• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu dünyada ilahi adalet yok...

Sadece şunu yazasım var beni gerçekten üzenleri allaha havale ettim sonra baktım onlar benden bin beter üzüldüler yazmakta istemiyorum neden üzüldüklerini epey üzücü ve geri dönüşü olmayan konular en çok üzülenlerde benim üzüldüğüm konulara sağda solda dedikodumu yapanlar allah onlara bin beterini verdi
ben ilahi adalete sonsuz güvenirim,kötüler hep mutlu değiller aslında iyiler sadece herkesin mutluluğunu istediği için tam anlamıyla mutlu olamıyorlar ve kendi mutlulukları için karşılarındakileri mutsuz etmedikleri için mutlu olamıyorlar,fakat kötü insanlar herkesi mutsuz etmek pahasına mutlu oldukları için sahte bir mutlulukları var (ay çok karışık bişey oldu ama :D)
teyzemin bi eşi vardı ama pis nalet bi adamdı kadına gün yüzü göstermedi
iki yıl önce idrar torbası patladığı ve idrarı kanına karıştığı için öldü
nasıl yaşarsan öyle ölürsün diye bir laf var,bir de bunun öteki tarafı
ki bu sadece bir örnek ben daima inanırım ilahi adalete,hiç yoktan iç huzurum yerinde çok şükür.

evet, hiç iyi birinin kazandığını görmedim ben... nerede kötü, içten hesaplı fesat insanlar varsa hep onların yüzü gülüyor bu dünyada... bu zamana kadar hep dürüst yaşadım, iyi kötü elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım herkese, ama hiç bi işim yolunda gitmiyor, etrafımda o kadar merhametli insanlar var bir tanesinin yüzü gülmüyor... ama nerede yalan dolan kumpas peşinde olan insanlar var hayret ediyorum gayet mutlular,yaptıkları tüm kötülüklere rağmen, öylesine değil gerçekten mutlular... ahireti bilmem ama burada yapılan haksızlıklar hep insanların yanına kalıyor... dünya kötülerin dünyası...

" (Resulüm!) Biz senden evvel de peygamberleri başka türlü göndermedik. Şüphesiz onlar hem yemek yiyorlar, hem çarşılarda geziyorlardı (sokaklarda yürüyorlardı). Sizin bir kısmınızı bir diğerine fitne (imtihan sebebi) kılmışızdır ki, bakalım sabredecek misiniz? Zira Rabbin her şeyi hakkıyla görmektedir."
Furkan Suresi, 20. Ayet

"Şüphesiz, bütün bunlarda, işaretlerden anlam çıkarmasını bilen kimseler için çıkarılacak nice dersler vardır."
Hicr Suresi, 75. Ayet

"Size gelen bela, musibet, kabahatlerinizin, günahlarınızın cezasıdır. Bununla beraber Allahü teâlâ, bir çoğunu da affederek musibete maruz bırakmaz."
Şura Suresi,30. Ayet

"Ey insan, sana gelen her iyilik, Allahü teâlânın ihsanı olarak, nimeti olarak gelmekte, her dert ve bela da kötülüklerine karşılık olarak gelmektedir. Hepsini yaratan gönderen Allahü teâlâdır."
Nisa Suresi, 79. Ayet

Hayatı sadece bu dünyadan ibaret görmeyin, insanların yaptığı en büyük yanlış budur kanaatimce. Ortalama 80 yıllık bir insan ömrünü, öldükten sonraki sonsuz hayatımızla kıyasladığımızda ne kadar ufak bir parçasını kapladığını ama bu ufak parçanın o sonsuz hayatı inşaa edeceğini göreceksiniz. Bu yalancı uykudan uyanın ve uyandırın...

