Bu defa ablam için bir konu acacağım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu ara fazla drama bağladım farkındayım ama hayat işte.

Kızlar konu ablam ve berbat ötesi evliliği.
30 yasında üç çocuğu var, biri kız ve ne yazıkki ahırdan beter bir evde yaşıyor.
Enişte olacak kişi, hem eş olarak hemde baba olarak o kadar vurdumduymaz, ilgisiz, alakasız, ve aşağılık ki... Bu cümleler az bile.

Konuya gireyim
Kv si ablamı hiç aramaz sormaz ama işi düştüğünde canım kızım bugün misafir var bana sunları yap getir, bugun ev temizlenecek gel, bugün şu işim var sen yap vsvs kısacası sadece ablama karşı menfaatçi. Ablamda hayır demez hep gider

(Kız yegenımı okutmayacakmış onu aklından cıkar diyor)
İş yarıda kalır ( canı çıkmıştır ablamın), duymadıgı hakaret kalmaz esinden
Üç cocuguyla basa cıkmak zorken ev işleri yemek bunlara yetişemiyor dolayısıyla

Kendini çok degersiz işe yaramaz hissediyor
Ablam diye demiyorum ama o kadar güzelki yüzü bakmaya kıyılmaz, ama malesef deger görmeyi bırak aşağılanıyor

Ablamsa o kadar bıkmış ki herşeyi olduğu gibi bırakmış akışına, kimse bana ellemesin modunda

Ablamla enişte kişisi evlilikleri bitmiş diyebilirim sadece kağıt üzerinde gibi ve ablamı bosanmaya ikna edemiyorum
Uğraşacak gücüm yok diyor
Ama ben birseyler yapmak istiyorum cunku ablam psikolojik olarak bana normal gelmiyor
Bana akıl verin ne yapabılırımde ikna edebilirim
Nasıl bir yol izlemem gerekiyor??
Sizin ablanız bir dağ adamıyla evlenmiş. Kız çocuğu okutmayacağım ne demek. Çocukları için bir an önce bu adamdan kurtulmalı.

Başlarda gayet ilgiliydi, ikizler dogduktan sonra tüm ilgi alaka yok oldu
peki diyelim ki boşandı 3 cocuk hele de ikizler ne olacak?kim bakacak ?Ablanın meslegi var mi veya hiç çalıştı mi ?Anne evi musait mi destek olurlar mi ablana eğer ailenizde sartlar iyiyse zaten boşanır. 3 cocukla kaynanaya yardima asla gidilmez biraz akil verin .

Sizi çok iyi anlıyorum. Üzülüyorsunuz ve bir çıkar yol arıyorsunuz ama yanlış. Ablanız bile olsa o bir birey ve siz kimsenin kurtarıcısı değilsiniz. Kendi evlatlarını kendi hayatını düşünmeyecek seviyeye geldiyse siz ne yaparsanız yapın ikna edemezsiniz.

onların evliliği sonsuza kadar sürecek. psikolog bilir ama ablan bağımlı kişilik bozukluğuna sahip olabilir. erkek yani kocasız yaşayamayan genç yaşında 3 çocuk sahibi olacak kadar kocasına değer veren üstelik bunu ahır gibi evde yaşarken sıfır maddiyatla çocukları okula göndermem diyen biriyle yapan, aşağılanan hor görülen ama bunları umursamayan aman sinek kadar kocam olsun tepemde dursun mantığında. yoksa bu kadar kötü muameleye başka biri dayanamaz.sorun para değil.milyon ev hanımı boşanıp işe giriyor onuruyla çalışıyor. ablan kocasını çok seviyor. hiç aralarına girme. psikopat enişte senin hayatını karartır. sorunları da dinleme boşanacak olan üç çocuktan önce boşanırdı. ablan tercihlerini yaşıyor. kocası olmadan nefes alamaz. başkalarının hayatına karışmadığımız zaman rahatlarız sen de rahatla asla bu olayların zerresinden sorumlu değilsin. yakında dördüncü çocuk gelir.

