• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu dünyada ilahi adalet yok...

evet, hiç iyi birinin kazandığını görmedim ben... nerede kötü, içten hesaplı fesat insanlar varsa hep onların yüzü gülüyor bu dünyada... bu zamana kadar hep dürüst yaşadım, iyi kötü elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım herkese, ama hiç bi işim yolunda gitmiyor, etrafımda o kadar merhametli insanlar var bir tanesinin yüzü gülmüyor... ama nerede yalan dolan kumpas peşinde olan insanlar var hayret ediyorum gayet mutlular,yaptıkları tüm kötülüklere rağmen, öylesine değil gerçekten mutlular... ahireti bilmem ama burada yapılan haksızlıklar hep insanların yanına kalıyor... dünya kötülerin dünyası...
E tabiki bu dunyada seytan var.cennet mazlumlarin ve fakirlerin yuvasidir.birak dunya onlarin olsun ahiret de bizim.

Herkesin imtihani farklıdır hayatta.
kimisi zenginlikle kimisi fakirlikle , kimisi hastalığıyla kimisi evladiyla sinanir.
kimi bu dunyada sinanir kiminin sinavi da mahşere kalir.
muhim olan o sınavları gecebilmekte.
bu süreçte de soğukkanlı kalabilip şükür etmeyi de becermeliyiz bence.

kimisi zenginlikle kimisi fakirlikle , kimisi hastalığıyla kimisi evladiyla sinanir.
zor ama gerçek..
zenginlik marifet olsa zenginler ölmezdi..:)

evet, hiç iyi birinin kazandığını görmedim ben... nerede kötü, içten hesaplı fesat insanlar varsa hep onların yüzü gülüyor bu dünyada... bu zamana kadar hep dürüst yaşadım, iyi kötü elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım herkese, ama hiç bi işim yolunda gitmiyor, etrafımda o kadar merhametli insanlar var bir tanesinin yüzü gülmüyor... ama nerede yalan dolan kumpas peşinde olan insanlar var hayret ediyorum gayet mutlular,yaptıkları tüm kötülüklere rağmen, öylesine değil gerçekten mutlular... ahireti bilmem ama burada yapılan haksızlıklar hep insanların yanına kalıyor... dünya kötülerin dünyası...
ben senin gibi düşünmüyorum canım. olanlara daha geniş zaman diliminde bakmak lazım çünkü yaptığı kötülüğün karşılığını ne zaman ödeyeceğini bilemeyiz.

Ben inanıyorum. Sadece hemen görmüyoruz hepsi bu. Nereden bilebiliriz ilahi adaletin tutmadığını ?

Ne yasarsak yasayalım ilahi adalet yok diyemeyiz.. Sonıcta ilahi adaleti saglayan kim? Bunun cevabını verip tekrar ilahi adalet yok diyebilirmisiniz???
Nedir bu kötülük yapıpta iyi olanlar.. Zengin olanlar mı??? Evet cok zenginler..
Hak mı yıyolar evet.. Kötülük mü yapıolar evet hemde en alasını..
İlahi adalet var ama biz insanoglunda onu görecek göz hissedecek gönül yok..
İyilik yaptıgım için mutsuzsam kötülük yaparak mutlu olmayı tercih etmem..
Neden edeyim.. Kimsenin yaptıgı yanına kar kalmıcak..adalet ahirette terazide kurulduunda bnm tarafım agır basacak ben buna ınanıyormuyum evet.. Sorun ne!! 3 günlük dünyanın 2 gününü kötülük yapıpta hala mutlu olanlarmı bni isyana sokacak haşa...
Cok zengin gördüm.. İçlerine girdim.. İnanın bizim yeddklerimizden yiyemiolat bile ne garip hersey tatsız tuzsuz..
Evleri büyük ama gönülleri küçük aile kavramı yok..
Nice kötülük yapanları gördüm duydum.. Şimdi evlatlarından eslerınden malından mülkünden hepsinden dert yanar olmuslar bakmayın siz onların öle gülcük maskeleri taktıklarına..
Allahu teala kulunu sınar.. Okadar büyüktür ki inanan bilir o herseyin en iyisini bilendir.. Velhasıl kullarının arasına girmeyecek kadar adaletlidir...
Hakkıma girdi diyosunuz ya işte o hakkınıza giren cennetlik dahi olsa sizinle ahirette helallesmeden giremicektir cennet kapısında beklıcektır.. Siz hangi adaletten bahsediyosunuz o zaman..
İlahi adalet yok demeyin... Herkes ettigini bulur.. Evlat anaya babaya ettigini bulur..
Komsu komsusuna ettigini bulur.. Kul hakkını yiyip haksızlık ettigi kişiden bulur.. Sabır etmek, yetinmek ve şükretmek rahatlatır sizi..
Dünya sınav dünyası degil mi !!!! Okadar zor şeylere sabredip böle kötü insanların gazına gelipte yaptıklarımızdan olmayalım...
Ne ekersen elin ile o gelir senin ile demişler..
Mutlu olmak sizin elinizde.. Baskasını hayatına özenmekde ne olur ki...
Ben özenirim mesela ama tasavvufi yönden..
O bunu biliyoda bn neden bilmiyprum.. Bildem ne güzel olur..ama para pul zenginlik Allah göstermesin...
Zengin hergün et yer fakir peynir ekmek
Zengin güzel kıyafetler giyer fakir eski baskasından kalan..
Zengin kara topraga 2 mt kefenle girer
Fakir !!!!!! Oda 2 mt kefenle girer..
Adalet burda işte..

