Bu dolap başımın derdi :(

anewhope

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2016
684
453
53
Merhaba arkadaşlar,

Kayınvalidemin eski evinde oturuyoruz. Ve kayınvalidemden kalan kocaman dev bir dolap var bu evde. 15 yıllık falan. Mobilyalarıma hiç ama hiç uymuyor ama kayınvalidem maalesef bu dolabı kırıp atmamıza izin vermiyor. Kıyametler koptu ben istemeyince. Ben de çeyizlerimi içine doldurdum, baktıkça sinir ola ola yaşıyorum. Bir yandan da çok şeyi topluyor. Neyse...

Sorunum şu. Bu dolap gömme dolap gibi birşey. Kesinlikle arkası çekilmiyor. Ama duvarla dolap arasında 30 cmlik falan bir boşluk var. O boşluğa 15 yılın kiri pisi dolmuş durumda. Artık çok acayip bir koku gelmeye başladı. Dolabın içinden eve yayılıyor. Son 1 aydır çok rahatsızım. Burayı nasıl temizlerim, ne yapabilirim? 3 yıllık evliyim. Nefret ediyorum bu dolaptan. Lütfen bir fikir verin, öne çekilmeyen yerinden kıpırdamayan bu dolabın arkası nasıl tertemiz olur?

Süpürge vs. erişmiyor zemine.

İçini boşaltın, su alan, rutubetli bir yerde drğilse içindekiler havasız kalmıştır. boyatın vernikleyin, gözünüzün görmeyeceği bir odaya koyun

İçini boşaltın, su alan, rutubetli bir yerde drğilse içindekiler havasız kalmıştır. boyatın vernikleyin, gözünüzün görmeyeceği bir odaya koyun

Boya tutmuyormuş. Yerinden kıpırdamıyor ki. Zaten dolap çekilse altını temizleyeceğim.

Haşere ilaçlama şirketiyle bir konusun derim.Hani onların cihazları var ya çok ince uzun motorlu birşey.Dolabin arkasına girer o çubuk gibi şey bence oradaki pisligi içine çeker bir nevi vakumlar sonra da ilâçlarlar.

Boya tutmayan adi bir malzeme :) onu düşündüm ama marangoz olmaz dedi kaplama olduğu için.
Kaplamaları boyaniyor canım, biz mutfak dolaplarimizi boyadik kaplamaydi kahverengiydi bembeyaza boyadik kimse inanmadi hatta yeni yaptırdık sandı öyleki düşün ben Petekleri bile boyadım daha beyaz olsun diye. . cadence boya yaz ve bak marifetlerine..

Yüklük gibi dolapsa hiç kırıp atmayın yazık olur çok eşya alır o tür dolaplar kurtarıcı oluyor bir nevi,ayrıca niye boyanmıyor boyanır istediğiniz renge boyayın,menteşe vs bunlar gevşemişse tamir ettirin alın size yeni dolap.Dolap büyükse uğraşmak istememiştir gelen kişi belkide o yüzden olmaz demiştir.

Temizlik için de bir temizlik şirketi ile görüşün derim onlarda vardır,yada vida yerleri vardır mobilyacı gelir söker siz temizleyince geri monte eder.

Evet doğrudur ama ben şeklini de sevmiyorum. Sevdiğim bir dolap değil.

Temizleyeyim yeter :)

Zimpara yapiyomusun mutfak dolaplarina?

Evet yüklük türevi birşey. Aynen yorgan yastık ne varsa topluyor. Ama taktım nedense. Çok göz önünde olması sanırım beni rahatsız eden. Mobilyalarım beyaz uymuyor tipini de sevemedim.

Ama sunduğunuz çözümler çok güzel. Vidalarını sökme çok mantıklı.

Genelde dolaplarin arka plaklari sunta olur kucuk civilerle sabitlenir eger cekilmiyosa arka plaklari esinize sokturun arkasini guzelce temizleyip tekrar taktirin. o kadar yildir kimbilir ne olmustur orasi

Evet o da olabilir. Çok berbat bence. Gelen kokudan belli ((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…