bu düğüne gidilir mi?

başlangıçta yazdığına istinaden yazıyorum canım kaçırdığım bi nokta olabilir.. 12 saatlik yol demişsin.. küçükte bebeğin var,araçla yol gitmek kolay değil.. bu iki şehir arasında uçakla gitmeniz mümkün olabilirmi?rahat edersiniz çocukla,ayrıca zamandan da kazanılmış olur..altın konusuna da gelince.. görümcen ,erkek kardeşine takmış bu altını.. ama eşin, yeğenine takacak(görümcenin kendisine takmıyor yani).. görümcenin başka çocuğu yokmu? yani tek oğluysa ve o da evleniyorsa bahsettiğin altın takılır.. ama evlenecek başka çocuğuda varsa,o kadar büyük ayarda takı takma.. yine bi bilezik takarsın ama bahsettiğin meblada olmaz yani.. bölünmüş gibi olur hani..:34:
tek oğlan malesef ve 2 kız kardeş var belki onlara takarız diye sadece bilezik taksak olabilir aslında

bazı kişiler ne kadar acımasızca yorum yapmış :S
maddi sıkıntılar insanı geceleri uykusundan eder masraf üstüne masraf yapılması tabiki konu sahibini huzursuz edecek..
2,5 milyarlık altın takman tamamen senin zararına abla diğer yorum yapanların da dediği gibi sana ne kadarlık altın taktılarla sen de o fiyatı karşılayan bişeyler takmalısın
yazdığın gibi fazladan 4 milyar da masraf yapcaksınız sizin izin almanız da zor olur bir de 1 yaşında bir bebek var
bence eşiniz gitsin siz sonra gittiğinizde de ufak bir hediye alın
gerçekten çok zor bir durum sitem edip durabilirler ama siz de kendi şartlarınızda son derece haklısınız
yani adet fiyat üzerinden değil sana ne ta-kıldıysa onu takman yani gram olarak hesaplanıyor öyle bişey yaparsak daha kötü dayım uyanıklık yaptı olur gönülleri kalır onu da biz istemeyiz.bu maddi sorunlar yüzünden çok yıprandık eşimle ve bizim gibi yaşayanlara allah sabır versin

meselanın dısardan boyle gorunmesı cok normal..sankı sırf bıze danısmadıkları ıcın ne esım ne ben gıtmıcekmısız gıbı anladınız..bakın;bız evlenırken amcamız halamız uzakta kımımız varsa onları arar tarıhı herkesın gelebılecegı bırgunde secerız(bızde adet budur ..)
sımdı bır kaynım hollandada o yazın burdaydı !bızde yazın ordaydık!bır kaynımda askerde ! gorumcem ve nısanlısı oyle bır tarıh secmıslerkı gorumcemın hıc bır abısı dugunun de olamıcak!pekı madem dugun yapmak fıkrın vardı aklında yazın herkes ordayken yapsaydın da hepımız yanında olsaydık dımı..dugun tarıhı konusunda ne kaynanam ne kayın babam ne de erkek tarafının aılesı fıkrını soyleyemedı(gorumcem calıstıgından dugunu ben yapıcam nasılsa dıye herseyın en ufak seyın bıle kararını kendısı verdı((kaynanam dıyor bunu bakın))yanı ben benı gectım(Allah sahıt oz kardesımden ayırmam gorumcemı o kadar da severım)abılerının gelemıcegını bıle bıle bu tarıhı kendı sectı..
gelelım 2 meseleye o bana elınde vardıkı gucu yettıgı kadar taktı takıstırdı..Allah razı olsun yuzumu guldurmek ıcın cırpındı benım tepemde Allah var ınkarmı edeyım..aynı sekılde onun dugunun de olmak ıcın kurdugum hayallerı bılemezsın..soyle bır elbıse alırım kızımızda olur dıye anlatıyordum esıme..elımızde rahatlar ona en guzel takıları alır takarız hep beraber oluruz dıyodum..pekı sımdı bunların hangısı olucak hıcbırı..cok agladım bılıyomusun karnım burnumda onun dugunune gıdemıcem yanında olamıcam dıye dıyorum ya oz kardesım o benım..
3. mesele ıse esımı gondermeyen ben degılım..esım benı kıme emanet edıp gıdecek?benb mardınde yasıyorum burda terorun ıcnde yasamak nasıl bısey bılıyomusun..hergun cıkan olayları pencerenden ızlemek sana yalan gelır anlarım bana da oyle gelırdı ankarada yasarken ..benı kıme bıraksın da gıtsın..
4. mesele ıse bılıyomusun ben daha bebegıme besık alamadım,yatacak yerı bıle yok ılk cocugum daha ..bır tane tulum alamadım..cunku para yok olmadık maddı ımtıhanlardan gectık olan borcumuza katkat fazlası eklendı..kapıcıdan ekmek parası ıstedık dusunun ..sımdı bu haldeyken nasıl gıdıcez ucakla dugune bana soyleyıon allah askına..

