• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu derdi size mutfaktan yazıyorum

konuyu okurken doydum 6-7 öğün nedir....

annecime teşekkür ediyorum buradan bende anne olursam inşallah senin gibi olucam annecim .....

:olamaz::olamaz::KK48::KK48::KK48:

Benim bi arkadaşım yapıyordu çocuğuna. O çocuğun gözlerindeki bıkkınlık ifadesi hala gözümün önünde.

Bu arada ben de yemeyen bir çocuktum, sonra yemeyen bir ergen oldum, sonra yemeyen bir genç kız, şimdi de yemeyen bir kadınım. Bünye bu yapacak bişey yok.
Zaten o zorlamayla burnunu kapatip agzina soktugu seyler, o durum travma yaratiyo aslinda, bu yasimda hala haslanmis yumurta, ezine peyniri, beyaz peynir, bunun gibi bi sürü şey yiyemem, hala farkinda degil, hala zorluyo kadin beni. Allahtan baska ulkeye tasindim daha az maruz kaliyorum.

Sizi çok iyi anlıyorum, muhtemelen bir öğünde adam akıllı yemiyor 3-5 kaşık alıp gerisini yemiyor haliyle sık sık acıkıp mızıldanıyor her öğünde böyle 3-5 kaşık yiyip bırakınca yarım saatte bir ona yemek ısıtıp sofra kurmak zorunda kalıyorsunuz doğru mudur ? Benim yeğen öyleydi biliyorum o çileyi… Allah bütün annelerin yardımcısı olsun

Sizi çok iyi anlıyorum, muhtemelen bir öğünde adam akıllı yemiyor 3-5 kaşık alıp gerisini yemiyor haliyle sık sık acıkıp mızıldanıyor her öğünde böyle 3-5 kaşık yiyip bırakınca yarım saatte bir ona yemek ısıtıp sofra kurmak zorunda kalıyorsunuz doğru mudur ? Benim yeğen öyleydi biliyorum o çileyi… Allah bütün annelerin yardımcısı olsun
Anlayamadık ki yine her zamanki gibi konu sahibi firarda 🤷‍♀️

anneye tepki vermediğine küçük sanırım.
Veriyordur kesin 🤯 benim oğlan 22 aylık geçen gün ısrar ettim diye benimle küstü tüm gün suratıma bakmadı 😃 üzerini değiştirecektim elimden kıyafeti alıp babasına attı giydirsin diye 😃😃😃

Zaten o zorlamayla burnunu kapatip agzina soktugu seyler, o durum travma yaratiyo aslinda, bu yasimda hala haslanmis yumurta, ezine peyniri, beyaz peynir, bunun gibi bi sürü şey yiyemem, hala farkinda degil, hala zorluyo kadin beni. Allahtan baska ulkeye tasindim daha az maruz kaliyorum.
Bende de durum tam tersi işte. Hiç yemek için zorlanmadım ve yemediğim çok az şey var. Hatta sanırım bir kereviz yemeği (salatasını falan yerim) bir de hindistan cevizi. Dünyanın en kötü yemeği olsun açsam yerim, yemek seçmem. Sadece az yiyorum, pek acıkmıyorum. Travma olmamış yemek olayı. Zorlansam olurdu muhtemelen.

O da bisey mi 2.5 yasindaydim benimki yedirme kusarim dedigimde kusarsan kustugunu yediririm dedi ve ikimiz de dedigimizi yaptık. Sonra neden delirdin...

Cok sinirim bozuluo cocuklara zorla yemek yedirmeyin ya.
Valla cok üstüme gelindigi icin bu konuda ben kizima hic biseyi zorla yedirmeye kalkmadim. Goruntusune gicik oldugu icin hic bi sebzeyi yemiyo cocuk 8 yasinda, çözüm ne ben de bilmiyorum, buyuyunce sever belki, dr. goze faydali dedi diye annem havuc suyu sikip icirmeye calisirmis bana, kusarmisim aynen senin gibi, aninda tekrar sikip tekrar icirmeye çalışırdı benimki de, ama senin ki hepten betermiş. Onu yapani ilk sende duydum 😳

Hic cevap yazmamissiniz ama ben yazayim.
Bu kadar uzerine dustugunuz icin yemiyor. Kahvaltiyi koyun onune: kucuk porsiyon, besleyici olsun, icinde bir iki parca mevye olsun, otursun yesin, siz yedirmeyin. Yemedi mi oglen yemegine kadar o tabak masada kalsin gitsin gelsin yedigi kadarini yesin.
Oglen yemegini koyun yine ayni sekilde kucuk porsiyon, sebze protein agirlikli. Yatana kadar baska yemek vermeyin, o yemegi de kaldirmayin, gitsin gelsin yesin yedigi kadarini.
Yemek yemek cocugun kontrolune gecsin.

Valla cok üstüme gelindigi icin bu konuda ben kizima hic biseyi zorla yedirmeye kalkmadim. Goruntusune gicik oldugu icin hic bi sebzeyi yemiyo cocuk 8 yasinda, çözüm ne ben de bilmiyorum, buyuyunce sever belki, dr. goze faydali dedi diye annem havuc suyu sikip icirmeye calisirmis bana, kusarmisim aynen senin gibi, aninda tekrar sikip tekrar icirmeye çalışırdı benimki de, ama senin ki hepten betermiş. Onu yapani ilk sende duydum 😳
Benimki tam nazi subayi ya, bi kere yaptı zaten de travma tam. Zamanla yio insan ya bi de bi rivayete göre bi cocuk biseyi yemiosa yememesi gerektiği içinmis. Her besin herkese iyi gelmiyormus aslen.

Bu derde cevabi salondan yaziyorum, bence 6 7 kere yesiriyosaniz cok yediriyosunuz, ondan istemiyo
Ara öğünler dahil 6 kere çorba değil mesela.

Kahvaltı 1
Meyve 2
Öğle çorbası 3
İkindi sütlaç muhallebi 4
Akşam yemeği 5
Gece yatmadan bir şeyler yese keşke 6

😀 7 bazen of yemedi aç tekrar vereyim

Kaç yaşında?
4 yaş üstü için olan multivitaminler iştah açıyor genelde.
Benim cücük 5 yaşında, tamamen iştahsız değil ama seçici iştahsız. Yeni multivitamine geçtik, 4 haftada 2 kilodan fazla aldı. Bizim evde düzen geç kahvaltı, ara, akşam şeklindeydi, baktım kalkınca kahvaltı, öğlen, ara,, akşam, ara düzenine geçtik. Öğlen sofra kuduruyor kendine, yatmadan muz yiyim diye yolluk falan yapıyo.
2 yaşında. Büyük olsa bu kadar takmam küçük diye zorluyorum

Back
X