Bu derdin çaresi?

Mrskenry

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2020
104
77
13
Yazımı günün hangi saatinde okuyorsunuz bilmiyorum belki şimdi belki başka zaman fakat bana yardım etmenize gerçekten ihtiyacım var.Lise yıllarımdan beri hiç tanımadığım, alakam olmayan kızlar bana düşman kesilirdi.Omuz atmalar mı dersiniz laf sokmalar mı. Hatta bir keresinde hırkamı öğretmenim nerden aldın yakışmış dedi diye ertesi gün hırkamı çalıp yaktılar.Samimi söylüyorum o zamanlar konu ney ne yaptım onlara hiç bir fikrim yoktu.Şimdilerde anlıyorum ki saçım ,fiziğim dikkat çeken güzel biriyim.Övmek değil yanlış anlamayın olanı söylüyorum. Güzel olduğumu bir çok kişi söyler.Anladım ki konu kıskançlıkmış.O zamandan bilirim ki illa birileri bana düşman olacak.Evlendim ve 3 yıllık evliliğimde de aşamadağım kocamaan bir problem geldi alnımın çatına dayandı. Bir çoğunuzun da muzdarip olduğu şey. Kayınvalide.
Evet evet kendisi hiç sevmez beni.Sevmesin de saygı duysun derseniz en ufak örneğimi vereyim kvalideme gittiğim zaman kız kardeşi ben ve o üçümüz otururken bir anda kız kardeşi ile yatak odasına gider kapıyı kilitler ve ben saatlerce tek başıma kalırım orada.Saatlerce odada konuşur dururlar.Ki arkamdan söyledikleri hatta eşime mesajlarda yazdıklarını okuyunca bana olan her şeyin formaliteden olduğu aşikar.Fakat eşim ısrarla mesajlara rağmen annesinin kaynanalık yapmadığını savunuyor.Evet son iki aydır eşimin arkadaşlarından tutun da ailesine kadar ara ara şöyle bir mesajlarına göz gezdiriyorum.Ki beni buna iten şey annesi ile olan konuşmaları oldu.Evet hata telefonunu karıştırmam fakat bunu inkar edemem.Eşime bir sürü benim hakkımda kötü şeyler yazıyor arkasından hemen acıtasyon yapıyor.Tabi eşim de annesini onaylayıp o da kötü şeyler yazmış.Bu olay iki ay önce oldu fakat ben hala unutamıyorum. Eşim ne kadar bir daha yapmayacağım diye söz verse de olayın üzerinden 2 ay geçti ama eşim annesi ile telefonda konuşurken ben hep diken üstünde acaba ne dedi, kocam ne diyor diye kendimi onları dinlerken buluyorum. 3 yıllık evlilik sürecim ise :
Bir yıla yakın eşimin ailesi ile yaşadık, sonra ayrı eve çıktık 2 yıl aynı şehirde yaşadık derken 3 yıl sonra sonra başka ildeyiz şimdi.
Fakat benim sorunum kayınvalidemin ne söylediği küfürleri, hakaretleri ne de soktuğu bütün laflar hiç bir şeyi unutamıyorum.Bunu nasıl atlatacağım bilmiyorum ama inanın kafamda sürekli ona karşı şöyle derse şunu derim şu olursa şöyle yaparım gibi bir sürü plan.Gardımı aldım bekliyorum gibi.Bende travma oldu.Günün her saatini resmen kayınvalidemle yaşıyorum.Seyehat yasağı kalkarsa bir ay sonra sonra eşimin memleketine gideceğiz.Ve inanın hiç gitmek istemiyorum.Belki diyeceksiniz sen gitme diye ama eşime annesi iki ağlasın höykürsün pöykürsün hemen aklı çelinir. O yüzden inat ettim yalnız da bırakmak istemiyorum.Onlarda 4-5gün kalıp oradan başka şehirde yaşayan kendi aileme geçeceğiz orada da 4-5gün kalıp döneceğiz. Ama gelin görün ki sürekli evliliğimi baltalamaya çalışan bu kadından fiziken kurtuldum fakat beynime yer edişinden başka memlekette de kurtulamadım.

Sürekli onu ve laflarını düşünerek yaşamak kabus gibi.
Yalnız burda sorun onun soyledikleri yaptıkları değil yalnizca. Eşinizinde ona katılması ve anne aklına uyması.
Bu devran böyle gider , ne o kadın vazgeçer ne eşiniz değişir .
Ya sineye çekip devam edeceksiniz , söylediklerini sürekli kafanızda cevirmeyip,mesafenizi kurup tavrınizi koruyarak.
Ya da kendi yolunuza bakacaksiniz.