ama bunların hıcbırı olmayabılırdı..bız borclarımı hafıfletecektık yaza kadar ona hayallerını kurdugum gıbı yanında olabılecektım takısını takacaktım abısı yegenı yengesı dıger kardeslerı yanında olabılecektı..ama o ve nısanlısı sadece kendı lerı ıcın uygun zamanı sectıler ..apar topar dugun yapıyoruz dedıler..

bencıllık yapacagım en son ınsandır gorumcem yazın nısanı oldu borc bulup bılezık aldım aylarca odeyecegım borcunu..benmıyım bencıl olan ..dıyorum ya yasamadıgınız ıcın bunları dısardan konusması cok kolay ...neyse muhım de degıl zatenn....Insanın Allaha verılecek hesabı ve O na bakacak yuzu varsa gayrısı hıkayedır..

canımm yaa, sen hiç üzme kendini bebişin anlar.. Yaw ne bilim şimcik yanımda olsan sarılırdım sana, olanları o kadar güzel anlatmışsın ki sanki ben yaşıyorum.. <benimde nişanıma bir kuzeni gelmedi, düğünede bir kuzeni gelmiycek çünkü eşleri hamile o günlerde doğum olabilir.. Hiç düşünmedim çünkü doğrusu eşlerinin yanında olması.. Sen şuan sadece bebişini düşün, tek önceliğin ooo :49:

tek oğlan malesef ve 2 kız kardeş var belki onlara takarız diye sadece bilezik taksak olabilir aslında

kesinlikle böyle yap bence, uygunundan bir bilezik 1000-1300 arası, eşin gitsin, çoçuk küçük zamanda kısıtlı, havalarında soğuk olduğu için senin gelemediğini söylesin. Belki yorucu olacak ama eşinde otobüsle gitsin. Amaa sende kimsenin dediğini takma, kimseyi aynı anda mennun edemiyorsun çünkü..

kesinlikle böyle yap bence, uygunundan bir bilezik 1000-1300 arası, eşin gitsin, çoçuk küçük zamanda kısıtlı, havalarında soğuk olduğu için senin gelemediğini söylesin. Belki yorucu olacak ama eşinde otobüsle gitsin. Amaa sende kimsenin dediğini takma, kimseyi aynı anda mennun edemiyorsun çünkü..
aynen öyle herkesi memnun etmeye kalkınca bu sefer üzülen yorulan sen oluyorsun

ben anlmadım bizi düşünmediler diyorsun tarih alırken. neden sizi düşünsünlerki evlenicek kişiler ne zamanı istiyolarsa o zaman olur. herkesi düşünemezler .size yaz uyar diğerine kış . bunlara takılmayın. ne kadarlık yapabiliyosanız yapın. herhalde gitmek zorundasınız sonucta bu kadar dert edicek ne var. sorun para ise parana göre yapıcaksın illa 2.5 luk takı takmana gerek yok. orda kaç liraya geldinemi bakıcaklar

