bu dişe ne yapılmalı?

Beren

<3
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2010
11.067
197
413
Ankara
kızlar benim dişim kırıldı ama bir kısmı kırıldı dolguda kırılmış o yüzden doktora gittim doktor tekrar dolgu yaptı yalnız şöyle bir durum var sıcak soğuka hassasiyetim yok yemekte yiyebiliyorum ama fındık yada sert ekmek yediğimde o dişimde sızlama oluyor doktorda bana o zaman kanal tedaviisi yapalım dedi sizce ne yapmalıyım bir yardım edin yani dişimde sorunum yok tek sorun sert yiceklerde çok hafif bir sızlama oluıyor

Yapilacak sey belliymis aslinda..sert birsey yemem cignemem diyorsan disi kullanmaya devam edrsin,tabi bu ne kadar mumkun olur bilemem.. er gec yapilacak o disin sen bir sure beklesen bile.hazir simdi kanal tedavisi yapilabiliyosa yaptir,ilerleyen durumlarda cektirmek zorunda kalmayasin diye soyluyorum.
Eger tedaviden korkuyorsanda inan korkulacak birsey yok,uc disim kanalli.birini tek seansta yapti,diger ikisini iki seansta.sadece ignede aci hissediyosun cok az.diger islemlerden haberin olmuyo..en uzun kanalli disimi bes yildir kullaniyorum.bi sorun cikarmadi sukur.disin elden cikmadan kanal yaptir derim.

cevabın için çok teşekkür ederim peki sana neden kanal tedavisi yapıldı ? bu arada benim dolgum 5 günlük yeni olduğundan da sert şeyler yiyince sızlama olurmu yani zamanla geçermi kanal nedense hiç yaptırmak istemiyorum

Evet canım, yeniyse olur. Bence biraz daha bekle. 1 hafta daha mesela. Geçmezse kanal tedavisi yaptırırsın. Çok gerekli olsaydı ilk seferde yapardı doktorun zaten.

Bir de dişin gözüken bir yerde mi? Kanal tedavisi olan dişler biraz karabiliyor zamanla.

.

Iki disim curuktu,ikisinide dolgu diyerekten basladi,kurtaramassam kanal yapcam dedi.kanala dondu.kanal zahmetlidir doktor icin ama hasta icn daha iyidir,uzun sure kullanirsin dedi.memnunum ben dedigi gibi oldu..bu son disimdede curuk filan yoktu,birsey yedigmde filan arada dayanilmaz bir sanci oluyodu,resmen igneler batiyodu.hangi disim oldugunu bile anlamiyodum,curuk yoktu cunku,doktora gittim film filan cektik sorunlu disi buldu kanal yapti.onun uzerine agrim kesildi rahatim.
Eger sen bu siziyi dolgunun yeni olmasina bagliyosab biraz daha bekle o zaman,bakiyosun agri devam ediyo kanal yaptir,disi cekimden kurtaran son tedavi kanal demisti doktor.ben onun yalancisiyim.onun icin zaman kaybedip cektirmek zorunnda kalma diyorum.

gözükmeyen yerde canım bu arada doktora tekrar gittim oda yeni olduguiçin biraz bekle dedi gerçekten haklıymışsınız şimdi biraz sert bişey yiyim dedim artık sızlama yapmıyor demek ki yeni oldugundanmış

cevabınız için çok teşekkür ederim yeni oldugundan öyle oluyormuş demek ki bugün bir şey yemeye kalktım sert artık sızlama yapmıyor Allaha şükürler olsun kanal tedavisi olmak istemiyordum çok iyi oldu benim içn

aslında kanal tedavisi çürük sinirlere kadar ulaştıysa yapılır bunu da o zaman kanal yapalım tarzında yapmazlar.dişçiye gidersin film falan çekip çürüğün durumunu görür ona göre dolgu yada kanal der.bence sen daha iyi bir dişçiye git.

Son düzenleme:

sızlamam gitti canım artık sert şeyler yiyieibliyorumyeni dolgu oldugu için sızlamaoluyormuş demekki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…