Anlamadigim tek bir nokta lisedeki arkadaşlardan kayinvalideye konu nasil geldi ? 🙄

Anladigim tek nokta kayinvalideniz sizi sevmiyor.
Yani liseden bu yana birilerinin bir kötülüğüm olmadan benden nefret etmesinden aynı şeyi 3 yıllık evliliğimde Kayınvalidemin de yapması.

Kayinvalideyle araya mesafe koyma zamani gelmis de geciyor. Ama asil meselenin kaynagi esinde. Esin bunlara izin veriyor. Esin musade etmeseydi kayinvaliden bunlari yapamazdi. Esin annesine gitmek istiyorsa gitsin. Siz istemiyorsaniz gitmeyin. Sizin aileniz nererde? Siz de ailenize gidin. Hayir kadin normal davransa esinle kayinvalidene git derdim ama ben ona ziyarete gittigimde kapiyi kilitleyip bir saat dedikodumu yapan insana ne gidecegim?

Valla en iyi evlilik kriteri adamın anasız babasız olmasıymış. Maalesef ki evlendikten sonra ancak anladım ben de...
Bir komşum vardı. Sırdaşımdı abla hep derdi ki en iyisi Çöpsüz üzüm bulamadın mı kendine derdi. Üslup yanlış fakat aslında haklıydı. 🤭

Yani liseden bu yana birilerinin bir kötülüğüm olmadan benden nefret etmesinden aynı şeyi 3 yıllık evliliğimde Kayınvalidemin de yapması.

Kaynanalarin çogu ayni. Ogluşlarini paylasamiyorlar. Kocalarda annelerinden kordonlari kesilmemiş gibi ayrilamiyorlar.
Istisnalar var tabiki

Kayinvalideyle araya mesafe koyma zamani gelmis de geciyor. Ama asil meselenin kaynagi esinde. Esin bunlara izin veriyor. Esin musade etmeseydi kayinvaliden bunlari yapamazdi. Esin annesine gitmek istiyorsa gitsin. Siz istemiyorsaniz gitmeyin. Sizin aileniz nererde? Siz de ailenize gidin. Hayir kadin normal davransa esinle kayinvalidene git derdim ama ben ona ziyarete gittigimde kapiyi kilitleyip bir saat dedikodumu yapan insana ne gidecegim?
Eşimde zaten yaptığı hatanın farkında. Ve artık annesi bir şey söylerse susmayacağımı bildiği için seni ailene bırakayım oradan ben aileme geçeyim diyor ailelerimizin arasındaki uzaklık 400 km. 5 saat yol git beni aileme bırak 4 gün ailesinde kalsın sonra beni alsın oradan da biz yaşadığımız şehire gelelim ooo vallahi bilemedim.Bu dedikodu enn ufağı ama yinede şeytan diyor git eşinle

Lise arkadaşların gibi kayinvaliden de seni kıskanıyor.🧐
Biliyorum ve üzülüyorum bu duruma. Ben bir etek gitmiştim ben senin gibi böyle şeyler giyemedim hiç dedi anne sende şekeri kıs biraz sağlığına dikkat et dedim diye hırsından 20 kilo verdi. Ki düşünün benim söylediklerimi yıllarca kayınpederimden tutun da herkes söylemiş. Fakat ben söyleyince bana düşman kesiliyor

Eşimde zaten yaptığı hatanın farkında. Ve artık annesi bir şey söylerse susmayacağımı bildiği için seni ailene bırakayım oradan ben aileme geçeyim diyor ailelerimizin arasındaki uzaklık 400 km. 5 saat yol git beni aileme bırak 4 gün ailesinde kalsın sonra beni alsın oradan da biz yaşadığımız şehire gelelim ooo vallahi bilemedim.Bu dedikodu enn ufağı ama yinede şeytan diyor git eşinle
Seni otobuse bindirsin, o annesine gitsin. Sonra sen kendin de donersin. Bunu yapabilirsin.Goturup getirmesine gerek yok.
Bu arada esin yaptigi hatanin farkinda mi bilmem ama bana gore telefonda annesinin seninle ilgili konusmalarinda sessiz kalip mudahale etmeyen bir adam senin esin. Annesine laf soyleyemeyen. Tek bildigim koca esine saygi duyarsa, kocanin ailesi de gelinlerine laf soyleyemiyor. Tum bunlara sebep esin.

