Bu dünyada cehennemi yaşıyoruz

Annem, babam onu dayaktan öldürse de bu adımı atamayacak biri. Bizim için üzülüyor ama adım da atamıyor. Babam sabah kalkar kahvaltısını eder, tv başında vakit geçirir uyuyana kadar. Anneme tv de izletmez, benle beraber izleyince ses etmez. Annem tv izlerse günaha girer, erkeklere bakmamalı, ama kendisini Allah kayırıyor o bakınca günah değil. Tuhaf bir adam, anlat anlat bitmez derdi

Siz kendinizi kurtarın ne olur. 45 olup geriye baktığınız da büyük bi pişmanlık yaşamayin. Benim gayet huzurlu bi aile ortamım vardı, ona rağmen belli yaştan zor geliyor. Günlerinizi, gecelerinizi böyle heba etmeyin.

Bir evlat annesini değil, anne evladini düşünmeli. Kaç defa cinnet geçirmişsin, çözüm sunmuşsun ve yanaşmiyor.

Iyi madem, ben olsam o evden ayrilirdim. Annemde gelirse ne mutlu, gelmez ise hiç tepki vermem. Annen şimdiye kadar cidden yaptiklarin sonuçlarini yaşamasdi. Iyi kötü sen arkasini topladin diye.

Bu sefer artik toplama. Gelmişsin 30 yaşina. Ayri bir hayat ve huzuru hak ediyorsun. Taşin ve bir kuruş bile ödeme onlara. Ne yapiyorlarsa yapsinlar. Bir anne olarak diyorum, kizim bu kadar mutsuz olsa, temizlik işine girer derhal boşanirdim. 1950de yaşamiyoruz sonuçta. Annen öyle yada böyle rahatmiş demekki babanin yaninda.

Bak 18mde calısmaya basladım ailem Acıkca buraya kadr dedi bana üni okutamayız calıssan atansan dediler liseyide onlr. İstedi dyr saglık da okudum ha psman deilm ama kapasitemin altındaki b işe b maaşa sahibim sonrasında okudum okuyorum hal kendimi beş senedr gelistrmeye calısıyorum cnku aileme cok yrdım ettim araba aldım gezdrdm taillerw cıkardm erkek kardeşime servet döktğm okutmak icin ama olmadı yinede yetemedim snra evlendim yine cabalıyorum smdi düsünuyorumda zorunda deildim ki !! Neden bu kdr kendimden taviz verdm diye kzdım kendime cnku yedinci senem memurıyette ama b birirkimim yok bi malım yok !! Arladaslarm arsa araba Aldı full ama bende sıfır babamda hep bana guvendi eve bir kuruş katmadı zamanında noldu olan bana oldu o yzden lıtfen artık sadece kendini düşün !!

Aynılarını yaşamışız. Benim de 10 senelik tek birikimim arabam sadece. Babamı emekli ettim, aldım karşıma konuştum bak dedim emeklisin artık benden bir şey bekleme zaten emekli etmek için bir sürü kredi çektim o borçları ödücem daha maaşımdan tek kuruş vermem. Bana dediği: sen bu evde yaşıyorsun, bu evden yediklerin içtiklerin ne olacak, elektrik su kullanıyorsun onların parasını ver bari. Bir insan evladına bunu der mi? Bir insan nasıl bu kadar gaddar olabilir aklım almıyor.

Benzer bir anne babaya sahip otuzlu yaşlarda çalışan ve henüz kendi hayatı için aynı senin gibi bir şey yapamamış bir insan olarak sana tavsiyem baban da önce anneni tedavi ettirmen. Sen de farkındasın zaten siz ona karşı çıktığınız için size doğrudan zarar veremiyor ama annen ona taviz verdikçe onu pohpohladıkça bu böyle devam eder. Ya annen tedavi olacak hayatınızı mahvettiğini görüp bu adamı bırakıp sizinle birlikte bir hayat kuracak ya da kabul etmezse sen kardeşlerinle kendine bir hayat kuracaksın. Ne yazıkki başka çözüm yok bence. Otuz yıl gitmiş ömründen bşy değişmemiş kalan ömründe de böyle devam edecek misin?

Babayi evden gonderin ne halt yerse yesin sahsen benim basimda olsa oyle yapardim yada ailece cikar onu birakir kendimize duzen kurardik

Aynen katiliyorum.
Anne bosansin. Konu sahibesi, anne ve kardesler bu psikopat olmadan hzuur icinde yasasinlar.

Bütün suç annede. Üzgünüm ama sizin annenizi düşündüğünüz kadar anneniz sizi düşünmüyor. Ne boşanır ne de o evden ayrılır. 30 yaşına gelmişsiniz, yapılacak her şeyi yapmışsınız. Artık kendi hayatınızı kurma vaktiniz gelmiş. Ailenin ebeveyni siz olmuşsunuz ama sizi düşünen yok

Neden babayı sikayet edip ,evden uzaklastırma cıkarmıyorsunuz?
bunca sene iyi sabredilmis.
Evin kapısına koyarim oyle adamı cok net!

