Öncelikle anladığım kadarıyla ortada kesinleşmiş bir durum yok, yani sadece düğünü öne alma ihtimalleri var. Tarih kesinleşmeden kendinizi üzmeyin, belki de her şey sizin istediğiniz gibi olacak. Sizi de anlıyorum, böyle bir ihtimalin varlığı ve netleşmesi durumunda önceden hazırlıklı olmak istiyorsunuz. Ama yine de kendinize fazla yüklenmeyin, her şey olacağına varır...
Biz de bu aralar tatlı telaşlar içindeyiz, kayınbiraderim (ki kardeşim gibi severim) evleniyor, gelinimiz de yabancı. Şu an farklı bir ülkedeler, orada ve burada iki düğün olacak. Biz elbette ikisine de katılmak durumundayız, benim de 3 yaşına yaklaşan bir oğlum var. İnanın ben de orada nasıl yaparız, ne ederiz diye düşünmeden edemiyorum. Oğlum çok hareketli çünkü, yerinde duramaz, kalabalıkta nasıl kontrol altına alacağız bilemiyorum. Sizin de oğlunuz varmış, şimdi küçük nasıl yolculuk yaparız diye düşünüyorsunuz haklı olarak, ama biraz daha büyük olsa bile farklı şekillerde endişeleriniz oluyor benim gibi. Küçük haliyle yolculuk düşündürücü, biraz büyük haliyle de farklı bir ortamda başetmek... Bir de herkese uygunluk açısından düğün tarihi kararlaştırılması konusu var, bence çok çok önemli bir aciliyet olmadıkça sorulmasında fayda var. Herkese değil tabii ki, ama anne-baba, kardeşlere sormakta sakınca olmamalı. Çünkü en başta düğün sahibi en sevdiklerini yanı başında görmek ister. Benim de kayınbiraderim hem oradaki hem de buradaki tarihi ayarlamadan önce bizimle konuştu, hatta buradakini beraber ayarladık. Sonuçta yurt dışında çalışan o, bu tarih olacak demedi, yine de fikrimizi sordu.
Maddi kısıma gelirsek, orada da kendi bütçenizi düşünmekte haklısınız, ama bu kadar yakın akraba olduğu zaman ekstra durumlar ortaya çıkabiliyor. Takı konusunda elbette mahçup olmayın, ama altın fiyatları malum, hem göze hitap eden hem de uygun seçenekler bulunabilir. Siz iki kişi çalıştığınız için durumunuzun gayet müsait olduğunu düşünebilirler, ama bu derece yakın akrabalar arasında keşke böyle problemler olmasa diyesi geliyor insanın. Düğün mutluluk demek, herkesin birarada olduğu güzel bir olayı kutlamak demek, ama takı vs. işin içine girince ister istemez stresli durumlar olabiliyor.
Lütfen kendinizi üzmeyin, şahsi fikrim imkanları zorlayıp her ikinizin de bu düğüne katılması, ama mecburiyetten değil, bir arada olmak adına...