- 24 Mayıs 2021
- 1.191
- 1.006
- 83
- 40
- Konu Sahibi AlerjikRinit
Çocuklarım biri 11 biri 7 yaşında küçük değiller.E sorsunlar.
'sehir dışında,çocuklar küçük otobüste zorlanmasin dedik/okul vardı gelemediler. İnşallah Nişana geldiginde tanisirsiniz. Çok selamları var' derler :)
yani çocuklarınız kaç yaşında bilmiyroum ama iki küçük çocuğun aileler arasında olan tanışmada, istemede gerçekten yeri yok.
bir de sizin için de eziyet olacaktı. Bunun nişanı var,düğünü var... Boşver bak keyfine evde .
bir de 'bana yapılmadı,onlara da yapılmasın' diyen gelinleri hiç anlayamiyorum. Benim yakın arkadasim da öyle, 'bana bir şey yapmadılar, kardeşinin eşine yaparlarsa olay cikartirim' diyip duruyor.
yani sen ayrisin o ayrı. Senin zamanındaki ekonomileri farklı şimdiki farklı . Senin eşinin damat adayı olduğunda ekonomisi,birikmişi farklıydı şimdiki çocuğun ekonomisi,birikmişi farklı. Tabii ki ona yapılan ve sana yapılan farkli olabilri. Eğer gerçekten hiç bir şey yapmadılarsa ve bu konuda beklentin çoksa nişan atsaydin, 'ben daha iyisine layikim,uğraşamam sizinle' deseydin. Türkiye'de çoğu kadın bu sebeple Nisan atıyor. Ama siz esinizle devam etmeyi seçmissiniz. Ee, bu sizin karariniz.
benim arkadaşım da hiç bir şey istemedi, erkegin yapması beklenen çoğu şeyi kendi ailesi yaptı, her şeyde ucuza kacildi. O zaman göre göre evlendi. Şimdi yeni gelecek gelin aşko kusko olursa,onu bunu isterse erkek tarafı da alir muhtemelen. arkadasjm buna takik. Ona da diyorum, ailenin suçu mu senin her şeyin ucuzuna kaçman?
sen öyle evlenmişsin,evleneyim yeter diye görmezlikten gelmişsin. Kız gelmeyecek.
herkes nabza göre şerbet verir.
hem sizin olayda kardeş artik 38 yasindaymis. belki de 'evlenecegim,mahcup olmayayım' diye birikim yapti. Aile de oğlunun birikimine güvenip 'onu da yaparız,bunu da yaparız' diyecekler.
Neden şimdiden kendini dolduruyorsun ki?
Etraflarında doğru dürüst ne komşuları var ne akrabaları kendi kendilerine gitsinler yapacak bişey yok.
Çocuklarım için; çocuklar gelmesin deselerdi tepkim çok daha büyük olurdu.
Bu saatten sonra hiç bişeylerine karışmayacağım eşime de söyledim.
Ne halleri varsa görsünler.
Ben kimseye değil eşime kızıyorum Aptal.