Uzın oldu kusıra bakmayın .....

hayır tabıkı o değil.ama emınım kı hıc te bı sıkıntıları yok.gayet mesut hayat suruyorlar..içlerindeyim ne yazıkki şahıt oluyorum herseylerıne..yanı demek ıstedıgım ıyı bırı sen ben gidip allah korusun şirketten cebımıze bsy ındırsek başımıza bınbır turlu bela gelır ama onlar 10 yıldır zevki sefa içinde...umarım dogru anlatabıldım :KK49:

ama sen başına bin türlü bela gelir diye mi hırsızlık yapmazsın yoksa doğru olmadığı için mi.. onların sefası kendilerini ilgilendirir hiçbişey karşılıksız kalmaz illa bu dünyada biz göreceğiz diye birşey yok ki. her koyun kendi bacağından asılır.

Ne yasarsak yasayalım ilahi adalet yok diyemeyiz.. Sonıcta ilahi adaleti saglayan kim? Bunun cevabını verip tekrar ilahi adalet yok diyebilirmisiniz???
Nedir bu kötülük yapıpta iyi olanlar.. Zengin olanlar mı??? Evet cok zenginler..
Hak mı yıyolar evet.. Kötülük mü yapıolar evet hemde en alasını..
İlahi adalet var ama biz insanoglunda onu görecek göz hissedecek gönül yok..
İyilik yaptıgım için mutsuzsam kötülük yaparak mutlu olmayı tercih etmem..
Neden edeyim.. Kimsenin yaptıgı yanına kar kalmıcak..adalet ahirette terazide kurulduunda bnm tarafım agır basacak ben buna ınanıyormuyum evet.. Sorun ne!! 3 günlük dünyanın 2 gününü kötülük yapıpta hala mutlu olanlarmı bni isyana sokacak haşa...
Cok zengin gördüm.. İçlerine girdim.. İnanın bizim yeddklerimizden yiyemiolat bile ne garip hersey tatsız tuzsuz..
Evleri büyük ama gönülleri küçük aile kavramı yok..
Nice kötülük yapanları gördüm duydum.. Şimdi evlatlarından eslerınden malından mülkünden hepsinden dert yanar olmuslar bakmayın siz onların öle gülcük maskeleri taktıklarına..
Allahu teala kulunu sınar.. Okadar büyüktür ki inanan bilir o herseyin en iyisini bilendir.. Velhasıl kullarının arasına girmeyecek kadar adaletlidir...
Hakkıma girdi diyosunuz ya işte o hakkınıza giren cennetlik dahi olsa sizinle ahirette helallesmeden giremicektir cennet kapısında beklıcektır.. Siz hangi adaletten bahsediyosunuz o zaman..
İlahi adalet yok demeyin... Herkes ettigini bulur.. Evlat anaya babaya ettigini bulur..
Komsu komsusuna ettigini bulur.. Kul hakkını yiyip haksızlık ettigi kişiden bulur.. Sabır etmek, yetinmek ve şükretmek rahatlatır sizi..
Dünya sınav dünyası degil mi !!!! Okadar zor şeylere sabredip böle kötü insanların gazına gelipte yaptıklarımızdan olmayalım...
Ne ekersen elin ile o gelir senin ile demişler..
Mutlu olmak sizin elinizde.. Baskasını hayatına özenmekde ne olur ki...
Ben özenirim mesela ama tasavvufi yönden..
O bunu biliyoda bn neden bilmiyprum.. Bildem ne güzel olur..ama para pul zenginlik Allah göstermesin...
Zengin hergün et yer fakir peynir ekmek
Zengin güzel kıyafetler giyer fakir eski baskasından kalan..
Zengin kara topraga 2 mt kefenle girer
Fakir !!!!!! Oda 2 mt kefenle girer..
Adalet burda işte..