Seni otobuse bindirsin, o annesine gitsin. Sonra sen kendin de donersin. Bunu yapabilirsin.Goturup getirmesine gerek yok.
Bu arada esin yaptigi hatanin farkinda mi bilmem ama bana gore telefonda annesinin seninle ilgili konusmalarinda sessiz kalip mudahale etmeyen bir adam senin esin. Annesine laf soyleyemeyen. Tek bildigim koca esine saygi duyarsa, kocanin ailesi de gelinlerine laf soyleyemiyor. Tum bunlara sebep esin.
Aslında siz her şeyi özetlediniz. Olması gereken, doğru şeyleri de sıraladınız. Fakat gelin görün ki 19 yaşında cahillikle kaçarak evlenmiş evliliğimde biliyorum ki tek çare okumak.

Aslında siz her şeyi özetlediniz. Olması gereken, doğru şeyleri de sıraladınız. Fakat gelin görün ki 19 yaşında cahillikle kaçarak evlenmiş evliliğimde biliyorum ki tek çare okumak.
Hala gec kalmis degilsin. Istersen herseyi yapabilirsin. Kactin diye ezik hissetme kendini. Kendi ayaklarinin uzerinde durmak icin ne gerekiyorsa yap. Guclu ol. Otobuse binmekte ne var. Biletini alsin, seni otobuse bindirsin. O arabasiyla gitsin. Donus biletini de alsin. Donerken seni annenker terminalden bindirirler. O kadar da cesaretin yok mu? Kacmaya cesareti olanin buna da cesareti olur. Bir insan birsryi yapmak isterse bahanesi olmaz. Yapmaya gonlu olmayan da hep bahane uretir.
Ezdirme kendini sakın.

Hala gec kalmis degilsin. Istersen herseyi yapabilirsin. Kactin diye ezik hissetme kendini. Kendi ayaklarinin uzerinde durmak icin ne gerekiyorsa yap. Guclu ol. Otobuse binmekte ne var. Biletini alsin, seni otobuse bindirsin. O arabasiyla gitsin. Donus biletini de alsin. Donerken seni annenker terminalden bindirirler. O kadar da cesaretin yok mu? Kacmaya cesareti olanin buna da cesareti olur. Bir insan birsryi yapmak isterse bahanesi olmaz. Yapmaya gonlu olmayan da hep bahane uretir.
Ezdirme kendini sakın.
Hayır sorun otobüse binmek değil benim açımdan problem yok. Sorun eşimden yana ki seyahat yasağı kalksa bile virüs nedeni ile otobüsle göndermez. Virüs ilk başladığında bile otobüs bileti aldım iptal ettirip 8 saat yol geldi annemgilden aldı beni.

Hayır sorun otobüse binmek değil benim açımdan problem yok. Sorun eşimden yana ki seyahat yasağı kalksa bile virüs nedeni ile otobüsle göndermez. Virüs ilk başladığında bile otobüs bileti aldım iptal ettirip 8 saat yol geldi annemgilden aldı beni.
Birak o zaman goturup getirsin. Bu onun problemi.

Anbenlere git sen. O da annesine. Esin mi goturur yoksa seni otobuske mi birakir orasini esin dusunsun. Eger arabasiyla yorulurmus falan filan bajanesi varsa o da senin ailene gitsin madem oyle. Hakkinda ayet mi var ille erkek tarafina gidilecek diye.

Nerde rahat ediyorsanız oraya gidin madem eşiniz problem etmiyorsa. Getirsin götürsün sizi. Çok kötü bi üslup ama kayın valide de çatlasın. Oğlunu gezdirin arkanıza. Ne demek mesajla kötülemek falan çok ayıp ya.

Hepimizin ortak sorunu kayınvalidelerimiz ve onların sözünden çıkmayan eşlerimiz ne çok derdi olan varmış bu konuda ben burdan o kadar çok ders çıkardım ki kendimi şanslı gelinlerden saymaya başladım hayatta başarılı ve güzelsen ya hep kıskanılırız ya da hep öyle oldugumuzu sanarız bende çok kıskanıldıgımı sanıyor olabilirim ya kıskanılıyoruz işte 😁😁 çok güzel miyim bilmem çok güzel fizigim mi var sanmam hafif balık ama gerçekte sempatik yüzümden dolayı insanların odak noktası haline geliveriyorum bu sebebden midir nedir kv eşime beni kötüleme çabaları hep hüsran onu sempatik laf sokuşlarımlar püskürtüyoom 😎 birde konuşup konuşup sinsirella oluveririm bunuda kv den ögrendim 😁

Sözüm meclisten dışarı kesinlikle yanlış anlamayın 😊 Ama Boşuna dememişler yüzün güzel olacağına bahtın güzel olsun diye 🤷🏻‍♀️

Back
X