4 nüfusa maddi manevi ne kadar destek olabilirler? Çocuklar kaç yaşında? Ablanız çalışsa anneniz çocuklara evde bakabilir mi? Siz destek olabilir misiniz maddi veya manevi?
En büyügü 12 yasında, ikizlerse 10 yasında annem bakar torunlarına bende yardımcı olabılırım

Son düzenleme:
En büyügü 15 yasında, ikizlerse 10 yasında annem bakar torunlarına bende yardımcı olabılırım

30 yaşında kadının 15 yaşında çocuğu nasıl oluyor? İnşallah ben yanlış anlamışımdır.

Bir de kızı okutmam diyen adam üniversiteden bahsediyor değil mi?

Bence o saplantili ablanizi ruh hastasi kocasini devlete sikayet Edin de o cocuklar koruma Altina alinsin. Rezil kadin, kendine Anne diyor. Baba zaten yok.
Rezil kadın derken? Ablam kızını okutmak icin cabalıyor eniştemle anlasamadıgı konulardan bir tanesi de bu

30 yaşında kadının 15 yaşında çocuğu nasıl oluyor? İnşallah ben yanlış anlamışımdır.

Bir de kızı okutmam diyen adam üniversiteden bahsediyor değil mi?
Cok pardon siz söylerken fark tiettim 12 yasında

peki diyelim ki boşandı 3 cocuk hele de ikizler ne olacak?kim bakacak ?Ablanın meslegi var mi veya hiç çalıştı mi ?Anne evi musait mi destek olurlar mi ablana eğer ailenizde sartlar iyiyse zaten boşanır. 3 cocukla kaynanaya yardima asla gidilmez biraz akil verin .
Bosan demek zaten kolay onun farkındayım ama göz gözre göre asağılanması bizide kızdırıyor, meslegı yok ama calısabılır daha once bir kac magazada calısmıstı annemin evi musait büyük zaten, hersey tamamen iyi olamaz bununda bilincindeyiz ama bir yol izlenmesi gerek

Cok pardon siz söylerken fark tiettim 12 yasında

Tamam 17 yaşında evlenip 18 yaşında doğurmuş ablanız. Kadın erkek eşitliğini kabul etmeyen bir adamla. İkisi de aynı düşüncelerde belli ki. Aileniz de çok farklı değil ki kızı 17 yaşında evlenmeyi düşünebilexek şekilde yetiştirmişler. Benim ailemde bu aklından bile geçirilmeyecek mesela. Sevgili yaparsın, ailene (babana da) anlatır tanıştırırsın ama asla o yaşta evlenip çocuk yapmazsın. Yani enişteniz ve ablanız (büyük ihtimalle anne babanız) çok farklı kültürlerden, hayatlardan insanlar değil. Uyumlu bir evlilik. Enişteniz sadece biraz daha yobaz belli ki. Bir de kötü muameleye başlamış çocuk sonrası. Ki çocuklar 10 yaşında bu olay 10 yıldır böyle yani.

Ablanız şikayet ederse vah vah deyin. Yol yordam isterse yol gösterin. Onun dışında karışmayın bence.

Tamam 17 yaşında evlenip 18 yaşında doğurmuş ablanız. Kadın erkek eşitliğini kabul etmeyen bir adamla. İkisi de aynı düşüncelerde belli ki. Aileniz de çok farklı değil ki kızı 17 yaşında evlenmeyi düşünebilexek şekilde yetiştirmişler. Benim ailemde bu aklından bile geçirilmeyecek mesela. Sevgili yaparsın, ailene (babana da) anlatır tanıştırırsın ama asla o yaşta evlenip çocuk yapmazsın. Yani enişteniz ve ablanız (büyük ihtimalle anne babanız) çok farklı kültürlerden, hayatlardan insanlar değil. Uyumlu bir evlilik. Enişteniz sadece biraz daha yobaz belli ki. Bir de kötü muameleye başlamış çocuk sonrası. Ki çocuklar 10 yaşında bu olay 10 yıldır böyle yani.

