Normalde insanlardan sağlıklı düzgün kişileri seçip, onlarla huzurlu mutlu yaşamalarını bekleriz. Bu normal, ideal insan hayatı. Ama herkes huzuru sevecek diye bir şey yok. Kimi insanlar hayatlarında böyle eziyet çekmeyi, hayatlarındaki huzursuzluğu normal karşılıyorlar. Bu senin için anormal ama ablanın kendi doğru ve yanlışlarına göre normal bir hayat.
Senin için dışarıdan bitmiş gibi bir evlilik, aslında bitmemiş olabilir. Belki ablan çok şikayet ediyor, bıktım vs diyor ama ağzından çıkanla kafasındaki farklıdır. Evine gidip, kocasıyla yalnız kaldığında gizlice görsen "bunların hani arası kötüydü" diye şaşırırsın.
Sana göre hizmetçilik gibi gelen şey ablan için sıradan bir şey belki. Başında kocasının olması, iki yemek yapınca kaynanasının güzel, hamarat gelini olmak ona yetiyordur.
Ablanın bu hayatı sana doğru gelmiyor, sen onu kurtarmak istiyorsun, böyle hizmetçilik yapmasın, bu serseri it kopuk herifle evli kalmasın istiyorsundur ama sen sadece ablanı uyar, objektif yorumunu yap geç. Çokta yorma kendini. Aylarca hergün konuşsan işe yaramaz. Hatta kocasıyla arası kötü olur "kardeşim aramı bozdu" der seni suçlar.