Son düzenleme:
ben 2.5 yıllık evli 1 yaşına bir erkek çocuk annesiyim.eşimde bende öğretmeniz.şuan çalıştığımız yer eşimin memleketine 12 saat benim memleketime 4 saat kadar uzaklıkta.bu 2.5 sene zarfında nişanlılık döneminide katarsak evliliğimiz borç ödemekle geçti halada daha devam ediyor (arabanın taksiti var son 1 senesi)evlendiğimizde çalışıyoruz diye ne benim ailemden ne de eşimin ailesinden bir destek görmedik. eşimin ailesinin adet diye bize yaptırdığı gereksiz harcamalar cabası oldu.nitekim bu aydan sonra ancak bütcemiz bize yetecek yani kazandığımız harcamalarımızı karşılayacak. sorunum şu görümcemin oğlu bu yaz nişanlandı düğün gelecek yaza olacaktı ama kurban bayramından 15 gün öncesine alabilirlermişşşşşşşşş. gelde çıldırma şimdi bizim onlara 2.5 milyarlık altın takmamız gerekecek+1 milyar bizim gelgit masrafımız (çocuk olduğu için mecbur kendi arabamızla gideceğiz+500 milyon bizim maaştan gidecekedermi sana 4 milyarlık ekstradan masraf .geçen eşimle ablası konuşuyor gelirsiniz diyor nasıl gelelim hem okullarımız var hem o kadar yolu çocukla nasıl gelelim hem de gereksiz niye o kadar masraf edelim haksız mıyım.yazın olsaydı hem bizim tatlimize denk gelecekti hemde zaten yazın gidiyoruz oraya.madem bixze göre ayarlımıyorsunuz madem gelmemizi beklemeyin değil mi. hiç anlayışlı değiller eşim diyor ki gitmezsek ablam hayatta bizle konuşmaz diyor. bende sen gidersin diyorum sizce ne yapmalıyım?

hiçkimse davetlilerin geliş durumuna göre tarih ayarlamak zorunda değil...
herkesin kendıne göreplanı olur, çağırılır gidersen gidersin gidemezsen ararsın olur bıter...

madem 2,5 milyarlık altın takmak zorundasınız yol harcamanızı en aza indirin uçakla gidin yakıt parasından karlı olursa
veya eşiniz gitsin siz gitmeyin...

gelelım 2 meseleye o bana elınde vardıkı gucu yettıgı kadar taktı takıstırdı..Allah razı olsun yuzumu guldurmek ıcın cırpındı benım tepemde Allah var ınkarmı edeyım..aynı sekılde onun dugunun de olmak ıcın kurdugum hayallerı bılemezsın..soyle bır elbıse alırım kızımızda olur dıye anlatıyordum esıme..elımızde rahatlar ona en guzel takıları alır takarız hep beraber oluruz dıyodum..pekı sımdı bunların hangısı olucak hıcbırı..cok agladım bılıyomusun karnım burnumda onun dugunune gıdemıcem yanında olamıcam dıye dıyorum ya oz kardesım o benım..
3. mesele ıse esımı gondermeyen ben degılım..esım benı kıme emanet edıp gıdecek?benb mardınde yasıyorum burda terorun ıcnde yasamak nasıl bısey bılıyomusun..hergun cıkan olayları pencerenden ızlemek sana yalan gelır anlarım bana da oyle gelırdı ankarada yasarken ..benı kıme bıraksın da gıtsın..
4. mesele ıse bılıyomusun ben daha bebegıme besık alamadım,yatacak yerı bıle yok ılk cocugum daha ..bır tane tulum alamadım..cunku para yok olmadık maddı ımtıhanlardan gectık olan borcumuza katkat fazlası eklendı..kapıcıdan ekmek parası ıstedık dusunun ..sımdı bu haldeyken nasıl gıdıcez ucakla dugune bana soyleyıon allah askına..