Ablanız şikayet ederse vah vah deyin. Yol yordam isterse yol gösterin. Onun dışında karışmayın bence.
Ablamın zamanında kız cocuklarını resit olmadan evlendirirlerdi, ablamda onlardan biri. ben buna karsı koymayı basarabılmıstım kendımde, annem de babamda baan hep bu kafada oldukları ıcın cahıl gelmiştir, ama cocuklarının üzülmesini onlarda istemezdi, ki ister ki ://

30 yasında üç çocuğu var, biri kız ve ne yazıkki ahırdan beter bir evde yaşıyor.
Enişte olacak kişi, hem eş olarak hemde baba olarak o kadar vurdumduymaz, ilgisiz, alakasız, ve aşağılık ki... Bu cümleler az bile.

Konuya gireyim
Kv si ablamı hiç aramaz sormaz ama işi düştüğünde canım kızım bugün misafir var bana sunları yap getir, bugun ev temizlenecek gel, bugün şu işim var sen yap vsvs kısacası sadece ablama karşı menfaatçi. Ablamda hayır demez hep gider

Ablam diye demiyorum ama o kadar güzelki yüzü bakmaya kıyılmaz, ama malesef deger görmeyi bırak aşağılanıyor

Ablamsa o kadar bıkmış ki herşeyi olduğu gibi bırakmış akışına, kimse bana ellemesin modunda

Ablamla enişte kişisi evlilikleri bitmiş diyebilirim sadece kağıt üzerinde gibi ve ablamı bosanmaya ikna edemiyorum
Ama ben birseyler yapmak istiyorum cunku ablam psikolojik olarak bana normal gelmiyor
Valla biz halamı boşatamadık, şimdi 4 çocuğu ile o mendebur kocasını çekiyor, yani ablanız vazgeçmedikçe sizin yapacağınız pek bişey yok, böyle kadınlar çok çocuk yapıp kocalarından vazgeçmemek için ayaklarına pranga üzerine pranga vururlar , nerde görsem tanırım...

Konuya gireyim

Burada ben ne okudum ya saka mısınız siz ? Kız cocugunu okutmamak? Ablanınzn yüzü güzel olabilir ama yobaz bi aileye gidip 3 cocuk yaparken aklı nerdeydi? Hep la fontaineden masallar… yanlıslıkla hamile kaldı bla bla güzel kardesim bazı insanlar hayatını mahvetmeye programlanmıştır sen kurtaramazsın

Rezil kadın derken? Ablam kızını okutmak icin cabalıyor eniştemle anlasamadıgı konulardan bir tanesi de bu

O adamla annesine yaranmakdan Baska bisey yapmiyor anlasildigi üzere. Kizini korumakdan aciz, yoksa bin kere cikip giderdi evlatlarinida korurdu. Cabaliyor diye övdügün kadin, daha 10 yasindaki cocugu koruyamiyor, okutmayip napacak? 15 olunca gelin mi edecek. Ay cok sinirlendim

O adamla annesine yaranmakdan Baska bisey yapmiyor anlasildigi üzere. Kizini korumakdan aciz, yoksa bin kere cikip giderdi evlatlarinida korurdu. Cabaliyor diye övdügün kadin, daha 10 yasindaki cocugu koruyamiyor, okutmayip napacak? 15 olunca gelin mi edecek. Ay cok sinirlendim
Yegenim için cabalıyor, okuyor suan kızı, babası engel olacagını soyluyor, ablamda izin vermiyor buna, kelimelerinizi biraz secerek kullanır mısınız?

Yegenim için cabalıyor, okuyor suan kızı, babası engel olacagını soyluyor, ablamda izin vermiyor buna, kelimelerinizi biraz secerek kullanır mısınız?

Kusura bakma, söz konusu ufacik bir kiz cocugu olunca, kimseyi incitmeyim diye düsünemiyorum. Diyemiyor mu ablan, polise giderim Engel olursan diye? Diyemiyor ki, eniste böyle davranabiliyor

Kusura bakma, söz konusu ufacik bir kiz cocugu olunca, kimseyi incitmeyim diye düsünemiyorum. Diyemiyor mu ablan, polise giderim Engel olursan diye? Diyemiyor ki, eniste böyle davranabiliyor
Şikayet edebilir engel olursa, bunu dedı zaten ona, benim bu ayrıntıyı verme sebebim kendisinin ne kadar dar görüşlü olusunu anlatmaya calısmam..

