normalde insanlardan sağlıklı düzgün kişileri seçip, onlarla huzurlu mutlu yaşamalarını bekleriz. Bu normal, ideal insan hayatı. Ama herkes huzuru sevecek diye bir şey yok. Kimi insanlar hayatlarında böyle eziyet çekmeyi, hayatlarındaki huzursuzluğu normal karşılıyorlar. Bu senin için anormal ama ablanın kendi doğru ve yanlışlarına göre normal bir hayat.

Senin için dışarıdan bitmiş gibi bir evlilik, aslında bitmemiş olabilir. Belki ablan çok şikayet ediyor, bıktım vs diyor ama ağzından çıkanla kafasındaki farklıdır. Evine gidip, kocasıyla yalnız kaldığında gizlice görsen "bunların hani arası kötüydü" diye şaşırırsın.

Sana göre hizmetçilik gibi gelen şey ablan için sıradan bir şey belki. Başında kocasının olması, iki yemek yapınca kaynanasının güzel, hamarat gelini olmak ona yetiyordur.

Ablanın bu hayatı sana doğru gelmiyor, sen onu kurtarmak istiyorsun, böyle hizmetçilik yapmasın, bu serseri it kopuk herifle evli kalmasın istiyorsundur ama sen sadece ablanı uyar, objektif yorumunu yap geç. Çokta yorma kendini. Aylarca hergün konuşsan işe yaramaz. Hatta kocasıyla arası kötü olur "kardeşim aramı bozdu" der seni suçlar.

Kurtarılmak istemeyeni kurtaramazsınız. Ablanız sizden bir şey istemiyor ki bir şey yapasınız. O kabullenmiş bu hayatı böyle yaşıyor. Ablanız bile olsa kimsenin evliliğine müdahale etmeyin. Ablanız yetişkin bir birey neticede zorla boşatacak değilsiniz, herkesin hayatı kendine. Ancak yeğenlerinize maddi manevi destek olabilirsiniz.

Enisteniz mi kizini okutmayacakmis? Kac yasinda bu kiz? Nolur yanlis anladin de

Ablamla enişte kişisi evlilikleri bitmiş diyebilirim sadece kağıt üzerinde gibi ve ablamı bosanmaya ikna edemiyorum
Ama ben birseyler yapmak istiyorum cunku ablam psikolojik olarak bana normal gelmiyor

Hiç kimseyi kendisine rağmen kurtaramazsınız.
Hiç kimsenin hayatını kendisine rağmen yoluna koyamazsınız.
Üzücü ama gerçek bu ne yazık ki.
Hangi konuda olursa olsun değişimi önce kişinin kendisinin istemesi gerekiyor.
Ablanızın kendi hayatı için savaşmaya hazır olması gerekiyor.
Ablanız istemedikçe yapacak bir şeyiniz yok maalesef.
Durumu anlamasını umut edip anlarsa yanında olabilirsiniz ancak.

Bu ara fazla drama bağladım farkındayım ama hayat işte.

Kızlar konu ablam ve berbat ötesi evliliği.
30 yasında üç çocuğu var, biri kız ve ne yazıkki ahırdan beter bir evde yaşıyor.
Enişte olacak kişi, hem eş olarak hemde baba olarak o kadar vurdumduymaz, ilgisiz, alakasız, ve aşağılık ki... Bu cümleler az bile.

Konuya gireyim
Kv si ablamı hiç aramaz sormaz ama işi düştüğünde canım kızım bugün misafir var bana sunları yap getir, bugun ev temizlenecek gel, bugün şu işim var sen yap vsvs kısacası sadece ablama karşı menfaatçi. Ablamda hayır demez hep gider

(Kız yegenımı okutmayacakmış onu aklından cıkar diyor)
İş yarıda kalır ( canı çıkmıştır ablamın), duymadıgı hakaret kalmaz esinden
Üç cocuguyla basa cıkmak zorken ev işleri yemek bunlara yetişemiyor dolayısıyla

Kendini çok degersiz işe yaramaz hissediyor
Ablam diye demiyorum ama o kadar güzelki yüzü bakmaya kıyılmaz, ama malesef deger görmeyi bırak aşağılanıyor

Ablamsa o kadar bıkmış ki herşeyi olduğu gibi bırakmış akışına, kimse bana ellemesin modunda

Kizi okutmayacakmis derken?? Ablanla kit akilli kocasi cocugu kendi mallari mi saniyorlar?? O cocugu onlardan oyle bir alirlar kii hepiniz agziniz acik kalirsiniz. Sinirim tepeme cikti, yok mu uyelerin kimlik bilgisine falan ulasma yolu ya sikayet edelim.