Uzın oldu kusıra bakmayın .....

bunları yazmak istemiştim çok güzel ifade etmişsiniz ağzınıza sağlık.. bi insan yaşasa yaşasa 100 yıl yaşar en fazla ondan sonrası herkes için kara toprak. ilahi adalet bu dünyada herşey gözümüzün gördüğü ile olacak demek değildir..
başkalarının günahlarını ödeyip ödememesi bizi ilgilendirmez o Allahla kul arasındadır ve elbet herkes bir gün yaptıklarının mükafatını ve cezasını görecektir

aynen benim de düşüncem budur inancım gereği.

"İsyanlardayım dedi. . Hayır İmtihandaydı. . Fark etseydi kurtulacaktı."
Hz. Mevlana. .

Nacizane eklemek istediğim bir söz bu.
Sürekli aklımdadır.
Ama inanç temelinde farklı bir düşünce var ise kişide, bu şekilde düşünme noktasına gelmek zor oluyor sanırım.
O zaman kötülük yapanın derhal cezasını görmesi bekleniyor,iyilik yapanın ise derhal mükafatını alması bekleniyor.
Oysa hayat böyle değil.
Görüyoruz etrafımızda nice kötüleri ve nice iyileri.Cezası da mükafatı da sonraya kalanlar var.
RAhmetli annem çok ağır bir hastalık süreci geçirmişti.KAnserdi ve gün gün ölüyordu.
Hergün türlü sıkıntılarla sürüyordu tedavisi.Ama birgün isyan etmedi.Kim sorarsa iyiyim çok şükür dedi.
Bizler evlatları olarak genç yaşında annemizin bu kadar ızdırap çekmesine katlanamadık,yeri geldi isyan noktasına geldik.Neden diye.Kolay değil tabi annenizin gün be gün eriyip gidişini izlemek.
Ancak onun isyandan uzak duruşu ve aile büyüklerinin telkini ile düşüncelerimizi değiştirmeye gayret ettik.
Annem iyi bir insandı,bir hemşire oarak ta çok insana sayısız faydası dokunmuştu.Ailesine eşine bağlı tertemiz bir insandı.
Amma velakin onun bu dünyada imtihanı buydu,bu hastalıktı işte.Sonsuz sabır gösterdi 1.5 sene zarfında.
Bizlere de ibret oldu.Neden annemiz diye sorgulamaktan vazgeçip ,öbür dünyada mükafatını alacağını düşünerek içlerimizi rahatlatmaya çalıştık.Buna da inancım sonsuz.Allah kimi kullarının mükafat ve cazalarını bu dünyada nasip ederken, külliyen kötülükte olanların azaplarını ise ahirete bırakırmış.
İnşallah yorumlarım dini yorumlar olarak algılanmaz.Rahmetli annemle ilgili yaşadıklarımızı ve bizlerin düşüncelerini aktarmak istedim sadece lütfen yanlış yorumlanmasın.
Dediğim gibi hepsi benim inancım gereği olan düşüncelerim:))

Ben ilahi adalet bu dünyada yok diyemem örneklerini görüyorum çevremde ama önemli olan ve ilahi adaletin asıl anlamı olan ahiretteki adalet kaçınılmaz

Bence var, hemde ne yaşarsan aynısını yaşıyorsun ne ekersen onu biçiyorsun.
Ama anlayana, görebilene.
Birde sabır herşeyin anahtarı kışın karpuz yazın portakal yenmez herşeyin zamanı var

rabbim insanlara zaman tanıma konusunda biz kullarından sabırlı.büyük resmi görmüyoruz ki biz.kendi gördüğümüze göre hükmediyoruz.

Bir noktayı doğru dedin, bu dünya kötülerin dünyası. Ama Allah'ın adaletinden asla şüphen olmasın. Allah bütün kötülerin önünü dünyada sınırsız açar ki yapabileceği kadar kötülük yapsın. Hesap günü dosyaları kabarık olsun. İyilerin mutluluğu ise ahirete bırakılır. Kötü işlere bulaşmasın diye dünyada önü kapatılır. Bu dünya kötülerin dünyası ve kendi cehennemlerini hazırlıyorlar. Gerçek hayat ise iyilerin dünyası olacak. Sen iyi olmaktan, doğru ve merhametli olmaktan şaşma, sonsuz ve gerçek hayat olan ahirette gülme sırası sana gelir :KK24:

Back
X