ama bunların hıcbırı olmayabılırdı..bız borclarımı hafıfletecektık yaza kadar ona hayallerını kurdugum gıbı yanında olabılecektım takısını takacaktım abısı yegenı yengesı dıger kardeslerı yanında olabılecektı..ama o ve nısanlısı sadece kendı lerı ıcın uygun zamanı sectıler ..apar topar dugun yapıyoruz dedıler..

bencıllık yapacagım en son ınsandır gorumcem yazın nısanı oldu borc bulup bılezık aldım aylarca odeyecegım borcunu..benmıyım bencıl olan ..dıyorum ya yasamadıgınız ıcın bunları dısardan konusması cok kolay ...neyse muhım de degıl zatenn....Insanın Allaha verılecek hesabı ve O na bakacak yuzu varsa gayrısı hıkayedır..

tekk tek cvp verim madem:
ama 2den başlıycam:
2-durumunuz yok ise öyle cafcaflı kırmızılı bi elbiseyede gerek yok..illa herkes düğünde şık olcak diye bişe yok..temiz giyinmek daha önemli bence..bu acısatyonu sevmedim..ayrıca ilk mesajınızda görümcenize bi hayli yüklenip ohh kocamıda göndermiyorum" havanızdan uzak bi msj atmışsınız ve görümcenizin size yaptıklarına karşı biraz günah çıkarmmışsınız..efendim anlamıyosunuz sanrım,siz gitmeyin tmm ama eşinizide göndermiyorum diye burda alengirlik yapmayın..
3-bana mardinden ve terörden bahsetmişsiniz..hani şu turtislerin sürekli gitti mardin..hanfendi ben 94-2000 yılları arasında yani terörün en arsız olduğu zamanlarda siirt gibi biyerde büyüdüm..lojmanlarımızın arkası tugay..önü eruhtu..düşünün çatışması ortasında kalıp tepemizden geçen mermileri sayardık..eşiniz gittimi günlerce kalsın diyn kimse yok..aynı gün gidip aynı gün döner..ama çok rahatsızsanız ve doğum ha oldu ha olacaksa tabiki gitmesin..zaten illa gitsin diye diretmiyoruz..sadece siz oh göndermiyorum havasında olunca bizde haklı tepkimizi gösterdik..
4-söyledikleriniz içimi acıttı..durumunuzun böyle olması tabiki düğüne gitmemenizi gerektirir..ama diyorumya bunu oh iyi yaptıma getiren başta sizdiniz..neticede görümcenizde durumu biliyodur..size ve abisine gönül koyacak değil...eliniz genişleyince gider takısını evinde verirsiniz..ama düğünde bulunması gerek bence abinin..biz böyle gördük en azından..

Ben gidebilmek için herşeyi yapar,tüm imkanları zorlardım ama sizinde dediğiniz gibi zorlanacak bir imkan kalmadıysa eğer madem görümcenizle aranız iyi hiç dert etmem.Direk telefon eder canım biliyorsun orada olmayı çok istediğimi ama imkanlarım çok kısıtlı. Zaten izin alamıyorum hadi aldım desem çocuk çok küçük.Hava değişimi çarpar diye korkuyorum. Keşki yazın olsaydı.Sen beni yanlış anlamazsın biliyorum kardeşimden ötesin. Seni gelinliklerle görmeyi,düğününde ne giyeceğimi bile hayal etmiştim ama imkanlar işte izin vermiyor ne yazık ki. Yaz tatilinde telafi ederiz artık der tatlı tatlı nedenlerimi söylerdim.Baktın hala yanlış anlıyorsa yapacak birşey yok :(((

