Ablaniza "rezil kadın" tarzında ağır yorumlar olmuş. Üzüldüm.
Bu devirde üç çocuk ile işsiz güçsüz boşanmak kolay değil. Muhtemelen ablanız da bu yüzden boşanmaya cesaret edemiyor.
Gerçekten ekonomi öyle bir hâlde ki, mesela kamuda bir öğretmen maaşı üzerinden düşündüm, üç çocukla oldurması zor. İkizlere bakacak birini bulmak en az asgarî ücret. Ev kiraları zaten 4-5 binden aşağı yok. Faturalar vs..
Benim bir tanıdığım işsiz bir şekilde, 2 çocuğu ile boşandı eşinden. Oturdukları ev kendilerinindi, kadına bıraktı adam. Asgari ücret ile işe girdi. Çocukları okuldan çıkınca eve yürüyerek gidiyorlar, kendileri duruyorlar.(Henüz mahallede bir okulda okuyorlar). Baba denen kişi çocuklar için çok çok az nafaka veriyor. Bir şekilde çark dönüyor ama zor gerçekten.
Ablanız boşanma halinde, ailenizin evinde kalabilir mi ? Eviniz müsaitse ,kalabilirse ve aileniz de lafını etmez ise, en azından kalacak yer ortadan kalkar. Çocuklara da anneniz bakar ise, ablanız bir işe girer çalışır. En olacağı yol bu.
Eğer bu ortam sağlanabilir diyorsanız ablanız ile tekrar konuşup, cesaretlendirebilirsiniz.
Zorunlu eğitim sürecinde, çocuk okula gitmez ise zaten şikayet edersiniz. Sonrasında sizde teyze olarak mutlaka destekleyin yeğeninizi. ( Eğer boşanma olmayacaksa)