Bu derdin çaresini bilen var mı?

daxi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2016
2.371
9.862
158
Ayak başparmağımda tırnak mantarı oluştu.Arkadaşım dermatolog bir solüsyon verdi kullandım.Fayda etmedi.

Başka doktora gittim.O da verdi.Onu da kullandım fayda etmedi.Ağızdan ilaç almak istemiyorum.Bir de

sizlere sorayım dedim.Belki başına gelen, çaresini bilen vardır.Yaza kadar geçmesi lazım yaa:mad:

Aynısafa bitkisini bir araştırın isterseniz. Cilt ve tırnak için kullanıldığını okudum diye hatırlıyorum.

Benim basima geldi 30 liraya aldigim bir ayakkabi sayesinde iki ayagiminda bas parmaginda mantar olustu. Cildiyeye gittim oje gibi bir ilac verdi hergun tirnaga suruyordum , birde hap verdi. Hap yeni tirnak cikmasini diger ilacta pis tirnagin dusmesini sagladi ama bu aylar surdu tabi. En son tirnaklarim dustu. Ama sag ayagimdaki tamamen dusmedi bir parca kaldi genel cerrahiye gittim tirnagi cekip dikis attilar. Basima gelmeyen kalmadi o lanet ayakkabi yuzunden :( gecmis olsun sizede

En berbat şey bu hastalık olsa gerek ya seneler sürüyor geçmiyor. Çok çirkin bi görüntü. Ama tırnak çektirmenin iyi olmadığını duymuştum. Büyük bi sabırla ilaçları kullanıp hastalıklı tırnağın atmasını beklemek bana cazip geliyor

Benim basima geldi 30 liraya aldigim bir ayakkabi sayesinde iki ayagiminda bas parmaginda mantar olustu. Cildiyeye gittim oje gibi bir ilac verdi hergun tirnaga suruyordum , birde hap verdi. Hap yeni tirnak cikmasini diger ilacta pis tirnagin dusmesini sagladi ama bu aylar surdu tabi. En son tirnaklarim dustu. Ama sag ayagimdaki tamamen dusmedi bir parca kaldi genel cerrahiye gittim tirnagi cekip dikis attilar. Basima gelmeyen kalmadi o lanet ayakkabi yuzunden :KK43: gecmis olsun sizede

Çok geçmiş olsun.Lanet birşey

Ayak başparmağımda tırnak mantarı oluştu.Arkadaşım dermatolog bir solüsyon verdi kullandım.Fayda etmedi.

Başka doktora gittim.O da verdi.Onu da kullandım fayda etmedi.Ağızdan ilaç almak istemiyorum.Bir de

sizlere sorayım dedim.Belki başına gelen, çaresini bilen vardır.Yaza kadar geçmesi lazım yaa:mad:

benimde başparmağımın tırnağında kapkara simsyah bi mantar vardı. bir doktor sadece hap verdi geçmedi
başka doktor çektir dedi genel cerrahiye yolladı cerrah çekmedi
başka doktor solüsyon verdi geçmedi

ağustosun başında bi doktor solüsyon + hap verdi dipten temiz tırnağım geldi çok şükür :) 2 kutu hap kulandım. sonra üşengeçlikten bıraktım solüsyonuda ilk 2 aydan sonra düzeli kulanmayı bıraktım. ama iyi uzaması. belkide 1 aydır sürmüyorum. baktıkça mutlu oluyorum :) henüz tam uzamadı tırnağım ama yarıyı geçti :) çok şükür

Evet M mutsuz_hayalperest 'tinde dedigi gibi solüsyon+hap kullanmaniz lazim tek basina solusyon cozum degil. İstanbuldaysaniz bakirkoy lepra hastanesini oneririm

Geçtiğimiz ilkbaharda elimin bir parmağında mantar oluştuğunu farkettim.Babam da olmuştu ve uzun süre ilaç kullanmıştı.Ben bunu istemediğim için araştırdım ve internette bir bilgi buldum.Çamaşır suyunun mantar mikrobunu öldürdüğü yazıyordu,inanmasam da denedim.15 güne kalmadı,düzelmeye başladı.Ama tek parmağıma değil de tüm elime uygulamalıymışım,çünki bir parmağımda daha oldu aylar sonra.Elime bütün olarak uyguladım bu defa...

Geçtiğimiz ilkbaharda elimin bir parmağında mantar oluştuğunu farkettim.Babam da olmuştu ve uzun süre ilaç kullanmıştı.Ben bunu istemediğim için araştırdım ve internette bir bilgi buldum.Çamaşır suyunun mantar mikrobunu öldürdüğü yazıyordu,inanmasam da denedim.15 güne kalmadı,düzelmeye başladı.Ama tek parmağıma değil de tüm elime uygulamalıymışım,çünki bir parmağımda daha oldu aylar sonra.Elime bütün olarak uyguladım bu defa...
Evet benim annemde bundan uyguladı, hergün sürüyordu. Baya toparladı da o kendi bıraktı sonra, başka bir çözüm aradı.kokusu çok rahatsız ettiği için.ama düzenli kullanılınca faydası var

Bugün aynı sebepten doktorum hap ve tırnak cilası verdi. Bildiğim kadarı ile en etkili yöntem tırnak cilasi

Batikon al sur geciriyor

Bende de aynı sorun vardı. Cildiyeye gittim. Verdiği ilaçları kullandım ama fayda etmedi. Sonra farklı bir cildiye uzmanına gittim. Önce bir ilaç kullandırdı tekrar kontrole gittiğimde de set halinde bir cila yazdı. Kutunun içinde tırnak cilası, törpü ve cilayı silmek için mendil vardı yanlış hatırlamıyorsam. Düzenli kullandım bunu da.

Son tedavi işe yaradı. O yüzden tırnak cilası öneririm. Ancak yaza kadar geçmeyebilir. Ayak tırnakları çok geç iyileşiyor. Tedaviden sonra da biraz zaman vermek gerekiyor düzelmesi için. Doktorum bana 1 yılda anca geçer demişti. Benimki daha da uzun sürdü.

Back
X