Ben gidebilmek için herşeyi yapar,tüm imkanları zorlardım ama sizinde dediğiniz gibi zorlanacak bir imkan kalmadıysa eğer madem görümcenizle aranız iyi hiç dert etmem.Direk telefon eder canım biliyorsun orada olmayı çok istediğimi ama imkanlarım çok kısıtlı. Zaten izin alamıyorum hadi aldım desem çocuk çok küçük.Hava değişimi çarpar diye korkuyorum. Keşki yazın olsaydı.Sen beni yanlış anlamazsın biliyorum kardeşimden ötesin. Seni gelinliklerle görmeyi,düğününde ne giyeceğimi bile hayal etmiştim ama imkanlar işte izin vermiyor ne yazık ki. Yaz tatilinde telafi ederiz artık der tatlı tatlı nedenlerimi söylerdim.Baktın hala yanlış anlıyorsa yapacak birşey yok :(((

bence siz sadece eşinizi yollayın yeter,çoçukla biraz zor olur,genellikle bu yaştaki çoçuklar hemen hastalanıyor,siz gidemiyorsanı eşinizi yollamak zorundasınız,eğer hiç gidilmezse tabiki görümcen küsecektir,nede olsa kardeşi,bu günlerde beraber olmadıkca ailecek diğer günlere beraber olunmuş bir anlamı yok, ben olsam bende küserdim,bırakın görümceni diğer akrabalarda soracaklardır...ama akraba çevresi sizin borcunuzu anlamaz...türk adetlerine göre her ne olursa olsan kimse size borcunuz var diye hak vermez..eşinizde genellikle düğünler hafta sonu oluyor..izin alamaz dahi hafta sonu 1 günlüğüne de olsa gider takısını takar gelir,sizinde çoçokla gitmenize gerek de yok...illaki o değerde altın takmanızda gerekmiyor ,kesenize uygun birşeyler takarsınız,en azında bir bilerzik te olabilir..kimse sizi yargılayacağınıda sanmıyorum...gitmemek daha kötü olur...dayı olarak eşininde tabiki bir gururu var...sıf borçluyum diye gitmeyiy veya bir şey takmadan olmaz...

görümcenizin size düğünde 2500 tl lik altın takması sizinde onun oğluna aynı değerde altın takma mecburiyeti yaratmazki.ama evlenen eşinizin ablası olsaydı sizde o size ne taktıysa aynısını takardınız kaldı ki evlenen kişi oğlu.bence bir çeyrek takın geçin.hem eşinizin ve sizin başka yeğenleriniz varsa onlarada her düğünde aynı şekilde altın takmak zorunda kalırsınız,bunuda istemezsiniz sanırım.fakat bir konuda size katılmıyorum;kimse düğünü size göre ayarlamak zorunda değil,düğüne gelecek herkes için ayarlama yapsalar bu düğün zaten olmaz.düğün yeğeninin düğünü olduğu için gitmezseniz çok ayıp olur ama çeyrek takmanız yeterlidir bence.

Son düzenleme:
adetleri bilemem..adet gelenek olaylarını anlamam...ama eşinizin ablasının oğlu yani YEĞENİNİZ...bence gidilmesi gerek...herşey para değil...ne şanslısınız hayatınızı siz kurmuşsunuz(maddi anlamda) bu hayatın size sunduğu bir ÖDÜL bence..tabi ki düğüne katılın..ancak 2.500 TL takı olayı tabi ki gereksiz....aşirete falanmı bağlısınız anlayamadım açıkçası..düğünler kaynaşma yeridir..alışveriş yeri değil..varlığınızdır istenen, paranız değill..ha varlığınızla yetinmeyen insanlar ise gittiğiniz kişiler o düğüne katılımınızı değil o ailenin MANEVİ bütünlüğünü sorgulayın bence...kolaylıklar...