Ablaniza "rezil kadın" tarzında ağır yorumlar olmuş. Üzüldüm.

Bu devirde üç çocuk ile işsiz güçsüz boşanmak kolay değil. Muhtemelen ablanız da bu yüzden boşanmaya cesaret edemiyor.
Gerçekten ekonomi öyle bir hâlde ki, mesela kamuda bir öğretmen maaşı üzerinden düşündüm, üç çocukla oldurması zor. İkizlere bakacak birini bulmak en az asgarî ücret. Ev kiraları zaten 4-5 binden aşağı yok. Faturalar vs..

Benim bir tanıdığım işsiz bir şekilde, 2 çocuğu ile boşandı eşinden. Oturdukları ev kendilerinindi, kadına bıraktı adam. Asgari ücret ile işe girdi. Çocukları okuldan çıkınca eve yürüyerek gidiyorlar, kendileri duruyorlar.(Henüz mahallede bir okulda okuyorlar). Baba denen kişi çocuklar için çok çok az nafaka veriyor. Bir şekilde çark dönüyor ama zor gerçekten.

Ablanız boşanma halinde, ailenizin evinde kalabilir mi ? Eviniz müsaitse ,kalabilirse ve aileniz de lafını etmez ise, en azından kalacak yer ortadan kalkar. Çocuklara da anneniz bakar ise, ablanız bir işe girer çalışır. En olacağı yol bu.
Eğer bu ortam sağlanabilir diyorsanız ablanız ile tekrar konuşup, cesaretlendirebilirsiniz.

Zorunlu eğitim sürecinde, çocuk okula gitmez ise zaten şikayet edersiniz. Sonrasında sizde teyze olarak mutlaka destekleyin yeğeninizi. ( Eğer boşanma olmayacaksa)

Ablaniza "rezil kadın" tarzında ağır yorumlar olmuş. Üzüldüm.

Bu devirde üç çocuk ile işsiz güçsüz boşanmak kolay değil. Muhtemelen ablanız da bu yüzden boşanmaya cesaret edemiyor.
Gerçekten ekonomi öyle bir hâlde ki, mesela kamuda bir öğretmen maaşı üzerinden düşündüm, üç çocukla oldurması zor. İkizlere bakacak birini bulmak en az asgarî ücret. Ev kiraları zaten 4-5 binden aşağı yok. Faturalar vs..

Benim bir tanıdığım işsiz bir şekilde, 2 çocuğu ile boşandı eşinden. Oturdukları ev kendilerinindi, kadına bıraktı adam. Asgari ücret ile işe girdi. Çocukları okuldan çıkınca eve yürüyerek gidiyorlar, kendileri duruyorlar.(Henüz mahallede bir okulda okuyorlar). Baba denen kişi çocuklar için çok çok az nafaka veriyor. Bir şekilde çark dönüyor ama zor gerçekten.

Ablanız boşanma halinde, ailenizin evinde kalabilir mi ? Eviniz müsaitse ,kalabilirse ve aileniz de lafını etmez ise, en azından kalacak yer ortadan kalkar. Çocuklara da anneniz bakar ise, ablanız bir işe girer çalışır. En olacağı yol bu.
Eğer bu ortam sağlanabilir diyorsanız ablanız ile tekrar konuşup, cesaretlendirebilirsiniz.

Zorunlu eğitim sürecinde, çocuk okula gitmez ise zaten şikayet edersiniz. Sonrasında sizde teyze olarak mutlaka destekleyin yeğeninizi. ( Eğer boşanma olmayacaksa)
Annemle babam destegini esirgemez tabiki
Yanında olduklarını belirtiyorlar, sen gel biz bakarız size diyorlar, ama malesef ablam bosanmıyor, bayıldıgından degıl, bunun nedenini söylemiyor. tahminimce dul damgası yer diye cekiniyordur veya baska bir sebepten ötürü, egitim konusunda ablam gerekirse sikayet bile eder, kendine cok yaramayabilir ama cocuklarının, ozellıklede kızının egıtımıne son vermez, kibar yorumunuz icin tsk ederim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X