evet, hiç iyi birinin kazandığını görmedim ben... nerede kötü, içten hesaplı fesat insanlar varsa hep onların yüzü gülüyor bu dünyada... bu zamana kadar hep dürüst yaşadım, iyi kötü elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım herkese, ama hiç bi işim yolunda gitmiyor, etrafımda o kadar merhametli insanlar var bir tanesinin yüzü gülmüyor... ama nerede yalan dolan kumpas peşinde olan insanlar var hayret ediyorum gayet mutlular,yaptıkları tüm kötülüklere rağmen, öylesine değil gerçekten mutlular... ahireti bilmem ama burada yapılan haksızlıklar hep insanların yanına kalıyor... dünya kötülerin dünyası...
ben onların mutluluklarınında sahte oldugunu düşünüyorum cünkü sürekli nerden ne bulsam nereye versem ala dara vere kafalarında binbir tilki onlarında işi zor be :))):):) biz en azından kafamızı yastıga koydugumuzda rahat uyuyoruz bide böyle düşünün

Dertli geline ' Sana ne? Dedikodu yapıyorsun.' diye sardıran hanımlar nerede acaba?

Beğeniler uçmuş..

İfade ediş dışında hiç bir fark yok.
Konu aynı.

Yalancılar, sahtekarlar, aldatanlar, kötüler değer görüyor, baş tacı ediliyor..
İyiler değersiz oluyor, mutsuz ediliyor, paspas ediliyor işte.

Konuya örnek olarak bir kadın çocuğunu, kocasını bırakıp başka adama kaçmış,
Geri dönmüş kocası affetmiş, bağrına basmış.
Benim suçum neydi? dedi diye kadına ne yüklenildi yahu..:KK14:

Bu arada konuya yorumum.

Er ya da geç kötü, ettiğini buluyor ama sen ya da biz görmüyoruz.
Ya da öyle bir yerden buluyor ki biz farkedemiyoruz, bağlantı bile kuramıyoruz.
Yani ben ilahi adaletin olduğunu düşünüyorum.

Kesinlikle ilahi adalet diye bir şey yok .
Bunu zamanla kendi yaşadıklarım , çevremdeki insanların yaşadıklarıyla gözlemledim ve emin oldum .
Hatta bi dönem bu düşüncem tavan yaptı ve ne ilahi adalete ne allaha inancım kalmamıştı bildiğin ateist olmuştum .
Son zamanlarda artık fazla düşünmemeye çalışıyorum çünkü kendimi üzmek dışında başka hiç bi işe yaramıyor , elimden bir şey gelmiyor. Eskiden sürekli dualar ederdim baktım kabul olduğu yok artık etmiyorum =)
Emin olduğum bir şey varsa allah asla iyi insanların yanında değil asla..

Dertli geline ' Sana ne? Dedikodu yapıyorsun.' diye sardıran hanımlar nerede acaba?

Beğeniler uçmuş..

İfade ediş dışında hiç bir fark yok.
Konu aynı.

Yalancılar, sahtekarlar, aldatanlar, kötüler değer görüyor, baş tacı ediliyor..
İyiler değersiz oluyor, mutsuz ediliyor, paspas ediliyor işte.

Konuya örnek olarak bir kadın çocuğunu, kocasını bırakıp başka adama kaçmış,
Geri dönmüş kocası affetmiş, bağrına basmış.
Benim suçum neydi? dedi diye kadına ne yüklenildi yahu..:KK14:
burada kocasını bırakıp kaçan sonrada geri dönen kadının komsununun anlattıklarıyla benim bahsettiğim şeyi aynı kefeye koyuyorsanız bence anlamamışsınız demektir... ben adalet yok diyorum, etrafımdakiler bişeye sahip ben niye değilim demiyorum, bencillik yapıp kendimi başkalarıyla da mukayese etmiyorum, etrafımda olan adaletsizlikten bahsediyorum ama ne yazıkki konuyu anlamamışsınız, üstüne üstlük o bayanı topa tutanların beni burada neden taşlamadıklarını soruyorsunuz...

burada kocasını bırakıp kaçan sonrada geri dönen kadının komsununun anlattıklarıyla benim bahsettiğim şeyi aynı kefeye koyuyorsanız bence anlamamışsınız demektir... ben adalet yok diyorum, etrafımdakiler bişeye sahip ben niye değilim demiyorum, bencillik yapıp kendimi başkalarıyla da mukayese etmiyorum, etrafımda olan adaletsizlikten bahsediyorum ama ne yazıkki konuyu anlamamışsınız, üstüne üstlük o bayanı topa tutanların beni burada neden taşlamadıklarını soruyorsunuz...