Normalde insanlardan sağlıklı düzgün kişileri seçip, onlarla huzurlu mutlu yaşamalarını bekleriz. Bu normal, ideal insan hayatı. Ama herkes huzuru sevecek diye bir şey yok. Kimi insanlar hayatlarında böyle eziyet çekmeyi, hayatlarındaki huzursuzluğu normal karşılıyorlar. Bu senin için anormal ama ablanın kendi doğru ve yanlışlarına göre normal bir hayat.

Senin için dışarıdan bitmiş gibi bir evlilik, aslında bitmemiş olabilir. Belki ablan çok şikayet ediyor, bıktım vs diyor ama ağzından çıkanla kafasındaki farklıdır. Evine gidip, kocasıyla yalnız kaldığında gizlice görsen "bunların hani arası kötüydü" diye şaşırırsın.

Sana göre hizmetçilik gibi gelen şey ablan için sıradan bir şey belki. Başında kocasının olması, iki yemek yapınca kaynanasının güzel, hamarat gelini olmak ona yetiyordur.

Ablanın bu hayatı sana doğru gelmiyor, sen onu kurtarmak istiyorsun, böyle hizmetçilik yapmasın, bu serseri it kopuk herifle evli kalmasın istiyorsundur ama sen sadece ablanı uyar, objektif yorumunu yap geç. Çokta yorma kendini. Aylarca hergün konuşsan işe yaramaz. Hatta kocasıyla arası kötü olur "kardeşim aramı bozdu" der seni suçlar.
Hayır ablam bunlardan cok yakınıyor ben o yuzden yardım etmek istiyorum :/

Kizi okutmayacakmis derken?? Ablanla kit akilli kocasi cocugu kendi mallari mi saniyorlar?? O cocugu onlardan oyle bir alirlar kii hepiniz agziniz acik kalirsiniz. Sinirim tepeme cikti, yok mu uyelerin kimlik bilgisine falan ulasma yolu ya sikayet edelim.
Ablam okutucak zatende eniştem karsı :/

Malesef mesleği yok ailem destek olur ama maddi olarak cokta iyi degıller :/
4 nüfusa maddi manevi ne kadar destek olabilirler? Çocuklar kaç yaşında? Ablanız çalışsa anneniz çocuklara evde bakabilir mi? Siz destek olabilir misiniz maddi veya manevi?

Ablanizin cocugu icin adim atmasi lazim. Siz bisey yapamazsiniz.
3 cocukla, meslek yokken ayakta durmak kolay degil.
Ablaniz bir ise girse cocuklara anneniz bakabilir mi mesela? Ablaniz baba evine döndüğünde çocuklarıyla beraber kalabileceği bir odasi var mi? Ozellikle cocuk varken onemli olan şey para. Enisteniz iyi bir nafaka verir mi mesela? Eger mahkrmeye bırakırsa az bir nafaka+maasla ablanizin ev tutup asgari ucretle gecinmesi cok zor.
Sunu demek istiyorum. Bosanmak icin saglam ve ayaklari yere basan bir plan olmasi gerekiyor. Boyle bir plan yapilabilirse belki ablaniz bosanmaya ikna olur

Başta gayet iyiydi sonra ikiz yegenlerim dogdu adamın ılgısı de tavrıda cok degıstı
Sacmalamayin lutfen. Kiz cocugunu okutmayacakmis. Ikizler dogduktan sonra mi cahillesti bu adam? Igrenc zihniyetteki bir insan.

Ablaniz anlatirsa dinleyin, destek olun. Ama siz bosan ya da bosanma demeyin. Hayatinda bosaninca da zorluklar olacak, bu adamla devam edince de. Eger yorum yaparsaniz sonra suclanirsiniz.

Siz bir kardes olarak ablaniza uzulmekte cok haklisiniz. Ama once ablanizin kendisine uzulup cozum aramasi gerekiyor.

Pek cok yoruma da cok dasirdim. Cocugu okula gitmeyen kadin kendi nasil psikologa gidebilir ki.

O zaman çeksin, boşanıp ne yapacak? Üç çocuk? İş yok,güç yok. Ana babadan destek yok...
Kırk yılda bir Kaynanasına yemek yapmaya bile söyleniyor, bu insan 3 çocuğuyla tam zamanlı nasıl çalışacak? Temizlige gitse tüm gün canı çıkacak. Onu çekeceğine arasıra kaynanasının evini temizlesin işte.
30 yaşında ahırdan bozma eve üç çocuk yaparken düşünseymis. Yakında dorduncuyu de doğurur, onun keyfi yerindedir . Sen niye dertlendin ki? Hiç uğraşma, sonra boşanır pişman olur 'beni kocamdan boşattin' der

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X