Sen aile kurmadan 4 çocuk sahibi olmuşsun. Evdekilerin hepsi çocuğun gibi maddi manevi sorumlulukları stresleri senin üstünde. Kendini çok ağır yükün altına sokmuşsun bütün sinir bozukluğun vs de muhtemelen bu yüzden. İnsan çevresindekilere ailesine birşeyler vermeli ama birşeyler de almalı. Tek taraflı olursa böyle kendini tüketirsin. Hepimizin annesi canı ciğeri ama o kendi için bu hayatı ısrarla seçiyorsa sen de kendin için seçim yapma şansına sahipsin. İnsan önce kendini kurtarmalı.

Vicdansız gelebilir biraz ama ben olsam o evden çıkar kendi düzenimi kurardım. Anneniz siz o evdeyken ne laf ne cinnet dinler. Çekin gidin, hazırlayın güzel bir ev anneniz ve kardeşlerinizin de sonunda size katılabileceği, ama tek kelime etmeyin.

Çaresizlik başka olanakları sorgulatır insana. Onun dışında kafa yapısı belli, iki tatlı sözle annenizin ikna olması mümkün değil. Eğer para kaynağı kesilirse ya babanız o evden gider, ya da anneniz paşa paşa sizinle gelir.

Yahu siz kendi hayatınızı kursanıza, annenizi kurtarmaya çabaladıkça anneniz babanızla yaşadığı bataklığa sizi de çekiyor, anneniz babanızdan boşanmaz dayaktan hastanelik de olsa boşanmaz siz kendi yuvanızı kurun her insan kendi kaderini yaşıyor annenize bağlanırken siz de aşağıya doğru gidiyorsunuz, bir kere ayrı eve çıkın ayrı bir yaşamınız olsun, bir yuvanız olsun, kendinize bir bakın

Üç kardeş bir olup ayrı eve çıkın.
Anneniz size gelip kalsın ara sıra.
Bahanelerle onu oyalayın daha çok kalsın.
Normal ve mutlu anlar yaşadıkça kocayı terkedecektir diye düşünüyorum.
Konuşmaktan çok o huzurlu ortamı kurup yaşatmak lazım anneye, bence.

"Annem böyle gelmiş, böyle gider, ya o ya ben ölünce kurtulucaz" düşüncesinde. Hiçbir çözüm üretmiyor. Bizim neler çektiğimizin farkında, çok da üzülüyor. Erkek kardeşlerim akşam eve geldi onlara söyleme, üzülürler diye tembihledi. Büyük olanı zaten zaptedemiyoruz, babamın üzerine yürümeye kalkıyor bu tür olaylar yaşandığında. Ben saygının, sevginin karşılıklı olduğunu düşündüğüm için, kardeşime de "o senin baban, nasıl üzerine yürürsün" gibi bir laf etmiyorum. Çünkü çocuklar ufacık sesten bile etkileniyorlar, babam bir ortama girdiğinde sürekli yine birine sataşacak diye diken üstündeler. Böyle bir babaya nasıl saygı duyulur ki?

ne zor Allahim ne zor bir durum. yanlis anlamayin, annenizi gercekten anlayabiliyorum, ama sonuc olarak babanizin size ve kardeslerinize verdigi zarardan zerre habersiz.

alismislar, ne olursa olsun o hayati yasamayi annen tercih etmis, etmeyede devam ediyor. emin ol 80 yasina geldiklerinde de ayni olacak. bi sekilde bu sorunlarinin ortasinda olmamayi ogrenmen gerekir diye dusunuyorum.
anne bu, insan kiyamiyor, cokta haklisin, ama annen demek ki yinede bi yerde biseylerden memnun ki hala yaninda. biraz kayinvalidemi gordum sanki annenizde. 6 cocugu varken 3 vardiya ile calismis senelerce. ama her turlu mal mulk kocanin uzerine. kocasinin sacma sapan huylarina ragmen hep hep hep yaninda. adamin ahi gitmis vahi kalmis misali 80 yasinda, hala baska kadin alir uzerime diye odu patliyo. kv'm kendide cok normal degil ama o ayri bir konu. 24 saat bir insan kocasini kotuler karar mi, yapiyor. konustugunda ise 'haciiiim, caniim' diye hitap eder. hicbir hizmetini eksik etmez. yani nebilim, biraz daha kendine koruma kalkanlari kur. annen baban kendi yaglarinda kavrulmayi ogrensin, buna ufaktan alistirmaya bak onlari. kendini asla suclu hissetme. yaptiklarina saysinlar. saymiyorlarsada kendileri bilir napabilirsin.

Anneni psikologa gotur.. kafasini bi duzeltsin once bosanmamanin asil sebebi neymis onu ogrenin

Birak dovsun guzelce gucunun yetememesi caresizlik neymis anlasin pislik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…