Hayır tersine.
Ben size karşı tutumu gayet doğru buluyorum.
O bayana karşı tutumu yanlış buluyorum ;)

Ortada yine bir adaletsizlik var..
O arkadaşımız da kendisinin gördüğü adaletsizliği o kadının olayı ile anlatmak istemişti.

Sizden farklı olarak genel bir konu değil ' Ayşe, Fatma' üzerinden konu açmış olmasıydı.

Yakınış sebebiniz gayet aynı.

Ve siz haklısınız.
O da haklıydı ama haksız yere üstüne çullandı millet.

Hayır tersine.
O bayana karşı tutumu yanlış buluyorum :KK66:

O arkadaşımız da kendisinin gördüğü adaletsizliği o kadının olayı ile anlatmak istemişti.

Sizden farklı olarak genel bir konu değil ' Ayşe, Fatma' üzerinden konu açmış olmasıydı.

Ve siz haklısınız.
o konuyu okudum, bayanın haklı olup olmamasından ziyade başkasının hakkındaki zerzenişi insanları burada kışkırttı, kocasını bırakıp kaçmış bi kadını tüm detaylarıyla örnek verene kadar başka bi sebepten konu açsaydı bunlar yaşanmayacaktı.

,lahiadalet onlarında bir gün ölecek olması..

çok garip ki bence de kötü olan kazanıyor..tamam zamanı gelınce buluyorlar.. ama!! yıllar gectıkten sonra.. ölme eşşegım yaz gelsın hesabı..
yılların gitmiş
için sogumus
zaman aşımına ugramayan ilahı adelet yerını bulmus! bulmuş bulmasına da, bizim 10 yılımız ilahi adaletın 1 yılı. çok çok gerıden gelıyor.
düşün işte..

çok garip ki bence de kötü olan kazanıyor..tamam zamanı gelınce buluyorlar.. ama!! yıllar gectıkten sonra.. ölme eşşegım yaz gelsın hesabı..
yılların gitmiş
için sogumus
zaman aşımına ugramayan ilahı adelet yerını bulmus! bulmuş bulmasına da, bizim 10 yılımız ilahi adaletın 1 yılı. çok çok gerıden gelıyor.
düşün işte..
iş işten geçtikten sonra kime ne fayda...

Hayır tersine.
O bayana karşı tutumu yanlış buluyorum :KK66:

Ve siz haklısınız.

o konuyu okudum, bayanın haklı olup olmamasından ziyade başkasının hakkındaki zerzenişi insanları burada kışkırttı, kocasını bırakıp kaçmış bi kadını tüm detaylarıyla örnek verene kadar başka bi sebepten konu açsaydı bunlar yaşanmayacaktı.

Aynı şeyden bahsediyoruz..
Yine de örneklemesi yüzünden o tepkileri haketmedi.

Arkadaşın şikayeti sizden farklı değildi çünkü.
Kendini sizin gibi doğru ifade edememiş olması bu gerçeği değiştirmiyor.

Neyse uzatmaya gerek yok.
Kendimi ifademde sıkıntı olmadığını düşünüyorum.

İyi geceler..

Aynı şeyden bahsediyoruz..
Yine de örneklemesi yüzünden o tepkileri haketmedi.

Arkadaşın şikayeti sizden farklı değildi çünkü.
Kendini sizin gibi doğru ifade edememiş olması bu gerçeği değiştirmiyor.

Neyse uzatmaya gerek yok.
Kendimi ifademde sıkıntı olmadığını düşünüyorum.

İyi geceler..
bende şikayetinde değil örneklendirmesinde hata vardı diyorum, doğru ifade değil, ifadesi kötü ; başkalarının özel hayatıyla kendi mutsuzluğunu bağdaştırmaması gerekliydi diyorum... size de iyi geceler..

iş işten geçtikten sonra kime ne fayda...
maalesef öyle.. allah istiyor bunu.
sana çektirmiş birini düşün, aradan 30 yıl gecmıs allahından bulmus! belkı görür
belkı görmezsın. görürsen acırsın o şekilde yanı.. allah, ilahi adalet yerını buldugu zaman
senın sevınmenı ıstemıyor, ona üzül istiyor.

Back
X