adetleri bilemem..adet gelenek olaylarını anlamam...ama eşinizin ablasının oğlu yani YEĞENİNİZ...bence gidilmesi gerek...herşey para değil...ne şanslısınız hayatınızı siz kurmuşsunuz(maddi anlamda) bu hayatın size sunduğu bir ÖDÜL bence..tabi ki düğüne katılın..ancak 2.500 TL takı olayı tabi ki gereksiz....aşirete falanmı bağlısınız anlayamadım açıkçası..düğünler kaynaşma yeridir..alışveriş yeri değil..varlığınızdır istenen, paranız değill..ha varlığınızla yetinmeyen insanlar ise gittiğiniz kişiler o düğüne katılımınızı değil o ailenin MANEVİ bütünlüğünü sorgulayın bence...kolaylıklar...[/QU

görümcem bilezik oğlu yarım altın taktı gram olarak hesaplarsak 2.500 tl ediyor biliyorsunuz altın fiyatları aldı başını gitti. benim üzüldüğüm nokta tam bizim bütçe denk gelicekken bu 3 senelik zaman zarfında bu kadar sıkıntıdan sonra tam rahatlıyacakken yine sıkıntı içine girmek niye farklı yönlere çekiliyor.olabildiği kadar az zararla bundan kurtulmayı istiyor olmam gayet normal değil mi

Son düzenleme:
o bütçeler asla denk gelmez ki:) sistem bunun üzerine kurulu :) şöyle düşünün o zaman; sizin maddi sıkıntılarınızı biliyorlarmı ?? bilmiyorlarsa ; sizin düğününüzde onların maddi sıkıntısını sizin de bilmemiş olmama ihtimaliniz var.belki de bir dönem onlarda "nasıl yapsak nasıl yapsak " diye düşündüler ancak en güzelinin sizi mutlu etmek olduğuna karar verip bütçelerini sarsma pahasına da olsa size takı taktılar belki:)

ama bence ilk cümleme odaklanın; BÜTÇELER ASLA RAHATLAMAZ....paranın gittiği yer düğün dernek olsun boşverin...ailede huzursuzluk çıkmasından iyidir..allah verir yine...gönlünüz geniş olsun,eliniz açık olsun yeterki...

düğün tarıhını sıze ayarlamak zorunda degıller .ayrıca konu baslıgına bakılınca bu dugune gıdılır mı dıye baslık atmıssınız, tabıkı de gıtmek zorundasınız esınızın 1.dereceden akrabası ,bu dugune gıtmeyecek de kımın dugunune gıdecek.2.5 mılyarlık altın ısı evet bıraz sızı zorlayabılır ama ,bu gelenek sadece sızde degıl herkez de vardır .ınsanlar es dost akraba dugunlerıne gıderler ,taktıgı altın karsılıgın da kendılerı de beklerler kı bu cok normal.onlar sıze zamanında bıryerlerden kısıp evlılıgınıze destek cıkmıslar .sımdı de sıra sızde .maddı olarak su an da cok ıyı olmayabılırsınız ama ,bu onların sorunu degıl sızın sorunu .ne yapıp edıp sıze yapılanın karsılıgını vermelısınız .artık sızın vıcdanınıza kalmıs bır durum .bence bıraz empatı kurun .

ne kadar bencilsiniz siizn ablanızın oğlu evlense gitmezmisiniz herşey para mı?hem düğün tarihi çevreye göre ayarlanamzki o zaman hiçkimse evlenemez nasıl bir düşünce bu şaştım kaldım.ben eşinizin ablası olsam tabiki küserdim hem onlar sizin düğünüünüze gelmiş ve o kadarda altın takmışlar onlarda bunun için fedekarlık yapmışlardır tabi çoooook zengin değillerse!

bunları yazanlar tuzu kuru heralde borç ödemenin ne olduğunu ancak yaşayanlar bilirrr bende bana sorsunlar demedim kibiz yaza olacağını biliyorduk erkene alınınc a planlarım alt üstoldu ne var bunda ayrıca eşimde bende 1 sınıf okutuyoruz onları 1 hafta boyunca öğretmenlinden mahrum bırakmanın dezavantajıda cabası olacak

Back
X